VG > Nyheter

Sunday, 28 November, 02:56

VG - 20 okt 21 kl. 01:37

Texas vedtok nye valgdistrikter: - En skam!

De folkevalgte i Texas vedtok mandag en omstridt endring av valgdistriktene, som ifølge kritikerne favoriserer partiet som sitter med makten i delstaten. Et søksmål er allerede levert..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Texas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Texas, vedtok, nye, valgdistrikterEn , skam
NRK - 07 sep 21 kl. 19:33

Texas-guvernør signerte valglov

Den republikanske guvernøren i Texas, Greg Abbott, signerte tirsdag den omstridte valgloven som innebærer en rekke begrensninger på mulighetene til å stemme i delstaten. Det kuttes i tiden man kan stemme på søndager, og partiske valgobservatører gis mer makt. I tillegg fjernes flere måter man tidligere har kunnet stemme på.

NRK - 07 okt 21 kl. 03:12

Abortlov i Texas suspenderes

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert. Avgjørelsen, som kommer fra en føderal dommer, er den første smellen for lovgivningen, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den. Selv om loven blir suspendert, er det uklart hvor fort og om aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

NRK - 24 sep 21 kl. 18:10

Vedtok lovforslag om abort

Representanthuset i USA, der Demokratane har fleirtal, vedtok eit lovforslag som skal verne om legar og sjukehus som utfører abortar mot statlege restriksjonar. Lovforslaget kjem etter at enkelte delstatar, som Texas, har vedteke strenge abortlover. Men forslaget vil truleg ikkje passere i Senatet..

Dagbladet - 10 sep 21 kl. 09:34

Abortloven i Texas: - Ufyselig

Kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez går hardt ut mot guvernøren i Texas, Gregory Abbott, etter at staten vedtok en lov som tilsier at kvinner ikke kan ta abort etter uke seks i svangerskapet..

NRK - 30 jul 21 kl. 01:43

Texas avviser migranter pga. smitte

Guvernør Greg Abbott i den amerikanske delstaten Texas har utstedt en ordre om at delstatspolitiet skal stoppe biler med migranter og sende dem tilbake. Grunnen er frykt for at migrantene skal bringe smitte inn i USA, melder AP. Justisdepartementet ber Texas stanse praksisen og varsler søksmål..

NRK - 18 aug 21 kl. 00:02

Texas-guvernør er koronasmittet

Texas' republikanske guvernør Greg Abbott har testet positivt for koronaviruset og holder seg i karantene hjemme. Abbott testet positivt dagen etter at han tvitret et bilde av seg selv, uten munnbind, på et innendørs møte med andre republikanere, de fleste av dem også uten munnbind. I Texas var over 11.

VG - 09 okt 21 kl. 04:19

Ankedomstol gjeninnfører midlertidig den strenge abortloven i Texas

Kun ett døgn etter at en føderal dommer suspenderte den strenge abortloven i Texas, har en ankedomstol midlertidig gitt Texas lov til å gjeninnføre loven..

NRK - 22 okt 21 kl. 19:01

Texas' abortlov til høgsterett

Høgsterett i USA vil ikkje blokkere Texas-lova som forbyr dei fleste abortar, men domstolen har gått med på å behandle saka 1. november. Regjeringa til president Joe Biden har bede høgsterett om å blokkere lova, og dommarane seier at dei skal bestemme seg for om regjeringa har rett til å gjennomføre søksmål mot lova.

NRK - 10 jul 21 kl. 20:12

Abiy Ahmeds parti vant valget

Statsminister Abiy Ahmed vant valget i Etiopia med god margin søndag, ifølge Reuters. Ahmeds parti vant 410 av de totalt 436 setene i parlamentet, noe som sikrer ham enda en periode som statsminister. Den krigsherjede Tigray-regionens drøyt 7 millioner innbyggere fikk ikke avgi stemme i valget til ny nasjonalforsamling i juni.

NRK - 16 aug 21 kl. 03:50

Hichilema vant valget i Zambia

Opposisjonsleder Hakainde Hichilema er erklært vinner av presidentvalget i Zambia, opplyser valgkommisjonen i landet. Hichilema fikk 2,8 millioner stemmer, mens sittende president Edgar Lungu fikk 1,8 millioner stemmer, viste opptellingen da resultatene fra 155 av landets 156 valgdistrikter var bekreftet natt til mandag..

Fler nyheter fra VG

VG - 09 nov 21 kl. 14:25

Tre til sykehus etter gasslekkasje på NTNU

En meget helseskadelig og brannfarlig gass lekket fra kjemilaboratoriet på Gløshaugen..

VG - 09 nov 21 kl. 12:35

Tromsø innfører påbud om munnbind og bordservering

Men understreker at de fortsatt vil at folk skal gå på konferanse og julebord..

VG - 09 nov 21 kl. 13:06

Trolig den første som ble forfulgt: – Hadde det vært terror, ville han løpt på meg

Lasse Lukacs hadde levert sønnen på skolen og var på vei hjem, da en mann i bar overkropp med kokkekniv i hånden fulgte etter ham: – Jeg prøvde å ignorere ham, sier 47-åringen til VG..

VG - 09 nov 21 kl. 11:31

Opplysninger til VG: Død knivmann tidligere dømt for drapsforsøk

Mannen som ble skutt og drep av politiet på Bislett ble i desember i fjor dømt for å ha knivstukket en mann og hugget etter flere andre på Ankerbrua i Oslo i 2019..

VG - 09 nov 21 kl. 10:28

Øyenvitner til skuddramaet på Bislett: - Går nesten amok mot politimannen

Øyenvitner forteller om et intenst drama som ender med politiskuddene på fortauet: – Vi ble veldig redde. Det var skummelt og ekkelt å se på, sier Jessica Szymanska (24) til VG..

VG - 09 nov 21 kl. 10:32

Polen: – Vi regner med angrep i dag også

En talsmann for polske myndigheter sier at det er nærmere 3500 migranter ved grensen i Kuznica..

VG - 09 nov 21 kl. 09:18

Mann skutt av politiet på Bislett i Oslo: - Var i ferd med å angripe personer

Politiet bekrefter at de forsøkte å kjøre ned en mann, som var i ferd med å knivstikke en person. Videoer viser at en mann blir påkjørt av politiet to ganger i forbindelse med skudd-dramaet i Oslo..

VG - 09 nov 21 kl. 10:16

Hviterussland fordømmes av både EU og USA

NAREWKA/OSLO (VG) – Uakseptabelt, fastslår EU-president Ursula von der Leyen..

VG - 09 nov 21 kl. 09:27

Siv Jensen i ny bok: Åpen om kjærester og rykteflom

Siv Jensen skriver om ryktene om at hun er lesbisk og tar et oppgjør med journalister som behandler kvinner annerledes enn menn..

VG - 09 nov 21 kl. 07:52

Kjørte gjennom et rekkverk og falt to etasjer i parkeringshus

En bil har kjørt gjennom et rekkverk og landet på taket to etasjer lenger ned..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt