Folketinget

Torsdag, 22 April, 16:00

Nyheter om Folketinget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 april 21 kl. 18:49

Milliardplan for København stasjon

Sentralstasjonen i København, eller Hovedbanegården, skal bygges om for nesten to milliarder danske kroner, foreslår regjeringen. Det skal gi færre forsinkede tog og enklere reiser for passasjerer, melder Danmarks Radio. Folketinget må godta planen..

NRK - 15 april 21 kl. 17:34

Danmark snur delvis om AstraZeneca

Regjeringen i Danmark har bedt Sundhetsstyrelsen om å lage et opplegg for hvordan AstraZenecas vaksine eventuelt kan tilbys borgere som ønsker å få den. Myndighetene vurderer å gi innbyggerne tilbudet dersom det blir politisk enighet om det på Folketinget, opplyser helseminister Magnus Henicke. Onsdag ble det kjent at Danmark ville fjerne AstraZenecas koronavaksine fra vaksinasjonsprogrammet.

NRK - 23 mars 21 kl. 00:05

Opnar når alle over 50 er vaksinert

Danmark skal gjenopne når alle danskar over 50 år er vaksinerte, seier statsminister Mette Frederiksen. Partia i Folketinget er samde om ein plan for gjenopning over påske..

NRK - 13 jan. 21 kl. 10:57

Folketinget lukkar pga. smitte

Det danske Folketinget lukkar delvis ned på grunn av koronasituasjonen, melder Danmarks Radio. Ei rekke lovsaker blir utsett, opplyser Folketingets formann, Henrik Dam Kristensen til nyheitsbyrået Ritzau..

NRK - 03 nov. 20 kl. 12:56

Danske folkevalgte i karantene

Tre danske statsråder og flere representanter i Folketinget må i koronakarantene etter at det ble påvist smitte på Folketinget. En rekke representanter fra Folketinget har vært i hjemmekarantene etter nærkontakt med en eller flere av de smittede..

NRK - 25 feb. 21 kl. 09:37

Vil kopiere norsk modell

Danmark bør sende barna raskt tilbake på skolen, etter norsk modell med grønt, gul og rødt nivå. Det mener et flertall på Folketinget bestående av regjeringens støttepartier og opposisjonen. Det skriver Politiken..

NRK - 24 feb. 21 kl. 18:49

Gjenåpning i Danmark

Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil snakke med alle partiene i Folketinget om hvordan gjenåpningen av samfunnet skal foregå. Regjeringen og støttepartiene er enige om gradvis gjenåpning fra 01.mars, men de borgerlige gikk ut av forhandlingene tirsdag..

E24 - 07 feb. 21 kl. 08:29

Danmark skal bygge energiøy i Nordsjøen

Folketinget i Danmark har godkjent planer om å bygge en øy i Nordsjøen, som kan produsere vindkraft til minst 3 millioner husholdninger..

NRK - 07 feb. 21 kl. 03:14

Danmark bygger energiøy i Nordsjøen

Folketinget i Danmark har godkjent planer om å bygge en øy i Nordsjøen, som kan produsere vindkraft til minst 3 millioner husholdninger. Arbeidet med å bygge øya vil begynne i 2026, opplyser den danske regjeringen..

NRK - 07 feb. 21 kl. 01:20

Koronademonstrasjon i København

Rundt 600 personer samlet seg foran Folketinget i København lørdag, i protest mot den danske regjeringens koronarestriksjoner og planer om et digitalt vaksinepass. Organisatorene mener at et slikt pass impliserer at det er obligatorisk å la seg vaksinere, og utgjør ytterligere innskrenkninger på den personlige friheten. I likhet med i Norge, er det frivillig å la seg vaksinere i Danmark..

NRK - 06 feb. 21 kl. 01:00

Danske innreisekrav trer i kraft

Søndag trer kravet om koronatest og påfølgende ti dager i isolasjon ved innreise til Danmark i kraft. Kravet vil gjelde ved alle landets grenser, opplyser danske myndigheter. Tiltaket, som tidligere kun var en anbefaling, er del av en hastelov som tirsdag ble vedtatt av Folketinget..

NRK - 02 feb. 21 kl. 16:30

Riksrett for tidligere minister

Et betydelig flertall i Folketinget har vedtatt at Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg skal stilles for riksrett..

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 16:30

Danmarks tidligere innvandringsminister stilles for riksrett

Et betydelig flertall i Folketinget har vedtatt at Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg skal stilles….

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 16:30

Dansk eks-minister stilles for riksrett

Et betydelig flertall i Folketinget har bestemt at Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg skal stilles….

NRK - 27 jan. 21 kl. 13:05

Riksrettstiltalen mot Støjberg klar

Tidligere innvandringsminister i Danmark Inger Støjberg villedet Folketinget fire ganger, ifølge den endelige riksrettstiltalen mot henne. Bakgrunnen er en ulovlig instruks i 2016 om at alle asylpar, der den ene er under 18 år, skulle atskilles ved ankomst Danmark..

NRK - 13 jan. 21 kl. 13:54

Vil forlenge danske restriksjonar

Danmarks statsminister Mette Frederiksen seier det er naudsynt å forlenge dei strenge danske koronatiltaka. Ho har kalla inn leiarane frå dei andre partia i Folketinget til møte i ettermiddag, melder Danmarks Radio..

NRK - 03 nov. 20 kl. 12:10

Smitte i det danske Folketinget

Det danske Folketinget avlyser alle avstemminger etter at flere representanter har fått bekreftet covid-19-smitte, melder Reuters..

NRK - 06 jan. 21 kl. 10:58

Grunnlag for riksrett i Danmark

To juristar som er utpeika av det danske Folketinget meiner det er grunnlag for å reise riksrett mot tidlegare innvandringsminister Inger Støjberg, erfarer fleire danske medium. Bakgrunnen er ein ulovleg asylinstruks i 2016..

Aftenposten - 06 jan. 21 kl. 10:58

Jurister ser grunnlag for riksrett mot Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg

To jurister som er utpekt av det danske Folketinget, mener det er grunnlag for å reise riksrett for en ulovlig asylinstruks i 2016, ifølge flere medier..

NRK - 05 jan. 21 kl. 12:28

Medier: Strammer inn i Danmark

Danmark kommer til å stramme inn smitteverntiltakene ytterligere, melder flere danske medier. Flere ministre og partilederne i Folketinget møtes tirsdag. Det er ventet at det kommer forbud mot å samle mer enn fem personer og at det innføres krav om to meters avstand i butikker..

NRK - 18 des. 20 kl. 16:39

Fjerner tvangsvaksinering i Danmark

En ny vaksinelov i Danmark fjerner praktisk talt all bruk av tvangsvaksinering i landet, er begrenser den sterkt i det minste. Loven er vedtatt av det danske Folketinget. I vår vedtok tinget et lovforslag der det ble åpnet for tvangsvaksinering..

Dagbladet - 06 des. 20 kl. 22:28

Delvis nedstenging

Statsminister Mette Frederiksen varsler dramatiske corona-tiltak i Danmark. Ekstraordinært møte i Folketinget mandag morgen..

E24 - 04 des. 20 kl. 05:47

Danmark har vedtatt oljestans

Et flertall i Folketinget vedtok torsdag kveld at Danmark ikke skal starte nye letingeboringer i Nordsjøen, og oljeutvinningen skal avvikles helt innen 2050..

Aftenposten - 04 des. 20 kl. 05:47

Danmark har vedtatt oljestans

Et flertall i Folketinget vedtok torsdag kveld at Danmark ikke skal starte nye letingeboringer i Nordsjøen. Oljeutvinningen skal avvikles helt innen 2050..

NRK - 04 des. 20 kl. 00:41

Danmark har vedtatt oljestans

Et flertall i Folketinget vedtok torsdag kveld at Danmark ikke skal starte nye letingeboringer i Nordsjøen, og oljeutvinningen skal avvikles helt innen 2050. Danmark er EUs største oljeprodusent, men på 40. plass internasjonalt..

NRK - 22 nov. 20 kl. 07:53

Vil at skattelette er koronamedisin

Danske Venstre vil ha 2 milliarder i skatteletter for å ta Danmark gjennom koronakrisen. Det vil få folk ut i jobb, mener det borgerlige opposisjonspartiet. Partiene i Folketinget forhandlier om neste års statsbudsjett, som skal vedtas før nyttår.

P4 - 21 mai 20 kl. 07:50

Danmark åpner grensene

Danmark åpner grensene igjen gradvis etter koronautbruddet. Forretningsfolk, kjærester og besteforeldre til personer bosatt i Danmark får nå lov til å reise inn i landet fra og med mandag. Også utlendinger som eier et feriehus i Danmark tillates også innreise mandag Avtalen om gjenåpning kom etter over ti timer forhandlinger mellom partiene i Folketinget i går.

NRK - 14 mai 20 kl. 17:26

Vil ikke slippe inn svensker

I Danmark ønsker flere partier i Folketinget å åpne grensene for nordmenn og tyskere, men ikke for svensker. Det melder Danmarks Radio. Det er omfanget av koronasmitte i Sverige som gjør at danske politikere ikke vil åpne grensen mot nabolandet..

VG - 14 mai 20 kl. 16:17

Danske partier vil åpne opp grensen for nordmenn

Flere partier på det danske Folketinget er lydhøre for å åpne grensene til Tyskland og Norge, men ikke til Sverige..

NRK - 09 mai 20 kl. 01:56

Scandinavian Star tas opp igjen

En dokumentarfilm om Scandinavian Star-ulykken, gjør at danske politikere igjen tar opp saken, i håp om å finne ut hva som forårsaket brannen. Seks partier i Danmark har tatt opp saken, og bedt Folketinget redegjøre for status i etterforskningen..

NRK - 08 mai 20 kl. 09:03

Enige om fase tre av gjenåpningen

Regjeringen og partiene i Folketinget er enige om innholdet i fase tre av gjenåpningen i Danmark. Fase tre ventes å starte 8. juni.

P4 - 03 mai 20 kl. 16:17

- Høy risiko å åpne treningssentre

Det er veldig høy risiko knyttet til å gjenåpne treningssentre, nattklubber og diskoteker og fornøyelsesparker. Det kommer fram i et hemmelig notat fra Statens Serum Institut i Danmark som Danmarks Radio har fått tak i. Notatet er sendt til partiene på Folketinget i forbindelse med neste fase av gjenåpningen av samfunnet.

Dagbladet - 25 april 20 kl. 08:48

Ramadan-hilsen skapte munnhoggeri

Det gikk hett for seg i det danske Folketinget da en politiker benyttet anledningen til å ønske god ramadan..

Aftenposten - 17 april 20 kl. 06:36

Enighet om ytterligere åpning av Danmark

Regjeringen og et bredt flertall i Folketinget er enige om å åpne for at flere yrkesgrupper får komme tilbake på jobb mandag, blant dem frisører og tatovører..

P4 - 17 april 20 kl. 05:44

Enighet om ytterligere åpning av Danmark

I Danmark ble regjeringen og Folketinget i natt enige om å åpne landet ytterligere. Flere yrkesgrupper får komme tilbake på jobb mandag, deriblant frisører og tatovører. Danmark begynte sin gradvise gjenåpning denne uken.

NRK - 17 april 20 kl. 01:59

Enighet om dansk gjenåpningsavtale

I Danmark har regjeringen og et bredt flertall i Folketinget blitt enige om en gjenåpningsavtale. Det melder DR natt til fredag.

NRK - 15 april 20 kl. 07:50

Danske barn tilbake på skolebenken

Barn i Danmark skal onsdag tilbake til barnehager og småskolen etter å ha vært hjemme på grunn av koronautbruddet i over en måned. Samtidig pågår det forhandlinger i Folketinget om gjenåpningen skal gjelde mer enn regjeringen har bestemt..

NRK - 01 april 20 kl. 10:11

Kan forby fleire enn to å møtes

Folketinget i Danmark har gitt regjeringa fullmakt til å forby forsamlingar med meir enn to personar dersom koronaspreiinga gjer det naudsynt. Danske styresmakter har allereie innført eit forbod på samlingar på meir enn ti personar..

Aftenposten - 01 april 20 kl. 07:15

Danmark åpnet for å lempe på tiltakene. Samtidig vedtar de nye kriselover.

De nordiske landene spriker i kampen mot koronaviruset. Natt til tirsdag vedtok Folketinget en hastelov som gir regjeringen mulighet til å forby forsamlinger på mer enn to personer..

NRK - 01 april 20 kl. 00:47

Dansk hastelov vedtatt

Folketinget i Danmark vedtok sent tirsdag kveld med bredt flertall en ny hastelov som gir regjeringen mulighet til å forby forsamlinger på mer enn to personer, melder Danmarks Radio. I dag er grensen 10 mennesker..

P4 - 31 mars 20 kl. 23:57

Dansk hastelov vedtatt

Det danske Folketinget har nå i kveld vedtatt en hastelov om koronatiltak. Det betyr at regjeringen nå kan forby forsamlinger på mer enn to personer, melder Berlingske Tidende..

NRK - 17 mars 20 kl. 09:01

Danmarks virushastelov trer i kraft

Danmarks første hastelov for å bremse spredningen av koronaviruset trer i kraft tirsdag etter å ha blitt vedtatt i Folketinget. Loven gir helse- og eldreminister Magnus Heunicke en rekke omfattende fullmakter..

NRK - 13 mars 20 kl. 00:20

Danmark vedtar hastelov

Alle partiene i det danske Folketinget er blitt enige om å vedta en ny lov for å begrense spredningen av koronaviruset. Loven innebærer at myndighetene kan tvinge folk i isolasjon og til behandling, skriver dansk TV 2..

NRK - 13 mars 20 kl. 00:20

Danmark får hastelov om smittevern

Alle partiene i det danske Folketinget er blitt enige om å vedta en ny, vidtgående lov for å begrense spredningen av koronaviruset. Loven innebærer at myndighetene kan tvinge folk i isolasjon og til behandling, skriver Danmarks Radio..

NRK - 04 feb. 20 kl. 13:20

Dank statsbesøk på slottet

Det danske Folketingets formann Henrik Dam Kristensens besøkte Stortinget og slottet i dag. Folketingets formann tilsvarer den norske tittelen storingspresident. Besøket er Kristensens første som øverste leder av det danske Folketinget..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt