Elizabeth

Tuesday, 16 July, 15:28

Nyheter om Elizabeth

VG - 28 maj 24 kl. 17:45

Elizabeth Strout er en av de beste! Anmeldelse: «Amy og Isabelle»

Amerikanske Elizabeth Strout er virkelig en av de beste fortellerne om dagen – og når hennes 26 år gamle debutroman nå kommer på norsk, er det ingenting å lure på:.

Aftenposten - 08 jun 24 kl. 20:42

Kinesisk billigbutikk topper netthandelen: – Handler et par ganger i uka

Elizabeth Evenby (42) har mottatt opp mot 60 pakker fra Temu det siste halvåret..

E24 - 08 jun 24 kl. 20:23

Kinesisk billigbutikk topper netthandelen: – Handler et par ganger i uka

Elizabeth Evenby (42) har mottatt opp mot 60 pakker fra Temu det siste halvåret..

NRK - 05 jun 24 kl. 13:12

De første sedlene med kong Charles i omløp

Folk sto i kø utenfor Bank of England da de første sedlene med portrett av kong Charles ble tatt i bruk onsdag. Tradisjonen tro skal monarken prege alle sedlene som gis ut av den britiske sentralbanken, 5, 10, 20 og 50 pund. Utover dette er det ingen endringer i designet av sedlene, som skal sirkulere sammen med eksisterende sedler med bilde av kongens mor og forgjenger, dronning Elizabeth, som døde i september 2022.

NRK - 29 jan 24 kl. 14:41

Kim Kardashian med dokumentarserie om Elizabeth Taylor

Kim Kardashian skal i en ny dokumentarserie ta for seg hvordan Elizabeth Taylor revolusjonerte Hollywood – og var en kjendisrebell. Den tre deler lange serien har arbeidstittelen «Elizabeth Taylor: Rebel Superstar», og det er produksjonsselskapet bak den Oscar-vinnende dokumentaren «Searching for Sugarman» som står bak på oppdrag fra BBC. Serien skal dykke dypt ned i Taylors skuespillerhåndverk og teknikk, som trollband datidige kinogjengere og samtidig endret forholdet mellom publikum og stjerner.

NRK - 24 maj 24 kl. 11:02

FN: 45.000 rohingyaer på flukt

Rundt 45.000 rohingyaer er drivne på flukt vest i Myanmar som følgje av harde kampar mellom styrkane til juntaen og ein lokal opprørsmilits, opplyser FN. Organisasjonen åtvarar om at kampane blir stadig hardare i delstaten Rakhine.

NRK - 17 maj 24 kl. 09:45

Kong Charles' søster til Norge

Søsteren til kong Charles i Storbritannia, prinsesse Anne, reiser til Norge neste uke. Hun skal blant annet besøke Norges Hjemmefrontmuseum sammen med kronprins Haakon. Der skal de avduke en plakett som museet har fått av det britisk-norske minneprosjektet for motstandskampen under 2.

Aftenposten - 20 apr 24 kl. 22:26

Dronningen døde to dager etter at hun overtok. – Hvorfor meg, hvorfor nå?

Følelsen da dronning Elizabeth døde på hennes vakt. Lopper i statsministerboligen. Og alt som gikk galt..

VG - 03 apr 24 kl. 22:55

Spiller i sexscenen sønnen har regissert

Sønnen har regissert filmen hvor mamma Elizabeth Hurley spiller i en av sexscenene. Det vekker oppsikt. Uten at hun bryr seg noe om det..

Aftenposten - 19 mar 24 kl. 23:45

Analyserte bilde av dronning Elizabeth – fant åtte redigeringstabber

Kort tid etter at prinsesse Kate ba om unnskyldning for uheldig fotoredigering, har enda et bilde blitt satt under lupen..

Klartale - 19 sep 22 kl. 14:45

Bilder fra begravelsen til dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth får en storslått begravelse. Det kalles for århundrets seremoni. Familien hennes og kongelige er der.

Klartale - 06 feb 24 kl. 08:50

Kong Charles har fått kreft

Kong Charles er kongen av Storbritannia. 75-åringen fikk nylig kronen fra dronning Elizabeth som døde. Kong Charles ble kronetMandag fikk vi vite at kongen har fått kreft, men vi vet ikke hvilken type kreft.

E24 - 04 feb 24 kl. 13:28

Britisk hangarskip kommer ikke til Norge

Det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth kommer likevel ikke til Norge for å lede den største Nato-øvelsen siden den kalde krigen..

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

VG - 05 okt 23 kl. 16:54

Ni års fengsel for brite som ble dømt for planer om å drepe dronning Elizabeth

En 21 år gammel britisk mann som er kjent skyldig i planer om å drepe dronning Elizabeth med armbrøst i 2021, er dømt til ni år i fengsel..

NRK - 05 okt 23 kl. 16:54

Dømt til ni års fengsel for planer om å drepe dronning Elizabeth

En 21 år gammel britisk mann som er kjent skyldig i planer om å drepe dronning Elizabeth med armbrøst i 2021, er dømt til ni år i fengsel. 21-åringen er tidligere kjent skyldig i høyforræderi, og straffeutmålingen ble klar torsdag. Han ble pågrepet ved Windsor Castle mens Storbritannias daværende dronning oppholdt seg der første juledag 2021.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:43

Kong Charles holder sin første tronetale

Kong Charles holder nå sin første trontale som statsoverhode. I fjor, mens han fortsatt var tronarving og prins av Wales, holdt han talen på vegne av sin mor, dronning Elizabeth. Det var første gang siden 1963 at hun ikke deltok ved åpningen av Parlamentet.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:43

Kong Charles holdt sin første tronetale

Kong Charles holdt i dag sin første trontale som statsoverhode. I fjor, mens han fortsatt var tronarving og prins av Wales, holdt han talen på vegne av sin mor, dronning Elizabeth. Det var første gang siden 1963 at hun ikke deltok ved åpningen av Parlamentet.

Dagbladet - 06 nov 23 kl. 08:14

Vaktmester ryster: - Begynte å gråte

En vaktmester ved barneskolen Elizabeth Moore i New Jersey er pågrepet etter å angivelig ha tilsatt spytt, urin og avføring i skolematen..

NRK - 03 nov 23 kl. 10:12

Israel kaster ut palestinske arbeidere som kommer fra Gazastripen

Israel har sendt hjem tusenvis av palestinere som kommer fra Gazastripen og som arbeider i Israel, etter en avgjørelse fra regjeringen, melder Reuters. – Israel kutter all kontakt med Gaza. Det vil ikke lenger være noen palestinske arbeidere fra Gaza, står det i en kunngjøring fra den israelske regjeringens sikkerhetsråd.

Klartale - 22 sep 23 kl. 06:00

Krigsskip skal trene langs kysten av Norge

– Aktiviteten sender et viktig signal om vårt nære forhold til våre allierte. Det sier Trond Grimmingsrud i en pressemelding. Han er sjef for den norske Marinen.

NRK - 08 sep 23 kl. 11:07

Kong Charles takkar folket for støtta

I samband med at det har gått eitt år sidan dronning Elizabeth døydde, takkar kong Charles folket for støtta han har fått. – Eg er djupt takksam for kjærleiken og støtta som har blitt vist til kona mi og meg det siste året, seier han i ei helsing som er spelt inn på slottet Balmoral i Skottland. Dronning Elizabeth er britanes lengst sittande monark.

NRK - 18 okt 23 kl. 20:55

Uganda leter etter gjerningspersoner som drepte par på bryllupsreise

Ugandas president Yoweri Museveni lover at ugandiske sikkerhetsstyrker vil finne dem som drepte en safariguide og et utenlandsk par som var på bryllupsreise. Paret, en britisk og en sørafrikansk statsborger, ble drept sammen med den ugandiske guiden i nærheten av nasjonalparken Queen Elizabeth. Landets myndigheter anklager den islamistiske opprørsgruppen Allierte demokratiske styrker (ADF), som har sverget troskap til den ytterliggående jihadistgruppa IS, for å stå bak angrepet.

