NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:12

NRK - 19 sep 23 kl. 07:18

India utviser kanadisk diplomat

Det melder nyhetsbyrået AFP. Bakgrunnen er at Canadas statsminister Justin Trudeau sier at landets etterretningsopplysninger tyder på at den indiske regjeringen kan ha stått bak drapet på en sentral sikh-leder. Indias utenriksdepartement har reagert kraftig på anklagene og kaller dem absurde. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.
Les mer på NRK


Les mer om:
AFP, Canadas, Justin Trudeau, Hardeep Singh Nijjar, Surrey, British Columbia, Khalistan, India

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: India, utviser, kanadisk, diplomat
NRK - 21 sep 23 kl. 18:06

Canada ber India samarbeide om etterforsking

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar. – Det er ei alvorleg sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

NRK - 12 jun 23 kl. 11:13

Journalist-strid mellom Kina og India

Kina ber India om at landene møter hverandre på halvveien i en strid over journalister. Kina hevder at kinesiske reportere i India er blitt urettferdig behandlet over flere år, og en indisk journalist har blitt bedt om å forlate Kina. Striden om journalistene er det siste kapitlet i det anstrengte forholdet mellom de to nabolandene.

NRK - 06 jun 23 kl. 11:47

Tyskland vil øke militærsamarbeidet med India

Tyskland vil utvide landets militære samarbeid med India, ifølge forsvarsminister Boris Pistorius. – Det handler om å skape et dypere strategisk partnerskap, sier Pistorius, som tirsdag er på besøk i landet sammen med representanter for tysk våpenindustri. I et intervju med den tyske rikskringkasteren ARD understreker han at han ikke er kommet til landet «med kontrakter i lomma», men at han er kommet for å jobbe med det.

NRK - 20 sep 23 kl. 13:52

India ber borgere i Canada være forsiktige etter betent drapssak

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.

NRK - 19 okt 23 kl. 22:03

Canada henter hjem flere titalls diplomater fra India

41 canadiske diplomater er hentet hjem fra India, siteres Canadas utenriksminister på av nyhetsbyrået Reuters. De to landene er midt i en krangel over drapet på en separatistisk Sikh-leder i Canada. Canada hevder at India truet med å frata diplomatene diplomatstatusen, skriver Reuters.

NRK - 29 nov 23 kl. 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

NRK - 16 maj 24 kl. 18:34

Russland utviser britisk marineattaché

Russland utviser en britisk marineattaché og truer med ytterligere mottiltak etter at en russisk diplomat ble utvist fra Storbritannia i forrige uke. Storbritannia opplyste 8. mai at den russiske forsvarsattacheen ble utvist, med henvisning til at han var en uønsket etterretningsoffiser.

NRK - 23 jun 23 kl. 09:17

Russisk diplomat okkuperer tomt i Canberra

Ein russisk diplomat okkuperer tomta der Russland vil bygge ny ambassade i Canberra i Australia. Tomta ligg like ved den australske nasjonalforsamlinga. I førre veke vedtok parlamentet ei lov som skulle sette ein stoppar for bygging av ambassaden av tryggingsomsyn.

NRK - 01 sep 23 kl. 08:51

Avis: Russisk etterretningsoffiser i Danmark som diplomat

En diplomat som har vært i Danmark i et halvt år, har en ledende stilling i Russlands militære etterretning, skriver avisen Information. Det danske utenriksdepartementets liste over diplomater viser at mannen har vært i landet som diplomat siden 17. februar.

NRK - 21 jun 23 kl. 06:28

Musk sier Tesla vil etablere seg i India så fort som mulig

Tesla-sjef Elon Musk sier at elbilprodusenten vil etablere seg i India så fort som overhodet mulig etter en samtale med landets statsminister Narendra Modi. – Det var fortreffelig og en veldig god samtale, sa Musk til pressen da han ble spurt om møtet sitt med Modi tirsdag. Under møtet skulle Musk orientere Modi om sine planer om å etablere en produksjonsbase for elbilene i India, ifølge det en kilde opplyser til Reuters.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 30 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 2 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com