NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 02:06

NRK - 12 sep 21 kl. 21:42

Ikke krav om vaksinepass i England

Britiske helsemyndigheter har droppet planen om vaksinepass for å komme inn på nattklubber og andre folketette steder i England inntil videre. Helseminister Sajid Javid sa søndag at regjeringen har lagt planen på hylla, men at den er god å ha i reserve og kan tas fram igjen om smittesituasjonen forverrer seg drastisk. Regjeringen ombestemte seg bare dager etter at sekretæren for vaksinasjon og kultursekretæren mente at vaksinepass var nødvendig, trass i voksende motstand fra noen konservative medlemmer av parlamentet. Vaksinepass er tatt i bruk i flere andre europeiske land, men de konservative parlamentsmedlemmene mener de ville være en uakseptabel byrde for næringslivet og en krenkelse av folks menneskerettigheter. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
England, Sajid Javid, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, kravom , vaksinepassi , England
NRK - 13 okt 21 kl. 15:14

Fryktar kaos med vaksinepass

Det er frykt for kaos og opptøyar når Italia frå fredag krev vaksinepass av alle tilsette for å sleppe inn på arbeidsplassen. Over 85 prosent av italienarane over tolv år har teke minst ein dose koronavaksine, og får dermed eit gyldig vaksinepass. Men framleis er det rundt 2,5 millionar av totalt 23 millionar sysselsette i både offentleg og privat sektor som ikkje er vaksinerte, og som derfor risikerer å bli nekta åtgang til arbeidsplassen sin.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:53

Falske vaksinepass i Frankrike

Folk i Frankrike betaler hundrevis av euro for å kjøpe falske vaksinepass på internett. Tross risikoen for fengselsstraff er det blitt en stor svartebørs for falske vaksinepass på Snapchat. Kontoer reklamerer åpenlyst for dokumentene, men de blir vanligvis fjernet i løpet av få dager.

NRK - 25 sep 21 kl. 07:51

Krav om vaksinepass i Nederland

I Nederland blir det fra lørdag krav for alle over 13 år om vaksinepass på restauranter, idrettsstevner og kulturarrangementer som konserter og teater. Vaksinemotstandere har varslet protest i Haag lørdag. Samtidig avvikles andre tiltak, som regelen om å holde halvannen meters avstand, på grunn av lavere smitte og høye vaksinerater..

NRK - 13 okt 21 kl. 08:14

Vaksinepass Russland EU

Russland og EU skal snakke sammen for å forsøke å få til en ordning om felles vaksinepass mot covid-19. Det skriver nyhetsbyrået Interfax. I dag er det nesten umulig å reise til og fra Russland fordi det ikke finnes felles godkjenningsregler for vaksinasjon og vaksiner.

NRK - 13 okt 21 kl. 08:14

Vaksinepass for Russland og EU

Russland og EU skal snakke sammen for å forsøke å få til en ordning om felles vaksinepass mot covid-19. Det skriver nyhetsbyrået Interfax. I dag er det nesten umulig å reise til og fra Russland fordi det ikke finnes felles godkjenningsregler for vaksinasjon og vaksiner.

E24 - 10 aug 21 kl. 10:58

Floridas guvernør vil bøtelegge rederier som krever at cruisepassasjerene viser vaksinepass

Guvernøren i Florida vil straffe lektorer og cruiserederier som følger helsemyndighetenes råd. Lektorer kan trekkes i lønn om de krever at elevene bruker maske. Rederiene får ikke kreve vaksinepass fra passasjerene..

Dagbladet - 22 jul 21 kl. 14:45

Freser mot vaksinepass

Artisten Eric Clapton har ytret seg kritisk til både coronatiltak og vaksinen. Nå stiller han ultimatum for vaksinepass under hans konserter..

E24 - 31 maj 21 kl. 13:50

EU vil frita vaksinerte fra test- og karanteneplikt

Fullvaksinerte som har vaksinepass, bør slippe krav om testing og karantene ved reiser mellom EU-land, foreslår EU-kommisjonen..

VG - 22 jul 21 kl. 18:21

Eric Clapton nekter å spille konserter med krav om vaksinepass

Gitaresset og superstjernen Eric Clapton (76) nekter å spille konserter i lokaler som krever at deltagende har bevis på gjennomført vaksinasjon..

NRK - 12 aug 21 kl. 09:44

Smitterekord i Finland

Torsdag ble det registrert 1024 nye koronasmittede i Finland. Dette er det høyeste smittetallet registrert på én dag landet har hatt, ifølge Reuters. Årsaken er spredningen av deltavarianten, ifølge helsemyndighetene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 30 minutter siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 30 minutter siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 45 minutter siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 1 time siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 1 time siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 1 time siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 3 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..

NRK - 2 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt