NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:42

NRK - 05 apr 24 kl. 03:15

Cruiseutslippene flyr til himmels

Klimagassutslippene fra cruisetrafikken i norsk farvann har økt kraftig de siste årene. Nye beregninger viser at utslippene kan passere innenlands flytrafikk, skriver Dagens Næringsliv. Etter to magre år for cruisenæringen under pandemien har antall anløp i norske havner tatt seg kraftig opp. Et anslag fra Cruise Lines International Association (Clia) viser at det ligger an til 5049 cruiseanløp i norske havner i 2024. I 2015 var tallet på 1975..
Les mer på NRK


Les mer om:
Dagens Næringsliv, Cruise Lines International Association

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Cruiseutslippene, flyr, til, himmels
E24 - 05 apr 24 kl. 06:18

Cruiseutslippene flyr til himmels – kan passere utslippene fra innenlands flytrafikk

Klimagassutslippene fra cruisetrafikken i norsk farvann har økt kraftig de siste årene..

NRK - 23 nov 23 kl. 09:14

Sea King ute på sin siste reise

Etter 50 år i drift flyr redningshelikopteret Sea King sin siste tur Norge på langs. Talsperson for Luftforsvaret, major Stian Roen, sier mange i Norge har et forhold til Sea King. – De har sett den fly over dem.

NRK - 01 feb 24 kl. 10:00

Takplater flyr over E10

Vinden har tatt deler av et fjøstak ved E10 ved Fjøskrysset på Leknes, skriver Lofotposten. Også i Osan i Svolvær flyr det takplater over E10. Politiet melder om ekstreme værforhold ved Tangstad.

NRK - 25 apr 24 kl. 07:52

Redningshelikopter flyr som normalt

Sjølv om luftrommet over Sør-Noreg er stengt, opererer redningshelikoptera som normalt forsikrar Hovudredningssentralen Sør-Noreg. – Er det snakk om liv eller død flyr me som normalt, heilt uavhengig av dette, seier Jan Erik Skorte, redningsleiar i HRS. Så langt i dag har det ikkje vore oppdrag der dei har vore ute med helikopter.

NRK - 04 jan 24 kl. 07:53

Helikoptertrøbbel i Nordsjøen kan vare i ett til halvannet år

Utfordringene med å få tak i deler til offshorehelikoptrene kan vare i 12 til 18 måneder, sier sjefen i CHC Helikopter Service. Selskapet har for tiden to helikoptre som står fordi de mangler deler til å kunne fly offshore. Totalt har CHC 17 helikoptre av typen Sikorsky S-92 i Norge, blant annet i Brønnøysund.

NRK - 01 feb 24 kl. 12:42

Ber alle holde seg inne: – Flyr takplater over alt

– Politiet har meldt fra at alle må holde seg innendørs, det er farlig å oppholde seg utendørs. Det flyr takplater overalt i hele byen og det er dårlig sikt, sier kommunikasjonssjef i Harstad kommune Øivind Arvola til NRK. Kommunen satte i dag tidlig kriseledelse, og har gått ut og forberedt skolene.

Aftenposten - 02 apr 24 kl. 09:52

23-åringen sendte bildene til modellbyrået mest på gøy. Så kom svaret: «Vi flyr til Bergen for å møte deg.»

Så kom svaret: «Vi flyr til Bergen for å møte deg»..

NRK - 15 jan 24 kl. 19:44

Flyr får gebyr på 235 millionar kroner for klimabrot

Konkursbuet etter flyselskapet Flyr har fått eit gebyr på 235 millionar kroner fordi selskapet ikkje leverte klimakvotar før 1. mai i fjor, skriv E24. På det tidspunktet hadde selskapet vore konkurs i tre månader.

NRK - 01 feb 24 kl. 10:08

Politiet: Takplater flyr mot bebyggelse ved Tangstad

Politiet i Nordland melder om ekstreme værforhold ved Tangstad. Takplater flyr fra et fiskebruk mot bebyggelse, melder politiet på X. De ber folk om å holde seg inne..

E24 - 22 mar 24 kl. 09:01

XXL flyr på Oslo Børs etter å ha hentet penger

Schibsted annonserte gigantutbytte før børsåpning og stiger markant. XXL flyr kraftig etter å ha hentet penger..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 45 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 3 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com