NRK - 06 okt 23 kl. 11:39

FN: Fredsprisen viser motet til iranske kvinner

Fredsprisen til Narges Mohammadi kaster lys over iranske kvinners mot og besluttsomhet, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter. – Vi har sett motet og besluttsomheten deres i møte med represalier, krenkelser, vold og fengslinger, sier talskvinne Elizabeth Throssell. – De er blitt trakassert for det de gjør eller ikke har på seg.

NRK - 06 okt 23 kl. 11:39

FN: Fredsprisen viser motet til iranske kvinner – Ber Iran løslate Mohammadi

FN ber Iran løslate Narges Mohammadi. Fredsprisen til Narges Mohammadi kaster lys over iranske kvinners mot og besluttsomhet, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter. – Vi har sett motet og besluttsomheten deres i møte med represalier, krenkelser, vold og fengslinger, sier talskvinne Elizabeth Throssell.

NRK - 06 okt 23 kl. 11:07

FN sender team til Kharkiv for å granske russisk angrep mot ukrainsk landsby

FNs menneskerettssjef sender et feltteam til den ukrainske landsbyen Hroza for å granske et russisk angrep som tok livet av over 50 sivile. – FNs høykommissær for menneskerettigheter, Volker Türk, som selv har sett konsekvensene av slike forferdelige angrep, er dypt sjokkert og fordømmer disse drapene, sier en talsperson for OHCHR, Elizabeth Throssell, til journalister i Genève fredag. – Han har utplassert et feltteam på stedet for å snakke med overlevende og samle mer informasjon, føyer hun til.

NRK - 05 okt 23 kl. 07:59

Bidens hund fjernet fra Det hvite hus

Commander, president Joe Bidens schæferhund, er fjernet fra Det hvite hus etter meldinger om flere biteepisoder, opplyser en talsperson. – Presidenten og førstedamen er svært opptatt av sikkerheten til de som jobber i Det hvite hus, og som beskytter dem hver dag, sier Elizabeth Alexander, kommunikasjonsdirektør for Bidens kone Jill, i en uttalelse. Det er ikke opplyst hvor Commander nå befinner seg eller om hunden skal avlives.

VG - 03 okt 23 kl. 21:10

Britiske hangarskip trener langs norskekysten: – Viktig å markere styrke i alliansen

Storbritannia sitt flaggskip, hangarskipet HMS Queen Elizabeth, øver i disse dager langs norskekysten. – Det er i norsk interesse, sier sjefen i Marinen..

VG - 08 sep 23 kl. 09:23

Kong Charles om dronning Elizabeth: – Alt hun betydde

På ettårsdagen for dronning Elizabeths bortgang, deler kong Charles minneord til ære for sin mor..

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 21 jul 23 kl. 08:49

USA: tenåring får 90 dagers fengsel etter bruk av abortpille

En tenåring fra Nebraska som brukte abortpiller for å avbryte svangerskapet, ble torsdag dømt til 90 dager i fengsel etter at hun tidligere i år erkjente straffskyld for «ulovlig å skjule menneskelige levninger». Tenåringen, Celeste Burgess, 19, og moren hennes, Jessica Burgess, 42, ble siktet i fjor etter at politiet fikk tak i deres private Facebook-meldinger, som viste at mor og datter diskutere planer om å avslutte graviditeten og «brenne bevisene». Påtalemyndigheten sa at moren hadde bestilt abortpiller på nettet og hadde gitt dem til datteren i april 2022, da Celeste var 17 år, og i begynnelsen av tredje trimester av svangerskapet.

NRK - 07 jun 23 kl. 15:54

Vinner av fagforeningspris nektes deltakelse på prisutdelingen

Vinneren av årets Arthur Svensson-pris, Elizabeth Tang fra Hongkong, får ikke komme til Norge for å motta prisen. Tang er generalsekretær i International Domestic Worker Federation (IDWF), en global paraplyorganisasjon som organiserer fagforeninger for hushjelper. – Det er en trist realitet at myndighetene i Hongkong nekter Elizabeth Tang å komme til Norge og motta prisen og vi er bekymret for hennes situasjon.

Nyhetspressen - 14 jul 23 kl. 10:22

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

NRK - 26 maj 23 kl. 13:22

FBI-dokumenter avslører mulig attentat på dronning Elizabeth

FBI-dokumenter som nylig ble kjent for offentligheten, avslører at en mann skal ha planlagt å drepe dronning Elizabeth under hennes besøk i California i 1983. Den mulige trusselen om et attentat kom etter en telefonsamtale fra en mann som hevdet at datteren hans, ble drept i Nord-Irland av en gummikule, ifølge dokumentene til FBI. Dokumentene referer også til en bar som ofte ble besøkt av sympatisører fra den paramilitære organisasjonen, Den irske republikanske armé (IRA).

Aftenposten - 18 maj 23 kl. 09:37

Elizabeth Holmes må i fengsel 30. mai

Retten har bestemt at Theranos-gründer Elizabeth Holmes må i fengsel mens anken hennes behandles.

E24 - 18 maj 23 kl. 09:30

Elizabeth Holmes må i fengsel 30. mai

Retten har bestemt at Theranos-gründer Elizabeth Holmes må i fengsel mens anken hennes behandles.

Aftenposten - 30 maj 23 kl. 20:21

Hun ble dømt etter Theranos-skandalen. Nå er Elizabeth Holmes i fengsel.

Theranos-gründeren er dømt til 11 års fengsel for investor-svindel..

E24 - 30 maj 23 kl. 19:59

Nå er Elizabeth Holmes i fengsel

Theranos-gründeren er dømt til 11 års fengsel for investor-svindel..

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

Klartale - 08 maj 23 kl. 08:46

Kong Charles ble kronet

Kroningen av kong Charles og dronning Camilla startet lørdag formiddag. Det skjedde i kirken Westminster Abbey i London.Charles har vært konge siden dronning Elizabeth døde i september i fjor.

NRK - 07 maj 23 kl. 13:40

19 millionar britar følgde kroninga på TV

Til saman over 19 millionar britar følgde kroninga av kong Charles på TV laurdag. Dei fleste av desse følgde sendinga til BBC, som på det meste hadde 13 millionar sjåarar. Tala omfattar ikkje dei som følgde kroninga på offentlege stadar som torg og pubbar, eller dei som såg ho på strøymetenester.

NRK - 06 maj 23 kl. 11:03

Charles og Camilla ankommet Buckingham Palace

Kortesjen med det britiske kongeparet har kjørt inn av portene til Buckingham Palace, der kong Charles og Camilla gjør seg klare til prosesjonen som skal ta dem til Westminster Abbey. Høylytte hilsninger og rop steg opp folkemengden som står tett i tett langs The Mall, paradegaten som leder opp til Buckingham Palace. En lang kortesje med biler passerte, og Charles og Camilla vinket til de skuelystne fra sin Bentley.

Klartale - 06 maj 23 kl. 08:32

Nå bytter han ut hatten med krone

Kong Charles III har vært konge siden hans mor dronning Elizabeth døde 8. september 2022. Men først nå skal kong Charles av Storbritannia krones.

Aftenposten - 05 maj 23 kl. 13:18

Gull, gammel salve og en kirke full av kongelige: Her er detaljene fra Charles’ store dag

Dronning Elizabeth kalte gullkareten «horrible». Nå har Charles og Camilla tatt grep..

VG - 05 maj 23 kl. 12:11

Liverpool spiller nasjonalsangen for å markere kroningen av kong Charles

Liverpool har besluttet å samle spillere og dommere rundt midtsirkelen for å markere kroningen av kong Charles lørdag. Nasjonalsangen blir avspilt. Det er første gang på 70 år at en britisk monark skal krones.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com