Engerdal

Wednesday, 07 December, 18:57

Nyheter om Engerdal

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 jul 22 kl. 22:48

Førerkortbeslag i Engerdal

I Engerdal kommune i Østerdalen nordøst i Innlandet er førerkort beslaglagt og bilføreren anmeldt etter en gjennomsnittsmåling i en 80-sone. Føreren kjørte i 128 km/t i 80-sonen..

NRK - 12 aug 22 kl. 01:45

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 12 aug 22 kl. 01:45

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 16 maj 22 kl. 22:15

Trafikkulykke i Engerdal

Tre personar får behandling på ulykkesstaden etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. – Naudetatene er komme fram til staden. Dei tre personene som er involvert i ulykka har komme seg ut av bilen, dei er skadde, og får behandling.

NRK - 16 maj 22 kl. 22:15

Tenåring alvorleg skadd i Engerdal

Ein person er alvorleg skadd og køyrd til Hamar sjukehus etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. Ifølgje NTB skal bilføraren vere ein 19 år gamal mann. Dei to andre i bilen er lettare skadd, seier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt.

NRK - 27 jun 21 kl. 22:47

Ulv felt i Østerdalen

En ulv ble søndag kveld observert ved Auma i Tynset i Østerdalen. Tre kvarter etter at det ble gitt fellingstillatelse, ble ulven felt. – Her er det snakk om effektiv felling utført av Rovviltfellingslaget Nord-Østerdal, sier Sylte Heggset, som sitter i sekretariatet for det interkommunale fellingslaget, til Arbeidets Rett.

NRK - 26 mar 21 kl. 07:54

Koronasmittet tok seg over grensa

To utlendinger er pågrepet etter å ha tatt seg inn i Norge ved en stengt grenseovergang i Engerdal i Innlandet, opplyser politiet. En av dem har testet positivt for koronaviruset. – De to har forsøkt å ta seg over flere steder, men blitt avvist da de ikke har gyldig adgang og dokumenter for innreise, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter..

NRK - 05 dec 20 kl. 15:27

Ulv felt i Engerdal

Lørdag ettermiddag ble en hannulv felt i like ved Elvbrua i Engerdal. Ulven skal ha bevegd seg i den utvida delen av ulvesona tidligere på dagen. Så langt er det skutt fire ulver i Innlandet under lisensfellinga som starta 1.

NRK - 21 jan 21 kl. 07:59

4000 husstander uten strøm

I underkant av 4000 husstander er uten strøm torsdag morgen i Elvias dekningsområde i Innlandet og i Oslo og Viken. Verst er det i Gjøvik, Trysil, Engerdal og Østre-Toten. Årsaken er mye tung snø som legger seg over strømlinjer og forårsaker trefall..

NRK - 06 dec 20 kl. 15:11

Nok en ulv skutt

En ulv ble skutt ved Sorken i Engerdal i 13.30-tiden i dag, melder Østlendingen. Siden lisensjakta startet 1.

P4 - 07 jul 20 kl. 12:29

Tollere gjorde storbeslag i Engerdal

Tollerne gjorde i helgen et storbeslag a sigaretter og brennevin i en norskregistrert bil i Engerdal. Tollerne fikk bistand fra politiet til å stanse bilen ikke langt fra svenskegrensen. Føreren av bilen er en polsk statsborger og i bilen hadde han 20.

NRK - 29 jul 20 kl. 09:53

Ulv skutt i Rendalen

Ei ulvetispe ble felt i Rendalen onsdag morgen. Det har vært ulvejakt i områdene Alvdal, Tynset, Rendalen og deler av Engerdal etter ulveangrep på sau. Ulven ble felt sør for Undsetbrenna like før klokka 08.

P4 - 29 jul 20 kl. 09:55

Ulv skutt i Rendalen

En ulv ble felt i Rendalen i dag tidlig. Det var en tispe som ble felt sør for Undsetbrenna like før klokken 08.00.

NRK - 12 jul 20 kl. 10:31

Mann i 30-åra funnet omkommet

En mann i 30-åra er funnet omkommet etter at det ble satt igang en leteaksjon på Drevsjø i Engerdal i går. Det er ikke mistanke om noe kriminelt, og pårørende er varslet. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder deltok i leteaksjonen..

NRK - 07 jul 20 kl. 12:09

Tollere fant 20.000 sigaretter

Tollerne i Trysil tok lørdag beslag i 20.000 sigaretter og 585 liter brennevin i en norskregistrert bil som kjørte inn i landet i Valdalen i Engerdal. Tollerne fikk bistand fra politiet til å stanse bilen ikke så langt fra svenskegrensa, skriver NTB..

NRK - 16 jun 20 kl. 06:29

Får skyte bjørn

Reineiere i Elgå reinbeitedistrikt i Engerdal, som ligger i Innlandet ved grensen til Sverige, har fått fellingstillatelse på en bjørn. Bjørnen ble først jaget til Sverige med helikopter, men kom tilbake. En reinkalv ble funnet druknet forrige uke..

NRK - 20 feb 20 kl. 22:07

Savnet skiløper funnet i Engerdal

Den 23 år gamle skiløperen som var meldt savnet i Engerdal i Innlandet i ettermiddag, ble funnet i god behold av letemannskaper i kveld. Han hadde søkt tilflukt fra det dårlige været i en gapahuk..

NRK - 08 dec 19 kl. 14:04

Engerdal-ordfører død

Ordfører Lars Erik Hyllvang (Sp) i Engerdal i Hedmark er død. Det melder Engerdal kommune. Han døde på Ullevål sykehus i Oslo natt til søndag, melder kommunen på sine nettsider.

P4 - 30 jan 20 kl. 22:13

Sier nei til felling av ulv

Miljødirektoratet sier nei til å felle en genetisk viktig ulv, som trolig har drept tre rein i Sølen-området i Innlandet. Ulven ble bedøvet og flyttet ut av Engerdal i november, men kom tilbake til Engerdal og Rendalen forrige uke. Den har finsk-russiske gener som den sørskandinaviske ulvebestanden trenger for å motvirke effekter av innavl, derfor sier direktoratet at terskelen for å drepe den er gøy.

P4 - 30 jan 20 kl. 06:23

60 000 for å flytte ulv

Det kostet 60 000 kroner å flytte en genetisk viktig ulv fra Engerdal til Kongsvinger i november. Det melder Nationen. Målet var å beskytte reindriften i Engerdal samtidig som ulven ble holdt i live.

NRK - 20 feb 20 kl. 22:07

Savnet skiløper funnet i god behold

Den 23 år gamle skiløperen som var meldt savnet i Engerdal i Innlandet i ettermiddag, ble funnet i god behold av letemannskaper i kveld. Han hadde søkt tilflukt fra det dårlige været i en gapahuk..

NRK - 17 feb 20 kl. 14:46

Takker overgrepsofre

Idrettspresident Berit Kjøll takker Tor Solbakken og de andre som har stått fram i overgrepssaken fra Engerdal. En kjent idrettsleder har i flere tiår forgrepet seg på unge idrettsutøvere. Kjøll sier det er viktig at Solbakken og de andre står fram..

P4 - 08 dec 19 kl. 13:45

Ordfører i Engerdal er død

Ordføreren i Engerdal, Lars Erik Hyllvang er død. Det opplyser kommunen på sine hjemmesider. Hyllvang døde ved Ullevål sykehus i natt.

NRK - 12 feb 20 kl. 11:48

Overgrepsdømt mistet heder

Den overgrepsdømte treneren i Engerdal er fratatt Kongens Fortjenstmedalje, som han mottok i 2007. NRK fortalte i går om overgrepene i friidrettsklubben Ren-Eng. Treneren er dømt for å ha misbrukt minst åtte av talentene han hadde ansvar for..

P4 - 31 jan 20 kl. 14:46

- Ulveflytting er dårlig pengebruk

-Miljødirektoratet er nødt til å flytte ulven i Engerdal i Innlandet til ulvesonen hvis vi ikke får avlive den. Det sier Jo Inge Haugseth i Rendalen Renselskap. I går kveld ble det klart at miljødirektoratet sier nei til å gi fellingstillatelse på ulven, selv om den har drept rein i området, fordi den er genetisk viktig.

NRK - 30 jan 20 kl. 22:05

Får nei til å felle ulv

Miljødirektoratet avslår søknader om å felle en genetisk viktig ulv, men vil ikke la den etablere seg nord i Innlandet, utenfor ulvesonen. Ulven har vandret 1.120 kilometer i luftlinje etter at den i november ble flyttet ut av Engerdal kommune..

NRK - 30 jan 20 kl. 22:05

Sier nei til å felle viktig ulv

Miljødirektoratet avslår søknader om å felle en genetisk viktig ulv, men vil ikke la den etablere seg nord i Innlandet, utenfor ulvesonen. Ulven har vandret 1120 kilometer i luftlinje etter at den i november ble flyttet ut av Engerdal kommune..

NRK - 30 jan 20 kl. 22:05

Avslør søknad om å felle viktig ulv

Miljødirektoratet avslår søknader om å felle en genetisk viktig ulv, men vil ikke la den etablere seg nord i Innlandet, utenfor ulvesonen. Ulven har vandret 1120 kilometer i luftlinje etter at den i november ble flyttet ut av Engerdal kommune..

VG - 25 jan 20 kl. 18:04

Flyttet ulv 30 mil - nå er den tilbake igjen

En genetisk viktig ulv som i november ble flyttet med helikopter, er nå tilbake i Engerdal, samtidig som tre reinsdyr i området har blitt tatt av ulv..

Aftenposten - 11 nov 19 kl. 17:57

En «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes

En ulv i Engerdal skal merkes og muligens flyttes. Miljødirektoratet vil skjerme den fra lisensfelling og hindre skade på tamrein. Ulven er «genetisk viktig»..

NRK - 31 dec 19 kl. 01:53

Brudd på fibernett ordnet i Trysil

Telenor melder at feilen på fibernettet i Trysil og Engerdal er reparert. Bruddet skyldtes at trær hadde falt over ende og knekt en stolpe mellom Jordet og Trysil. Alle tjenester er nå oppe igjen, sier David Fidjeland, kommunikasjonssjef i Telenor..

NRK - 06 dec 19 kl. 16:06

Ulvejakt stoppet

Fylkesmannen har stoppet ulvejakta i Odalen etter at den såkalt genetisk viktige ulven som ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger har vandret inn i området. Det er Glåmdalen som skriver dette..

P4 - 21 nov 19 kl. 06:29

Kritiserer ulveflytting

Senterpartiet kritiserer regjeringen for å ha flyttet ulv fra Engerdal til Kongsvinger i Hedmark. Avisen Nationen skrev forrige uke at Statens naturoppsyn flyttet en såkalt genetisk viktig ulv sørover i fylket. Det er gjort for å bringe friske gener inn i en innavlet bestand.

P4 - 15 nov 19 kl. 04:59

Ulv flyttet til Kongsvinger

En genetisk viktig hannulv ble torsdagdag flyttet fra Engerdal til Kongsvinger kommune. Miljødirektoratet opplyser at ulven ble fanget og bedøvet litt før klokken 11 på formiddagen og utstyrt med GPS-bånd. Merkingen og flyttingen skal ha gått uten probelmer..

NRK - 14 nov 19 kl. 14:40

Har flyttet «genetisk viktig» ulv

Statens naturoppsyn har merket og flyttet en «genetisk viktig» ulv i Engerdal. Grunnen er å skjerme ulven for jakt. Ulven blir betegnet som «genetisk viktig» fordi den tilfører nye gener til den innavlspregede skandinaviske ulvestammen..

P4 - 11 nov 19 kl. 18:38

Flytter viktig ulv

En ulv som går rundt i Engerdal i Hedmark er så genetisk viktig at den skal merkes og muligens flyttes. Lisensfellingsperioden starter 1. desember, og Statens naturoppsyn har fått i oppdrag å merke ulven før dette, melder NTB.

VG - 15 maj 19 kl. 11:36

Engerdal og ski-Norge tar farvel med Gjermund Eggen

Engerdal (VG) Gjermund Eggen blir i dag begravet fra Engerdal kirke. Hele bygda og halve ski-Norge er på plass for å ta farvel..

VG - 15 maj 19 kl. 11:36

Engerdal og ski-Norge tok farvel med Gjermund Eggen

Engerdal (VG) Gjermund Eggen ble i dag begravet fra Engerdal kirke. Hele bygda og halve ski-Norge var på plass for å ta farvel..

VG - 22 sep 19 kl. 21:46

Fant forsvarsmateriell med svensk skrift på tur: - Skremmende funn

Trond Kenneth Brenden sperret øynene opp på morgenturen søndag. Henslengt i skogen rundt en kilometer fra Femundtunet i Engerdal lå kasser som tilsynelatende inneholder sprengstoff fra det svenske forsvaret..

NRK - 14 sep 19 kl. 08:07

Bjørnebinne med unger skutt

For første gang siden 1890-tallet er en bjørnebinne med unger skutt under lovlig jakt i Norge, skriver Aftenposten. Binna ble felt i Engerdal i Hedmark for to uker siden. Bjørnen hadde melk i spenene, noe som betyr at hun fikk unger sist vår..

NRK - 25 jun 19 kl. 09:34

Idrettsleder fra Engerdal anker

Den profilerte idrettslederen fra Engerdal anker dommen fra Nord-Østerdal tingrett. Mannen ble dømt til fengsel i ett år og to måneder for seksuelle overgrep og for å ha forsøkt å påvirke vitner i saken..

NRK - 08 aug 19 kl. 11:08

Overgrepsdømt med tidlig soning

Den profilerte idrettslederen fra Engerdal får starte soning før ankesaken om straffeutmålingen blir behandlet i lagmannsretten. Det var mannens forsvarer som søkte om dette, ettersom den dømte ville gjøre seg ferdig med saken så fort som mulig..

P4 - 30 jul 19 kl. 05:54

Uten strøm i Hedmark

I Hedmark er 1100 Eidsiva-kunder uten strøm. I Engerdal har tordenvær ført til strømbrudd, mens i Åmot har det skjedd en feil på høyspentnettet..

NRK - 30 jul 19 kl. 05:29

1100 fra Hedmark uten strøm

I Hedmark er 1100 Eidsiva-kunder uten strøm. I Engerdal har tordenvær ført til strømbrudd, mens i Åmot har det skjedd en feil på høyspentnettet..

P4 - 05 jul 19 kl. 20:32

Får skyte ulv i Nord-Østerdalen

Fylkesmannen i Innlandet har gitt grønt lys til felling av nok en ulv i Nord-Østerdal. Bakgrunnen for at det nå er gitt løyve er at det er funnet et lam som er dokumentert ulveskadd. Ifølge Nationen har skadefellingslaget i Nord-Østerdalen, som skjøt en ulv i juni fått løyve til å felle en ulv i deler av Tynset, Tolga, Rendalen og Engerdal kommuner i Hedmark..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com