Australia

Sunday, 04 December, 22:49

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 nov 22 kl. 13:12

Det er håp

–Vi gjør fremskritt, sier Australias klimaminister Chris Bowen til NRK. -Er det håp? -Selvsagt er det håp, det er alltid håp.

NRK - 18 nov 22 kl. 13:12

– Det er håp

– Vi gjør fremskritt, sier Australias klimaminister Chris Bowen til NRK. – Er det håp? – Selvsagt er det håp, det er alltid håp.

NRK - Igår: 00:36

G7 og Australia slutter seg til oljepristak

G7-landene og Australia slutter seg til EUs pristak på russisk olje på 60 dollar fatet. I en felles uttalelse skriver G7 og Australia at pristaket på sjøfrakt av olje med russisk opprinnelse skal tre i kraft 5. desember eller «meget raskt etter det».

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Australia vant – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for dansk avansement i VM..

Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

E24 - Igår: 07:16

G7 og Australia slutter seg til oljepristak

G7-landene og Australia slutter seg til EUs pristak på russisk olje på 60 dollar fatet..

NRK - I førrgår: 12:00

Sanna Marin hevdar Europa ikkje hadde klart seg utan USA

Finlands statsminister Sanna Marin meiner Europa ikkje er sterkt nok til å stå opp mot Russland utan hjelp frå USA. – Eg seier det rett ut: Europa er ikkje sterkt nok til å stå imot Russland, sa Marin i ein tale under eit besøk til Australia og New Zealand denne veka. Australia er den største bidragsytaren til Ukraina utanfor Nato.

Klartale - I førrgår: 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

VG - 30 nov 22 kl. 17:54

Dansk fiasko: Ute av VM etter mageplask mot Australia

AL-WAKRAH (VG) (Australia – Danmark 1–0) De sjarmerte og imponerte hele veien til semifinalen i fjorårets EM. Nå reiser de hjem fra Qatar med et fryktelig mesterskap i bagasjen..

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 17:54

Dansk fiasko. Ute av VM etter flaut tap mot Australia

AL-WAKRAH (VG) (Australia – Danmark 1–0) De sjarmerte og imponerte hele veien til semifinalen i fjorårets EM..

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

VG - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for dansk avansement i VM..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisia tapte – hjelpende hånd til Danmark

(Tunisia – Australia 0–1) Australia overrasket ved å slå Tunisia. Det gjør at det lover godt for dansk avansement i VM..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 12:58

Tunisierne raste – ble «taklet» av dommeren

(Tunisia – Australia 0–1) Tunisia tapte overraskende mot Australia. Seiersmålet var av det kontroversielle slaget, for….

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 22:00

Storseier for Frankrike – Giroud tangerte Henry

(Frankrike – Australia 4–1) Olivier Girouds (36) to mål mot Australia gjør at han nå deler tittelen som mestscorende for….

VG - 22 nov 22 kl. 22:00

Storseier for Frankrike – Giroud tangerte Henry

(Frankrike – Australia 4–1) Olivier Girouds (36) to mål mot Australia gjør at han nå deler tittelen som mestscorende for Frankrike sammen med legenden Thierry Henry (45)..

NRK - 24 okt 22 kl. 13:17

FN-inspektører nektet adgang til fengsler i Australia

FN har avbrutt en inspeksjonsreise til fengsler i Australia etter at inspektørene ble nektet adgang til flere fengsler. I henhold til en frivillig avtale for å hindre dårlig behandling av innsatte var delegasjonen på rundreise til australske fengsler. Delegasjonsleder Aisha Muhammad, som er høyesterettsdommer i Maldivene, sier at Australia krenker sine internasjonale forpliktelser ved å nekte inspektørene adgang.

NRK - 23 sep 22 kl. 22:39

Australia og USA i samtaler om å bygge de første atomdrevne ubåtene

Australia er i samtaler med USA om å bygge de første atomdrevne ubåtene, melder Wall Street Journal fredag. Tidligere i år inngikk Australia og Frankrike forlik etter at Australia brøt en gigantkontrakt om kjøp av franske dieselubåter. De brøt kontrakten fordi de heller ville ha atomdrevne ubåter fra USA og Storbritannia..

NRK - 22 okt 22 kl. 07:35

Japan og Australia utvider sikkerhetssamarbeidet

Japan og Australia er enige om å utvide det militære samarbeidet. De vil også utveksle flere etterretningsopplysninger. Målet er å demme opp for Kinas innflytelse.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:15

Alle ville snakke med Kina sin leder

Xi Jinping er leder for Kina. Tirsdag morgen kom han for å møte andre ledere ved G20-møte. G20 er en organisasjon for de 20 landene som har størst økonomisk makt.

NRK - 15 nov 22 kl. 09:35

Australia og Kina med første toppmøte på flere år

Australia og Kinas ledere holder sitt første offisielle møte på mer enn fem år i håp om å få en slutt på den kjølige stemningen mellom landene. – Vi har hatt våre ulikheter, erkjente Australias statsminister Anthony Albanese ved starten på det bilaterale møtet med Kinas president Xi Jinping tirsdag. De to møttes på siden av G20-møtet i Indonesia..

NRK - 14 nov 22 kl. 07:41

Australia og Kinas ledere møtes

Australias statsminister og Kinas president skal møtes for første gang på flere år. Det opplyser den australske statsministeren Anthony Albanese mandag. Forholdet mellom Australia og Kina har vært kjølig i flere år, men ifølge Albanese skal han tirsdag møte Kinas president Xi Jinping på sidelinjen av G20-toppmøtet, som denne uken foregår på Bali i Indonesia.

NRK - 11 nov 22 kl. 07:32

Australia anklager russiske hackere for tyveri av helsedata

Politiet i Australia tror det er russiske hackere som står bak det omfattende tyveriet av data fra landets største helseforsikringsselskap Medibank. Opplysninger om Medibanks 9,7 millioner tidligere og nåværende kunder, som ble stjålet under et datainnbrudd i oktober, dukket onsdag opp på det mørke nettet etter at selskapet nektet å etterkomme hackernes krav om penger. Foruten navn, fødselsdata, adresse, passnummer og telefonnummer, inneholder de stjålne dataene også fortrolige helseopplysninger.

Klartale - 09 nov 22 kl. 09:00

Aktivister viser budskap med kjent maleri igjen

I oktober kastet to klimaaktivister tomatsuppe på et maleri av van Gogh. Det skjedde i London. Etter det har flere grupper gjort det samme verden over.

VG - 23 timer siden

Denne Messi har VM aldri sett

AL RAYYAN (VG) (Argentina - Australia 2–1) Maradona er borte. Pelé er alvorlig syk. Heldigvis har vi Lionel Messi..

Aftenposten - Igår: 21:56

Argentina til kvartfinale – Messi rykket forbi Maradona

(Argentina – Australia 2–1) For Lionel Messi ble det en merkedag: Ikke bare er hans Argentina klare for kvartfinale i….

VG - Igår: 21:56

Argentina til kvartfinale – Messi rykket forbi Maradona

(Argentina – Australia 2–1) For Lionel Messi ble det en merkedag: Ikke bare er hans Argentina klare for kvartfinale i VM, Messi spilte også karrierens tusende (!) fotballkamp – og scoret målet som gjør at han rykker forbi Argentina-legenden Diego Maradona..

NRK - Igår: 16:57

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om. – Vi vil ikke akseptere dette pristaket, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov, og føyer til at russiske myndigheter analyserer tiltaket. Formålet med pristaket er å begrense Russlands evne til å finansiere angrepskrigen i Ukraina.

E24 - Igår: 16:40

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om..

NRK - Igår: 10:11

La Niña kan vare til mars neste år

FN varsler at værfenomenet La Niña vil vedvare for tredje år på rad. Det er svært uvanlig og illevarslende for land preget av flom eller tørke. La Niña påvirker været mange steder på kloden.

VG - Igår: 23:31

Slik blir fotball-VM videre: Kamper og sendeskjema

VM går over i fase to. VMs kanskje største stjerne, Lionel Messi, skal i aksjon allerede lørdag kveld. Argentina møter Australia i åttedelsfinalen..

NRK - 01 dec 22 kl. 14:32

Naturkatastrofer kostet verden 115 milliarder i 2022

Naturkatastrofer har gjort skader for 115 milliarder dollar så langt i 2022, melder det sveitsiske forsikringsselskapet Swiss Re. For andre år på rad vil totalsummen over 100 milliarder, heter det. – Orkanen Ian og andre ekstreme værhendelser som vinterstormer i Europa, flom i Australia og Sør-Afrika og haglestormer i Frankrike og USA har resultert i forsikringsskader på anslagsvis 115 milliarder dollar, sier Swiss Re i en uttalelse.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 07:49

Danmarks kaptein innrømmer «Qatar-trøbbel»: – Har påvirket oss alle sammen

AL-WAKRAH/OSLO (VG) (Australia – Danmark 1–0) Danmark kom til VM som er verdens 10..

VG - 01 dec 22 kl. 07:49

Danmarks kaptein innrømmer «Qatar-trøbbel»: – Har påvirket oss alle sammen

AL-WAKRAH/OSLO (VG) (Australia – Danmark 1–0) Danmark kom til VM som er verdens 10. beste lag, men med ett fattig poeng er de første til å dra hjem med ett fattig poeng. Kaptein Simon Kjær (33) tror det utenomsportslige rundt Qatar-VM har påvirket laget..

NRK - 30 nov 22 kl. 23:28

Kaffeprisen er doblet

Kaffeprisene har doblet seg de siste årene, blant annet på grunn av klimakrisen. En fersk studie fra Universitetet i Sør-Queensland i Australia viser at kaffeproduksjon kan stupe i landene som står for 75 prosent av verdens tilførsel av arabicakaffe..

VG - 30 nov 22 kl. 19:01

Verst i VM

(Australia-Danmark 1–0) Glem snakk om dansk dynamitt. Nordisk løskrutt er verdensmesterskapets aller største skuffelse så langt..

NRK - 31 okt 22 kl. 00:39

USA vil utplassere B-52-bombefly i Australia

USA planlegger å utplassere seks B-52-bombefly på en flybase i det nordlige Australia, melder den australske kringkastingen ABC. Flyene, som kan bære atomvåpen, har rekkevidde til å nå Kina, og vil innebære en advarsel til Beijing, mot å gjennomføre militære angrep mot Taiwan, sier en representant for den amerikanske tenketanken CNAS til den australske kringkastingsstasjonen..

NRK - 28 nov 22 kl. 08:12

Australia nedjusterer terrorfarenivået for første gang på åtte år

Australsk etterretning mener det er mindre trolig at landet blir rammet av et terrorangrep enn tidligere og nedjusterer farenivået for første gang siden 2014. De åtte-ni siste årene har det vært elleve terrorangrep på australsk jord, samt 21 tilfeller av det myndighetene omtaler som betydelige terrorplaner. Så langt i år har det imidlertid ikke vært et eneste angrep, opplyste Mike Burgess, sjef for landets sikkerhetspoliti ASIO, på en pressekonferanse mandag.

NRK - 29 okt 22 kl. 08:16

Australia har hentet hjem kvinner og barn fra Syria

Australske myndigheter har hentet hjem fire kvinner og deres13 barn fra en al-Roj-leiren i Syria. Det opplyste landets innenriksminister Clare O'Neil på lørdag, melder Reuters. Myndighetene har dermed startet opp igjen et program for å hente hjem flere tiltalls kvinner og barn som er familiemedlemmer av IS-krigere.

NRK - 29 okt 22 kl. 08:16

Australia har hentet hjem kvinner og barn fra leir i Syria

Australske myndigheter har hentet hjem fire kvinner og deres13 barn fra en al-Roj-leiren i Syria. Det opplyste landets innenriksminister Clare O'Neil på lørdag, melder Reuters. Myndighetene har dermed startet opp igjen et program for å hente hjem flere tiltalls kvinner og barn som er familiemedlemmer av IS-krigere.

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 11:13

Stort Australia-overtak

Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 25 nov 22 kl. 12:49

Folk som jobber hos Amazon streiker på Black Friday

Black Friday er årets største dag for å handle. Selskapet Amazon driver med netthandel. De er den største plattformen der folk kan handle på nett.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:33

Lovendringer på trappene i Australia etter hemmelige ministerutnevnelser

Australias eksstatsminister utnevnte seg selv til en rekke ministerposter i all hemmelighet. Nå kommer forslag om lovendringer i en ny rapport. Blant annet anbefaler den pensjonerte høyesterettsdommeren Virginia Bell at det lovfestes at alle slike utnevnelser publiseres offentlig, og at ansvarsområdene for ulike ministre gjøres tydeligere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com