GPS

Wednesday, 01 December, 16:08

Nyheter om GPS

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 08 nov 21 kl. 23:12

Drept med startpistol - overvåket med GPS

Tips om siktet drapsmann etter offentliggjøring av overvåkningsvideo..

NRK - 27 jul 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 27 jul 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 03 sep 21 kl. 09:48

Utstyr til 900.000 kroner stelt

I Minnesund gjennomfører politiet no åstadundersøkingar etter at det i natt har vore innbrot i to gravemaskiner i løpet av natta. Blant anna har GPS og anna utstyr til ein verdi av rundt 900.000 kroner stelt, skriv Aust politidistrikt på Twitter..

NRK - 09 jun 21 kl. 18:54

OL-utøvere spores opp av GPS

Utøvere som skal delta i OL vil bli overvåket på GPS. Det sier leder i organisasjonskomiteen Toshiro Muto, ifølge BBC. Dette betyr ikke at arrangøren vet hvor de er til enhver tid, men det skal brukes som smittesporing dersom noen får covid-19.

NRK - 04 maj 21 kl. 14:27

Skal GPS-merke rein

Forsvaret skal GPS-merke reinsdyr for å se hvordan de blir påvirket av støy fra jagerfly. Det er lite dokumentasjon på hvordan rein blir påvirket av flystøy. Prosjektet skal starte i sommer, og gjøres av Forsvarsbygg..

VG - 11 apr 21 kl. 21:29

Her reddes bilen ut etter over 15 timer i skiløypa

En misvisende GPS førte det den unge føreren ut på en 10 kilometer lang bomtur langs skiløypene i Nordmarka. Søndag kveld blir bilen berget ut..

VG - 11 apr 21 kl. 21:29

Skulle på hytta – her reddes bilen ut etter over 15 timer i skiløypa

En misvisende GPS førte den unge føreren ut på en 10 kilometer lang bomtur langs skiløypene i Nordmarka. Søndag kveld blir bilen berget ut..

NRK - 15 feb 21 kl. 07:34

Skal GPS-merke villrein

Miljødirektoratet skal merke villrein, elg og hjort med GPS-sendere på og rundt Hardangervidda og i nordlige deler av Setesdal villreinområde. Hensikten er å få et bedre grunnlag for å redusere risikoen for spredning av skrantesjuke..

VG - 03 mar 21 kl. 17:31

Bedrageritiltalt: Hevder hun ikke visste om GPS-feil før 2019 – VG omtalte saken året før

Laila Mjeldheim ble gjentatte ganger presset med spørsmål om hva hun visste når – om sine egne produkter, og om teknikkene selskapet hennes brukte for å selge dem..

VG - 17 dec 20 kl. 06:51

Slik fikk Norge stoppet Russlands GPS-jamming

Ifølge statsminister Erna Solberg (H) har stille diplomati mot Russland ført til færre forstyrrelser i GPS-signalene som flytrafikken i Nord-Norge er så avhengig av..

NRK - 17 nov 20 kl. 17:50

Sjeldan sjiraff GPS-merka

Verdas einaste kjende kvite sjiraff er GPS merka for å beskytte han mot krypskyttarar medan beitar i Kenya. Sjiraffen er truleg den siste kvite i sitt slag etter at ei sjiraffmor og kalven hennar blei skotne i mars..

VG - 03 dec 20 kl. 21:26

Med disse boksene kan Pfizer-vaksinen sendes ut i Norge

En vaksine kan sendes ut i Norge allerede over nyttår i spesiallagde frysebokser. Boksene frakter minimum 975 doser, og er utstyrt med GPS og temperaturmåler..

P4 - 26 jul 20 kl. 09:13

GPS-app fortsatt nede

En av verdens største produsenter av GPS-systemer, Garmin, har fortsatt problemer og er nede. Millioner av løpere, syklister og andre idrettsutøvere verden over har siden torsdag morgen ikke kunnet laste opp treningsdata registrert ved bruk av GPS-klokker eller sykkelcomputere til Garmins servere. Flere skriver at Garmin ka være rammet av et dataangrep..

P4 - 11 okt 20 kl. 17:04

Mange er dårlige på kart og kompass

Nesten annenhver nordmann klarer ikke å bruke kart og kompass. 46 prosent svarer at de i i liten grad, eller ikke i det hele tatt, kan bruke det, i en undersøkelse utført av Ipsos. Fungerende generalsekretær Siri Meland i Norsk Friluftsliv sier det er synd at så mange er usikre på hvordan de skal finne frem i naturen uten å bruke Google Maps og GPS.

P4 - 25 sep 20 kl. 06:27

Sjåfør tiltalt for uaktsom drap

Lastebilsjåføren som kjørte på en 62 år gammel kvinnelig fotgjenger i Drammen i januar i år slik at hun døde er tiltalt for uaktsomt bildrap. Ifølge tiltalen hadde sjåføren en GPS, en hylle og en toalettmappe i frontruten og på dashbordet som hindret utsyn og førte til at han ikke oppdaget kvinnen. I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning, samt tap av retten til å kjøre bil..

E24 - 26 jul 20 kl. 08:58

Global GPS-app fortsatt nede

Garmin, en av verdens største produsenter av GPS-systemer for idrettsfolk og piloter, er fortsatt nede..

Aftenposten - 24 jul 20 kl. 21:09

Global GPS-app fortsatt nede etter to dager

Garmin, en av verdens største produsenter av GPS-systemer for idrettsfolk og piloter, hadde fredag fortsatt ingen systemer oppe etter driftsstans dagen før..

NRK - 24 jul 20 kl. 18:49

Global GPS-app framleis nede

Garmin, ein av verdas største produsentar av GPS-system for idrettsfolk og pilotar, hadde fredag framleis ingen system oppe etter driftsstans dagen før. Garmin kan vere råka av eit dataåtak, skriv Forbes..

P4 - 06 sep 20 kl. 11:10

Taxisjåfør dømt til fengsel for voldtektsforsøk

En taxisjåfør i 30-årene er i Haugaland tingrett dømt til fengsel i tre år og seks måneder for å ha forsøkt å voldta en kvinnelig passasjer i oktober i fjor. Retten festet ikke lit til mannens forklaringer, som ikke stemte med GPS-sporingene fra bilens taksametersystem. Sporene støttet derimot kvinnens forklaring.

P4 - 25 jul 20 kl. 21:58

Garmin er hacket

Det globale GPS-selskapet Garmin er rammet av et alvorlig dataangrep. Det skriver teknologi-nyhetsnettstedet Z D Net. Det skal være årsaken til at Garmins tjenester har vært nede i to dager nå.

Aftenposten - 10 jul 20 kl. 13:56

Før de ble overfalt, var det festet GPS-mottakere på bilene deres

Petter Slengesol og Reidar Osen ante ikke at de ble overvåket før de brutale overfallene i 2015. (NB: Vi advarer mot sterke bilder i saken).

NRK - 13 feb 20 kl. 05:40

GPS-blokkere skaper problemer

Luftambulansen opplever stadig oftere at blokkering av GPS-signaler er et problem under landing. Ifølge Norsk kommunikasjonsmyndighet er GPS-jammere er sterkt økende i Norge, men helt ulovlige å bruke..

Aftenposten - 24 maj 20 kl. 20:47

Slik kan forskere avsløre flere av laksens hemmeligheter

En isbjørn kan følges skritt for skritt med GPS. Skal du holde øye med en laks, blir det straks vanskeligere..

VG - 05 maj 20 kl. 19:22

Apple og Google stenger for GPS-bruk i ny sporingsteknologi

Når de to teknologigigantene lanserer sitt eget system for kontaktsporing, blir helsemyndigheter som vil ta det i bruk i egne smittesporingsapper nektet å bruke lokasjonsdata..

P4 - 20 apr 20 kl. 17:23

Oppdateres etter batteriproblemer

Helsemyndighetenes smittestopp-applikasjon skal oppdateres for Android-brukere som skal gjøre at den trekker mindre batteri. Det opplyste helseminister Bent Høie i ettermiddag. Flere Android-brukere har rapportert at applikasjonen har stått for nesten 40 prosent av mobilens strømforbud, fordi den bruker GPS-funksjonen på telefonen kontinuerlig.

NRK - 09 apr 20 kl. 07:12

Korona-app kommer etter påske

Folkehelseinstituttets nye smitte-app vil gi deg varsel dersom du har vært mindre enn to meter fra en koronasmittet i over et kvarter. Ved hjelp av GPS og bluetoothsignaler, skal den spore nordmenns bevegelser. Etter planen er den klar over påske..

NRK - 09 apr 20 kl. 07:12

Korona-app kan komme etter påske

Folkehelseinstituttets nye smitte-app vil gi deg varsel dersom du har vært mindre enn to meter fra en koronasmittet i over et kvarter. Ved hjelp av GPS og bluetoothsignaler, skal den spore nordmenns bevegelser. Etter planen er den klar over påske..

VG - 03 apr 20 kl. 03:23

Ekstreme karantenetiltak: Voktet av politi, bur, hjemmeselfie og GPS-sporing

SYDNEY/OSLO (VG) De siste månedene har det blitt iverksatt en rekke tiltak verden rundt for å stoppe spredningen av coronaviruset. Her er noen av de mest ekstreme..

Aftenposten - 28 mar 20 kl. 17:00

Usedvanlig spilleroppfølging i Röslers og Berishas Düsseldorf: De roper og skriker på webkamera

Valon Berisha og de andre spillerne i Fortuna Düsseldorf blir holdt øye med via GPS og webkamera etter at smittefaren rundt koronaviruset splittet troppen..

P4 - 19 feb 20 kl. 17:21

Bil og traktor i skiløype

En bil og en traktor skapte problemer i skiløypa i Eiby, sør for Alta i dag. En kilometer inn i løypa sto det en bil som hadde kjørt seg fast. Det viste seg å være to uheldige turister fra Japan som var på nordlysjakt, melder NRK.

NRK - 25 jan 20 kl. 18:26

Tesla satt fast i skiløype

En Tesla måtte få assistanse fra bergingsbil etter å ha satt seg fast i en skiløype mellom Tynset og Alvdal lørdag kveld. Det melder Østlendingen. Strekningen er stengt for biljøring om vinteren, og det var GPS-en på bilen som villedet sjåføren..

VG - 15 jan 20 kl. 23:18

Kjørte ut i skiløype: - Hadde fullstendig tiltro til GPS-en

Onsdag kveld var to litauiske turister svært uheldige da de var ute å kjørte i Hemsedal..

P4 - 05 jan 20 kl. 07:25

Flere norske skip i Persiabukta

Sjøfartsdirektoratet opplyser at de følger situasjonen i Persiabukta tett som følge av den spente konflikten mellom Iran og USA. Flere tanksskip slo i går av transpondere og GPS-signaler i Hormuzstredet for å gjøre det vanskeligere for Iran og iranske støttespillere å planlegge angrep. Ifølge Aftenposten befant det seg sju norske skip i området i går.

Aftenposten - 04 dec 19 kl. 18:53

Nå flyr flere ambulansehelikoptre i «blinde»

Tidligere måtte legehelikoptrene stå på bakken når sikten var dårlig. Takket være GPS-teknologi kan luftambulansen på Østlandet nå gjøre betydelig flere oppdrag enn før..

NRK - 01 dec 19 kl. 15:22

Kritiske til at ulvejakta stanses

Lisensjakt på ulv er utsatt i deler av Hedmark fordi en genetisk viktig ulv, som er GPS merket, har forvillet seg ut av ulvesonen. Norges jeger- og fiskeforbund mener en kunne unngått at ulven ble felt ved å holde løpende kontakt med jegerne..

NRK - 22 nov 19 kl. 19:03

Nytt tyveriraid

Avansert elektronikk for flere millioner kroner er de siste dager stjålet fra anleggsområder på Agder. Politiet har tidligere funnet igjen stjålet GPS-utstyr både i Asia og Sør-Amerika..

P4 - 02 aug 19 kl. 06:24

Høyre lover demente GPS-alarm

Statsminister Erna Solberg lover nå eldre hjemmeboende demente GPS-alarm, men kun i kommunene hvor Høyre vinner makten i det kommende kommunevalget. Solberg sier til VG at at det er et mål i seg selv at eldre demente kan bo så lenge som mulig hjemme hos seg selv. Det er 77.

NRK - 02 aug 19 kl. 04:59

Vil gi demente GPS-alarm

Statsminister Erna Solberg lover eldre demente GPS-alarm, men bare i de kommunene hvor Høyre vinner makten i det kommende kommunevalget. Det er 77.000 personer med demens i Norge.

P4 - 15 nov 19 kl. 04:59

Ulv flyttet til Kongsvinger

En genetisk viktig hannulv ble torsdagdag flyttet fra Engerdal til Kongsvinger kommune. Miljødirektoratet opplyser at ulven ble fanget og bedøvet litt før klokken 11 på formiddagen og utstyrt med GPS-bånd. Merkingen og flyttingen skal ha gått uten probelmer..

P4 - 13 nov 19 kl. 18:23

Ny type lysregulering reduserer køer

Intelligent lysregulering av lyskryss i trafikken kan spare trafikanter svært mye tid. Det viser forskning fra Danmark, som har testet ut metoden der lyssignalene styres utelukkende ved hjelp av GPS-data fra bilene. I snitt sparte bilistene 21 minutter reisetid i rushtiden.

P4 - 17 sep 19 kl. 19:40

Over 30 GPS-tyverier på kort tid

Siden mai har det vært over 30 tilfeller av GPS-tyverier fra norske anleggsmaskiner i Sør-Norge. Politiet opplyser til ABC Nyheter at det stjålet verdier for flere millioner kroner. Politiet mistenker utenlandske vinningskriminelle står bak, og at de jobber aktivt i en periode før de reiser ut av landet for å omsette godset..

Dagbladet - 22 okt 19 kl. 16:56

- Ambulansepersonell stanset kapret ambulanse

Fulgte den kaprede ambulansen gjennom OUS´ GPS-system..

NRK - 22 okt 19 kl. 14:44

Dagbladet: Stoppet ambulansen

Ambulansepersonell sporet opp ambulansen med GPS, og var med på å stoppe den, sier medievakt Anders Bayer ved Oslo Universitetssykehus til Dagbladet..

VG - 02 aug 19 kl. 20:49

Solberg lover GPS til demente

BERGEN (VG) Statsminister Erna Solberg (H) lover at hjemmeboende demente skal få GPS-alarm på seg. I kommuner de vinner makten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt