Dansk

Sunday, 19 September, 23:31

Nyheter om Dansk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 aug 21 kl. 08:18

14 evakuerte nordmenn i Danmark

14 nordmenn og en utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark er evakuert fra Afghanistan i et Dansk fly, ifølge Danske myndigheter. Disse har nå landet i København, bekrefter utenriksdepartementet i Danmark til Dansk TV2. Flyet tok av fra Islamabad i Pakistan ved 21-tiden tirsdag kveld norsk tid.

NRK - 17 aug 21 kl. 23:50

Nordmenn på vei hjem i Dansk fly

14 nordmenn og en person med lovlig opphold i Danmark er på vei med et Dansk fly fra Islamabad i Pakistan til København, opplyser Dansk UD til Ritzau. Islamabad fungerer som en base for evakuering av Dansker fra Afghanistan, skriver DR..

NRK - 13 aug 21 kl. 14:19

Ber om fengsel for Dansk politiker

Dansk påtalemyndighet har bedt om om minst seks måneders fengsel for nestlederen i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt. Messerschmidt er tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen. Ifølge tiltalen mottok Messerschmidt i 2014 og 2015 urettmessig rundt 100.

VG - 1 time siden

Brann reddet av Dansk unggutt: Tok viktig poeng i Tromsø

(Tromsø – Brann 1–1) Tromsø var på vei mot årets første hjemmeseier og en luke ned til Brann i nedrykkskampen, men 21 år gamle Japhet Sery sørget for at det ble uavgjort på Alfheim..

Aftenposten - 1 time siden

Brann reddet av Dansk unggutt: Tok viktig poeng i Tromsø

(Tromsø – Brann 1–1) Tromsø var på vei mot årets første hjemmeseier og en luke ned til Brann i nedrykkskampen, men 21 år….

VG - 1 time siden

Brann reddet av Dansk unggutt: – Dette poenget kan bety alt

(Tromsø – Brann 1–1) Tromsø var på vei mot årets første hjemmeseier og en luke ned til Brann i nedrykkskampen, men 21 år gamle Japhet Sery sørget for at det ble uavgjort på Alfheim..

VG - 23 aug 21 kl. 10:59

«Skam»-stjerne får hovedrolle i Dansk TV-serie

Josefine Frida Pettersen, kjent fra blant annet «Skam», har fått en av hovedrollene i en ny Dansk TV-serie..

Dagbladet - 23 aug 21 kl. 10:27

«Skam»-stjerne i Dansk hovedrolle

«Skam»-stjerne Josefine Frida Pettersen har fått hovedrolle i en ny Dansk serie, melder Ekstrabladet..

VG - Igår: 22:11

Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke i Belgia

Sykkelprofilen ble påkjørt av en bil under en treningstur i Belgia lørdag ettermiddag, og døde senere av skadene, melder Dansk TV 2..

VG - Igår: 22:11

Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Dypt tragisk

Sykkelprofilen ble påkjørt av en bil under en treningstur i Belgia lørdag ettermiddag, og døde senere av skadene, melder Dansk TV 2..

VG - Igår: 22:11

Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

Sykkelprofilen ble påkjørt av en bil under en treningstur i Belgia lørdag ettermiddag, og døde senere av skadene, melder Dansk TV 2..

Aftenposten - Igår: 22:12

Tidligere Dansk proffsyklist døde i ulykke: - Dypt tragisk

Sykkelverden er i dyp sorg etter at Chris Anker Sørensen (37) omkom som følge av en påkjørsel i Belgia lørdag..

VG - 15 sep 21 kl. 18:04

Dansk avis med klimastikk til Norge: – Våre Danske venner har helt rett

Den Danske avisen Information brukte hele første siden på en oppfordring til Norge og den nye regjeringen. «Kjære Norge: Hvis ikke dere med 12.000 oljemilliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen».

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 11:45

Dansk avis med oppfordring til Norge og Støre

– Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan….

VG - 15 sep 21 kl. 11:01

Dansk avis med klimastikk til Norge

– Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen, skriver Information på sin forside..

NRK - 15 sep 21 kl. 10:13

Dansk avis ber Støre ta klimagrep

På forside og lederplass onsdag, skriver den Danske avisen Dagbladet Information at statsminister Jonas Gahr Støre har en forpliktelse til å gå fremst i klimakampen med sin nye regjering. «Kjære Norge: Hvis ikke dere med 12.000 oljemilliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen», lyder overskriften – skrevet på norsk..

NRK - 18 aug 21 kl. 08:18

14 evakuert nordmenn har landet

14 nordmenn og en utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark er evakuert fra Afghanistan i et Dansk fly, ifølge Danske myndigheter. Disse har nå landet i Danmark, bekrefter utenriksdepartementet i Danmark til Dansk TV2..

NRK - 17 aug 21 kl. 17:45

Dansk militærfly i Kabul

Et Dansk militærfly har landet i Kabul med Danske diplomater om bord. Det opplyser det Danske utenriksdepartementet. Diplomatene skal jobbe på flyplassen.

NRK - 17 aug 21 kl. 08:15

Medier: Evakueringsfly måtte snu

Et Dansk evakueringsfly måtte gi opp et forsøk på å lande i Kabul mandag kveld, ifølge flere medier. Dansker som venter på å bli evakuert, ble informert om situasjonen i en tekstmelding fra det Danske utenriksdepartementet. Departementet bekrefter opplysningene overfor Dansk TV 2 og nyhetsbyrået Ritzau..

NRK - 12 sep 21 kl. 07:20

Dansk vaksine til New Zealand

New Zealand kjøper 500.000 ekstra doser av Pfizer-vaksinen fra Danmark for å holde oppe takten i vaksineprogrammet. Statsminister Jacinda Ardern oppfordrer alle newzealendere som ennå ikke er vaksinert til å gjøre det så snart som mulig.

NRK - 11 sep 21 kl. 07:02

Svinepest-utbrudd i Romania

Den fryktede sykdommen svinepest har brutt ut på en Dansk-eid stor svinefarm i Romania, skriver Jyllands-Posten. Utbruddet betyr at 31.000 griser må avlives og destrueres.

NRK - 11 sep 21 kl. 00:56

Bistadsarbeider drept av bilbombe

I den sentralafrikanske republikk ble en bistandsarbeider fra Dansk Flygtningehjælp drept da bilen han satt i kjørte på en landmine 50 mil nordvest for hovedstaden Bangui fredag. Ytterligere tre personer ble skadd i eksplosjonen, men de fikk «mindre skader». I alt ni hjelpearbeidere fordelt på to kjøretøy var involvert i hendelsen..

VG - 10 sep 21 kl. 17:45

Smitte blant barn: Derfor ble det tallkaos

Et Dansk regnestykke har de siste dagene skapt stor debatt om smitte blant barn i Norge. Dette sier matematikeren bak..

NRK - 13 aug 21 kl. 15:36

Dansk Folkepartis nestleder dømt

Dansk Folkepartis nestleder Morten Messerschmidt er dømt til seks måneders betinget fengsel for EU-svindel og dokumentfalsk. Messerschmidt var tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen..

E24 - 31 aug 21 kl. 07:46

Storebrand kjøper Dansk eiendomsforvalter

Den norske banken blar opp 650 millioner for Capital Investment..

VG - 03 aug 21 kl. 22:46

Dansk sogneprest dømt til 15 års fengsel for å ha drept kona

En Dansk sogneprest som har erkjent at han drepte kona og planla å oppløse liket hennes i syre. Han ble tirsdag dømt til 15 års fengsel..

NRK - 26 aug 21 kl. 09:11

– Ikke forsvarlig å fly til Kabul

Det er ikke lenger trygt å fly til og fra Kabul, mener Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen, ifølge NTB. Forsvarsministeren kom med vurderingen i et intervju med Dansk TV 2 onsdag kveld. Uttalelsen ble torsdag sitert av nyhetsbyrået AP.

NRK - 25 aug 21 kl. 19:01

Dansk evakuering snart ferdig

Danmarks siste planlagte evakueringsfly fra Afghanistan har landet i Islamabad i Pakistan, opplyser det Danske forsvarsdepartementet onsdag kveld. Om bord i flyet var det 90 evakuerte personer samt det siste Danske personellet i Kabul, opplyser departementet til Danmarks Radio..

NRK - 23 aug 21 kl. 11:07

Evakuering av barn fra Kabul

I motsetning til Norge evakuerer ikke Danmark barn fra Afghanistan som de ikke vet hvem er. Kun barna til lokalt ansatte blir evakuert. – Vi kjenner identiteten til alle barna, opplyser pressevakten i det Danske Udenrigsministeriet til NTB.

VG - 23 aug 21 kl. 10:59

Dansk flertall for å kriminalisere stalking

Et bredt flertall i Folketinget i Danmark er enige om flere tiltak som skal sikre hjelp til ofre for personforfølgelse – såkalt stalking..

VG - 20 aug 21 kl. 17:22

Ny spiller ferdig i Brann - Dansk keeper terminerer kontrakten

BERGEN/OSLO (VG) Den Danske keeperen Mikkel Andersen (32) har terminert kontrakten sin med Brann etter festen sist uke, ifølge klubben..

VG - 20 aug 21 kl. 17:22

Dansk keeper ferdig i Brann: – Vi er forbannet over situasjonen

BERGEN/OSLO (VG) Den Danske målvakten Mikkel Andersen (32) har avsluttet avtalen sin med Brann etter nachspielet på Stadion sist uke, ifølge klubben. Kristoffer Barmen (28) har fått sparken..

NRK - 20 aug 21 kl. 09:53

Fly med evakuerte landet i Danmark

Et fly med evakuerte fra Afghanistan landet fredag på flyplassen i København, melder Dansk UD. Det er ikke kjent hvor mange som var om bord i flyet. Departementet ønsker foreløpig ikke å opplyse nasjonaliteten til de evakuerte.

NRK - 20 aug 21 kl. 05:20

Fire fly med Danske evakuerte

Ytterligere to fly med evakuerte fra Afghanistan er på vei mot Danmark. To fly har allerede landet. Det er uklart hvor mange og hvem som er ombord i flyene.

Dagbladet - 19 aug 21 kl. 09:38

- Fullstendig urimelig

Onsdag kom beskjeden om at 14 nordmenn ble evakuert med Dansk fly. Det får den Danske Venstre-politikeren Michael Aastrup Jensen til å rase..

NRK - 18 aug 21 kl. 16:20

Nordmenn fra Kabul tilbake i Norge

14 nordmenn som ble evakuert med et Dansk fly fra Kabul, har nå kommet til Norge. Det kunngjorde utenriksminister Ine Eriksen Søreide i dag. De 14 er ansatte ved ambassaden og i forsvaret.

NRK - 26 jun 21 kl. 11:04

Larvik var Dansk i tre år

Medan resten av landet var svensk, var Larvik Dansk. Det viser nye og hemmelege dokument som for første gong har kome til Noreg frå Riksarkivet i København. Ei heilt spesiell avtale vart inngått då Noreg skifta frå Dansk til svensk eigarskap i 1814..

NRK - 18 aug 21 kl. 12:18

– Ved godt mot

Fem utstasjonerte ved Norges ambassade i Kabul har kommet hjem til Norge, bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). De har kommet hjem til Norge sammen med ni personer fra Forsvarets sanitet, opplyser utenriksministeren. – Jeg har nettopp møt dem.

NRK - 18 aug 21 kl. 12:18

Søreide: – Ved godt mot

Fem utstasjonerte ved Norges ambassade i Kabul har kommet hjem til Norge, bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). De har kommet hjem til Norge sammen med ni personer fra Forsvarets sanitet, opplyser utenriksministeren. – Jeg har nettopp møt dem.

NRK - 16 aug 21 kl. 12:38

Situasjonen i katastrofal

Dansk personell jobber under ekstremt vanskelige forhold i Afghanistan, sier statsminister Mette Frederiksen. Hun beskriver situasjonen som katastrofal, kritisk og farlig. – Vi jobber døgnet rundt, og dere kan selv se bildene fra flyplassen i Kabul.

Dagbladet - 13 aug 21 kl. 03:06

- Ansatt ved laboratoriet kan være pasient null

Til tross for WHOs konklusjon om at laboratorieutslipp var «ekstremt usannsynlig», sier en Dansk forsker i WHO at pasient null godt kan være en laboratorieansatt..

NRK - 12 aug 21 kl. 17:33

Stanser hjemsendelse av asylsøkere

Danmark stanser utsendelsen av asylsøkere fra Afghanistan som har fått avslag på sin søknad, melder Dansk TV2. TV-kanalen viser til opplysninger fra utlendings- og integrasjonsdepartementet. Årsaken til stansen er at Afghanistan ikke vil ta imot dem på grunn av Talibans framrykking.

NRK - 12 aug 21 kl. 16:08

– Mulig koronastart i laboratorium

Koronapandemien kan potensielt ha startet med en laboratorieansatt som var i kontakt med flaggermus, mener mannen som ledet WHOs undersøkelser i Wuhan i februar. Peter Embarek understreker overfor Dansk TV2 at han ikke har sett noe som beviser denne teorien. Men han mener den er relativt sannsynlig og bør undersøkes nærmere.

Dagbladet - 07 aug 21 kl. 18:34

- Se på corona som influensa

Dansk virolog og professor tar til orde for å skrote tiltak og begynne å håndtere coronaviruset som sesonginfluensa..

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 20:00

Den knapt synlige detaljen har skapt bråk: – Vi prøvde ikke å jukse, sier Dansk trener

TOKYO (Aftenposten): En hudfarget tape førte til anklager om juks. Norges OL-håp i banesykling mener Danskenes knep var….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt