Folketinget

Tuesday, 16 July, 14:04

Nyheter om Folketinget

NRK - 19 jun 24 kl. 10:13

Demonstranter sperret inngang til Danmarks nasjonalforsamling

25 personer er anholdt etter en Palestina-demonstrasjon foran hovedinngangen til Christiansborg hvor Folketinget holder til. – Demonstrantene som har sperret hovedinngangen ved Christiansborg har ikke ønsket å etterkomme våres påbud om å flytte seg til et annet sted, melder politiet i København. (NTB).

NRK - 07 jun 24 kl. 08:23

Den danske regjeringne innkaller til møte etter Brennpunkt-dokumentar

Den danske regjeringen innkaller til hastemøte i Justisdepartementet med alle partiene på Folketinget etter Brennpunkt og danske TV 2s dokumentar «Den sorte svane». Det melder danske TV 2. På møtet skal politikerne diskutere hvordan innsatsen kan styrkes mot den type kriminalitet som vises i dokumentaren.

NRK - 07 jun 24 kl. 08:23

Den danske regjeringen innkaller til møte etter Brennpunkt-dokumentar

Den danske regjeringen innkaller til hastemøte i Justisdepartementet med alle partiene på Folketinget etter Brennpunkt og dansk TV 2s dokumentar «Den sorte svane». Det melder dansk TV 2. På møtet skal politikerne diskutere hvordan innsatsen kan styrkes mot den type kriminalitet som vises i dokumentaren.

NRK - 28 maj 24 kl. 14:37

Forslag om å anerkjenne Palestina nedstemt i Danmark

Et forslag om å anerkjenne den palestinske staten ble tirsdag stemt ned i det danske Folketinget, skriver Reuters. Nylig besluttet Spania, Irland og Norge å anerkjenne den palestinske staten. Det danske lovforslaget ble først fremmet i slutten av februar av fire partier på venstresiden..

VG - 28 maj 24 kl. 14:40

Det danske Folketinget stemmer mot å anerkjenne Palestina som selvstendig stat

Tidligere tirsdag anerkjente Norge, Spania og Irland Palestina som egen stat..

NRK - 16 maj 24 kl. 15:11

Danmark gir milliardar til Ukraina

Danmarks gir nye 5,6 milliardar danske kroner til Ukraina. Dette er den 18. støttepakken frå Danmark, skriv Danmarks Radio.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:01

Kong Frederik i Folketinget: Historisk

Danske Ekstra Bladet skriver at nykronede kong Frederiks besøk i Folketinget mandag ble historisk av flere årsaker. For det første var det hans første besøk som konge, og i tillegg reiste medlemmer fra Enhedslisten seg da kongefamilien ankom. Siden 1990-tallet skal partimedlemmene enten ha blitt sittende, eller ha ventet med å komme inn i salen, når kongelige ankommer.

NRK - 04 mar 24 kl. 12:56

Overtar etter Søren Pape Poulsen i Folketinget

Dina Myrup Raabjerg (53) fra Vestjyllands Storkreds overtar plassen etter avdøde Søren Pape Poulsens i det danske Folketinget, melder DR. Søren Pape Poulsen, leder for de Konservative i Danmark, døde brått og uventet i helgen, av hjerneblødning..

VG - 15 jan 24 kl. 11:15

Kong Frederik besøkte Folketinget for første gang som monark

Da kong Frederik ankom Folketinget mandag, var det første gang på 52 år at den danske nasjonalforsamlingen tok imot en konge..

NRK - 24 nov 23 kl. 14:46

Danmark styrker ukrainastøtten med 2,3 milliarder

Den danske regjeringen og et bredt flertall på Folketinget har gått inn for å styrke støtten til Ukraina gjennom Ukraina-fondet med 2,3 milliarder danske kroner i år. Det skriver Danmarks Radio (DR). Det tilsvarer om lag 3,6 milliarder norske kroner.

NRK - 12 jan 24 kl. 11:52

Danmark vil sende fregatt til Rødehavet

Den danske regjeringen gir full støtte til det britisk-amerikanske angrepet mot Houthi-bevegelsen i Jemen og vil sende en fregatt til Rødehavet. Regjeringen opplyser at den snart kommer snart til å legge fram et forslag i Folketinget om å sende fregatten til området. Den skal ikke ha et offensivt formål.

NRK - 10 jan 24 kl. 10:54

Dansk høyreorientert parti blir oppløst

Det danske partiet Nye Borgerlige blir oppløst, opplyser partileder Pernille Vermund. Selv fortsetter hun i politikken. I en melding på Facebook onsdag opplyser Vermund at hun har anbefalt styret å oppløse partiet, og at styret har tatt forslaget til følge.

NRK - 08 jan 24 kl. 20:08

Det danske kongehuset har kunngjort programmet for tronskiftet

Danmarks nye konge, Frederik, vil holde en tale fra balkongen på Christianborg etter å ha blitt proklamert som konge søndag, kommer det fram av programmet. Klokken 15 søndag vil den nye kongen tre ut på balkongen på Christianborg, før statsminister Mette Frederiksen vil proklamere tronskiftet. Han skal deretter holde en tale og avslutte med sitt valgspråk, står det i programmet.

NRK - 23 dec 23 kl. 10:12

Danske folketingsmedlemmer sier de får trusler på grunn av krigen i Midtøsten

Politikere på det danske Folketinget sier i en undersøkelse at de har blitt truet som følge av krigen mellom Israel og Hamas. Halvparten av de spurte sier de har mottatt trusler i forbindelse med krigen, skriver danske TV 2. 56 av totalt 179 folketingsmedlemmer har svart på undersøkelsen fra kanalen.

NRK - 08 aug 23 kl. 16:37

Ellemann-Jensen beklager for å ha feilinformert om våpenkjøp fra Israel

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen erkjenner og beklager at han feilinformerte Folketinget om et omstridt våpenkjøp fra israelske Elbit. – Det har vært en kritikkverdig prosess, medga Ellemann-Jensen etter å ha redegjort for kjøpet i den danske nasjonalforsamlingen tirsdag. – Jeg må dessverre konstatere at Folketinget har fått uriktige opplysninger.

NRK - 07 aug 23 kl. 18:58

Ellemann-Jensen må orientere om omstridt våpenkjøp

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen må tirsdag orientere Folketinget om et omstridt våpenkjøp fra israelske Elbit. Ellemann-Jensen ble sykmeldt som følge av stress i februar, men var tilbake på jobb 31. juli.

Dagbladet - 18 nov 23 kl. 23:54

Kollega datet 15-åring: - Så sint

Fredag ble det kjent at representant i danske Folketinget, Mike Villa Fonsesca, trekker seg fra partiet Moderaterne, etter det ble kjent at han har hatt et forhold med en 15-åring. Nå hudflettes han av en tidligere partikollega..

NRK - 18 nov 23 kl. 09:09

Folketingspolitiker ut av partiet etter forhold til mindreårig jente

Politiker Mike Villa Fonseca har forlatt det danske partiet Moderaterne og blir løsgjenger på Folketinget, varsler han selv til danske TV 2. Årsaken er at han har brutt partiets interne retningslinjer. Kjæresten hans er under 18.

NRK - 27 maj 23 kl. 03:20

Folketinget skal stemme om aktiv dødshjelp

Folketinget i Danmark skal stemmer over et borgerforslag om å gjøre aktiv dødshjelp lovlig. Forslaget har fått 50.000 underskrifter, og skal med det behandles i Folketinget.

