Bulgarias

Thursday, 25 July, 15:07

Nyheter om Bulgarias

NRK - 26 feb 24 kl. 21:09

Zelenskyj: EU har levert mindre enn en tredel av de lovede granatene

EU lovet å levere en million artillerigranater, men har foreløpig kun kommet med rundt 30 prosent, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Det var ikke 50 prosent som kom, men 30, dessverre, sa han på en pressekonferanse med Bulgarias statsminister Nikolaj Denkov i Kyiv. EU kom med løftet om en million granater i fjor, men i januar måtte de erkjenne at de kun ville kunne levere halvparten av dem innen mars.

NRK - 18 sep 23 kl. 10:04

Drone med eksplosiver funnet i turistby i Bulgaria

En drone med eksplosiver er funnet ved sjøen i turistbyen Tyulenovo i Nato-landet Bulgaria. Området ble sperret av søndag kveld, opplyste ordfører Marian Zhechev til fjernsynsstasjonen Nova TV. Dronen ble funnet på klipper like i nærheten av fortøyde båter.

NRK - 14 sep 23 kl. 21:15

Bulgaria vil oppheve forbud mot kornimport fra Ukraina

Bulgarias folkevalgte har vedtatt at de ikke ønsker å forlenge importforbudet mot ukrainsk korn, som utløper denne uken. EU innført i mai et slikt forbud i i alt fem EU-land fordi kornimporten rammer eget landbruk i form av prisfall og dårligere salg av egetprodusert korn. Krigen har ført til at Ukraina har mistet muligheten til å eksportere korn via Svartehavet, noe som har ført til at EU-land fungerer både som transittland og mottaker av ukrainsk korn.

NRK - 16 aug 23 kl. 18:54

Bulgarsk forretningsmann og eksagent skutt og drept

En tidligere hemmelig agent som ble forretningsmann etter kommunismens fall i Bulgaria, er skutt og drept etter å ha sluppet unna flere tidligere drapsforsøk. Aleksei Petrov var ute og gikk tur da han ble skutt i hovedstaden Sofia onsdag, sier Petar Todorov i Bulgarias innenriksdepartement. Av hensyn til etterforskningen, vil han ikke gå nærmere inn på detaljene i saken.

NRK - 24 maj 23 kl. 15:31

18 lik returnert til Afghanistan

Likene til 18 afghanere, som ble funnet døde i en forlatt lastebil nord for Bulgarias hovedstad Sofia i februar, er omsider returnert til Afghanistan. Det var Taliban-regimet som betalte for hjemsendelsen av likene, ifølge Taliban selv, som skylder på bulgarske myndigheter for at det har tatt så lang tid. De sier at likene er returnert til de pårørende og oppfordrer andre afghanere til å la være å risikere livet på ulovlige smuglerruter til Europa.

NRK - 08 jul 23 kl. 08:13

Bulgaria sier nei til folkeavstemning om euro

Bulgarias nasjonalforsamling har stemt ned et forslag om å holde folkeavstemning om å beholde dagens valuta i 20 år og ikke gå over til euro. Forslaget var lagt fram av det Russland-vennlige nasjonalistpartiet Vazrazjdane (Gjenfødelse) på ytre høyre fløy, men fikk ikke flertall i den vestligorienterte nasjonalforsamlingen. 98 representanter stemte mot, mens 68 støttet det.

NRK - 06 jul 23 kl. 14:47

Zelenskyj på sitt første offisielle besøk i Bulgaria

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom torsdag til den bulgarske hovedstaden Sofia. Dette er hans første offisielle besøk i Bulgaria. Han skal ha samtaler med Bulgarias statsminister Nikolai Denokov og utenriksminister Maria Gabriel.

NRK - 15 maj 23 kl. 16:26

EU-kommissær danner regjering i Bulgaria

EU-kommissær Mariya Gabriel fra Bulgarias sentrum-høyre-parti GERB fikk mandag mandat til å danne en ny regjering i landet etter valget i april. Gabriel får nå sju dager på seg til å se om hun kan mane opp nok støtte til å danne en ny regjering. Partiet hennes GERB vant 69 av 240 seter i parlamentet under valget, noe som betyr at Gabriel er avhengig av å finne koalisjonspartnere.

NRK - 14 apr 23 kl. 08:42

Ungarsk politi fant 17 migranter stuet inn i lastebil

Politiet i Ungarn har funnet 17 mennesker stuet inn et dårlig ventilert skjulested på en tyrkiskregistrert lastebil. Migrantene trengte umiddelbar helsehjelp. Politiet sier rask handling basert på tips fra rumenske myndigheter gjorde at liv ikke ble tapt da lastebilen ble stoppet nær grensen sør i Ungarn.

NRK - 18 feb 23 kl. 14:10

Bulgaria: Sju pågrepet etter migranter ble funnet døde i lastebil

Politiet i Bulgaria har pågrepet sju personer etter at 18 migranter ble funnet døde i en forlatt lastebil nær Bulgarias hovedstad Sofia fredag. Lastebilen fraktet 52 personer gjemt under treplanker, og 18 døde av kvelning. Det viser foreløpige undersøker.

NRK - 17 feb 23 kl. 15:26

18 migranter funnet død i lastebil i Bulgaria

18 migranter er funnet døde i en forlatt lastebil nær Bulgarias hovedstad, opplyser innenriksdepartementet. Tre personer skal være pågrepet. Over 30 mennesker befant seg i lastebilen i nærheten av hovedstaden Sofia, skriver det lokale mediet Novinite fredag ettermiddag.

NRK - 22 sep 22 kl. 22:53

38 migranter reddet i Svartehavet

Bulgarias kystvakt har reddet 38 migranter fra en båt i havsnød i Svartehavet. Åtte av dem er barn. Migrantene var på vei til Romania da det blåste opp til uvær i bulgarsk farvann, ifølge lederen for det grensepolitiet i regionen, Anton Mirkov.

NRK - 04 nov 22 kl. 01:18

Bulgarias nasjonalforsamling vil sende militærhjelp til Ukraina

Nasjonalforsamlingen i Bulgaria sa torsdag ja til å sende militærhjelp til Ukraina. Tidligere har landet avstått fra direkte støtte etter Russlands invasjon. De folkevalgte gir landets midlertidige regjering en måned for å utarbeide et forslag til hvor mye av landets militære utstyr fra sovjet-tiden som kan sendes.

NRK - 22 jun 22 kl. 19:04

Bulgarias regjering har falt

Regjeringen i Bulgaria har falt etter å ha tapt en mistillitsvotering, bare et halvt år etter at den ble innsatt. Liberale Kiril Petkov dannet regjering etter at det tredje valget på ett år ga ham nødvendig flertall. Koalisjonen begynte å slå sprekker snart etter den russiske invasjonen av Ukraina, og tidligere denne måneden trakk det populistiske ITN-partiet seg ut.

NRK - 15 jun 22 kl. 14:25

Fare for regjeringskrise i Bulgaria

Bulgarias største opposisjonsparti leverte onsdag inn et mistillitsforslag som kan kaste regjeringen og skape politisk kaos i landet. Dersom regjeringen må gå av, kan det ende med det fjerde valget i Bulgaria på kort tid. I fjor ble det avholdt tre valg før en regjering kunne stables på beina.

NRK - 19 mar 22 kl. 11:43

Bulgaria vil ikke gi militær støtte til Ukraina

Bulgarias statsminister Kiril Petkov sier de vil fortsette å gi Ukraina humanitær bistand, men at de ikke vil gi militær støtte. – Fordi vi er så nærme konflikten, må jeg nå si at vi ikke er i stand til å sende militær støtte til Ukraina, sa statsminister Petkov under en pressekonferanse i hovedstaden lørdag. Fredag ankom USAs forsvarsminister Lloyd Austin landet for å delta på møter i helgen.

NRK - 17 mar 22 kl. 22:33

Bulgarias tidligere statsminister pågrepet

Bularias tidligere statsminister Bojko Borisov er pågrepet, anklaget for misbruk av EU-midler. Også flere andre medlemmer av Borisovs konservative parti er også pågrepet, opplyser det bulgarske innenriksdepartementet. 62 år gamle Borisov har vært statsminister i Bulgaria i tre perioder, mer eller mindre sammenhengende fra 2009 til mai 2021.

NRK - 12 mar 22 kl. 04:36

Bulgaria vil være vertskap for forhandlinger

Bulgarias president Rumen Radev sier at hans land tilbyr seg å være vert for forhandlinger mellom Ukraina og Russland. - Bulgaria kan med rette påta seg å være åsted for slike samtaler, men det bør skje i samarbeid med EU, sier han i følge bulgarske medier. - Vi er medlem av EU og vi bør jobbe for en forent europeisk løsning, en forent europeisk tilnærming, sier han videre i følge BBC..

NRK - 12 sep 21 kl. 06:56

Nytt valg i Bulgaria i november

Bulgarias president Rumen Radev kunngjorde lørdag at det skal holdes valg i landet 14. november. Det blir landets tredje parlamentsvalg i år.

NRK - 11 maj 21 kl. 16:11

Skriver ut nyvalg i Bulgaria

Bulgarias president Rumen Radev oppløser nasjonalforsamlingen og har skrevet ut nyvalg, melder NTB. Valget skal holdes 11. juli.

NRK - 14 apr 21 kl. 10:51

Statsminister varsler avgang

Bulgarias mangeårige statsminister Bojko Borissov sier han ikke er kandidat til å lede den nye regjeringen som partiet hans prøver å stable på beina. Partiet GERB er det største i landet etter valget, men trenger støtte fra andre for å få flertall..

NRK - 04 apr 21 kl. 06:57

Valg av ny nasjonalforsamling

Bulgarere skal stemme på en ny nasjonalforsamling etter måneder med protester mot regjeringen og midt i en forverret smittesituasjon i landet. I alt 6,7 millioner stemmeberettigede skal velge de 240 parlamentsmedlemmene når Bulgarias valglokaler åpner.

Aftenposten - 03 sep 20 kl. 06:34

Minst 60 pågrepet etter sammenstøt i Bulgaria

Mer enn 60 demonstranter er pågrepet etter sammenstøt med politiet under en stor demonstrasjon utenfor parlamentsbygningen i Bulgarias hovedstad Sofia..

NRK - 03 sep 20 kl. 05:08

Over 60 personer pågrepet i Sofia

Mer enn 60 demonstranter er pågrepet etter sammenstøt med politiet under en stor demonstrasjon utenfor parlamentsbygningen i Bulgarias hovedstad Sofia. Ifølge politiet kastet demonstrantene flasker, steiner og hjemmelaget fyrverkeri på betjenter..

NRK - 14 aug 20 kl. 12:45

Går av om grunnlovsendringer vedtas

Bulgarias statsminister Boyko Borrisov sier han vil gå av om han får gjennom grunnlovsendringer for å halvere antallet representanter i nasjonalforsamlingen. Det skjer etter protester mot korrupsjon og statsministeren siden begynnelsen av juli..

VG - 25 maj 20 kl. 09:34

Politi-razzia mot Loginov under VM – nå kan han komme til å trene med Bulgaria

Den russiske skiskytteren Aleksandr Loginov (28) fortsetter trolig under sin mye omtalte trener, som nå blir sjef for Bulgarias landslag..

NRK - 31 mar 20 kl. 22:35

Bulgaria dropper munnbindpåbud

Bulgarias helseminister Kiril Ananiev ga mandag ordre om at folk i EUs fattigste land må bruke munnbind på offentlige steder. Tirsdag gjorde han helomvending. Men han oppfordrer til bruk av munnbind..

P4 - 15 okt 19 kl. 15:52

Går av etter rasisme

Bulgarias fotballpresident Borislav Mihajlov trekker seg nå etter rasisme blant Bulgarias tilskuere i gårsdagens EM-kvalifiseringskamp mot England i Sofia. Bulgarias statsminister ba tidligere i dag fotballpresidenten om å gå av. Også tidligere har Bulgaria hatt problemer med rasisme på tribunene - og derfor var flere seterader stengt under kampen som England var 6-0.

Aftenposten - 16 okt 19 kl. 14:23

Bulgarias trener beklager etter rasismeepisoden

Treneren for Bulgarias landslag i fotball, Krasimir Balakov, beklager til det engelske laget etter at flere spillere ble møtt med rasistiske tilrop mandag..

Aftenposten - 15 okt 19 kl. 15:31

Bulgarias fotballpresident går av etter skandalekampen

Bojko Borissov, statsminister i Bulgaria, krevde handling etter rasismescenene i kampen mot England..

Dagbladet - 23 jul 19 kl. 05:09

En hel nasjon ble hacket

Bulgarias statsminister Boyko Borissov omtaler den siktede som en «trollmann», og mener at landet bør ansette liknende personer med «unike hjerner»..

Aftenposten - 21 jul 19 kl. 22:54

Nesten hele Bulgarias voksne befolkning ble hacket

Personlig informasjon fra «praktisk talt hele den voksne bulgarske befolkningen» er blitt satt på spill. Fem millioner er berørt. Og en 20-årig «magiker» siktet..

VG - 02 okt 18 kl. 19:04

Lagerbäcks strenge oppgjør med egne spillere: – Forbannet dårlig

Norge-sjef Lars Lagerbäck (70) er misfornøyd med måten spillerne hans taklet Bulgarias kynisme i forrige landskamp. Derfor tar han nå grep..

VG - 09 sep 18 kl. 20:05

Tilbakeslaget

(Bulgaria-Norge 1–0) Norge gjorde egentlig en ganske god bortekamp, noe som har vært et problem å få til i lang tid. Men én glipp var nok, på Bulgarias eneste målsjanse - og dermed endte den sjette landskampen i 2018 med nederlag..

Dagbladet - 25 aug 18 kl. 21:34

Minst 15 omkom i turistbussulykke i Bulgaria

Minst 15 mennesker har omkommet etter at en buss veltet på en motorvei i nærheten av Bulgarias hovedstad Sofia, opplyser myndighetene. 27 er skadd..

Aftenposten - 25 aug 18 kl. 19:59

Minst 15 omkom i turistbussulykke i Bulgaria

Minst 15 mennesker har omkommet etter at en buss veltet på en motorvei i nærheten av Bulgarias hovedstad Sofia, opplyser myndighetene. 27 er skadd..

Aftenposten - 25 aug 18 kl. 19:59

Minst 16 omkom i turistbussulykke i Bulgaria

Minst 16 mennesker har omkommet etter at en buss veltet på en motorvei i nærheten av Bulgarias hovedstad Sofia, opplyser myndighetene. 26 er skadet..

NRK - 02 jan 18 kl. 12:14

Bulgarias president legg ned veto

Den bulgarske presidenten, Rumen Radev, har lagt ned veto mot ei ny anti-korrupsjonslov som parlamentet vedtok i desember. Radev seier at lova ville hindra «effektiv etterforsking» av korrupsjonsnettverk..

NRK - 27 mar 17 kl. 06:39

EU-vennlig parti vinner i Bulgaria

Bulgarias tidligere statsminister Boiko Borisov og hans EU-vennlige parti GERB vant valget i Bulgaria med om lag 32 prosent av stemmene. Det er klart etter at 90 prosent av stemmene er talt opp, melder Reuters..

Aftenposten - 14 nov 16 kl. 06:07

Bulgarias statsminister går av etter valgnederlag

Bulgarias statsminister Boiko Borisov går av etter et sviende nederlag. Opposisjonens kandidat, den russiskvennlige generalen Rumen Radev fra Sosialistpartiet, vant presidentvalget..

NRK - 25 nov 16 kl. 04:20

Opprør i flyktningleir i Bulgaria

Omkring 1.500 migranter har gjorde i går kveld opprør i Bulgarias største flyktningleir, Harmanli-leiren nær grensen til Tyrkia. 24 politifolk ble skadet i sammenstøtene og rundt 300 migranter ble pågrepet.

NRK - 13 nov 16 kl. 20:46

Statsministeren i Bulgaria går av

Bulgarias statsminister Boiko Borisov går av etter at opposisjonsleder Rumen Radev fra Sosialistpartiet vinner presidentvalget i Bulgaria. – Jeg vil levere inn avskjedssøknad i morgen eller i overmorgen, sa den avtroppende statsministeren søndag..

P4 - 24 okt 15 kl. 17:24

Balkan-land klare til å stenge grenser

Serbia, Bulgaria og Romania er klare til å stenge sine grenser dersom Tyskland og Østerrike velger å stenge sine grenser for flyktninger og migranter. Statsministrene fra de tre landene møttes i dag i Bulgarias hovedstad Sofia for å diskutere om flyktning- og migrantsituasjonen på Balkan. Bulgarias statsminister Boiko Borisov sier at de tre landene ikke vil tillate at de blir buffersoner melder NTB..

VG - 22 nov 15 kl. 10:21

11 doping-tatt - utestenges fra Rio-OL

Bulgarias seiersvante vektløftere får ikke delta i Rio-OL etter at 11 løftere - åtte menn og tre kvinner - ble tatt for bruk av ulovlige midler foran EM..

P4 - 24 okt 15 kl. 13:08

Øst-Europa vil stenge grensene

Bulgaria, Romania og Serbia vil stenge sin grenser for flyktningstrømmen i Europa dersom Tyskland og Østerrike stenger sine. Det ble klart etter et møte mellom de tre landene i dag. Bulgarias statsminster sier at de ikke vil la landene bli en buffersone melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com