Australia

Søndag, 25 Juli, 17:43

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 juli 21 kl. 07:13

Halve Australia i lockdown

Meir enn 13 millionar Australiarar, rundt halvparten av landets innbyggarar, er i lockdown som følge av delta-utbrotet som held på. Innbyggarane i delstatane South Australia, Victoria og delar av New South Wales har blitt bedde om å halde seg heime i sju dagar. Siste døgn er det meldt om 139 nye smittetilfelle i Australia, der berre rundt 12 prosent er fullvaksinerte.

VG - I førrgår: 07:45

UNESCO-avstemning: Australia kjemper for å unngå «i fare»-stempel

UNESCOs verdensarvkomité skal fredag stemme over om korallrevet Great Barrier Reef i Australia skal merkes som «i fare» eller ikke..

NRK - I førrgår: 05:44

New Zealand pauser reiseboble

New Zealand stenger grensen mot Australia. Reiseboblen som har gjort at folk kunne reise fritt mellom landene, oppheves i åtte uker. Ordningen ble innført i april og tillot folk fra Australia og New Zealand å reise karantenefritt.

VG - 19 juli 21 kl. 09:42

Katie Hopins kastes ut av Australia etter «coronaspøk»

Den kontroversielle ytre høyre-kommentatoren deporteres fra Australia og droppes fra «Big Brother Australia» etter at hun skrøt av å blåse i karantenereglene..

VG - 19 juli 21 kl. 09:42

Katie Hopkins kastes ut av Australia etter «coronaspøk»

Den kontroversielle ytre høyre-kommentatoren deporteres fra Australia og droppes fra «Big Brother Australia» etter at hun skrøt av å blåse i karantenereglene..

NRK - 15 juni 21 kl. 15:21

Ny frihandelsavtale

Storbritannia og Australia er enige om en frihandelsavtale. Den britiske statsministeren kaller avtalen det globale Storbritannia på sitt beste. Avtalen innebærer at britiske varer som biler, keramikk og skotsk whisky vil bli rimeligere i Australia.

NRK - 13 mai 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

NRK - 10 juli 21 kl. 03:41

Koronasmitten øker i Australia

I den mest folkerike delstaten i Australia, New South Wales, har koronasmitten rammet et rekordhøyt antall mennesker de siste dagene. Nesten 500 mennesker er smittet i det nyeste utbruddet. Bare fredag testet 50 positivt, opplyser helsemyndighetene ifølge Reuters..

Klartale - 05 juli 21 kl. 09:11

Australia mangler vaksiner

Folk vil ha korona-vaksine i Australia. Men det er så vaksiner. Samtidig øker smitten i landet..

NRK - 05 juli 21 kl. 08:11

Australia lider av vaksinemangel

Mangel på vaksiner i Australia har ført til en desperat jakt på vaksinedoser. Samtidig øker smitten, og nedstengingen fortsetter flere steder. Helseministeren i delstaten New South Wales, Brad Hazzard, kaller det for en slags «Hunger Games»-situasjon, der folk slåss med hverandre som i TV-serien.

NRK - 02 juli 21 kl. 12:33

Flere får komme til Norge

Fra og med 5. juli kan personer bosatt i utvalgte land på EUs tredjelandsliste besøke familie og kjæreste i Norge, deriblant fra USA og Australia, opplyser regjeringen. Dette gjelder utlendinger som har følgende relasjon til en person bosatt i Norge: * Voksne barn og stebarn og foreldre og steforeldre til voksne barn/stebarn * Besteforeldre, stebesteforeldre, barnebarn og stebarnebarn * Kjærester over 18 år og kjæresters mindreårige barn.

Klartale - 29 juni 21 kl. 11:08

Fire storbyer stengt i Australia

Flere store byer i Australia stenger ned for å stanse spredning av korona-viruset..

VG - 28 juni 21 kl. 13:57

Krisemøte i Australia: – På randen av et nasjonalt utbrudd

På én uke har Australia gått fra en nesten coronafri hverdag til full kriseberedskap..

NRK - Igår: 07:36

Korona-demonstrasjoner i Australia

Tusener har gått ut i gatene i Sydney og andre australske byer for å protestere mot koronanedstengingen. Samtidig fortsetter smitten å øke, melder NTB. Demonstrantene brukte ikke munnbind og hadde plakater med krav om «frihet» og «sannheten»..

Aftenposten - Igår: 07:19

Demonstrasjoner mot koronatiltak i Australia

Tusener har gått ut i gatene i Sydney og andre australske byer for å protestere mot koronanedstengingen..

NRK - I førrgår: 13:05

Great Barrier Reef ikke truet

Korallrevet Great Barrier Reef oppføres ikke på Unescos liste over truede verdensarvsteder, melder nyhetsbyrået AFP. Unesco sa tidligere i juni at revet burde oppføres på listen fordi vannkvaliteten i området er for dårlig. Australia motsatte seg kraftig oppføringen på listen..

NRK - 23 juni 21 kl. 15:18

Nordmann savnet i Australia

En norsk mann i 20-årene er savnet etter en dykketur utenfor Brisbane i Australia. – Vi kan bekrefte at vi er kjent med at en norsk statsborger er savnet og at pårørende er varslet, sier Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til VG. Mannen er savnet etter å ha dykket ved North Stradbroke Island rundt tre mil sørøst for Brisbane.

VG - I førrgår: 20:40

Her tar norsk gullfavoritt seg til låret før OL-åpningen: – Har kjent en murring

TOKYO (VG) Sandvolleyballstjernene Anders Mol (23) og Christian Sørum (25) er ventet å ta gull under OL i Japan, men to dager før mesterskapsdebuten mot Australia opplevde sistnevnte muskeltrøbbel..

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 10:29

Australia protesterer mot FN-advarsel om Great Barrier Reef

Regjeringen i Australia protesterer mot Unesco, som vil slå fast at Great Barrier Reef er i fare som følge av….

NRK - 21 juli 21 kl. 10:32

OL til Brisbane i Australia i 2032

Den australske byen Brisbane vil halde sommer-OL i 2032, melder Reuters..

Aftenposten - 20 juli 21 kl. 13:23

Han fanger 1000 mus i døgnet. Neste år kan gnagerplagen bli verre.

SYDNEY (The Washington Post:) Australia har et ekstremt museår. Neste år kan det bli like ille eller enda verre..

VG - 20 juli 21 kl. 13:10

Mann rømte fra hotellkarantene ut vindu i 4. etasje

Ifølge politiet i Western Australia rømte mannen fra hotellkarantene i Perth ved å knytte sammen laken og fire seg ned fire etasjer..

VG - 16 juni 21 kl. 14:41

Australia: Flere kilometer dekket av spindelvev

Massive spindelvev dekker trær og gressplener i et flomrammet område av Australia..

E24 - 15 juni 21 kl. 06:15

Storbritannia og Australia er enige om frihandelsavtale

Storbritannia og Australia er enige OM en frihandelsavtale, sier den australske handelsministeren Dan Tehan. Avtalen er Storbritannias første etter brexit..

Aftenposten - 11 juli 21 kl. 23:05

Australia har langt færre smittede enn Norge. Likevel frykter de at spredningen kan komme ut av kontroll.

Bare ni prosent av befolkningen i New South Wales er fullvaksinert. Nå frykter myndighetene at spredningen av….

NRK - 09 juli 21 kl. 06:58

Strammer inn i Sydney

Innbyggerne i Australias største by har nå fått beskjed om å ikke forlate eget hjem, med mindre det er absolutt nødvendig. Fredag ble det registrert 44 nye smittetilfeller av deltaviruset i byen. Sydney har vært underlagt strenge smitteverntiltak i tre uker, men smittetallene har likevel fortsatt å stige.

E24 - 09 juli 21 kl. 06:31

Gigantkontrakt sikrer aktivitet for Aker Solutions i Egersund i mange år

Aker Solutions er i havn med avtalen med Chevron om produksjonen av et gasskompresjonsanlegg i Australia. Kontrakten sikrer aktivitet på verftet i flere år..

NRK - 09 juni 21 kl. 09:41

Auckland verdens beste by å bo i

Byer i Australia, Japan og New Zealand topper The Economists liste over de beste byene i verden å bo i for 2021. Europeiske byer stupte nedover listen, som er preget av pandemien. Auckland i New Zealand topper årets liste foran Osaka og Tokyo i Japan, Adelaide i Australia og Wellington i New Zealand.

NRK - 08 juli 21 kl. 09:16

USA lover Assange lettelser

USA lover å ikke holde Julian Assange innesperret under strenge sikkerhetsregler om han blir utlevert fra Storbritannia. USA lover også at Wikileaks-gründeren skal få sone en eventuell fengselsstraff i hjemlandet Australia om han blir dømt i USA, skriver New York Times. Løftene til Storbritannia er blitt kjent etter at det onsdag ble klart at britisk høyesterett skal behandle om Assange kan utleveres til USA.

E24 - 07 juni 21 kl. 15:06

Oljefondet er storeier: Australia gransker kasinoer for mulig hvitvasking

Oljefondet eier aksjer i flere gamblingselskaper som er under gransking for potensielle brudd på hvitvaskingsreglene i Australia..

NRK - 06 juli 21 kl. 12:14

Aker Solutions med milliardkontrakt

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt på 7 milliarder kroner med Chevron for å bygge det første gasskompresjonsanlegget utenlands. Gasskompresjonsanlegget skal bygges i Australia i samarbeid med Chevron. Ved middag tirsdag er Equinor-aksjen opp 3,79 prosent på Oslo Børs..

Aftenposten - 02 juli 21 kl. 12:46

Australia lager kvoter for innreise fra utlandet for stanse nytt utbrudd

Slik skal de forsøke å stanse nytt smitteutbrudd..

NRK - 02 juli 21 kl. 11:43

Aker Solutions valgt som operatør

Oljeservice-selskapet Aker Solutions annonserer at selskapet er blitt valgt som operatør for det såkalte Gorgon-prosjektet utenfor Australia. Kontrakten er ifølge Aker Solutions verdt rundt 7 milliarder kroner. Aker Solutuions skriver i børsmeldingen at selskapet er i avsluttende forhandlinger.

NRK - 02 juli 21 kl. 09:16

Færre slipper inn i Australia

Australias statsminister Scott Morrison sier at kvoten for antall personer som får slippe inn i landet, skal kuttes med rundt 50 prosent for å hindre flere smitteutbrudd. Kun 6000 personer skal kunne ankomme med passasjerfly per uke, og alle vil måtte tilbringe to uker i karantene på hotell. I midten av juli kan kvoten bli ytterligere redusert, til rundt 3000, ifølge Morrison..

NRK - 01 juni 21 kl. 04:47

Kjøttindustri i USA hacket

Det amerikanske datterselskapet til verdens største kjøttforedlingsselskap, brasilianske JBS, opplyser at det er utsatt for et organisert dataangrep. Angrepet som ble oppdaget søndag, slo ut servere som støtter IT-systemene til JBS i USA og Australia, opplyser JBS USA. Det brasilianske selskapet sier at alle rammede systemer er slått av, at myndighetene er orientert og at selskapets egne IT-ansatte og eksterne eksperter håndterer angrepet.

NRK - 29 juni 21 kl. 04:41

Ny storby stenges ned i Australia

Millionbyen Brisbane stenges ned i tre dager for å bekjempe spredning av koronaviruset. Det er den fjerde australske storbyen som stenges ned. Fra før er det innført nedstenging i Sydney, Darwin og Perth..

NRK - 28 juni 21 kl. 08:39

Langt lavere cyberkapasitet enn USA

På tross av gjentakende vestlige anklager om kinesiske cyberangrep, er Kinas kapasiteter klart svakere enn de amerikanske, ifølge britiske IISS (International Institute for Strategic Studies). I en ny rapport vurderer IISS cyberkapasitetene til 15 land og konkluderer med at USA er verdensledende. Kina følger etter sammen med Australia, Storbritannia, Canada, Frankrike, Israel og Russland..

NRK - 28 juni 21 kl. 07:05

Krisemøte om deltavariant

Responsteamet i Australia skal avholde et krisemøte etter nye utbrudd av deltavarianten av koronaviruset. Mer enn 2 millioner australiere er i nedstengning etter oppblussinger i de fleste områder. Den nasjonale sikkerhetskomiteen, ledet av statsministeren Scott Morrison, vil bli orientert av landets overlege utover mandagen..

Dagbladet - 26 juni 21 kl. 11:52

73 år gammel dødsgåte kan bli løst

For 73 år siden ble et lik funnet ved en strand i Australia. Kroppen har aldri blitt identifisert..

NRK - 24 juni 21 kl. 12:52

Savnet nordmann antas omkommet

En noirdmann som er savnet etter en dykkertur i Australia antas å være omkommet, melder NTB. Familien er blitt bedt om å forberede seg på det verste, skriver 7News. – Jeg har vært veldig ærlig med familien om hva jeg tror har skjedd, sier Mitch Gray i sjøpolitiet i Queensland.

NRK - 25 mai 21 kl. 08:12

Australia stenger ambassade

Australia stenger sin ambassade i Afghanistan på grunn av den «stadig mer usikre sikkerhetssituasjonen» i Kabul når utenlandske tropper nå trekkes ut. Det vil skje allerede fredag denne uken, og blir gjort som et midlertidig tiltak, opplyser statsminister Scott Morrison..

NRK - 25 mai 21 kl. 03:28

Australia stenger ambassade i Kabul

Australia vil stenge sin ambassade i Afghanistan i løpet av få dager. Statsminister Scott Morrison sier han frykter for sikkerheten i hovedstaden Kabul når USA trekker ut sine soldater. Morrison sier at de stenger ambassaden 28.

VG - 23 juni 21 kl. 14:26

Norsk mann savnet i Australia

Nordmann savnet utenfor Brisbane etter dykketur..

NRK - 22 juni 21 kl. 07:43

FN vil ha korallrev på fareliste

Unesco vil sette verdens største korallrev, Great Barrier Reef utenfor Australia, på listen over truede verdensarvsteder og mener australske myndigheter ikke har klart å bedre vannkvaliteten ved revet. Australias regjering reagerer kraftig på dette..

NRK - 22 juni 21 kl. 05:58

Storbritannia jobber med avtale

Tirsdag starter Storbritannia forhandlingene om å slutte seg til frihandelsavtalen CPTPP i Asia og Stillehavsregionen. Det kan bety at britisk næringsliv og forbrukere kan få enestående muligheter uttalte statsminister Boris Johnson mandag. Avtalen omfatter Japan, Canada, Australia, New Zealand, Mexico, Singapore og Vietnam.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt