Australia

Monday, 29 November, 03:44

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 sep 21 kl. 16:25

Frankrike: Stoler ikke på Australia

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU. Onsdag kunngjorde USA, Australia og Storbritannia overraskende et nytt forsvarssamarbeid. Det innebærer at Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter, og at de dermed vraker en storkontrakt om å kjøpe konvensjonelle ubåter fra Frankrike.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden til Macron: – Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA. Australia avtalte først å kjøpe 12 dieseldrevne ubåter fra Frankrike for 340 milliarder kroner.

NRK - 06 okt 21 kl. 18:47

Reiser tilbake til Australia

Frankrikes ambassadør dreg tilbake til Australia etter ubåtstriden, melder NTB. Frankrike vart rasande då Australia kansellerte ein lukrativ kontrakt for ubåtar og i staden kjøper atomubåtar i USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngjekk ei forsvarspakt. President Emmanuel Macron kalla hemmelege samtalar i forkant av avlysinga av kontrakten eit dolkestøyt i ryggen og kalla tilbake ambassadørane frå Washington og Canberra.

NRK - 20 sep 21 kl. 08:00

Australia ønsker møte med Frankrike

Den australske handelsministeren Dan Teehan seier han ønsker å møte sin franske motpart etter at Australia valde å skrote ei utbåtkontrakt med Frankrike. Landa signerte ei avtale om leveransar av ubåtar verdt 40 milliardar dollar. Australia valte nyleg å gå frå avtalen, og heller inngå samarbeid med USA og Storbritannia.

NRK - 18 okt 21 kl. 05:16

Australia kan åpne grensene før jul

Australia kan åpne grensene for internasjonale reisende før jul, sier handelsministeren. Australia har stengt grensene i pandemien, og åpnet nylig opp for at landets egne borgere kunne reise fritt inn i landet..

NRK - 18 sep 21 kl. 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 17 sep 21 kl. 22:02

Frankrike hentar heim ambassadørar

Frankrike hentar heim ambassadørane sine i USA og Australia etter at sistnemnde droppa ubåtavtalen med Frankrike. Australia valte heller å inngå ei forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det inneber at Australia skal bygge tolv atomdrivne ubåtar, noko som sat ein stoppar for storkontrakten på 40 milliardar dollar med Frankrike.

E24 - 08 nov 21 kl. 08:12

Australia vil fortsette å selge kull i flere tiår

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow..

NRK - 06 nov 21 kl. 07:58

Haiangrep i Australia

Nødetatene på Australias vestkyst leter etter en mann som er savnet etter et haiangrep. Mannen var på svømmetur da vitner som satt i en jolle, ifølge nyhetskanalen ABC, så en hvithai og en tigerhai angripe mannen. Ifølge Taronga Conservation Society Australia har to mennesker mistet livet i haiangrep i landet så langt i år.

NRK - 03 nov 21 kl. 01:49

Australsk fireåring funnet i live

En fire år gammel jente ble funnet i live vel to uker etter at hun forsvant fra familien på en campingtur vest i Australia. Jenta, som heter Cleo Smith, ble funnet tidlig onsdag morgen lokal tid i et låst hus i kystbyen Canarvon, ikke langt unna der hun sist ble sett, opplyser politiet i delstaten Western Australia. Hun skal ha det bra, forholdene tatt i betraktning.

NRK - 03 sep 21 kl. 11:16

4 mill. vaksinedoser til Australia

Som en del av en vaksineavtale skal Storbritannia sende 4 millioner doser av Pfizer/Biontechs vaksine til Australia, opplyser statsminister Scott Morrison. – Flyet står på rullebanen. Det tar av i morgen.

NRK - 31 okt 21 kl. 06:38

Australia åpner for newzealendere

Australia gjenåpner grensene for reisende fra New Zealand uten behov for å gå i karantene, melder DPA/NTB. Gjenåpningen skjer mandag, og reisende må være fullvaksinert og kunne vise fram en negativ test..

NRK - 27 okt 21 kl. 12:52

Assange kan få sone i Australia

Hvis Julian Assange dømmes i USA, kan han få sone straffen i Australia, sier amerikanske myndigheter ifølge Reuters. Men først vil amerikanske myndigheter ha Assange til USA. Nyhetsbyrået viser til et juridisk dokument som er levert inn til ankedomstolen i London.

NRK - 26 okt 21 kl. 00:15

Australia vil kutte CO2-utslippene

Australia vil kutte CO2-utslippene til netto null innen 2050, sier statsminister Scott Morrison. Han setter imidlertid ikke nye, kortsiktige mål for kutt. – Australiere ønsker en 2050-plan for netto nullutslipp som gjør det rette med tanke på klimaendringene og sikrer framtida deres i en verden som endrer seg, sa Morrison..

NRK - 19 sep 21 kl. 21:54

Frankrike avlyser møte

Eit toppmøte mellom den franske og den britiske forsvarsministeren skulle finne stad til veka, men er avlyst som følge av ubåtkontrakten som blei skrota, skriv The Guardian. Frankrike trappar dermed opp konflikten. På fredag bestemte dei å hente heim sine ambassadørane frå USA og Australia.

NRK - 19 sep 21 kl. 06:33

Spilte med åpne kort sier minister

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren. Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise.

Klartale - 18 okt 21 kl. 08:30

Australia kan åpne grensene før jul

Australia kan snart ta i mot turister igjen. Plan er å åpne grensene for internasjonale reisende før jul, sier handelsministeren..

NRK - 18 sep 21 kl. 20:27

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

NRK - 18 sep 21 kl. 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 17 okt 21 kl. 07:04

Vaksinerer koalaer mot klamydia

400 koalaer i Australia skal vaksineres mot kjønnssykdommen klamydia, noe forskere håper skal bedre dyrenes mulighet til overlevelse. I enkelte områder i Australia er halvparten av bestanden av koalaer smittet av klamydia, ifølge Reuters..

E24 - 17 sep 21 kl. 17:49

Frankrike: Kan ikke stole på Australia i handelsforhandlinger

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU..

NRK - 15 okt 21 kl. 04:25

Australia dropper hotellkarantene

Sydney og delstaten New South Wales i Australia opphever fra neste måned kravet om hotellkarantene for alle som reiser inn i landet. Statsminister Dominic Perrottet i New South Wales sier at fra 1. november vil alle som er fullvaksinert, måtte teste seg før de går om bord i flyet, men ved ankomst i Sydney vil de ikke lenger måtte gå i karantene..

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 06 nov 21 kl. 19:01

Store klimademonstrasjoner

Titusenvis av mennesker trosset regnet i Glasgow lørdag for å demonstrere med krav om mer handling mot klimaendringer. Dårlig vær med regntunge skyer lot ikke til å skremme folk bort fra protestaksjonen. Ifølge arrangørene deltok opp mot 100.

NRK - 09 aug 21 kl. 12:26

Australia godkjenner Moderna

Koronavaksinen fra Moderna blir den tredje vaksinen som godkjennes til bruk på voksne i Australia. Fra før er vaksinene fra Pfizer/Biontech og AstraZeneca godkjente til bruk i Australia. Landet har for tiden en mangel på førstnevnte og overskudd av sistnevnte, som mange nekter å ta på grunn av den minimale risikoen for blodpropp.

NRK - 06 okt 21 kl. 10:05

Australia stenger flyktningleir

Australia stanser den omstridte praksisen med å sende asylsøkere til Papua Ny-Guinea i slutten av desember. Dermed legger den australske regjeringen ned en av to svært kontroversielle flyktningleirer i Stillehavet..

NRK - 04 nov 21 kl. 02:02

Forplikter seg til å fase ut kull

Mer enn 40 land forplikter seg til å fase ut kullkraft og ikke bygge eller investere i nye kullkraftverk. Flere store kullavhengige økonomier, som USA, Kina, Australia og India er ikke med på uttalelsen, som kom onsdag kveld fra klimakonferansen i Glasgow. 18 av landene forplikter seg imidlertid for første gang.

VG - 03 nov 21 kl. 18:33

Frankrike: SMS nytt lavmål i ubåtkrangel

At Australia lekker SMSer fra Frankrikes president Emmanuel Macron til media, er et «nytt lavmål» i ubåtkrangelen, mener Frankrikes ambassadør..

Klartale - 03 nov 21 kl. 14:18

Funnet i live etter å ha vært savnet i over to uker

En fire år gammel jente ble funnet i live etter å ha vært savnet i to uker. Hun forsvant fra resten av familien da de var på en campingtur vest i Australia..

VG - 03 nov 21 kl. 06:01

Onsdag 3. november: Dette skjedde i natt

Australia puster lettet ut etter at fireåringen Cleo Smith er funnet i live etter tre uker..

E24 - 02 nov 21 kl. 20:29

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje..

NRK - 02 nov 21 kl. 19:04

Norge ble «dagens fossil»

Norge har blitt kåret til den lite flatterende «Fossil of the Day» av Climate Action Network (CAN) på COP26, foran Japan på andre plass og Australia på tredje plass. Den lite ettertraktede prisen, deles ut daglig til landene som gjør mest for å bidra minst under klimaforhandlingene, og ble først delt ut under klimaforhandlinger i Bonn i 1999. CAN mener Norge vil utvikle (ikke avvikle) olje- og gassproduksjon og driver lobbyvirksomhet for dette på COP og i utlandet.

NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy t

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

E24 - 01 okt 21 kl. 05:55

Australia og India vil inngå handelsavtale

Australia og India håper å kunne inngå en stor handelsavtale innen utgangen av neste år..

E24 - 01 okt 21 kl. 05:57

Handelssamtaler mellom EU og Australia utsettes

Handelssamtalene mellom Australia og EU utsettes, opplyser Australias handelsminister Dan Tehan..

NRK - 01 okt 21 kl. 05:22

Australia åpner for reiser igjen

Australia står klar til å gradvis gjenåpne grensene, opplyser statsminister Scott Morrison. Australiere i utlandet vil kunne dra hjem og australiere kan få dra utenlands når 80 prosent er vaksinert om noen uker. Landets borgere har, med visse unntak, vært hindret i å forlate landet i 18 måneder..

NRK - 01 okt 21 kl. 03:53

Utetter handelssamtaler

Handelssamtalene mellom Australia og EU utsettes, opplyser Australias handelsminister Dan Tehan ifølge Reuters. Beslutningen kommer etter at Australia avlyste en ubåtkontrakt på 350 milliarder kroner med franske Naval Group, til fordel for et ubåtsamarbeid med USA og Storbritannia..

NRK - 30 okt 21 kl. 08:17

Plaster kan erstatta koronavaksinen

Forskarar ved Universitetet of Queensland i Australia har saman med amerikanske forska på eit plaster som smertefritt kan erstatta den vanlege vaksinen når ein framover skal vaksinera mot koronaviruset. Det melder nyheitsbyrået AFP og nordiske medium som SVT og Danmarks Radio. Plasteret, som er ein kvadratcentimeter stort, inneheld meir 5000 små nåler – så små at ein verken ser eller kjenner dei.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden: Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA...

NRK - 29 okt 21 kl. 07:18

Første pass utan kjønn

Det amerikanske utanriksdepartementet har skrive ut det første amerikanske passet med ein X som kjønnsmarkør. Det er designa for å gje ikkje-binære, intersex og kjønnsukonforme menneske ein annan markør enn mann og kvinne på reisedokumentet, opplyser dei til Reuters. Utanriksminister Antony Blinken sa i juni at X-markøren vil bli tilbode som eit alternativ på pass, etter andre land inkludert Canada, Tyskland, Australia og India, som alt tilbyr eit tredje kjønn på dokument..

Dagbladet - 28 okt 21 kl. 13:27

Derfor angriper de mennesker

En forskningsgruppe fra Australia har prøvd å løse hai-mysteriet..

Klartale - 27 okt 21 kl. 18:30

Vil vise at det er OK å være homofil og spille fotball

Svært få som har spilt fotball på øverste nivå i verden har sagt at de er homofile. Nesten ingen har sagt det mens de spilte. Det gjør Josh Cavallo fra Australia..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt