India

Saturday, 13 April, 01:59

Nyheter om India

Klartale - 10 nov 22 kl. 12:00

Snart er India verdens mest folkerike land

– Det er ganske stor forskjell på Norge og India, sier Arild Engelsen Ruud.Den skrapende lyden i bakgrunnen minner om en travel togstasjon. India-eksperten og professoren beklager støyen.

NRK - 10 mar 24 kl. 07:32

Norge inngår historisk handelsavtale med India

Den nye handelsavtalen skal, ifølge regjeringen, gi nulltoll for over nitti prosent av norsk eksport til India. Avtalen inngås mellom EFTA-landene, som Norge er del av, og India. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier dette kan bli en av de viktigste handelsavtalene etter EØS.

NRK - 31 mar 24 kl. 14:47

Store demonstrasjonar i India

Tusenvis av menneske protesterte søndag i den indiske hovudstaden New Delhi i protest mot at fleire leiande opposisjonspolitikarar er fengsla, melder AFP. Opposisjonen meiner India er i ferd med å bli eit autokrati under statsminister Narendra Modi. Nesten 1 milliard indarar kan stemme under valet som startar 19.

VG - 21 mar 24 kl. 09:10

Frihandelsavtalen med India: – Norske bedrifter får en kjempestor konkurransefordel

– Jeg synes det er litt morsomt fordi vi har klart det før EU og Storbritannia, sier næringsminister Jan Christian Vestre om frihandelsavtalen med India..

NRK - 26 jan 24 kl. 21:13

India samarbeider med Canada etter sihkdrap

India samarbeider med Canada midt i spenningen rundt saken om en sikh-separatistleder som ble myrdet i British Columbia i juni i fjor. – India jobber tettere med oss ​for å løse dette, sa Jody Thomas fredag, nasjonal sikkerhetsrådgiver for statsminister Justin Trudeau. Diplomatiske forbindelser surnet etter at Trudeau i fjor sa at Canada «aktivt forfølger troverdige påstander» om at indiske regjeringsagenter potensielt var knyttet til drapet på Hardeep Singh Nijjar.

NRK - 29 nov 23 kl. 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

Klartale - 09 apr 24 kl. 14:39

Flere tusen dør av hepatitt hver dag

Helseorganisasjonen (WHO) la i dag frem en ny rapport om sykdommen hepatitt. Den viser at hepatitt er den andre viktigste årsaken til død forårsaket av virus i verden. Hver dag dør 3500 personer av sykdommene hepatitt B og hepatitt C.

Klartale - 19 jan 24 kl. 06:00

Valgene du bør få med deg i 2024

Oi, tenkte mange i 2016. Donald Trump vant valget på president i USA. Han var kjent som forretningsmann.

Aftenposten - 10 mar 24 kl. 07:30

Ny handelsavtale med India: – Dette er historisk

Etter forhandlinger siden 2008 har India og Norge signert en ny handelsavtale..

E24 - 10 mar 24 kl. 07:30

Ny handelsavtale med India: – Dette er historisk

Etter forhandlinger siden 2008 har India og Norge signert en ny handelsavtale. Det betyr blant annet at norsk laks slipper toll..

NRK - 07 feb 24 kl. 16:36

Bloomberg: India nærmer seg enighet med Efta om en frihandelsavtale

En frihandelsavtale mellom India og Efta-landene, blant dem Norge, er nær ved å komme i havn, melder Bloomberg News. Nyhetsbyrået omtaler avtalen som den første i sitt slag og skriver at den kan medføre investeringer fra Efta-landene på så mye som 100 milliarder dollar over 15 år i India. I bytte får landene lettere tilgang til handel med verdens mest folkerike land, ifølge Bloombergs anonyme kilder.

NRK - 05 mar 24 kl. 09:53

Kina inngår forsvarsavtale med Maldivane

Maldivane får militær støtte frå Kina. Det er inngått ein ny forsvarsavtale mellom landa, opplyser Maldivane sitt forsvarsdepartement, ifølge NTB. Dei 98 indiske soldatane som er utstasjonerte i øystaten må reise heim.

E24 - 02 mar 24 kl. 07:05

Verdens rikeste feirer «tiårets bryllup» i India

Den globale næringslivseliten har tatt turen til India for å feire bryllupet til sønn av landets rikeste..

VG - 02 mar 24 kl. 03:13

Verdens rikeste feirer «tiårets bryllup» i India

Den globale næringslivseliten har tatt turen til India for å feire bryllupet til sønn av landets rikeste..

VG - 28 mar 24 kl. 10:48

Fargefest i India

Se de spektakulære bildene fra den hinduistiske fargefesten Holi..

Klartale - 02 feb 24 kl. 11:05

Blir vi syke av lufta vi puster i?

Tre til fire millioner mennesker dør for tidlig hvert år. Årsaken er forurenset luft. Det har Verdens helseorganisasjon kommet fram til.

NRK - 28 feb 24 kl. 15:36

India og Sør-Afrika blokkerer investeringsavtale under WTO-samtaler

Reuters melder at India og Sør-Afrika formelt har motsatt seg en investeringsavtale under et World Trade Organization (WTO)-møte i Abu Dhabi onsdag. Investment Facilitation for Development (IFD) Agreement er godkjent av rundt 125 land, eller omtrent tre fjerdedeler av WTO's medlemmer. Avtalen har som mål å forenkle byråkrati, forbedre investeringsmiljøet og oppmuntre til utenlandske direkteinvesteringer..

NRK - 21 feb 24 kl. 18:04

Kina og India enige om å ivareta fred og stabilitet

På et møte om grensekonfliktene mellom Kina og India ble militære representanter for de to landene enige om å ivareta freden og stabiliteten i grenseområdene, skriver NTB. Onsdagens møte beskrives som vellykket, og partene er enige om å fortsette kommunikasjonen gjennom militære og diplomatiske kanaler..

NRK - 16 feb 24 kl. 07:23

Minst 11 døde i brann på målingsfabrikk i India

Minst 11 personar er døde og fire er skadde etter at det braut ut brann i ein målingsfabrikk i New Delhi i India torsdag. Brannvesenet sa at brannen starta i første etasje av fabrikken, og at folk i etasjane over blei fanga utan ein veg ut. Årsaka til brannen er ikkje kjend..

NRK - 15 feb 24 kl. 07:59

Amerikansk månelander skutt opp med SpaceX-rakett

Den ubemannede månelanderen Odysseus fra det amerikanske selskapet Intuitive Machines ble torsdag morgen skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida. Det Houston-baserte selskapet samarbeider tett med Nasa, og månelanderen er den første amerikanerne sender siden Apollo-programmet på 1970-tallet. Oppskytingen skulle opprinnelig skje onsdag, men den ble utsatt på grunn av uregelmessigheter med fartøyet.

NRK - 14 feb 24 kl. 21:24

Store bondeprotester i India – hovedstaden barrikadert

Tusenvis av bønder har samlet seg og sine traktorer utenfor New Delhi. De ønsker at staten skal gripe inn for å hjelpe landbrukssektoren i landet. Bøndene krever blant annet en minimum prisgaranti på varer som myndighetene kjøper, sletting av lån og endring i lover de mener skader landbruket, skriver Al Jazeera.

NRK - 11 mar 24 kl. 13:56

Krigsskip øver sammen i Oman-bukta

Krigsskip fra Russland, Kina og Iran har felles marineøvelser i Oman-bukta i fem dager, opplyser det kinesiske forsvarsdepartementet. Øvelsen startet mandag. Representanter fra sjøforsvaret i Pakistan, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Oman India og Sør-Afrika deltar som observatører..

E24 - 10 mar 24 kl. 07:30

Et enormt marked åpner seg for norske bedrifter

I dag har Norge og våre EFTA-partnere signert en svært god handelsavtale med India. Det er en historisk begivenhet, for etter EØS-avtalen kan dette bli Norges viktigste handelsavtale noensinne. En big deal for norsk næringsliv og en merkedag for norsk eksport..

NRK - 08 mar 24 kl. 14:56

Indere skal ha blitt lurt av Russland til å bli soldater i Ukraina

Russland har narret en rekke indere til å bli soldater på fronten i Ukraina, ifølge indiske myndigheter. India er i dialog med russiske myndigheter for å få sine borgere hjem, kunngjør de fredag. Dagen i forveien meldte en indisk etterforskningstjeneste at de hadde avdekket et nettverk av menneskesmuglere som skaffet folk til Russlands militære.

NRK - 09 feb 24 kl. 08:54

To døde i India etter religiøst sammenstøt

To skal være døde og flere skadet i religiøst motiverte opptøyer i India, melder AFP. Sammenstøtet skal ha oppstått torsdag at en islamsk skole og et bønnested ble revet i Uttarakhand-distriktet, nord-øst for New Delhi..

NRK - 09 feb 24 kl. 08:54

To døde og hundrevis skadet i India etter religiøst sammenstøt

Minst to er døde og flere hundre er skadet i religiøst motiverte opptøyer i India, melder AFP. Sammenstøtet skal ha oppstått torsdag at en islamsk skole og et bønnested ble revet i Uttarakhand-distriktet, nord-øst for New Delhi..

NRK - 07 feb 24 kl. 15:59

India skal bygge grensegjerde mot Myanmar

India har besluttet å bygge et gjerde langs grensa mot Myanmar, ifølge innenriksminister Amit Shah. Han skriver på X at det også skal anlegges en rute for patruljering langs grensa for å styrke overvåkingen. – Modi-regjeringen er forpliktet til å bygge ugjennomtrengelige grenser, skriver han.

NRK - 06 feb 24 kl. 10:08

India: Minst syv døde etter eksplosjon

En eksplosjon på en fabrikk i India skal ha ført til at minst syv personer mistet livet, melder AFP. 75 personer er også skadet, sier indiske myndigheter..

VG - 02 mar 24 kl. 15:39

Har syklet fra Norge til India

Jonas Madslien Bakken (28) har syklet i åtte måneder..

NRK - 19 okt 23 kl. 22:03

Canada henter hjem flere titalls diplomater fra India

41 canadiske diplomater er hentet hjem fra India, siteres Canadas utenriksminister på av nyhetsbyrået Reuters. De to landene er midt i en krangel over drapet på en separatistisk Sikh-leder i Canada. Canada hevder at India truet med å frata diplomatene diplomatstatusen, skriver Reuters.

E24 - 01 mar 24 kl. 22:48

Avsluttet fjoråret med et smell: Kan bli verdens tredje største økonomi

India er verdens klart raskest voksende store økonomi og knuser forventningene..

Aftenposten - 01 mar 24 kl. 22:48

Avsluttet fjoråret med et smell: Kan bli verdens tredje største økonomi

India er verdens klart raskest voksende store økonomi og knuser forventningene..

NRK - 26 feb 24 kl. 10:55

India ber om permanent løsning på offentlige matlagre

Under Verdens handelsorganisasjons (WHO) møte i Abu Dhabi mandag, oppfordret Indias handelsminister til en «permanent løsning» angående regler for regjeringens politikk vedrørende matlagre. Piyush Goyal sa at dette var nødvendig for å «redusere global sult» innen 2030. – Å finne en permanent løsning angående offentlig matlagring forblir en ufullført dagsorden som vi må levere på, sa Goyal i en opptakserklæring som ble lagt ut på WTOs nettside, med henvisning til ministermøtet.

NRK - 27 dec 23 kl. 06:34

Halvparten av Russlands oljeeksport til Kina

Kina er mottaker av halvparten av Russlands olje- og petroleumseksport for inneværende år, ifølge regjeringen i Moskva. I tillegg har Indias andel av den russiske eksporten steget til 40 prosent på to år, melder russiske nyhetsbyråer onsdag. – Hovedpartnerne i den nåværende situasjonen er Kina hvis andel har vokst til anslagsvis 45–50 prosent, og selvsagt India, sier visestatsminister Aleksander Novak, som har Russlands energisektor som del av sitt ansvarsområde.

