Dansk

Wednesday, 07 December, 18:46

Nyheter om Dansk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 10:46

Dansk kvinne tapte sak om adopsjon av barn fra surrogatmor

En Dansk kvinne har tapt en sak i Den europeiske menneskerettsdomstolen som hun anla etter å ha fått nei til å adoptere tvillinger født av en surrogatmor. Kvinnen gikk til sak fordi hun mente at hennes rett til familie- og privatliv var brutt. Men et flertall på fire av sju dommere fastslo tirsdag at kvinnens rett til privatliv ikke var krenket.

NRK - 11 okt 22 kl. 14:27

Svensk politi bistår Dansk politi under fotballkamp i kveld

Svensk politi er på plass i København for å bistå Dansk politi under kveldens fotballkamp. Det skriver Dansk politi på Twitter. – Vi trener sammen, så vi kan hjelpe hverandre ved større begivenheter - som for eksempel kampen i kveld mellom FC København og Manchester City, skriver Københavnspolitiet i meldingen.

VG - 30 nov 22 kl. 10:43

Dansk julekalender tatt av skjermen

Den Danske julekalenderen «Alletiders Julemand» skal ikke vises på Dansk TV 2 likevel, fordi den blir vurdert å ha rasistiske scener..

NRK - 30 nov 22 kl. 09:11

Dansk økonomi litt i pluss i tredje kvartal

Danmarks bruttonasjonalprodukt vokste med 0,5 prosent i årets tredje kvartal, viser nye tall. Dermed har den økonomiske veksten vært noe lavere fra juli til og med september enn i de tre foregående månedene. Da endte veksten på 0,9 prosent, ifølge Dansk statistikk.

NRK - 24 nov 22 kl. 18:15

Danmark henlegger terroranklager mot 33-åring i Aarhus

En 33 år gammel mann som var siktet for å forsøk på terror i Aarhus i juli, er ikke lenger siktet for det, ifølge Dansk politi. 33-åringen ble pågrepet 19. juli av Østjyllands politi for å ha kjørt ned gågata Frederiksgade i Aarhus i svært høy hastighet.

VG - 20 nov 22 kl. 12:25

Hergeirsson får Dansk refs etter intervju: – Dårlig stil

LJUBLJANA (VG) Dansk presse fisket etter taktisk innsikt fra Norge-trener Thorir Hergeirsson. Måten treneren håndterte det på, får nå kritikk før EM-finalen..

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:45

Husmorliv i IS-kalifat utløser terrordom mot Dansk kvinne

En 35 år gammel Dansk kvinne som levde om husmor i IS-kalifatet i Raqqa i Syria, er dømt til tre år fengsel i Danmark for å ha fremmet terror. Kvinnen er en av tre kvinner som ble hentet til Danmark fra en fangeleir i Syria i fjor. Hun ble fredag dømt ved retten i Esbjerg.

NRK - 15 nov 22 kl. 23:31

Dansk journalist stoppet på direkten i Qatar

Et team fra Dansk TV 2 ble tirsdag avbrutt under en direktesending i Qatar. Vaktene truet med å ødelegge kameraet om den Danske kanalen ikke stoppet å filme. Qatar har lovet større pressefrihet under fotball-VM som starter om fem dager..

NRK - 15 nov 22 kl. 09:21

Liten vekst i Dansk økonomi

Dansk økonomi vokste med 0,5 prosent i tredje kvartal, viser foreløpige tall fra Danmarks Statistik. Det er foreløpig knyttet usikkerhet til tallene for BNP, og resultatene er dermed foreløpige. I andre kvartal var oppgangen på 0,9 prosent, og dersom prognosene stemmer, er veksten i tredje kvartal altså en liten oppbremsing sammenlignet med kvartalet før.

NRK - 14 nov 22 kl. 14:52

Dansk journalist fengslet etter overgrep mot barn

En Dansk journalist er dømt til tre og et halvt års fengsel for overgrep mot en rekke barn, som er blitt fotografert og filmet i mannens eget hjem. Han har vært varetektsfengslet siden april 2021. I september ble han kjent skyldig i seks voldtekter mot barn under tolv år som følge av måten han har befølt dem på mens de sov.

NRK - 4 timer siden

SF ute av regjeringsforhandlingene i Danmark

Socialistisk Folkeparti (SF) er ute av forhandlingene om en bred Dansk samlingsregjering. Partileder Pia Olsen Dyhr sier at Venstre trekker i feil retning innenfor klima og natur og at «det ble for blått». – Det har vært svært konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hverandre på avgjørende punkter, sier hun.

NRK - 10 nov 22 kl. 16:49

Nord Stream får lov å undersøke i Dansk økonomisk sone

Selskapet Nord Stream AG har fått tillatelse av Danske myndigheter til å undersøke skadene på rørledningen som ligger i Dansk økonomisk sone. Det melder Danmarks Radio. Nord Stream AG eier gassrørledningen hvor flere eksplosjoner førte til en omfattende lekkasje i Østersjøen tidligere i høst.

NRK - Igår: 12:43

Drapssiktet nordmann kan bli utlevert til Polen før jul

En 26 år gammel mann fra Vestlandet sitter fortsatt fengslet i Danmark, siktet for drapet på sin ekskjæreste i Polen. Polen har bedt Danmark om utlevering av mannen. 9.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:30

Drapssiktet nordmann i fengslingsmøte i København onsdag

Fengslingsmøtet for nordmannen som er siktet for drap på ekskjæresten i Polen og for kidnapping av datteren, blir avholdt onsdag. Tirsdag opplyser København-politiet til Bergensavisen (BA) at fengslingsmøtet, hvor grunnlaget for utleveringen skal vurderes, blir avholdt onsdag. Det varsles at møtet trolig vil skje bak lukkede dører.

NRK - 07 nov 22 kl. 10:20

Dansk rapport: Unges nikotinforbruk kan gi varige hjerneskader

Nikotin påvirker barn og unges hjerner langt mer enn hva man trodde tidligere, ifølge en rapport fra et Dansk råd som formidler helseforebyggende kunnskap. – Vi har i mange år gått og sagt at nikotin ikke er et stort problem, og det er det nok heller ikke hos voksne. Men hos barn og unge er det et problem.

VG - 30 nov 22 kl. 19:01

Verst i VM

(Australia-Danmark 1–0) Glem snakk om Dansk dynamitt. Nordisk løskrutt er verdensmesterskapets aller største skuffelse så langt..

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 18:24

Dette er et bilde på en total fiasko

DOHA (Aftenposten): Dansk fotball har eksistert i 133 år. En sval ettermiddag i Al Wakrah ble en av de mest smertefulle..

VG - 30 nov 22 kl. 17:54

Dansk fiasko: Ute av VM etter mageplask mot Australia

AL-WAKRAH (VG) (Australia – Danmark 1–0) De sjarmerte og imponerte hele veien til semifinalen i fjorårets EM. Nå reiser de hjem fra Qatar med et fryktelig mesterskap i bagasjen..

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 17:54

Dansk fiasko. Ute av VM etter flaut tap mot Australia

AL-WAKRAH (VG) (Australia – Danmark 1–0) De sjarmerte og imponerte hele veien til semifinalen i fjorårets EM..

Aftenposten - 03 nov 22 kl. 22:03

Dansk verft håver inn kontrakter fra norske redere. Norske verft sliter med å fylle ordreboken.

Ett Dansk verft har i år sikret seg nesten like store norske kontrakter som alle norske verft til sammen..

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 17:48

Shell kjøper Dansk biogasselskap for 20 milliarder kroner

Det skriver oljegiganten i en pressemelding..

E24 - 28 nov 22 kl. 17:48

Shell kjøper Dansk biogasselskap for 20 milliarder kroner

Det skriver oljegiganten i en pressemelding. Selskapet skal være Europas største biogasselskap..

E24 - 28 nov 22 kl. 17:48

Shell kjøper Dansk biogasselskap for 20 mrd.

Det skriver oljegiganten i en pressemelding..

NRK - 01 nov 22 kl. 23:01

Lars Løkke Rasmussen: – Det trengs et oppbrudd

Lars Løkke Rasmussen tok til orde for en ny giv i Dansk politikk etter at han gjorde et brakvalg med sitt nye parti Moderaterne. – Ut av dette har vi skapt et parti som ikke er imot noen eller noe, men som er for noe, sier den tidligere statsministeren. Han sier det trengs «et oppbrudd» i Dansk politikk, noe som har vært et gjennomgående tema i valgkampen.

VG - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for Dansk avansement i VM..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for Dansk avansement i VM..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Australia vant – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for Dansk avansement i VM..

Klartale - 30 okt 22 kl. 06:00

Slik foregår et Dansk valg

1. november er det klart for valg. Danskene skal velge sin nye statsminister.

NRK - 24 nov 22 kl. 21:55

Video viser ødeleggelsene på Nord Stream-rørledningen

En video på underkant tre minutter viser de omfattende ødeleggelsene på gassrørledningen Nord Stream 2 ved Bornholm i Danmark. Det er TV 2 Bornholm som står bak videoen, som ble filmet torsdag ved hjelp av en undervannsdrone. Medier har fått tillatelse av det Danske sjøfartstilsynet til å filme ved den sprengte gassrørledningen, vel 20 kilometer utenfor Bornholms sørspiss.

NRK - 07 sep 22 kl. 18:12

Dansk fremmedkriger dømt til fengsel i 14 år

En 33 år gammel Dansk statsborger er i Københavns Byret dømt til fengsel i 14 år for landsforræderi og terrorisme. Det er første gang en Dansk statsborger erkjenner å ha sluttet seg til og kjempet for IS i Syria, skriver Dansk politi i en pressemelding..

VG - 22 nov 22 kl. 15:57

Kaptein Kjær i ordveksling med pressen om bruk av kapteinsbind: – Mener dere det?!

DOHA (VG) (Danmark – Tunisia 0–0) Etter en svært skuffende Dansk VM-åpning, måtte Simon Kjær ikke bare svare på sportslige spørsmål. Danmark-kapteinen ble også presset om truslene rundt bruk av regnbuefarget kapteinsbind..

NRK - 25 okt 22 kl. 17:11

Færøysk toppolitiker: Mener homoseksuell ikke kan bli Dansk statsminister

Lederen for Det Konservative Folkeparti Søren Pape kan ikke bli statsminister fordi han er homoseksuell. Det sier Jenis av Rana, som er leder for utenrikskomiteen i det færøyske parlamentet og leder av partiet Miðflokkurin på øygruppen. Det skriver Dansk TV2.

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 12:25

Hergeirsson får Dansk refs etter intervju: – Dårlig stil

LJUBLJANA (VG) Spente Dansker lader opp til EM-finale mot Norge søndag kveld..

NRK - 18 nov 22 kl. 19:19

Danmark til finalen i håndball-EM

Danmark er klar for finalen i håndball-EM. Det er første gang siden 2004. Danmark og Montenegro fulgte hverandre tett de første minuttene av kampen, før montenegrinerne tar en 3–6 ledelse.

NRK - 18 nov 22 kl. 19:19

Danmark til finalen i håndball-EM for første gang på 18 år

Danmark er klar for finalen i håndball-EM. Det er første gang siden 2004. – Det er helt surrealistisk.

NRK - 18 nov 22 kl. 09:15

Sverige bekrefter sabotasje på Nord Stream i september

Svenske påtalemyndigheter bekrefter at det har vært en sabotasje på Nord Stream-rørledningen, ifølge Reuters. Eksplosiver har blitt funnet på flere gjenstander. – Under åstedsundersøkelsene som ble gjort på stedet i Østersjøen, ble det gjort omfattende beslag og området er nøye dokumentert.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:16

Danskene uffer seg over norsk bjelleklang i EM

De Danske spillerne irriterer seg kraftig over den norske håndballfansens bruk av kubjeller under EM-kampene. Stine Skogrand håper på mer lyd onsdag. Før den skandinaviske duellen onsdag kveld er Norge allerede klar for semifinale, mens Danmark er avhengig av ett poeng.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:16

Utenriksministeren på Færøyene sparket

Færøyenes utenriksminister Jenis av Rana har fått sparken etter gjentatte utfall mot homofile. Opposisjonen på Færøyene varslet tirsdag mistillit til regjeringen som følge av utenriksministerens homofobe uttalelser, men like før Lagtinget skulle stemme over forslaget opplyste regjeringslederen Bárður à Steig Nielsen at Jenis av Rana var sparket. Jenis av Rana er leder for Miðflokkurin, et kristenkonservativt parti som også er kjent som Centerpartiet.

NRK - 08 nov 22 kl. 08:37

Danmark: Ny pågripelse etter drapet på gravid kvinne

En 33 år gammel kvinne ble tirsdag morgen pågrepet og siktet for å ha medvirket til drapet på en gravid kvinne i Holbæk i Danmark torsdag forrige uke. Det opplyser Midt- og Vestsjællands politi i en pressemelding. Kvinnen er en afghansk statsborger bosatt i Danmark.

VG - 06 nov 22 kl. 12:42

Lover fritt leide til vitner i drapssak

Dansk politi etterlyser nå to viktige vitner i saken der en 37 år gammel gravid kvinne ble drept i Holbæk før helgen..

NRK - 06 nov 22 kl. 08:19

Drapsmistenkt nordmann fremstilles for fengsling

En norsk statsborger som er mistenkt for drap på en kvinne i Polen ble pågrepet i København, bekrefter Dansk politi. – Vi har lørdag klokken 22.37 pågrepet en nordmann i København.

Dagbladet - 05 nov 22 kl. 18:56

- Jeg tenkte: Nå dør jeg

Jakob Oftebro debuterer i en helt ny rolle denne høsten. Den allsidige skuespilleren liker å utfordre seg selv, men røper at det gikk på helsa løs da han skulle lære seg Dansk..

VG - 04 nov 22 kl. 19:06

Gravid kvinne drept i Danmark: – Barnet har det bra

Barnet til den gravide kvinnen som ble drept av flere knivstikk torsdag kveld ser ut til å overleve, melder Dansk politi..

VG - 04 nov 22 kl. 19:06

Gravid kvinne drept i Danmark: – Barnet har det etter omstendighetene bra

Dansk politi melder at barnet til den gravide kvinnen som ble drept av flere knivstikk torsdag kveld, er en gutt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com