NRK - 11 aug 23 kl. 17:09

Danmarks forsvarsminister sparker ekspedisjonssjef etter feil i våpensak

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har sparket sin ekspedisjonssjef etter en feilaktig redegjørelse om et omstridt våpenkjøp fra Israel. Ellemann-Jensen innkalte fredag til pressekonferanse for å gi beskjed om at han ikke lenger har tillit til ekspedisjonssjef Morten Ekbæk. Årsaken er at viktige opplysninger var utelatt da forsvarsdepartementet tirsdag denne uken orienterte Folketinget om regjeringens kjøp av israelske våpen for i alt 1,7 milliarder danske kroner.

NRK - 11 aug 23 kl. 17:09

Danmarks forsvarsminister sparker departementsråd etter feil i våpensak

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har sparket sin departementsråd etter en feilaktig redegjørelse om et omstridt våpenkjøp fra Israel. Ellemann-Jensen innkalte fredag til pressekonferanse for å gi beskjed om at han ikke lenger har tillit til departementsråd Morten Bæk. Årsaken er at viktige opplysninger var utelatt da forsvarsdepartementet tirsdag denne uken orienterte Folketinget om regjeringens kjøp av israelske våpen for i alt 1,7 milliarder danske kroner.

NRK - 11 aug 23 kl. 16:53

Danmark: Forsvarsministeren sparker ekspedisjonssjef

Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen innkalte fredag til pressekonferanse for å informere om at han ikke lenger har tillit til sin ekspedisjonssjef, Morten Ekbæk. Årsaken er at viktige opplysninger var utelatt da forsvarsdepartementet tirsdag denne uken orienterte Folketinget om regjeringens kjøp av israelske våpen for i alt 1,7 milliarder danske kroner. Våpenkjøpet har vært omstridt fordi viktig informasjon var utelatt da Folketinget godkjente kjøpet tidligere i år.

NRK - 29 sep 23 kl. 02:13

Danske folkevalgte bes om å holde orden på hundene sine

Politikere som tar med hundene sine på jobb i Folketinget, må passe på at de holder seg på kontoret, er instruksen i en epost til de danske parlamentarikerne. Eposten er signert Folketingets leder Søren Gade og er sendt etter at frittgående hunder har skapt misnøye hos noen folketingsmedlemmer, skriver Berlingske. Politiken var først ute med å omtale eposten.

NRK - 12 sep 23 kl. 16:06

Danmark med milliardstøtte til Ukraina

I løpet av dei neste tre åra skal Danmark gi 5,8 milliardar danske kroner i støtte til Ukraina. Pengane skal blant anna bli brukt på stridsvogner. Planen for donasjonen blei presentert for utanrikskomiteen i Folketinget av utanriksminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Troels Lund Poulsen tysdag..

NRK - 29 jun 23 kl. 03:26

Bredt forsvarsforlik i Danmark

Nesten hele Folketinget ble onsdag kveld enige om en ti år lang rammeavtale som tilfører det danske forsvaret 143 milliarder kroner de neste ti årene. Satsingen – som tilsvarer 225 milliarder norske kroner med dagens kurs – innebærer at Danmark skal nå Natos toprosentmål innen 2030. Regjeringen la fram sin investeringsplan for forsvaret i mai, og onsdag kveld ble ti av de tolv partiene i Folketinget med på forsvarsforliket.

NRK - 22 aug 23 kl. 09:28

Endringar i den danske regjeringa

I Danmark blir Jakob Ellemann-Jensen ny økonomiminister, medan Troels Lund Poulsen blir ny forsvarsminister, opplyser Statsministeriet. Dei to byter med det roller i regjeringa. Lund Poulsen fungerte som forsvarsminister då Ellemann-Jensen var sjukmeld frå februar til juli.

NRK - 21 aug 23 kl. 10:12

Zelenskyj takkar Danmark for hjelpa

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takka Danmark for støtta etter den russiske invasjonen då han talte i Folketinget måndag. – Eg og kona mi er her i dag for å seie tusen takk. Takk for at de hjelper oss i kampen vår for fridom, sa han i talen.

NRK - 21 aug 23 kl. 09:25

Zelenskyj på plass i den danske nasjonalforsamlinga

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er måndag morgon på plass i Folketinget. Der skal han halde talar og møte danske politikarar. Besøket skjer dagen etter at Danmark kunngjorde at dei ville sende 19 F-16-kampfly til Ukraina.

NRK - 16 aug 23 kl. 16:45

Dansk eksminister var imot likekjønnede ekteskap, men er selv homofil

En tidligere dansk minister som for elleve år siden var imot likekjønnede ekteskap, har nå stått fram som homofil. I en melding i sosiale medier onsdag skriver Esben Lunde Larsen at han er homofil, Det skjer i forbindelse med Pride-uken i København. Ifølge Avisen Danmark har den tidligere Venstre-politikeren aldri tidligere sagt offentlig at han er homofil.

NRK - 30 jul 23 kl. 19:18

Den danske regjeringen vil komme med tiltak mot koranbrenning

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen sier regjeringen vil komme med tiltak for å hindre koranbrenninger. Mandag har han innkalt utenrikskomiteen på Folketinget til et møte om situasjonen, der spesielt de internasjonale reaksjonene på koranbrenningene skal diskuteres. – Vi må ikke la våre uenigheter om dette skape splittelse, verken ute i verden eller her hjemme, skriver Løkke på X/Twitter.

NRK - 28 jul 23 kl. 03:46

Islamkritikere holder flere demonstrasjoner i København fredag

Danske Patrioter holder to nye markeringer i København fredag. Tidligere har den islamkritiske gruppa tent på koraner. Politiet i den danske hovedstaden har mottatt melding om demonstrasjonene, opplyser vaktsjef Dyre Sønnicksen.

NRK - 30 jun 23 kl. 13:47

Danmark gir 1,3 milliarder kroner til Ukraina

Danmark gir 1,3 milliarder kroner til å styrke Ukrainas luftforsvar. Pengene er en del av danskenes Ukraina-fond. Luftforsvarsmissiler, kjøretøy til bomberoboter og midler til EU-fellesinnkjøp av artilleriammunisjon er blant det pengene skal gå til, opplyser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

NRK - 30 jun 23 kl. 13:47

Danmark gir 1,3 milliarder danske kroner til Ukraina

Danmark gir 1,3 milliarder danske kroner, som tilsvarer 2 milliarder norske kroner, til å styrke Ukrainas luftforsvar. Pengene er en del av danskenes Ukraina-fond. Luftforsvarsmissiler, kjøretøy til bomberoboter og midler til EU-fellesinnkjøp av artilleriammunisjon er blant det pengene skal gå til, opplyser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

NRK - 28 feb 23 kl. 09:49

Folketinget i Danmark fraråder bruk av TikTok

Folketinget i Danmark fraråder bruk av appen TikTok på telefonene til sine medlemmer og ansatte, ifølge en pressemelding fra Folketinget. Det skriver DR. – Vi følger rådene fra sikkerhetsmyndighetene.

Klartale - 28 feb 23 kl. 13:46

Derfor må de slette den populære appen

Tiktok er en populær app. Spesielt blant unge. Emilie Enger Mehl fikk beskjed om å slette Tiktok.

NRK - 23 mar 23 kl. 11:10

Danmark sluttar seg til EUs forsvarsbyrå

Eit breitt fleirtal på det danske Folketinget har vedteke at Danmark skal delta i EUs forsvarsbyrå (EDA). Tilslutninga er mogeleg etter at danskane i fjor hadde ei folkeavstemming om å bli med i samarbeidet. Tidlegare hadde Danmark fire unnatak frå samarbeidet i EU.

NRK - 15 mar 23 kl. 09:28

Danmark opprettar fond for Ukraina-støtte

Eit breitt fleirtal på Folketinget har vedteke å opprette eit fond på 7 milliardar danske kroner for å hjelpe Ukraina. Alle partia i det danske parlamentet, utanom Enhedslisten og Alternativet, stiller seg bak fondet..

NRK - 07 nov 22 kl. 22:52

Folketinget har fått sin første partiløse allerede

Bare en uke etter valget i Danmark har Mette Thiessen meldt seg ut av partiet Nye Borgerlige. Hun blir dermed Folketingets første partiløse «løsgjenger» Det var en sak om hennes kjæreste som utløste en konflikt med partiet, og hun melder seg ut dagen før saken skulle behandles i partiledelsen. Ifølge partiformann Pernille Vermund har Thiessen og kjæresten sendt truende beskjeder til en ansatt i partiet.

NRK - 28 feb 23 kl. 15:36

EU-parlamentet forbyr TikTok

EU-parlamentet har besluttet å forby den kinesiskutviklede appen TikTok på ansattes telefoner, få dager etter at EU-kommisjonen og EU-rådet gjorde det samme. EU-parlamentet opplyser tirsdag at forbudet blir innført av sikkerhetshensyn. Det gjelder også privat utstyr som har installert nettverk og e-postsystemet som brukes av Parlamentet.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:06

Holdes ikke folkeavstemning om å fjerne Store Bededag i Danmark

Det kommer ikke til å holdes en folkeavstemning om å fjerne Store Bededag i Danmark. Det var den nye regjeringen som før jul varslet at de vil fjerne helligdagen for å få penger til økte forsvarsbudsjetter. Fire partier ville ha folkeavstemning om avskaffelsen, men det kreves at minst 60 av 180 mandater stiller seg bak et slikt krav, og det klarte ikke partiene å samle.

NRK - 26 feb 23 kl. 04:55

Avlyser India-besøk etter strid om inndratt helligdag

I Danmark har striden om å inndra Store bededag som helligdag skapt så store politiske bruduljer at miljøminister Magnus Heunicke har måttet avlyse et offisielt besøk i India, skriver Danmarks Radio. Regjeringen har foreslått av sløyfe denne helligdagen (5. mai) og har vist til et det trengs mer penger til forsvaret i lys av Ukraina-krigen.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:52

Mette Frederiksen vil lage en bred regjering i Danmark

Mette Fredriksen er statsminister i Danmark. Hun leder også partiet Socialdemokratiet. Fredriksen er fornøyd med valget.

NRK - 21 feb 23 kl. 13:42

Tidlegare dansk forsvarsminister tiltalt

Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tiltalt for å ha lekka klassifisert informasjon, melder NTB, som siterer det danske nyheitsbyrået Ritzau. Bakgrunnen for tiltalen er at Frederiksen uttalte seg på TV om ein hemmeleg avlyttingsavtale mellom Danmarks dåverande statsminister Poul Nyrup og USAs president Bill Clinton. Frederiksen er medlem av danske Venstre og har vore medlem av Folketinget i Danmark sidan 2007..

NRK - 10 feb 23 kl. 10:33

Danmark skal bruke milliarder på inflasjonshjelp

Det er inngått et bredt forlik i det danske Folketinget for å hjelpe utsatte dansker gjennom den kraftige prisstigningen. Tiltakene koster 2,4 milliarder danske kroner, et beløp som tilsvarer 3,5 milliarder norske kroner. Blant tiltakene er en såkalt eldresjekk på 5.

NRK - 17 aug 22 kl. 19:41

Danmarksdemokraterne samler avhoppere og er blitt større enn Dansk Folkeparti

Det nye partiet til Inger Støjberg, som ble kastet ut av Folketinget i fjor, har rekruttert flere avhoppere fra Dansk Folkeparti og er nå større enn rivalen. Den tidligere innvandringsministeren ble i desember dømt til fengsel i en riksrettssak etter å ha løyet for Folketinget og ble kort tid etter kastet ut av den danske nasjonalforsamlingen. Støjberg, som representerte partiet Venstre i 20 år, startet i sommer partiet Danmarksdemokraterne, som på kort tid samlet over 20.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com