NRK - 26 dec 23 kl. 00:08

Indisk fly som ble stanset i Frankrike har dratt

Flyet med 303 indiske passasjer som ble holdt tilbake nær Paris på grunn av frykt for menneskehandel, var mandag på vei tilbake til India. Flyet var opprinnelig på vei til Nicaragua og stoppet i Frankrike for å fylle tanken. Et anonymt tips gikk ut på at det fraktet mulige ofre for menneskehandel.

NRK - 16 feb 24 kl. 15:45

USA, Canada og Storbritannia bekymret for desinformasjon

Storbritannia, USA og Canada uttrykker dyp bekymring for utenlandsk manipulering av informasjon og andre handlinger mot demokrati og menneskerettighetene. – Tiden er inne for en kollektiv tilnærming til truslene om utenlandsk informasjonsmanipulering og bygging av en koalisjon av land som vil forplikte seg til å styrke motstanden mot manipulering av informasjon, heter det I et felleskommunike fra de tre landene. Vestlige stormakter er stadig mer bekymret for spredningen av desinformasjon i sosiale medier som er vanskelig å motvirke, ikke minst i et år da land som står for 60 prosent av verdens økonomiske produksjon, inkludert USA, Storbritannia og India, går til valg.

NRK - 15 feb 24 kl. 01:58

Tyskland er nå verdens tredje største økonomi

Tyskland har passert Japan og er nå verdens tredje største økonomi, melder AFP. Hovedårsaken er fallet til den japanske valutaen yen. Det er venta at India kommer til å passere Tyskland om noen år.

NRK - 18 jan 24 kl. 15:52

India: Minst ni barn døde etter at båt kantret

Minst ti mennesker, ni av dem var barn i 10-årsalderen, druknet da båten de satt i kantret vest i India torsdag. Det pågår søk i vannet etter flere savnede. Barna var på en skoletur i delstaten Gujarat da ulykken skjedde.

Klartale - 14 feb 24 kl. 11:05

Folk frykter Russland mindre enn før

24. februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Det er nå rundt to år siden, og frykten for Russland er mindre nå enn før.

NRK - 14 feb 24 kl. 09:48

Store bondeprotester i India

Indiske bønder ble møtt med veisperringer og tåregass i nye protester mot regjeringen. Denne uken gjennomfører bøndene aksjonen «marsj mot Delhi». Bøndene krever at regjeringen innfører minstepris for varene de produserer.

NRK - 06 feb 24 kl. 13:28

Eksplosjon nært lasteskip i Rødehavet

Det maritime sikkerhetsbyrået Ambrey melder om en eksplosjon i Rødehavet i nærheten av byen Aden. Eksplosjonen skjedde 50 meter unna et greskeid skip på vei fra USA til India. Det har ikke blitt meldt om noen skader.

NRK - 04 feb 24 kl. 20:42

Israel erstatter palestinsk arbeidskraft med asiatisk

Israel har planer om å hente 65.000 arbeidere fra India, Sri Lanka og Usbekistan for å gjenoppta byggeprosjekter hvor palestinske arbeidere jobbet. Rundt 72.

NRK - 20 sep 23 kl. 13:52

India ber borgere i Canada være forsiktige etter betent drapssak

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.

Dagbladet - 25 jan 24 kl. 11:36

Butter chicken-krangel til retten

I India pågår det en bitter krangel mellom to restaurantkjeder om hvem som oppfant matretten butter chicken. Den ene familien som hevder de var først ute krever flere millioner kroner i erstatning..

NRK - 01 dec 23 kl. 12:32

India og Tyskland vil forplikte seg til en tredobling av fornybar energi

Under klimatoppmøtet i Dubai fredag bekreftet Indias statsminister, Narendra Modi, at India er forpliktet til å tredoble landets fornybarkapasitet innen 2030. Et løfte om tredobling av fornybar energi og en dobling av effektiviteten forventes å bli annonsert lørdag. Selv om det globale målet ikke krever at hvert land tredobler sin fornybarkapasiet, er India ett av ti land som har som mål å tredoble den innen 2030, ifølge en analyse fra den globale energitenketanken Ember.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com