NRK - 12 jan 24 kl. 11:09

Dronning Margrethe abdiserer til norsk musikk

Med overtyren "Danmarks Dronning - den største tak", setter Sandnes-komponisten Eirik Berge musikk til dronning Margrethes abdisering søndag 14. januar. Eirik Berge er komponist og produsent, og har også vært mye brukt arrangør for orkester til konserter med både Aurora, Eivør og Einar Selvik, og Ingebjørg Bratland den siste tida. Og han har hatt flere oppdrag for danske orkestre og dansk radio..
Les mer på NRK


Les mer om:
Danmarks Dronning, Sandnes, Eirik Berge, Margrethes, Berge, Aurora, Einar Selvik, Ingebjørg Bratland, Margrethe

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dronning, Margrethe, abdiserer, til, norsk, musikk
NRK - 02 jan 24 kl. 19:18

Dronning Margrethe beholder dronningtittelen etter abdikasjonen

Danmarks dronning Margrethe beholder dronningtittelen også etter at hun har trukket seg tilbake som monark. Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding tirsdag. Tronskiftet i Danmark finner sted 14.

NRK - 31 dec 23 kl. 18:20

Slottet: Ingen kommentar til at dronning Margrethe abdiserer

Det norske slottet har i kveld ikke en kommentar til nyheten om at Danmarks dronning Margrethe abdiserer. Det opplyser kommunikasjonsavdelingen på Slottet til NTB. Dronning Margrethe kom med sjokknyheten i sin nyttårstale til det danske folket.

Klartale - 10 jan 24 kl. 06:00

Å abdisere

---Å abdisereDanmarks dronning Margrethe abdiserer. 14. januar overlater hun tronen til sin sønn, kronprins Frederik.

NRK - 31 dec 23 kl. 18:43

Statsministeren takker dronning Margrethe

Danmarks statsminister Mette Frederiksen takker i en pressemelding dronning Margrethe etter kunngjøringen om at dronningen abdiserer. – På vegne av hele befolkningen vil jeg gjerne rette en ektefølt takk til hennes majestet dronningen for hennes livslange dedikasjon og utrettelige innsats for kongeriket. Frederiksen legger til at mange dansker aldri har opplevd en annen monark.

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

VG - 13 jan 24 kl. 19:47

Dronning Margrethe abdiserer: Slik blir tronskiftet i Danmark

KØBENHAVN (VG) I morgen, søndag 14. januar, abdiserer dronning Margrethe (83). Susanne Brude (65) er blant dem som skal få med seg begivenheten..

NRK - 14 jan 24 kl. 14:15

Danmark har fått ny konge

Dronning Margrethe har abdisert, og har forlate Christiansborg slott i København for å køyre bil tilbake til Amalienborg. No er kong Frederik 10. konge av Danmark.

NRK - 08 jan 24 kl. 20:08

Det danske kongehuset har kunngjort programmet for tronskiftet

Danmarks nye konge, Frederik, vil holde en tale fra balkongen på Christianborg etter å ha blitt proklamert som konge søndag, kommer det fram av programmet. Klokken 15 søndag vil den nye kongen tre ut på balkongen på Christianborg, før statsminister Mette Frederiksen vil proklamere tronskiftet. Han skal deretter holde en tale og avslutte med sitt valgspråk, står det i programmet.

NRK - 26 mar 24 kl. 14:11

Millionunderskudd for kongehuset i Danmark

Tirsdag ble årsregnskapet for det danske kongehuset i 2023 offentliggjort. Driftsunderskuddet for siste år med dronning Margrethe som dronning, er på rundt 2,7 millioner norske kroner, men reddes delvis inn av investeringer og renter. Det samlede underskuddet ender på rundt 1,6 millioner norske kroner, ifølge pressemeldingen, og blir tatt fra egenkapitalen på rundt 13,6 millioner NOK.

Aftenposten - 31 dec 23 kl. 18:50

Dronningen av Danmark abdiserer: – Dette er en bombe

Dronning Margrethe II av Danmark abdiserer, meddelte hun i sin nyttårstale..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 30 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 45 minutter siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com