NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 05:14

NRK - 02 mars 21 kl. 07:16

Journalister pågrepet i Tigray

Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tigray, BBC, Girmay Gebru, Mekele

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Journalister, pågrepeti , Tigray
NRK - 22 jan. 21 kl. 21:35

Bekymret for overgrep i Tigray

Norge er bekymret over rapportene om seksuelle overgrep under konflikten i Tigray i Etiopia. I dag har FN fortalt at voldtekt skal være brukt som våpen i konflikten mellom regjeringen i Etiopia og de regionale myndighetene i Tigray..

NRK - 28 feb. 21 kl. 08:20

Bekymret for situasjonen i Tigray

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer krigsforbrytelsene som skal ha blitt begått i Tigray-regionen i Etiopia, melder AFP. Blinken oppfordrer Den afrikanske union og andre regionale aktører til å samarbeide med USA for å løse krisen i Tigray..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:37

USA Fordømmer volden i Tigray

Utenriksminister Antony Blinken i USA kaller volden i Tigray-regionen i Etiopia for etnisk rensing, og tar til orde for en uavhengig gransking. Han sier regionen trenger et militære som ikke bryter menneskerettighetene til folket i Tigray..

NRK - 15 april 21 kl. 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i etiopiske og eritreiske uniformer..

NRK - 07 jan. 21 kl. 13:45

Eritreiske styrker deltok i Tigray

Eritreiske sikkerhetsstyrker skal ha vært aktive i Tigray-konflikten i nabolandet Etiopia, ifølge en etiopisk offiser, melder AP. Sikkerhetsstyrkene skal blant annet ha bortført eritreiske flyktninger. Eritreiske myndigheter nekter all innblanding..

NRK - 22 jan. 21 kl. 15:01

FN: Voldtekt som våpen i Tigray

FN har mottatt urovekkende meldinger om bruk av voldtekt som våpen under konflikten mellom Etiopias regjering og regionlederne i Tigray. Det er blant annet meldt om menn som har blitt truet til å voldta egne familiemedlemmer. Flere tusen ble drept..

VG - 28 jan. 21 kl. 13:27

Tigray-konflikten: Frykter hundretusener skal dø av sult

Situasjonen i Tigray-provinsen i Etiopia har gått fra vondt til verre, mener norsk ekspert..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:01

FN slår alarm om sult i Tigray

Livet for sivile i Etiopias krigsherjede Tigray-provins er ekstremt urovekkende, fastslår FN i en rapport. Pågående krigføring gjør det vanskelig å få inn nødhjelp til millioner av mennesker, skriver FN..

NRK - 03 mars 21 kl. 01:27

Sikkerhetsrådet tar opp Tigray

FNs sikkerhetsråd møtes torsdag for å diskutere den humanitære situasjonen i Tigray-regionen i Etiopia. Irland har bedt om møtet som går for lukkede dører. Det er ingen garanti for at det vil komme en felles uttalelse, påpeker diplomater overfor AFP..

NRK - 04 mars 21 kl. 10:26

– Truleg krigsbrotsverk i Tigray

Grupper på både etiopisk og eritreisk side står truleg bak krigsbrotsverk i Tigray-regionen. Det seier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet. Ho ber no etiopiske styresmakter om å sleppa FN-granskarar inn i området..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Forsinkelser for Novavax-vaksinen

Det amerikanske legemiddelselskapet Novavax har utsatt planene for å søke godkjenning for koronavaksinen sin til tredje kvartal. Novavax opplyste om forsinkelsen mandag, under en uke etter at det globale vaksineprogrammet Covax inngikk avtale om kjøp av 350 millioner doser av koronavaksinen. Da ble det sagt at dosene, under forutsetning av godkjenning av tilsynsmyndigheter, skal leveres fra tredje kvartal i 2021 og videre utover i 2022.

NRK - 15 minutter siden

1,4 milliarder innbyggere i Kina

En ny folketelling i Kina viser at landet har 1,411 milliarder innbyggere. Det er kinesiske myndigheter som tirsdag offentliggjorde resultatet fra folketellingen, som ble gjennomført i fjor. Kina foretar folketellinger hvert tiende år.

NRK - 15 minutter siden

Ber folk holde seg unna stillas

Stillaset som ble tatt av vinden på Fantoft i Bergen mandag kveld, er sikret slik at det ikke raser mer, men fortsatt kan ikke folk bevege seg fritt i området. Natt til tirsdag opplyser Vest politidistrikt at presenningen rundt stillaset er delvis demontert og sikret. – Stillaset er sikret slik at det ikke raser mer, men ikke sikret nok til at det er fri ferdsel i området.

NRK - 1 time siden

Leonardo da Vinci skisse selges

En skisse av en bjørn, som er signert Leonardo da Vinci, forventes å bli solgt for over 16 millioner dollar på auksjon i juli. Dette skal være en av åtte Leonardo-tegninger som er igjen i privat eierskap, ifølge en pressemelding fra auksjonshuset Christie's. Skissen, som har navnet «head of bear», var også under auksjon hos Christie’s i 1860.

NRK - 2 timer siden

Nedgang for børsen i Tokyo

Børsen i Tokyo åpnet tirsdag med nedgang i kjølvannet av fallet i New York dagen før. Nikkei 225-indeksen falt 0,94 prosent da handelen startet i den japanske hovedstaden tirsdag morgen. Den bredere sammensatt Topix-indeksen falt 0,64 prosent..

NRK - 2 timer siden

29 har søkt om erstatning

Så langt har 29 personer søkt om pasientskadeerstatning på grunn av bivirkninger av koronavaksine. Ifølge VG har tallet økt fra ni for to uker siden. – De 29 sakene gjelder bivirkninger av forskjellig alvorlighetsgrad.

NRK - 2 timer siden

Vannlekkasje i Stavanger stanset

I Stavanger har fem hus fått vann i kjeller etter en vannlekkasje i en gate. En kjeller har fått halvannen meter med vann, skriver 110 Sørvest på Twitter. Vannlekkasjen i gaten ble stanset ca.

NRK - 2 timer siden

Karakterer til NTNU-studenter delt

314 studenter i et emne ved NTNU fikk en epost med ei liste over hvem som hadde bestått og ikke bestått en obligatorisk innlevering – i sikkerhet og personvern. Ifølge Khrono skal lenken til lista over studenter være deaktivert, men studentene som lastet den ned, har tilgang til alle navnene med karakter. Innleveringen var i enmet TDT4237 «programvaresikkerhet og personvern» ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

NRK - 3 timer siden

Vannlekkasje i Stavanger

I Stavanger har brannvesenet rykket ut etter melding om vannlekkasje ved Tasabekken Hafrsfjord. Mannskap fra Kvernevik brannstasjon bistår beboere før vann trenger inn i bolig, skriver 110 Sørvest på Twitter. Vannverket i kommunen er varslet og skal være på vei..

NRK - 3 timer siden

Steinprøver fra asteroide

Etter mer enn to år på og rundt asteroiden Bennu er Nasas romfartøy Osiris Rex på vei tilbake til jorden med viktige steinprøver i bagasjen. Hjemreisen vil ta det amerikanske romfartøyet to år. Mandag forlot det asteroiden med mellom 200 og 400 gram stein i lasterommet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt