Beijing-OL

Mandag, 02 August, 19:38

Nyheter om Beijing-OL

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 18 juli 21 kl. 16:47

Alle verdens demokratier, foren eder!

Skal verden forskånes for demokratisk forvitring, må det demmes opp mot Kreml og Beijing. Vesten og de demokratiske landene i Asia og stillehavsregionen må finne sammen i forsvaret av demokrati, rettsstat og menneskerettigheter..

Aftenposten - 01 juni 21 kl. 09:45

Mistet plassen på skilandslaget. Nå satser hun mot OL i Beijing på lag med broren.

Mange stusset da Ragnhild Haga (30) mistet plassen på skilandslaget. Nå skal hun satse mot OL i Beijing på lag med….

VG - 03 juli 21 kl. 12:02

Landslagtreneren før OL: – Livredde for å si noe feil

SANDEFJORD (VG) Landslagstrener Ole Morten Iversen er redd før OL i Beijing. Redd for at alt han og langrennsdamene sier, og ikke sier, om Kina vil bli tolket feil..

Aftenposten - 03 juli 21 kl. 12:02

Landslagtreneren før OL: – Livredde for å si noe feil

SANDEFJORD (VG) Landslagstrener Ole Morten Iversen er redd før OL i Beijing..

NRK - 27 mai 21 kl. 09:46

Hongkong overfører makt til Kina

Kina-vennlege politikarar i Hongkong er i ferd med å vedta ei ny vallov som gir regjeringa i Beijing meir makt og innverknad over byen. Lova gjer at den lovgjevande forsamlinga blir utvidar til 90 representantar, der 40 blir valde av ein overvegande Beijing-vennleg komite. Talet på representantar som blir valde direkte av innbyggarane i byen blir kutta frå 35 til 20..

VG - 02 juli 21 kl. 13:02

Hopp-kometen må innse: Rekker ikke OL

MIDTSTUBAKKEN (VG) Eirin Kvandal (19) var sist vinters komet i hoppbakken - men falt på dramatisk vis noen uker før VM. Nå innrømmer Mosjøen-kvinnen at hun heller ikke rekker OL i Beijing..

NRK - 24 juni 21 kl. 20:03

Biden viser støtte til Apple Daily

USAs president Joe Biden fordømmer aksjonen mot den kinesiske prodemokratiske avisa Apple Daily. Førre veke raida myndigheitene lokala til avisa. Fleire redaktørar vart fengsla og avisa skal no leggast ned.

NRK - 08 april 21 kl. 08:27

Beijing har nå flest milliardærer

Beijing i Kina er nå byen i verden med flest milliardærer, viser Forbes liste over verdens rikeste mennesker, melder BBC. De siste sju årene har New York toppet listen. Beijing har nå 100 milliardærer.

NRK - 21 juni 21 kl. 00:36

Kina ber folk reise frå Afghanistan

Kinesiske statsborgarar i Afghanistan blir oppfordra til å forlate landet så fort som mogleg, ifølgje statseigde Beijing News. Utanriksdepartementet og den kinesiske ambassaden i Kabul kom med oppfordringa som svar på dei mange terrorangrepa i landet. Taliban har tatt kontroll over minst 29 nye distrikt i Afghanistan sidan USA og Nato starta tilbaketrekkinga 1.

NRK - 16 juni 21 kl. 03:26

– Organdonasjon under tvang i Kina

Menneskerettseksperter fra FN sier de har «troverdig informasjon» om at internerte fra minoritetsgrupper i Kina kan bli utsatt for tvungne organdonasjoner. Beijing avviser anklagen på det sterkeste. Tolv uavhengige eksperter, som har FN-mandat, men ikke snakker på FNs vegne, sier i en uttalelse at internerte fra minoritetsgrupper ser ut til å bli tvunget til en rekke medisinske undersøkelser.

NRK - 15 juni 21 kl. 06:19

Kina: – Nato skaper konfrontasjoner

Beijing anklager Nato for å «skape konfrontasjoner» etter forsvarsalliansen mandag skjerpet ordbruken mot Kina kraftig. I slutterklæringen fra Natos toppmøte i Brussel ble det fastslått at Kinas ambisjoner og selvhevdende oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen»..

Aftenposten - 09 juni 21 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 10. juni

Sykepleieres lønnsnivå. Regulering av sparkesykkelbruk. OL-utøvere i Beijing.

NRK - 09 juni 21 kl. 09:23

Kaller USAs teknologipakke paranoid

Kina reagerer sterkt på teknologipakken på over 1.400 milliarder kroner som ble vedtatt av det amerikanske Senatet tirsdag kveld. Beijing anklager blant annet Washington for «paranoide vrangforestillinger» i uttalelser onsdag morgen..

VG - 08 juni 21 kl. 08:40

TV 2: Nystad blir trener for Tønseth

Didrik Tønseth ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing. Ifølge TV 2 vil det være med Trond Nystad som trener..

Aftenposten - 08 juni 21 kl. 08:40

TV 2: Nystad blir trener for Tønseth

Didrik Tønseth ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing..

Aftenposten - 08 juni 21 kl. 08:40

Nystad skal hjelpe Tønseth: – Et mål å kjempe om OL-plass

Didrik Tønseth ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing..

VG - 08 juni 21 kl. 08:40

Nystad skal hjelpe Tønseth: – Et mål å kjempe om OL-plass

Didrik Tønseth ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing. Det blir med tidligere landslagstrener Trond Nystad som støttespiller..

VG - 08 juni 21 kl. 08:40

Nystad skal hjelpe Tønseth til OL: – Må markere deg fra start

Didrik Tønseth (30) ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing. Det blir med tidligere landslagstrener Trond Nystad som støttespiller..

Aftenposten - 08 juni 21 kl. 08:40

Nystad skal hjelpe Tønseth til OL: – Må markere deg fra start

Didrik Tønseth (30) ble vraket fra landslaget, men skal satse videre mot neste års OL i Beijing..

NRK - 04 juni 21 kl. 22:38

Tiananmen-markering i Hongkong

Politiet i Hongkong pågrep fredag en av lederne for en planlagt markering til minne om Tiananmen-massakren for 32 år siden. Hensikten med å pågripe Chow Hang-tung, en av få fremstående demokratiaktivister som ikke allerede er fengslet eller i eksil, antas å ha vært å hindre deltakelse i minnemarkeringer. Likevel møtte flere hundre opp for å tenne lys for dem som mistet livet da kinesiske myndigheter slo ned en studentprotest i Beijing med hard hånd i 1989.

NRK - 04 juni 21 kl. 06:57

Tiananmen-demonstrant pågrepet

Politiet i Hongkong har pågrepet en av lederne for organiseringen av en planlagt markering til minne om den kinesiske Tiananmen-massakren for 32 år siden. Hensikten med å pågripe advokaten Chow Hang-tung, en av de få gjenværende fremstående demokratiaktivistene som ikke allerede er fengslet eller eksil, skal være å hindre at noen møter opp til fredagens ventede markeringer. Rundt 7.

NRK - 03 juni 21 kl. 17:06

Tiananmen-museum stenges

Et museum i Hongkong viet til Tiananmen-massakren er blitt stengt. Det skjer i forkant av årsdagen for massakren, hvor demonstranter ble drept i Beijing 4. juni i 1989.

Aftenposten - 03 juni 21 kl. 08:37

Her holdt de minnet om massakren levende. Nå kan de få fem års fengsel for å tenne et lys.

3000 politifolk står klare til å gripe inn dersom noen i Hongkong prøver å markere årsdagen for Beijing-massakren i 1989..

VG - 01 juni 21 kl. 09:45

Slik blir Hagas OL-satsing

Mange stusset da Ragnhild Haga (30) mistet plassen på skilandslaget. Nå skal hun satse mot OL i Beijing på lag med broren..

NRK - 30 mai 21 kl. 08:56

– Laboratorium-lekkasje er mulig

Britiske etterretningsagenter tror nå at teorien om at koronaviruset først begynte å spre seg etter en lekkasje fra et laboratorium i Wuhan i Kina er mulig. Det skriver avisen The Sunday Times. Mens spenninger mellom Vesten og Kina stiger, etterforsker nå britiske agenter en mulig lekkasje fra Instituttet for Virologi i Wuhan, som Beijing avkrefter bastant.

NRK - 27 mai 21 kl. 07:56

Nekta tilgjenge til rettssak

Australias ambassadør til Kina får ikkje vere til stades i rettssaka mot ein australsk-kinesisk akademikar, som er tiltalt for spionasje i Kina. Yang Jun (56) er australsk statsborgar, fødd i Kina. Han seier han er uskuldig.

NRK - 27 mai 21 kl. 05:33

Handelssamtale mellom Kina og USA

Handelsutsendinger fra Kina og USA har holdt de første samtalene etter at Joe Biden ble president. Samtalene var åpne og pragmatiske og ble holdt via telefon, opplyste Kinas handelsdepartement torsdag. Kinas visestatsminister Liu He og USAs handelsutsending Katherine Tai holdt en konstruktiv samtale som var preget av likhet og gjensidig respekt, heter det i uttalelsen fra Beijing..

NRK - 13 mars 21 kl. 09:27

Ut mot boikott av OL i Beijing

IOC-president Thomas Bach avviser oppfordringer om boikott av vinter-OL i Beijing neste år. Menneskerettsorganisasjoner har tatt til orde for boikott av lekene i Beijing i 2022 på grunn av Kinas påståtte «folkemord» mot minoritetsgruppen uigurene..

Aftenposten - 13 mai 21 kl. 09:34

Dropper sitt tredje OL - går til filmen

Snowboardveteran Torgeir Bergrem (29) har bestemt seg for å takke nei til landslaget og sitt tredje OL i Beijing om 10….

VG - 13 mai 21 kl. 09:34

Dropper sitt tredje OL - går til filmen

Snowboardveteran Torgeir Bergrem (29) har bestemt seg for å takke nei til landslaget og sitt tredje OL i Beijing om 10 måneder - for å oppfylle guttedrømmen om å leve av å filme sine triks på brettet..

Aftenposten - 25 april 21 kl. 11:42

Gullhelten går inn i heltidsjobb før OL

Her – 10 måneder før han skal forsvare sitt OL-gull i Beijing – blir Norges sprinthåp Håvard Lorentzen (26) ansatt i en….

VG - 25 april 21 kl. 11:42

Gullhelten går inn i heltidsjobb før OL

Her – 10 måneder før han skal forsvare sitt OL-gull i Beijing – blir Norges sprinthåp Håvard Lorentzen (26) ansatt i en full stilling i et privat firma som driver med maskin-utleie..

Aftenposten - 22 april 21 kl. 17:28

Klæbos konkurrenter slår seg sammen: – Ikke noen revolusjon

Federico Pellegrino (30) og Sergej Ustjugov (29) skal trene sammen før OL i Beijing i 2022..

VG - 21 april 21 kl. 19:27

Trenerrebellen gjør OL-comeback for Tyskland

Peter Mueller (66) var omstridt, skapte virak og VM-gullvinnere i Norge for 10 til 15 år siden. Nå gjør den amerikanske skøyterebellen comeback som sprinttrener for Tyskland foran Beijing-OL neste år..

Aftenposten - 15 mars 21 kl. 11:10

Gul himmel over Beijing

Himmelen over Beijing var gulfarget mandag på grunn av en blanding av forurensing og den største sandstormen på over et….

NRK - 12 april 21 kl. 16:51

Hongkong-avis angrepet med slegge

Den Beijing-kritiske Hongkong-avisen Epoch Times er blitt angrepet av en gruppe maskerte menn med slegger, skriver AFP. Ifølge avisen skal mennene ha stormet trykkeriet og ødelagt utstyr, og truet ansatte med vold..

NRK - 01 april 21 kl. 05:12

Ni aktivister dømt i Hongkong

Ni aktivister ble torsdag dømt for å ha medvirket til å ha organisert en av de største protestene mot den nye sikkerhetsloven i Hongkong i 2019, melder AFP. Deriblant er også Mediemogul og Beijing-kritiker Jimmy Lai, som ble dømt tidligere..

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 08:15

Hevder han sitter på alle hemmelighetene: – Det er kun vi som vet alt

Ole Marius Bach har tilbudt kompisen Emil Iversen nyttig informasjon om OL-løypene i Beijing..

NRK - 23 mars 21 kl. 07:29

Olsbu Røiseland kritiserer OL

Marte Olsbu Røiseland fra Froland aner ikke hvilke løyper hun og de andre skiskytterne kommer til, når de skal delta i OL i Beijing neste år. Arrangøren vil ikke informere om løypene. Hun sier til NRK at dette gjør forberedelsene vanskelig..

NRK - 22 mars 21 kl. 05:57

Rettssak mot canadier i Kina

Saken mot Michael Kovrig fra Canada som ble pågrepet for mer enn to år siden og tiltalt for spionasje, startet i Beijing mandag. Høringen skjer få dager etter en lukket rettssak mot landsmannen Michael Spavor. Canadas statsminister Justin Trudeau har reagert med sinne på de to lukkede rettssakene og sier fengslingen av de to mennene er «fullstendig uakseptabel»..

E24 - 20 mars 21 kl. 21:17

Elon Musk avviser at Tesla-biler brukes til spionasje

Tesla-sjef Elon Musk avviser at hans biler, som samler store datamengder, noensinne skal utnyttes til spionasje i Kina, trass i stor frykt for dette i Beijing..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 22:57

USA vurderer OL-boikott. Men det som skjedde i 1980, brukes som skrekkeksempel.

Debatten om Beijing-OL raser i USA. De som er for boikott, peker på folkemord i Kina..

Aftenposten - 10 feb. 21 kl. 08:18

Kinesere fikk snakke fritt om uigurer og Hongkong på Clubhouse. Så luktet myndighetene i Beijing lunten.

Kinesiske myndigheter luktet lunten, men de har ett problem: – Selv om lederne i Beijing investerer milliarder….

NRK - 15 mars 21 kl. 11:36

Kraftig Sandstorm i Øst-Asia

Himmelen over Beijing var gulfarget mandag, og luftkvaliteten svært dårlig, på grunn av en blanding av forurensing og den største sandstormen på over et tiår. I Mongolia er seks mennesker meldt døde, og 81 er savnet etter den kraftige sandstormen..

VG - 15 mars 21 kl. 11:13

Største sandstorm på over et tiår

Himmelen over Beijing var gulfarget mandag på grunn av en blanding av forurensing og den største sandstormen på over et tiår..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt