Australia

Monday, 16 May, 23:53

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 maj 22 kl. 05:09

Australia vil ikke ha Kina på Salomonøyene

Australia vil jobbe sammen med allierte for å forhindre at Kina etablerer en militærbase på Salomonøyene, lover statsminister Scott Morrison. Salomonøyene og Kina inngikk sikkerhetsavtale i april, noe vestlige allierte frykter at kan gi Kina militært fotfeste i det sørlige Stillehavet. Særlig har opplysninger i et lekket utkast til avtalen der det tillates at Kina kan ha utstasjonert skip ved Salomonøyene, som ligger mindre enn 200 mil unna Australia, skapt oppstyr.

Klartale - 30 mar 22 kl. 08:58

Australia frykter mer uvær

For over én måned siden døde 21 mennesker etter uvær. De som styrer Australia har nå gjort klar beredskap. De skal være klare til de nye stormene kommer.

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

BLEKET: Slik kan det se ut når koraller blir bleket.Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

NRK - 17 apr 22 kl. 08:18

Australia tar imot cruiseskip

Australske myndigheter åpner igjen for cruiseskip, som har blitt nektet anløp siden mars 2020. Lørdag ble forbudet opphevet i delstatene New South Wales, Victoria og Queensland, mens Western Australia og Northern Territory i første omgang bare vil åpne for anløp av mindre cruiseskip. Tasmania og South Australia har ennå ikke kunngjort at de åpner opp, ifølge den australske kringkasteren ABC..

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

NRK - 03 maj 22 kl. 07:39

Historisk renteøkning i Australia

Etter å ha stått på stedet hvil i elleve år, settes den australske styringsrenta nå opp fra 0,1 til 0,35 prosent. Inflasjonen - eller prisveksten - i Australia var på hele 5,1 prosent i mars. Det er den største økningen i den årlige prisveksten siden 2001.

NRK - 29 mar 22 kl. 07:58

Flomherjede Australia forbereder seg på flere stormer

Tusenvis av mennesker øst i Australia har fått beskjed om å evakuere mens stormene nærmer seg byer og tettsteder som fortsatt sliter etter tidligere flommer. Flere evakueringsordrer har blitt gitt for byen Lismore, som ble rammet av store ødeleggelser i forrige måned da en rekordhøy flom slukte med seg hus og biler. I et forsøk på å unngå en gjentakelse av denne katastrofen, har myndighetene i Australia varslet at nødetatene er i høy beredskap i forkant av varslede stormer og det de kaller en mulig livstruende flom tirsdag.

NRK - 25 apr 22 kl. 05:21

Australia gratulerer Macron

Australias statsminister Scott Morrison ønsker gjenvalget av Frankrikes president Emmanuel Macron velkommen. – Gratulerer Emmanuel Macron med gjenvalg som president. Enda et flott uttrykk for handlekraftig liberalt demokrati i usikre tider.

NRK - 25 mar 22 kl. 08:26

Australias korallrev blekes igjen

Nok en gang rammes Australias berømte korallrev av bleking, viser overvåkning av korallene. Dette er fjerde gangen på seks år. Inntil 2016 har man bare registrert slik massiv korallbleking to ganger tidligere.

NRK - 20 mar 22 kl. 03:28

Australia stanser alumina-eksport

Australia forbyr eksporten av alumina og aluminiummalm, inkludert bauksitt, til Russland, melder regjeringen søndag. Eksportstansen er et ledd i sanksjonene mot Moskva på grunn av invasjonen av Ukraina og blir innført med øyeblikkelig virkning, melder Reuters/NTB. Australia hevder eksportstansen vil begrense Russlands kapasitet til å produsere aluminium, som er en viktig eksportvare for Russland.

NRK - Igår: 08:26

Nato-leder gratulerer Ukraina med ESC

Natos visegeneralsekretær Mircea Geoană mener Ukrainas seier i Eurovision Song Contest (ESC) viser støtten til landet. – Jeg vil gratulere Ukraina med å ha vunnet Eurovision-konkurransen, og dette er ikke noe jeg tar lett på. For vi så i går den enorme offentlige støtten fra hele Europa og Australia, sier Geoană, ifølge AFP..

NRK - 13 maj 22 kl. 07:02

Australia om kinesisk skip: – Aggresjon

Australias forsvarsminister, Peter Dutton, sier at et kinesisk etterretningsskip har blitt sporet utenfor vestkysten deres den siste uken. – Jeg mener det er en handling som viser aggresjon. Spesielt fordi det har kommet så langt sør, sier han på en pressekonferanse om hendelsen ifølge Reuters..

NRK - 12 maj 22 kl. 23:12

Sverige videre til Eurovision-finalen

Sverige med artisen Cornelia Jakobs tok seg videre til lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Torino. Det er klart etter den andre semifinalen torsdag kveld. Også bidragene til Belgia, Tsjekkia, Aserbajdsjan, Polen, Finland, Estland, Australia, Romania og Serbia gikk videre til finalen..

NRK - 11 maj 22 kl. 15:33

Skader på nesten hele Great Barrier Reef

Rundt 90 prosent av Great Barrier Reef ser ut til å være skadd av varmt havvann. Verdens største korallrev, utenfor nordkysten av Queensland i Australia, ble igjen rammet av såkalt massebleking for noen måneder siden. Årsaken var en ny undersjøisk hetebølge, skriver NTB.

NRK - 10 apr 22 kl. 04:21

Valg i Australia 21. mai

Australia skal holde valg 21. mai på halvparten av senatorene i nasjonalforsamlingens overhus og hele underhuset. Scott Morrisons konservative regjeringskoalisjon håper på å bli gjenvalgt for en fjerde periode.

E24 - 03 maj 22 kl. 05:23

Nervøst på Sydney-børsen før spennende rentemøte

Ved halv syv-tiden vil Australia sentralbank kanskje heve renten for første gang siden november 2010..

NRK - 01 apr 22 kl. 05:20

Australia sender pansrede kjøretøy til Ukraina

Australia vil sende pansrede kjøretøy av typen Bushmaster til Ukraina, sier statsminister Scott Morrison. Ukraina har bedt spesifikt om kjøretøyene. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til det australske parlamentet på torsdag og ba om de australsk-produserte firehjulsdrevne kjøretøyene.

NRK - 01 mar 22 kl. 05:16

Australia sender raketter til Ukraina

Australia sender raketter, ammunisjon og annet militært utstyr som bistand for å hjelpe Ukraina i kampen mot russiske styrker, melder statsministeren i Australia, Scott Morrison. Vi gir 50 millioner amerikanske dollar for å støtte Ukraina, vi snakker om raketter og ammunisjon, sa han. Ytterligere 25 millioner dollar vil gå til humanitær støtte, for å hjelpe internasjonale organisasjoner som bistår mennesker på flukt fra vold i Ukraina, melder nyhetsbyrået AP..

Klartale - 26 apr 22 kl. 07:00

Disse landene bruker mest på våpen og forsvar

Verden satte ny rekord i fjor. Landene brukte over 19.000 milliarder kroner på våpen og forsvar.

NRK - 25 mar 22 kl. 02:41

Australia innfører sanksjoner mot Hviterussland

Australia innfører sanksjoner mot Hviterusslands president Alexander Lukasjenko og hans familie for å støtte Russlands krig mot Ukraina. Det opplyser Australias utenriksdepartement i en uttalelse fredag, skriver CNN. De innfører også flere andre sanksjoner som de omtaler som agenter for desinformasjon, deriblant en seniorredaktør fra media Russland Today..

NRK - 23 feb 22 kl. 06:34

Ti savnet etter flom i Australia

En person er funnet død og ti andre er savnet etter at voldsomt regnvær førte til styrtflom øst i Australia. Den døde, en person i 60-årene, ble funnet i en bil under vann i delstaten Queensland, sa delstatsminister Annastacia Palaszczuk onsdag. I deler av Queensland har det kommet opptil en halvmeter regn det siste døgnet.

Klartale - 21 apr 22 kl. 09:43

Flere land tror det kan komme dataangrep fra Russland

Det skal være flere tegn på at regjeringen i Russland kan starte et mulig dataangrep om kort tid. Det mener etterretnings-tjenestene i USA. Det samme sier også Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

NRK - 21 apr 22 kl. 08:12

Vestlige land advarer mot russiske dataangrep

Fem vestlige land, blant dem USA, hevder Russland planlegger et stort dataangrep mot land som støtter Ukraina militært. – Etterretning indikerer at den russiske regjeringen nå vurderer alternativer for et potensielt dataangrep, heter det i en advarsel fra etterretningstjenestene i USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Angrepet kan bli rettet mot myndighetene, statlige institusjoner og næringslivet, heter det i advarselen, som er omtalt av The Guardian.

NRK - 21 mar 22 kl. 09:26

FN vurderer å rødliste Great Barrier Reef

FN vurderer å rødliste verdens største korallrev, Great Barrier Reef utenfor østkysten av Australia. Det 2.300 kilometer lange revet står på Unescos verdensarvliste, men er i ferd med å miste fargen.

VG - 16 apr 22 kl. 21:58

Slår tilbake mot Verstappens «skilpadde»: – Hovedfunksjonen er sikkerhet

Det internasjonale bilsportforbundet slår tilbake etter at Max Verstappen (24) kalte sikkerhetsbilen for en «skilpadde» etter Formel 1-løpet i Australia..

E24 - 16 apr 22 kl. 18:59

Gründer-duo skal hente millioner til «Netflix for klær»

Rebecca Sjølie var litt for glad i å shoppe, men på geologistudiene i Australia endret alt seg. Nå vil hun endre klesbransjen: - Ble mye mer bevisst på eget forbruk.

NRK - 14 mar 22 kl. 06:56

Australia innfører sanksjoner oligarker

Australia innfører sanksjoner mot 33 russiske oligarker, deres medarbeidere og familiemedlemmer, ifølge landets utenriksdepartement. Det dreier seg blant annet om Chelsea-eier Roman Abramovitsj, sjef Aleksej Miller for det statlige gasselskapet Gazprom og Dmitri Lebedev, styreleder i Bank Rossija, skriver CNN. (NTB).

NRK - 06 apr 22 kl. 11:04

Sverige og Finland møter Stoltenberg i Brussel

i samband med Natos utanriksministermøte onsdag, skal generalsekretær Jens Stoltenberg også møte utanriksministrane frå Sverige og Finland. Dei to landa er invitert til det ekstraordinære utanriksministermøtet saman med andre samarbeidsland som Ukraina, Georgia, Japan, Sør-Korea, Australia og New Zealand..

Dagbladet - 05 apr 22 kl. 21:43

Kina advarer etter «hypersonisk samarbeid»

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om å utvikle hypersoniske våpen, noe som skaper sterke kinesiske reaksjoner..

NRK - 05 apr 22 kl. 19:49

Kina advarer etter avtale om hypersoniske våpen

På spørsmål om avtalen om hypersoniske våpen mellom USA, Storbritannia og Australia advarte Kinas FN-ambassadør Zhang Jun mot tiltak som kan føre til en krise som Ukraina-konflikten i andre deler av verden. – Alle som ikke ønsker å se den ukrainske krisen bør avstå fra å gjøre ting som kan føre til de andre delene av verden inn i en krise som denne, sa Zhang til journalister, ifølge Reuters..

NRK - 05 mar 22 kl. 11:27

16 døde i flaum i Australia

Kraftig regn og flaum har ramma delstatane Queensland og New South Wales i Australia dei siste vekene. Totalt 16 personar er stadfesta omkomne som følge av ekstremvêret, skriv The Guardian. I landets største by Sydney har 500.

NRK - 31 mar 22 kl. 02:10

Storbritannia: Russiske soldater saboterer

Russiske soldater nekter å adlyde ordre og saboterer eget utstyr, sier Jeremy Fleming, sjef for det britiske etterretningsorganet GCHQ. Fleming sa i en tale i Australia torsdag at Russlands president Vladimir Putin har grovt overvurdert egne styrker og undervurdert motstandskraften til det ukrainske folk. – Vi ser russiske soldater – som allerede har knapt med våpen og moral – som nekter å adlyde ordre, som saboterer eget utstyr og som til og med ved uhell skyter ned egne kampfly, heter det i talen.

Dagbladet - 30 mar 22 kl. 18:43

Mystisk «vesen» vekker oppsikt

Norsk zoolog så raskt hva som plutselig skylte på land i Australia..

NRK - 29 mar 22 kl. 18:53

Ruud til kvartfinale i Miami Open

Casper Ruud slo britiske Cameron Norrie i strake sett i 4. runde, og er klar for kvartfinale i prestisjetunge Miami Open i USA. Turneringen er på ATP Masters 1000-nivå.

NRK - 28 feb 22 kl. 03:41

Australia tilbyr militærhjelp

Den australske regjeringen opplyser at den vil sende «dødelig militærutstyr» til Ukraina, men uten å gå i detalj, skriver NTB. Fredag varslet Australia at de vil sende ikke-dødelig militærutstyr, medisinsk utstyr og et økonomisk bidrag på rundt 26 millioner kroner til et Nato-fond for å hjelpe Ukraina..

NRK - 29 mar 22 kl. 02:50

Zelenskyj sier han skal tale i Stortinget denne uken

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier i en videotale natt til tirsdag at han skal holde tale i Stortinget denne uken. I løpet av uken skal Zelenskyj holde tale i nasjonalforsamlingene i Norge, Danmark, Nederland, Hellas og Australia, opplyser presidenten selv i en video i meldingstjenesten Telegram natt til tirsdag, ifølge NTB..

NRK - 27 feb 22 kl. 06:31

Australia lover Ukraina våpen

Australia vil sende våpen til Ukraina, opplyser statsminister Scott Morrison søndag, skriver The Guardian. Dette skjer få dager etter at landet opplyste at det bare ville sende «ikke-dødelig militært utstyr». Morrison lovet også rask visumbehandling for ukrainske flyktninger..

NRK - 25 mar 22 kl. 13:16

Ber om at afghanske jenter får gå på skole

Norge har sluttet seg til en fellesuttalelse fra kvinnelige utenriksministere fra flere land om gjenåpningen av skoler for jenter i Afghanistan. Jenter i ungdomsskole- og videregåendealder har vært nektet undervisning siden Taliban grep makten i august i fjor. Norge ved utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har sluttet seg til uttalelsen fra kvinnelige utenriksministere i Albania, Andorra, Australia, Belgia, Bosnia-Hercegovina, Canada, Island, Kosovo, Malawi, Mongolia, Sverige og Tyskland..

NRK - 24 feb 22 kl. 06:29

Åpner for å bruke oljereserver

Australia og Japan melder at de er forberedt på å bruke av sine oljereserver dersom det blir oljemangel som følge av krigshandlingene i Ukraina. Australia og Japan sier at dette må skje i samarbeid med andre land i det internasjonale energibyrået IEA..

NRK - 21 feb 22 kl. 09:47

Gjensynsglede da Australia gjenåpnet etter to år

Australia venter over 1 million reisende til landet når grensene nå åpnes. Landet har hatt stengte grenser siden pandemien brøt ut for snart to år siden..

VG - 21 feb 22 kl. 01:50

Australia har åpnet grensen for vaksinerte turister

For første gang på nesten to år kan turister igjen ta turen til Australia. Mandag åpnet landet grensen for dobbeltvaksinerte turister med visum..

NRK - 21 feb 22 kl. 01:35

Australia har åpnet grensen

For første gang på nesten to år kan turister igjen ta turen til Australia. Mandag åpnet landet grensen for dobbeltvaksinerte turister med visum, skriver NTB. Landet stengte grensen for alle med få unntak i mars 2020.

NRK - 13 feb 22 kl. 11:03

22.000 nye prøver til frøhvelvet på Svalbard

Mandag skal det legges inn 22.000 nye frøprøver i frøhvelvet på Svalbard, skriver NTB. Prøvene kommer fra Australia, New Zealand, Afrika, Midtøsten og Europa.

NRK - 12 feb 22 kl. 06:57

Australia og New Zealand ber innbyggere forlate Ukraina

Australia og New Zealand ber sine borgere i Ukraina om å forlate landet umiddelbart, av frykt for russisk invasjon. Begge landene oppfordret sine borgere til å komme seg ut fra Ukraina med kommersielle flyginger mens det fortsatt lar seg gjøre. Situasjonen i Ukraina er svært alvorlig, uttalte Australias statsminister Scott Morrison lørdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt