NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 01:11

NRK - 01 dec 22 kl. 23:16

Storebrand ut av gruveselskaper

Storebrand vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som vil utvinne mineraler på havbunnen. De følger også nøye med på oljeselskaper som borer i Arktis, skriver E24. Dette kom fram da kapitalforvalteren lanserte en ny naturstrategi torsdag. – Vi ser en skremmende utvikling når det gjelder naturmangfold. Gjennom de siste 50 årene har vi tatt to tredjedeler av all urørt natur.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arktis, E24, Storebrand Jan Erik Saugestad, First Quantum Minerals, TMC The, Canada, Harmony Gold Mining Co Ltd, Newcrest Mining, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Storebrandut av , gruveselskaper
Aftenposten - 10 dec 22 kl. 20:04

Oljefondet satser på selskaper som Storebrand ekskluderer

Storebrand har kastet ut fire gruveselskaper som de mener bryter med retningslinjer for naturrisiko..

E24 - 10 dec 22 kl. 20:08

Oljefondet satser på selskaper som Storebrand ekskluderer

Storebrand har kastet ut fire gruveselskaper som de mener bryter med retningslinjer for naturrisiko. Oljefondet investerer milliardbeløp i tre av disse..

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 19:47

Storebrand ekskluderer fire gruveselskaper: – Vi ser en skremmende utvikling

Norges største kapitalforvalter vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som….

E24 - 01 dec 22 kl. 19:47

Storebrand ekskluderer fire gruveselskaper: – Vi ser en skremmende utvikling

Norges største kapitalforvalter vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som vil utvinne mineraler på havbunnen. De vil også følge nøyere med på oljeselskaper som operer i Arktis..

E24 - 17 okt 22 kl. 09:09

Storebrand klager Norge inn for ESA: Mener KLP får ulovlig statsstøtte

Storebrand mener pensjonsgiganten KLP har fått ulovlig statsstøtte og at norske kommuner og helseforetak har brutt reglene for offentlige anskaffelser..

Aftenposten - 17 okt 22 kl. 09:09

Storebrand klager Norge inn for ESA – mener KLP får ulovlig statsstøtte

Storebrand mener pensjonsgiganten KLP har fått ulovlig statsstøtte og at norske kommuner og helseforetak har brutt….

NRK - 26 okt 22 kl. 08:36

Svakere resultat for Storebrand

Storebrands omsetning falt i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Økte renter og fall i aksjemarkedene preger resultatet. Storebrand rapporterer om driftsinntekter på 1.

NRK - 28 dec 22 kl. 21:39

Undersøkelse: Nordmenn har fått 1.300 kroner mindre å rutte med hver måned

I fjor hadde nordmenn i snitt 8.780 kroner igjen etter faste utgifter. I år sitter vi igjen med 1.

E24 - 05 sep 22 kl. 08:31

Storebrand sluker fintechselskap

Finansgiganten legger 400 millioner på bordet og tar over Kron..

E24 - 10 okt 22 kl. 23:00

Gullprisen faller tungt: – Dollaren er mye dyrere

Gullprisen har hatt det blytungt siden mars. En sterk amerikansk valuta får skylden. Leder for allokering og globale renter i Storebrand, Olav Chen, sammenligner råvaren med «vintage» Louis Vuitton-vesker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 30 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 1 time siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 2 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 2 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 3 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com