Almeland

Monday, 22 April, 19:08

Nyheter om Almeland

NRK - 18 okt 23 kl. 17:42

Almeland: – Fortsatt en del som fremstår uklart.

Grunde Almeland fra Venstre sier svarene fra Huitfeldt gir et tydeligere bilde på at det er forskjeller på hvordan regelverket blir forstått. Onsdag kom Anniken Huitfeldt med svar til Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. – For meg og Venstre er det oppsiktsvekkende at Huitfeldt fortsatt ikke selv vet om hun var inhabil i enkeltsaker.

NRK - 05 mar 24 kl. 10:21

Ber Brenna forklare seg i Stortinget

Venstres Grunde Almeland ber statsråd Tonje Brenna om å forklare seg for Stortinget om den siste utviklingen i hennes sak i dagens debatt om habilitetssakene. – I etterkant av komiteens avgivelse har statsråd Brenna oversendt supplerende opplysninger til kontrollkomiteen, sa Almeland da han innledet dagens debatt. – Jeg oppfordrer statsråden selv til å redegjøre for disse under dagens debatt, sa Venstre-politikeren.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 02 feb 24 kl. 13:00

Almeland: – Registrerer at Økokrim ser på saken

– Jeg registrerer at Økokrim ser på saken til Trettebergstuen, sier Venstres Grunde Almeland til NRK. Han leder arbeidet med habilitetssakene i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. I dag ble det kjent at tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) etterforskes av Økokrim.

NRK - 08 mar 24 kl. 20:49

Venstre vil be om nye undersøkelser av Brenna

Grunde Almeland (V) sier partiet vil be kontroll- og konstitusjonskomiteen om å åpne nye undersøkelser av arbeidsminister Tonje Brenna (Ap). Det sier han til TV 2, i forbindelse med at det fredag ble kjent at Kunnskapsdepartementet har sendt over nye dokumenter til komiteen. – Samtidig som det selvsagt er bra at informasjonen sendes over til oss, så er det krevende at det stadig dukker opp ny informasjon, sier han til kanalen.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:26

Almeland: Vestre-saken mindre alvorlig

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener habilitetssaken til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre skiller seg ut fra de øvrige sakene som komiteen har hatt til behandling. – Vi mener saken i all hovedsak stiller seg annerledes enn de andre sakene i denne innstillingen, og er av en langt mindre alvorlig karakter, sa saksordfører Grunde Almeland fra Venstre..

NRK - 27 feb 24 kl. 16:25

Vedum, Pollestad og Borch kalles inn på teppet i sak om statens kjøp av Meraker Brug

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum, landbruks- og matminister Geir Pollestad og eksstatsråd Sandra Borch kalles inn på teppet etter prestisjekjøp. Det bekrefter saksordfører Grunde Almeland (V) overfor VG etter at Stortingets kontrollkomiteen i høst bestemte å granske statens kjøp av Meraker Brug til 2, 65 milliarder kroner. – Kontrollkomiteen har i dag besluttet at det skal avholdes høringer om regjeringens kjøp av Meraker Brug AS.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:55

Venstre støtter SV-krav om redegjørelse fra Solberg

Venstres Grunde Almeland flagger nå støtte til SVs forslag om å be Erna Solberg komme med en skriftlig redegjørelse til Stortinget om aksjesaken. – Min første reaksjon er at dette er et godt forslag, og at det er noe jeg og Venstre vil støtte i komiteen, sier Almeland til NRK. Erna Solberg gir i dag en rekke intervjuer til ulike medier om aksjesaken som involverer hennes mann Sindre Finnes.

NRK - 30 nov 23 kl. 14:46

Stortinget krever nye svar fra SMK

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i dag sendt to brev med nye spørsmål knyttet til sommerens mange habilitetsskandaler. Begge brevene handler om journalføring, ifølge saksordfører Grunde Almeland (V). Statsministerens kontor (SMK) må svare på 12 spørsmål.

NRK - 08 feb 24 kl. 15:07

Statsråden setter ned foten: Pride-gangfelt er ulovlige

Kommunene har ikke lov til å male regnbuefarger på fotgjengerfeltene for å vise solidaritet med skeive. – Jeg oppfordrer kommuner og fylkeskommuner til å markere mangfold og inkludering på annet vis, for eksempel ved bruk av flagg eller bannere i det offentlige rom, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i et svar på stortingsrepresentant Grunde Almeland fra Venstre. Almeland er provosert over at Statens vegvesen har gått ut og bedt om at det av sikkerhetshensyn blir tydeligere i lovverket at ingen har lov til å male regnbuefarger mellom de hvite stripene i fotgjengerfelt.

NRK - 03 feb 24 kl. 16:39

Anna Dåsnes er ny leder i Oslo Venstre

Anna Dåsnes ble lørdag ettermiddag enstemmig valgt til ny leder av Oslo Venstre. Dåsnes er bystyremedlem og fungerende gruppeleder i Venstres bystyregruppe og tar over ledervervet etter Grunde Almeland, som har ledet Oslo Venstre siden 2020, skriver partiet i en pressemelding. – Det er en stor ære å bli valgt til leder av Venstres største og viktigste fylkeslag.

NRK - 01 sep 23 kl. 16:46

Almeland om Støre-brev: Grundig prosess

Venstres Grunde Almeland som er saksordfører for habilitetssakene i kontrollkomiteen på Stortinget, sier han vil gå grundig inn i det 12 sider lange svarbrevet som statsminister Jonas Gahr Støre sendte fredag ettermiddag. Også svarene som nå kommer på løpende bånd fra statsrådene vil det ta noe tid å gjennomgå, sier han – Kontrollkomiteens sak om regjeringens habilitetsbrudd er svært viktig for ivareta befolkningens tillit til at statsråder i Norge ikke kan misbruke sine posisjoner til egen vinning, sier Almeland. Han sier kontrollkomiteen først etter valget skal samles for å diskutere svarene som Støre har gitt.

Aftenposten - 18 apr 24 kl. 22:51

Han er fra en bygd med 2000 innbyggere. Nå skal han representere storbyen

Frem mot stortingsvalget i 2025 skal Venstres altmuligmann Grunde Almeland jobbe for å styrke partiets posisjon i….

NRK - 18 apr 24 kl. 16:49

Altinget: Myndighetenes pandemi-håndtering blir kontrollsak

Myndighetenes pandemi-håndtering skal gjennomgås i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. – Nå blir det en kontrollsak, og kontrollkomiteen skal vurdere i bredt håndteringen av koronapandemien, sier Venstres medlem i kontrollkomiteen, Grunde Almeland, til Altinget. Tidligere torsdag erkjente helseminister Ingvild Kjerkol, på vegne av regjeringen, at barn og sårbare grupper ble for hardt rammet av koronatiltakene.

NRK - 27 jan 24 kl. 13:50

Ny utsettelse i habilitetssakene på Stortinget

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har satt ny frist for behandlingen av habilitetssakene mot Erna Solberg og flere tidligere og nåværende statsråder. I utgangspunktet håpet komiteen å konkludere innen jul, men så ble fristen skjøvet til begynnelsen av februar. Nå er ny dato satt: Komiteen skal avgi sin innstilling tirsdag 27.

NRK - 07 nov 23 kl. 19:19

Almeland: Støre, hvem snakker sant?

Anette Trettebergstuen har gjentatte ganger avvist at hun ble advart om at habilitetspraksisen var i strid med regelverket, noe statsminister Jonas Gahr Støre har påstått. De ulike beskrivelsene ble tatt opp av saksordfører Grunde Almeland (V) under kontrollhøringen på Stortinget. – Hvem snakker sant?

VG - 29 feb 24 kl. 12:10

Habilitetsbråket: Krever å få se Brenna-dokumenter

Stortingets habilitets-sjef Grunde Almeland (V) ber regjeringen levere fra seg enda flere dokumenter om saken til Tonje Brenna (Ap)..

NRK - 28 feb 24 kl. 07:36

Frp og Venstre vil ikke avklare Solberg-støtte

Høyres samarbeidsparti Frp og Venstre vil fremdeles ikke si om de vil ha Solberg som statsminister ved en borgerlig valgseier. – Det er mange avveininger vi må gjøre, og det kommer inn i en totalstrategi før stortingsvalget 2025, sier nestleder i Frp Hans Andreas Limi. Klokken 12 onsdag legger kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fram sin konklusjon om habilitetssakene.

NRK - 26 feb 24 kl. 13:15

Kontrollkomiteen holder pressekonferanse om habilitetssakene onsdag

Instillingen i habilitetsakene bli offentliggjort onsdag. Den har komiteen jobbet med siden juli i fjor. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomiteen har nå konludert i habilitetsakene til Erna Solberg, Anette Trettebergstuen, Ola Borten Moe, og Anniken Huitfeldt.

VG - 28 nov 23 kl. 11:46

Grunde Almeland går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre, bekrefter han overfor Avisa Oslo..

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp etterlyste beklagelse

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. – Det skeive miljøet har fortsatt ikke fått en beklagelse fra statsråden. En slik beklagelse hadde betydd mye.

NRK - 14 nov 23 kl. 15:58

Vestre slipper kontrollhøring

Næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre blir ikke kalt inn til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Det ble klart i dagens møte, opplyser saksordfører Grunde Almeland (V). – Komiteen opplever at saken til Vestre er tilstrekkelig opplyst per nå.

NRK - 17 aug 23 kl. 20:40

Venstre støtter kontrollhøring med Solberg

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil «så snart som mulig» avgjøre hvem som skal kalles inn til høring om habilitetssakene i regjeringsapparatet og når den skal finne sted. Det sier saksordfører Grunde Almeland i Venstre til NRK. Han legger til at det «forhåpentligvis» vil skje på komiteens neste møte.

NRK - 06 okt 23 kl. 16:09

Fornøyd med omfattende liste

– Det er positivt at Finnes har valgt å dele denne listen med kontrollkomiteen. Full åpenhet er viktig, også for at vi skal kunne gjøre en grundig jobb og lande på en skikkelig konklusjon i habilitetssaken til Erna Solberg. Det sier Grunde Almeland (V) som er saksordfører i kontrollkomiteen.

NRK - 03 okt 23 kl. 19:36

Grunde Almeland (V)– Må se om det er tilstrekkelig

– Det jeg legger merke til, er at hun har kommet med noen konkrete eksempler til saker der hun har vært inhabil, sier Grunde Almeland (V) etter å ha lest Høyre-leder Erna Solbergs redegjørelse for Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. Så legger han til: – Et veldig godt utgangspunkt for det arbeidet vi skal gjøre, så må vi jo se om det er tilstrekkelig. Om vi i tilstrekkelig grad vet, og om dette gir oss et bilde på hvor god Erna Solberg har vært på å håndtere sin egen habilitet..

NRK - 03 okt 23 kl. 11:41

Almeland: Solberg kan ha vært inhabil i flere saker

Brevet fra Statsministerens kontor i dag om Sindre Finnes' aksjehandel vil bli sentralt i kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av saken. Det sier komiteens leder Grunde Almeland fra Venstre. – Det blir veldig interessant å gå dypere inn i svaret fra SMK om Erna Solbergs habilitetsvurderinger.

NRK - 05 dec 23 kl. 15:23

Nye spørsmål til Vestre om habilitet

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag sendt et nytt brev med spørsmål til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre. Vestre opplyste selv tidligere i høst at vennen Hege Sandvik av administrasjonen var blitt utnevnt til ulike lederstillinger i departementet - mens han selv var statsråd. – Komiteen har hatt behov for å sende noen oppklarende spørsmål til Vestre om hans habilitetssak.

NRK - 14 sep 23 kl. 14:03

Departementene med ulik praksis i hvordan regelverket følges opp

Det er ulik praksis mellom departementene på hvordan de håndterer habilitetsreglene. – Regelverket er det samme for alle departementer. Når det er forskjeller i hvordan man håndterer det er det et faresignal, mener jeg.

NRK - 14 sep 23 kl. 13:43

Kontrollkomiteen: Ber Huitfeldt om skriftlig redegjørelse

– Kontroll- og konstitusjonskomiteen ber utenriksminister Anniken Huitfeldt om full skriftlig redegjørelse for hennes habilitetsbrudd. Den forventer vi gir en full forklaring, og rydder opp i uoverensstemmelsene som har vært i media den siste tiden. Det sier leder for komiteen, Grunde Almeland (V).

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

NRK - 07 sep 23 kl. 16:29

Almeland (V): Økokrim-avgjørelsen påvirker ikke kontrollkomiteens videre saksgang

Økokrim-avgjørelsen i Huitfeldt-saken vil ikke påvirke saksgangen, sier saksordfører for habilitetssakene i kontrollkomiteen Grunde Almeland (V), ifølge NTB. Økokrim opplyser at de ikke åpner etterforskning i saken rundt aksjehandlene til utenriksminister Anniken Huitfeldts ektefelle..

NRK - 21 nov 23 kl. 15:15

Vil ha habilitetssvar fra Kulturdepartementet

Kontroll- og konstitusjonskomiteen sender nå et brev til kulturminister Lubna Jaffery (Ap) for å få flere avklaringer omkring departementets praksis i habilitetsspørsmål. – Det er for å svare på hvilken praksis man reelt sett har hatt i Kulturdepartementet over tid, sier saksordfører Grunde Almeland (V). Komiteen ble enig om å sende brevet på et møte i dag.

NRK - 30 aug 23 kl. 17:56

Venstre om Støre si handtering av Huitfeldt-saka: – Held ikkje vatn

Onsdag ettermiddag haldt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) eit pressemøte der han snakka om habilitetssaka til utanriksminister Anniken Huitfeldt. – Eg trur ingen blei klokare av å lytta til statsministeren si pressekonferanse. Støre fredar Huitfeldt med å seia at regelverket ikkje var detaljert nok til at ho kunne forstå det.

NRK - 13 nov 23 kl. 10:41

Venstre: Påvirker ikke kontrollkomiteens jobb

Venstres Grunde Almeland, som leder Stortingets undersøkelser av habilitetssakene, sier hans parti noterer seg det Høyre i dag har meldt. – Dette påvirker på ingen måte jobben som jeg nå skal gjøre i kontrollkomiteen, sier han til NRK. Erna Solberg varslet i dag at hun fortsetter som partileder i Høyre.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:45

Brenna: Opp til dere å sammenligne

– Jeg tenker det er opp til dere å sammenligne de ulike sakene, sa arbeidsminister og Ap-nestleder Tonje Brenna da hun møtte til kontrollhøring på Stortinget i dag. Svaret kom på et spørsmål fra Frps Carl I. Hagen, som ville vite om Brenna vurderte å gå av da hun så at kulturminister Anette Trettebergstuen valgte å trekke seg etter brudd på habilitetsreglene.

NRK - 07 nov 23 kl. 10:59

Trettebergstuen: Gjorde saken mer belastende

Tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) antyder at statsminister Jonas Gahr Støre med sine uttalelser i etterkant av hennes avgang i sommer, bidro til å gjøre saken mer «belastende». Det kom fram under dagens kontrollhøring på Stortinget. Stridens kjerne er om Trettebergstuen ble advart om at praksisen ved utnevnelser ikke var i tråd med regelverket.

NRK - 07 nov 23 kl. 07:59

Kontrollkommitéen: – Får nok personlege og politiske konsekvensar

Grunde Almeland (V) har tidlegare fortalt at han har fått tydeleg beskjed frå leiinga i partiet Venstre om at han ikkje skal ta omsyn til framtidig samarbeid mellom Venstre og Høgre, når han nå er saksførar i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. – Det var viktig for meg både få den avklaringa internt og seia det høgt, fordi eg ynsker at folk skal sjå på arbeidet vårt og ha tiltru at me har ein genuin interesse i å retta opp systemet. Saka handlar om enkeltpersonar som har gjort feil, men det handlar også om i kva for ein grad folk kan ha tillit til systemet.

Klartale - 06 nov 23 kl. 06:00

Kan Saudi-Arabia få VM?

---Ekstra kort og klartSaudi-Arabia er det eneste landet som har søkt om verdens-mesterskapet i fotball i 2034. Det er flere kritiske til.Årsaken er at landet er blitt beskyldt for å ha brutt flere menneske-rettigheter.

NRK - 03 nov 23 kl. 10:12

– Påverkar ikkje kontrollkomiteen

– Kontrollkomiteen sitt arbeid blir ikkje påverka av Økokrim si avgjerd. Det seier leiar i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Grunde Almeland (V). Heller ikkje andre representantar i komiteen vil seie noko anna enn at dei tek Økokrim si avgjerd til vitande.

NRK - 20 okt 23 kl. 12:06

Kontrollkomiteens saksordfører: Kan bli aktuelt å be Vestre om mer utfyllende redegjørelse

Vikarierende saksordfører i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Sofie Høgestøl (V), sier de vil se nærmere på Jan Christians Vestres (Ap) habilitetssak. Høgestøl er saksordfører mens Grunde Almeland er i Angola med Stortingets delegasjon til møte i IPU, den interparlamentariske union. – Tirsdag er det nytt møte i kontrollkomiteen, og jeg legger til grunn at komiteen her vil vurdere den informasjonen Vestre nå har oversendt komiteen.

NRK - 17 okt 23 kl. 15:59

Nestleiar i kontrollkomitéen: – Saka er framleis alvorleg

Frode Jacobsen, nestleiar i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget seier at det kjem fram i svarbrevet frå Erna Solberg at ho gjentek at det har vore ansvaret hennar å beskytta eigen habilitet som statsminister, og at ho burde spurt og grave meir. – Likevel går det fram av brevet at ho ikkje tok ansvar for å undersøkja om ting var i orden, sjølv etter gjentekne spørsmål frå media, seier han. – Dette understrekar at saka framleis er svært alvorleg for Solberg, legg han til.

E24 - 03 okt 23 kl. 12:07

Saksordfører i Kontrollkomiteen: – Svært alvorlig

Saksordfører i Kontrollkomiteen for habilitetssakene, Grunde Almeland (V), mener det blir interessant å dykke dypere inn i svarene som kommer tirsdag..

NRK - 26 sep 23 kl. 15:10

Ber om aksje-forklaring fra Solberg

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i sitt møte i dag vedtatt å sende brev til både nåværende regjering og til tidligere statsminister Erna Solberg (H). Saksordfører Grunde Almeland (V) sier de ber om en redegjørelse fra Solberg om habilitetsbruddene fra den tidligere statsministeren i forbindelse med at ektemannen Sindre Finnes handlet aksjer. Komiteen ber også Statsministerens kontor gjøre rede for hvilke rutiner som eksisterte på den tiden da Solberg var statsminister..

NRK - 26 sep 23 kl. 15:10

Ber om skriftlig aksje-forklaring fra Solberg

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i sitt møte i dag vedtatt å sende brev til både nåværende regjering og til tidligere statsminister Erna Solberg (H). Saksordfører Grunde Almeland (V) sier de ber om en skriftlig redegjørelse fra Solberg om habilitetsbruddene fra den tidligere statsministeren i forbindelse med at ektemannen Sindre Finnes handlet aksjer. Komiteen ber også Statsministerens kontor gjøre rede for hvilke rutiner som eksisterte på den tiden da Solberg var statsminister..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com