NRK - 29 feb 24 kl. 14:10

Opposisjonsleder drept i Tsjad

En av opposisjonslederne i Tsjad, Yaya Dillo Djerou, ble drept da regjeringsstyrker angrep hovedkvarteret til partiet hans, sier en talsmann for regimet. Djerou var en krass kritiker av militærjuntaen i landet og ble angivelig drept fordi han nektet å overgi seg onsdag, skriver NTB. – Han hadde forskanset seg i partihovedkvarteret. Han ønsket ikke å overgi seg og ble beskutt av sikkerhetsstyrkene, sier militærjuntaens kommunikasjonsminister Abderaman Koulamallah. Spenningen i landet er høy foran det planlagte presidentvalget i mai og juni.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjad, Dillo Djerou, NTB, Abderaman Koulamallah

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opposisjonsleder, drepti , Tsjad
NRK - 02 mar 24 kl. 12:35

Krever uavhengig gransking av drap på opposisjonsleder i Tsjad

Human Rights Watch krever en internasjonalt støttet uavhengig gransking av drapet på opposisjonslederen Yaya Dillo Djerou i Tsjad. Dillo var en krass kritiker av militærjuntaen i landet og ble angivelig drept fordi han nektet å overgi seg. – Han hadde forskanset seg i partihovedkvarteret.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

NRK - 01 mar 24 kl. 15:28

Kontoret til Tsjads største opposisjonsparti revet

Kontoret til Tsjads største opposisjonsparti, Socialist Party Without Borders, ble fredag jevnet med jorda. Det melder AFP. Rivingen skjer etter drapet på opposisjonslederen Yaya Dillo Djerou onsdag.

NRK - 06 mar 24 kl. 09:52

Sudan åpner for hjelp via Tsjad og Sør-Sudan

Sudan har for første gang gått med på å ta imot humanitær hjelp som blir sendt via Tsjad og Sør-Sudan, melder Reuters. Regjeringen i Sudan vil ta stilling til hvilke regioner som skal motta hjelpen, opplyser regjeringen i landet i en uttalelse..

NRK - 10 mar 24 kl. 16:35

Tsjads statsminister stiller som presidentkandidat

Statsminister i Tsjad, Succes Masra, stiller som presidentkandidat i valget i mai og juni. Det melder nyhetsbyrået AFP. Masra har vært statsminister for en overgangsregjering i landet siden januar 2024, støttet av militærjuntaen i landet.

NRK - 20 jan 24 kl. 03:26

FN: Opptil 15.000 drept i etnisk vold i by i Sudan

Mellom 10.000 og 15.000 mennesker ble drept i etnisk vold i byen El Geneina i Sudan i fjor, ifølge en FN-rapport Reuters har fått tilgang til.

NRK - 16 nov 23 kl. 17:15

Israels opposisjonsleder ber Netanyahu om å gå

Tiden er inne for at Benjamin Netanyahu går av som statsminister i Israel, sier opposisjonsleder Yair Lapid. Lapid hevder at et flertall i Knesset vil støtte et skifte i landets lederskap. Hans forslag er at Netanyahus parti Likud fortsatt skal ha statsministeren.

NRK - 27 dec 23 kl. 17:05

Opposisjonsleder savnet i Burkina Faso

Ablasse Ouedraogo, en viktig opposisjonsleder i Burkina Faso, er savnet etter at han for fire dager siden ble ført bort fra sitt eget hjem av flere menn. Ifølge Ouedraogos parti, Le Faso Autrement, utga mennene seg for å være fra politiet da de hentet 70-åringen i hovedstaden Ouagadougou søndag kveld. Ouedraogo har vært en sentral figur i burkinsk politikk i flere tiår og var landets utenriksminister fra 1994 til 1999.

NRK - 02 jan 24 kl. 02:47

Sør-Koreas opposisjonsleder knivstukket

Sør-Koreas opposisjonsleder Lee Jae-myung skal ha blitt angrepet da han besøkte byen Busan tirsdag. Han skal ha blitt stukket i halsen på et pressemøte, melder nyhetsbyrået Yonhap ifølge Reuters. Lee ble sendt til sykehus etter hendelsen.

NRK - 18 jan 24 kl. 10:31

Ugandas opposisjonsleder sier han er satt i husarrest

Ugandas opposisjonsleder og tidligere presidentkandidat Bobi Wine sier at politiet har omringet boligen hans og satt ham i husarrest. Opposisjonen i Uganda har planlagt demonstrasjoner torsdag mot den dårlige tilstanden til veiene i Uganda, som er vertskap for to globale toppmøter de kommende dagene. Wine sier at politi og soldater hindrer ham i forlate hjemmet i forkant av demonstrasjonene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 30 minutter siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 45 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 1 time siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 5 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com