NRK > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 04:02

NRK - 29 april 21 kl. 10:09

EU: Reisefrihet med vaksinepass

EU-borgere med vaksinepass bør ikke ilegges karantene eller andre reiserestriksjoner i unionen, mener EU-parlamentet. Det skriver NTB. Kravet om full bevegelsesfrihet ble vedtatt med 540 mot 119 stemmer etter en debatt onsdag. Medlemslandene ønsker ikke at EU skal legge begrensninger på deres myndighet til å fastsette regler for innreise og smittevern. Kommisjonen ligger på samme linje og advarte før debatten mot å grave seg ned i en konflikt som kan forsinke hele prosessen.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU Reisefrihetmed , vaksinepass
NRK - 03 feb. 21 kl. 10:33

Ber om rask løsning på vaksinepass

– NHO forventer at norske myndigheter får et vaksinepass på plass raskest mulig, sier direktør Ole Erik Almlid til NTB. Onsdag lanserte Danmark et digitalt vaksinepass, som skal kunne brukes i forbindelse med reiser..

NRK - 23 feb. 21 kl. 10:54

Hellas vil ha vaksinepass

Hellas vil ha fortgang i EUs arbeid med vaksinepass, i håp om at det skal opne for meir reising og få i gang igjen turistnæringa i landet. Innføringa av vaksinepass blir drøfta på eit EU-toppmøte denne veka. Hellas er blant pådrivarane for slike pass, men fleire land skal vere skeptiske, skriv NTB.

NRK - 31 mars 21 kl. 09:34

Starter med vaksinepass i juni

Spanias utenriksminister Arancha Laya sier onsdag at landet kan begynne å bruke digitalt vaksinepass i juni, melder Reuters. EU-ledere ble denne måneden enige om å jobbe med vaksinepass for å få igang turistnæringen..

NRK - 09 april 21 kl. 01:36

Ap-Raymond vil ha vaksinepass

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo støtter ideen om et vaksinepass som gir vaksinerte flere muligheter under pandemien. Han sier til Dagsavisen at det fortsatt er ubesvarte spørsmål rundt hva et vaksinepass helt konkret skal gi rett til, men mener likevel det er en god idé..

NRK - 09 april 21 kl. 01:36

Ap-Raymond støtter vaksinepass

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo støtter ideen om et vaksinepass som gir vaksinerte flere muligheter under pandemien. Han sier til Dagsavisen at det fortsatt er ubesvarte spørsmål rundt hva et vaksinepass helt konkret skal gi rett til, men mener likevel det er en god idé..

NRK - 09 april 21 kl. 14:32

Åpner for vaksinepass

Helsedirektøren åpner for vaksinepass. Helsedirektoratet går inn for at man må vise vaksinepass for å komme inn i Norge..

NRK - 19 april 21 kl. 21:36

WHO sier nei til vaksinepass

Verdens helseorganisasjons krisekomité er imot vaksinepass som krav ved innreise. De mener det er urettferdig fordi vaksiner er skjevt fordelt i verden, og at vaksinepass vil gjøre ulikhet mellom land enda større, melder AFP..

NRK - 03 feb. 21 kl. 07:58

Lanserer digitalt vaksinepass

Danske myndigheter lanserer onsdag et digitalt vaksinepass, ifølge dansk TV 2. Passet er til danske borgere som har vaksinert seg mot koronaviruset, og kan brukes når de skal reise. Regjeringen i Danmark har varslet en pressekonferanse kl.

Aftenposten - 03 feb. 21 kl. 08:36

Danmark innfører vaksinepass

Et digitalt vaksinepass skal bidra til å åpne deler av det danske samfunnet..

NRK - 03 feb. 21 kl. 09:21

Vaksinepass ikke vurdert i Norge

Norge har ikke tatt stilling til vaksinesertifikat, opplyser statssekretær Maria Jahrmann Bjerke, i forbindelse med at Danmark lanserte vaksinepass onsdag. Helsedirektoratet og FHI følger arbeidet og vurderer om dagens vaksinasjonskort skal endres..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

– Organdonasjon under tvang i Kina

Menneskerettseksperter fra FN sier de har «troverdig informasjon» om at internerte fra minoritetsgrupper i Kina kan bli utsatt for tvungne organdonasjoner. Beijing avviser anklagen på det sterkeste. Tolv uavhengige eksperter, som har FN-mandat, men ikke snakker på FNs vegne, sier i en uttalelse at internerte fra minoritetsgrupper ser ut til å bli tvunget til en rekke medisinske undersøkelser.

NRK - 45 minutter siden

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 1 time siden

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 2 timer siden

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

NRK - 2 timer siden

Bilbombe mot militærbase i Colombia

I Colombia er 23 mennesker skadd, etter at en bilbombe gikk av ved en militærbase i grensebyen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et feigt terrorangrep, skriver Reuters. Det skal være både militære og sivile ofre..

NRK - 2 timer siden

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen.

NRK - 2 timer siden

Ekspert tror ikke på stort utbrudd

Risikoen for en ny smittebølge i Norge i sommer er liten, til tross for lokale utbrudd av delta-varianten, sier immunolog Gunnveig Grødeland. De siste dagene har delta-varianten dukket opp flere steder i landet..

NRK - 3 timer siden

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27.

NRK - 3 timer siden

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

NRK - 3 timer siden

Ikke-vestlige dansker får nye krav

Om ti år skal det ikke finnes områder i Danmark hvor det er bosatt flere enn 30 prosent ikke-vestlige innvandrere og etterkommere, ifølge en politisk avtale. Totalt skal 58 boligområder og 100.000 innbyggere i Danmark underlegges de nye kravene.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt