NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:53

NRK - 08 maj 24 kl. 14:02

Midlertidig stans i utvisningssaker

Justisdepartementet sender i dag ut en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) om å stille utvisningssaker som berører barn i bero. Den midlertidige stansen skjer inntil nye regler trer i kraft. Unntak gjelder personer som uansett ikke vil få opphold og ved «særlig grove brudd» på asylreglene. – Dette er en stor seier for SV og noe mange har ventet lenge på, sier SVs Birgit Oline Kjerstad. – Endelig skal barn som vokser opp i Norge, som hovedregel slippe å se mor og far tvangsutvist, sier hun.
Les mer på NRK


Les mer om:
Utlendingsdirektoratet, UDI, SV, SVs Birgit Oline Kjerstad, Norge, Lene Vågslid, Heidi Greni

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Midlertidig, stansi , utvisningssaker
NRK - 17 apr 24 kl. 13:23

Bufdir ber på nytt om full adopsjonsstans

I januar anbefalte Bufdir – Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, som har ansvaret for adopsjoner til Norge, full stans i utenlandsadopsjoner. Den gangen var ikke barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) overbevist, men ba om mer informasjon før hun skulle bestemme seg, skriver VG. Onsdag sendte Bufdir denne informasjonen til Toppe, og anbefalingen er den samme som i januar: Direktoratet vil ha en stans fram til en omfattende gransking av adopsjoner er gjennomført.

NRK - 02 jun 24 kl. 14:50

MDG vil ha midlertidig Facebook-forbud i Norge

Meta har nylig varslet at de vil trene KI-modellene sine på brukernes bilder og innlegg. Dette reagerer Miljøpartiet De Grønne (MDG) på. De mener dette er inngripende for nordmenns privatliv og ønsker å be regjeringen innføre et midlertidig forbud mot Facebook i Norge.

NRK - 04 jun 24 kl. 14:26

Full stans i all passasjertrafikk med helikopter fra midnatt

Som følge av streiken i Meteorologisk institutt, hvor 51 nye medarbeidere blir tatt ut i streik fra onsdag av, blir det full stans i passasjerertrafikken med helikopter fra Sola, Flesland og Florø fra midnatt av. Fra Kristiansund er det stans allerede fra 15.00 tirsdag ettermiddag.

NRK - 13 jun 24 kl. 21:14

FNs sikkerhetsråd krever stans i beleiringen av millionby i Sudan

FNs sikkerhetsråd krever en stans i den sudanske RSF-militsens beleiring av al-Fashir, en by med 1,8 millioner innbyggere i Darfur. Rådets 15 medlemmer vedtok torsdag resolusjonsforslaget som er ført i pennen av Storbritannia. Resolusjonen ber om en umiddelbar stans i kamphandlingene i området og en tilbaketrekning av alle stridende som truer sikkerheten til sivile i al-Fashir.

NRK - 04 jul 24 kl. 18:38

Nok en bil fikk stans i Tromsøysundtunnelen

Et kjøretøy har fått stans i Tromsøysundtunnelen. Det er tunnel fra fastlandet og til øya som er berørt. Det er redusert framkommelighet på stedet, melder Troms politidistrikt på X klokka 18.

NRK - 20 dec 23 kl. 20:15

Sikkerhetsrådet utsetter Gaza-avstemning til torsdag

FNs sikkerhetsråd har nok en gang utsatt å stemme over et forslag til resolusjon som krever stans i krigshandlingene i Gaza. Avstemningen er utsatt to ganger tidligere, og onsdag ettermiddag opplyste rådets fungerende president Jose Javier De La Gasca Lopez-Dominguez at de 15 medlemslandene trenger ytterligere en dag før det kan bli snakk om avstemning. Resolusjonsteksten er ført i pennen av De forente arabiske emirater, men er endret flere ganger de siste dagene i håp om at USA ikke skal legge ned veto.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:03

Polen vurderer midlertidig grensestengning til Ukraina

Den polske statsministeren Donald Tusk sa onsdag at regjeringen vurderer en «midlertidig» stengning av grensen til Ukraina for varer. – Vi snakker med den ukrainske siden om en midlertidig stengning av grensen og en generell stans i handelen, sa Tusk til reportere. – Denne løsningen vil være smertefull for begge land, la han til.

NRK - 16 feb 24 kl. 20:05

Biden: Har bedt Netanyahu om midlertidig våpenhvile i Gaza

President Joe Biden sier at han de siste dagene har hatt flere lange telefonsamtaler med Benjamin Netanyahu for å be om en midlertidig våpenhvile i Gaza, – Jeg har sagt, og jeg føler veldig sterkt for dette, at det må komme i stand en midlertidig våpenhvile for å få fangene ut, for å få gislene ut, sier Biden under en pressekonferanse i Det hvite hus fredag. Biden har flere ganger den siste tiden advart Netanyahu mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 million internt fordrevne palestinere har fulgt Israels oppfordring om å søke tilflukt. (NTB).

Klartale - 19 apr 24 kl. 13:33

Vil beskytte ukrainere lenger

Justisdepartementet kom med et nytt forslag i Stortinget fredag. De ønsker å endre utlendings-loven.Ukrainere som kommer til Norge, får midlertidig beskyttelse som en gruppe.

NRK - 02 jun 24 kl. 14:50

MDG vil forby Facebook i Norge

Meta har nylig varslet at de vil trene KI-modellene sine på brukernes bilder og innlegg. Dette reagerer Miljøpartiet De Grønne (MDG) på. De mener dette er inngripende for nordmenns privatliv og ønsker å be regjeringen innføre et midlertidig forbud mot Facebook i Norge.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com