NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:21

NRK - 08 aug 23 kl. 14:46

Trengte vann inn hos Forsvarets forskningsinstitutt

Det har trengt inn vann i flere bygg hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Det skal være snakk om tre bygg og et av byggene er mer berørt. – Vi avverget sammen med sivilforsvaret og forsvaret det som kunne blitt en nasjonal sak, sier Brigadesjef Morten Thoresen i brannvesenet. FFI kan ikke si hva byggene inneholdt. De jobber nå med å kartlegge hvor mye skader det er, og prøver å begrense skadeomfanget.
Les mer på NRK


Les mer om:
Forsvarets, FFI, Kjeller, Brigadesjef Morten Thoresen, Marit Berger

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trengtevann , inn, hos, Forsvarets, forskningsinstitutt
Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 30 apr 24 kl. 10:32

Flere varslingssaker i Forsvaret i fjor

I 2023 mottok Forsvaret 441 varslingssaker, en økning fra året før da det kom inn totalt 422 varsler. Varslene gjelder alt fra seksuell trakassering, mobbing og diskriminering til kritikkverdige forhold innen arbeidsmiljø, forvaltning eller rutinesvikt, melder Forsvarets forum. Av de 441 varslingssakene var 283 av dem definert i Forsvarets årsrapport som saker med påstander om kritikkverdige forhold etter arbeidsmiljøloven.

NRK - 15 apr 23 kl. 08:39

Forsvaret forbyr Tiktok og Telegram

Forsvaret forbyr den kinesisk-eide videoplattformen Tiktok og appen Telegram på alle tjenestetelefoner. – Tiktok og Telegram er ikke tillatt på Forsvarets mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, opplyser Forsvarets talsperson Per Espen Strande til Forsvarets forum. – Forbudet gjelder også private enheter som benyttes i tjeneste i Forsvaret, samt private enheter som medbringes der det foregår gradert tale, legger han til.

NRK - 31 maj 23 kl. 14:41

Anken til overgrepsdømt befal avvist av Høyesterett

Høyesterett avviser anken til et befal i Hæren som er dømt for seksuelt krenkende atferd. Ankeutvalget finner enstemmig at det ikke er tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett, skriver Forsvarets Forum. Dermed er dommen fra lagmannsretten rettskraftig.

NRK - 07 feb 24 kl. 20:01

Forsvarets nettsider utsatt for angrep: – Ganske udramatisk

Det bekrefter talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter Jonny Karlsen til TV 2. – Dette skjer fra tid til annen, og vi har veldig gode rutiner på å rette opp slike feil. Vi ser på det som ganske udramatisk.

NRK - 28 mar 24 kl. 15:33

En av fire har for dårlig helse til førstegangstjeneste

25 prosent av 16- og 17-åringene som i 2022 svarte på Forsvarets egenerklæring, oppga at helsa var for dårlig til å tjenestegjøre i militæret. Nesten 16.000 av de 61.

NRK - 05 apr 24 kl. 08:01

Forsvarsministeren: Bruker mest penger på Sjøforsvaret

Forsvarsministeren avslører at opprusting av Sjøforsvaret vil prege Forsvarets langtidsplan. – Mye er viktig i det vi legger fram. Men det blir en tung satsning på det maritime, og da mener jeg Sjøforsvaret.

Klartale - 03 apr 24 kl. 16:27

– Tuller du? April og snø?

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 29 sep 23 kl. 16:00

Trenger du tips til noe å finne på i ferien?

Noen reiser til varmere strøk i høstferien. Andre skal være hjemme i Norge. Her er noen tips til hva du kan finne på.

NRK - 29 maj 23 kl. 12:33

Vil ikke fortelle hvor ferden til «USS Gerald R. Ford» går

Hangarskipet USS «Gerald R. Ford» tok mandag formiddag opp ankeret og er på vei ut fra Oslofjorden. Fremover skal skipet delta i flere øvelser sammen Hæren, Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Forsvarets spesialstyrker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 45 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com