NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 01:42

NRK - 04 sep 22 kl. 13:55

Johannes Paul I saliggjort av paven

Den tidligere paven Johannes Paul I ble saliggjort av pave Frans foran tusener av fremmøtte søndag. Johannes Paul I var pave i 33 dager i 1978. Seremonien fant sted på Petersplassen i Vatikanet i Roma. Johannes Paul I var kjent for sin vennlige fremferd og fikk tilnavnet «Den smilende paven». – Med smil kommuniserte Johannes Paul I Guds godhet, sa pave Frans i sin preken.
Les mer på NRK


Les mer om:
Johannes Paul, Frans, Paul, Petersplassen, Vatikanet, Roma, Guds, Den, Pave Johannes Paul

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Johannes, PaulI , saliggjortav , paven
NRK - 26 jul 22 kl. 11:26

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Det ble sterke følelser da pave Frans ba om tilgivelse for ondskapen som Canadas urbefolkning er blitt utsatt for, skriver NTB. Talen gjorde et dypt inntrykk. Noen gråt, mens andre klappet.

NRK - 29 maj 22 kl. 05:05

Den mektige kardinalen Angelo Sodano er død

Den italienske kardinalen Angelo Sodano, som var høyre hånd til både pave Johannes Paul II og pave Benedict XVI, er død, 94 år gammel, opplyser Vatikanet. Sodano ble knyttet til flere kontroverser de siste årene, men han nøt stor innflytelse over den katolske kirken under de to pavene på 90-tallet og starten av millenniet. Pave Frans hyllet «denne velrenommerte mannen av kirken, som fullbyrdet sitt presteskap med sjenerøsitet … til tjeneste for pavestolen», het det i et telegram til Sodanos familie.

NRK - 03 maj 22 kl. 07:12

Paven vil møte Putin

Pave Frans sier han er klar til å møte Russlands president Vladimir Putin, og har bedt om å møte Putin i Moskva. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Paven skal imidlertid ikke ha fått svar fra den russiske presidenten, og Reuters skriver at paven frykter Putin ikke vil sette av tid til møtet..

NRK - 13 jul 22 kl. 12:28

Paven utnemner kvinner til viktig komite

Paven utnemner tre kvinner, inkludert to nonner, til ein komite som gjev råd til paven om utnemning av biskopar, kjem det fram i eit utsegn. Det melder Reuters. Frå før er det berre menn i komiteen..

Klartale - 26 jul 22 kl. 12:40

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Pave Frans er på besøk i Canada. Han ba om tilgivelse for ondskapen Canadas urbefolkning er blitt utsatt for. Talen gjorde dypt inntrykk, ifølge folk som var tilstede.

NRK - 30 jul 22 kl. 09:55

Paven seier han må sakke ned tempoet

Etter ein seks dagars lang tur i Canada, seier pave Frans at han ser seg nøydd til å sakke ned i tida framover. – Eg trur ikkje eg kan reise i same tempo som eg pleidde før, sa 85-åringen til pressa. Paven slit med knesmerter, og har vore avhengig av rullestol under besøket.

NRK - 08 sep 22 kl. 21:46

Paven sørger over dronning Elizabeth

Pave Frans sier i et telegram til kong Charles at han sørger dypt over dronning Elizabeths bortgang. Paven viser i telegrammet til dronningens utrettelige innsats til det beste for Storbritannia og samveldet. Dronningen møtte paven i Vatikanet i 2014 og ga ham da en matkurv med britiske delikatesser og en flaske whisky fra Balmoral.

NRK - 23 aug 22 kl. 21:13

Ektemannen til Nancy Pelosi dømt til fengsel

Paul Pelosi er dømt til fem dager i fengsel etter å ha erkjent straffskyld for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, det skriver CNN. Paul Pelosi er ektemannen til Nancy Pelosi, som er leder for Representantenes hus i den amerikanske kongressen. Paul Pelosi er i tillegg idømt en prøvetid på tre år, og må betale en bot på 1700 dollar..

NRK - 24 aug 22 kl. 03:25

Paul Pelosi dømt for fyllekjøring

Ektemannen til Demokratenes kongressleder Nancy Pelosi er dømt til fengselsstraff på fem dager og bot for fyllekjøring. Paul Pelosi erkjente straffskyld. Han har allerede sonet to dager i fengsel og har fått redusert straffen med to dager for god oppførsel.

VG - 16 sep 22 kl. 16:00

Johannes Høsflot Klæbo kjøpte nabohuset for 13,3 millioner kroner

Johannes Høsflot Klæbos nabohus lå ute til salgs for 11,2 millioner. Det ble solgt for 13,3 millioner. Til Johannes Høsflot Klæbo..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Kvinne mistet livet i stormen «Fiona» i Canada

En 73 år gammel kvinne døde i stormen «Fiona» som rammet byen Port aux Basques i Canada i helgen. Kvinnen ble sist sett i hjemmet sitt før en bølge traff huset og rev bort en del av kjelleren, opplyste politiet. Uværet førte til store ødeleggelser flere steder.

NRK - 1 time siden

USA advarer Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 1 time siden

Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran

Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22 år gamle Mahsa Amini døde tidligere denne måneden i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke dekket til håret sitt.

NRK - 2 timer siden

Snø på høyfjellsoverganger i Sør-Norge

Søndag kveld er det observert snø på enkelte av høyfjellsovergangene i Sør-Norge. Snøgrensa ventes å ligge omkring 1000–1400 meter gjennom natten og i morgentimene mandag. Det anbefales vinterdekk over fjellet, melder meteorologene på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Valgprognose: Høyrekoalisjonen ser ut til å vinne valget i Italia

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger. Høyrepopulisten Meloni, som er partileder i Italias brødre, ser dermed ut til å bli landets neste statsminister. Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg av partiene Ligaen og Fremad Italia.

NRK - 2 timer siden

Hyttebrann ved Sanderstølen på Golsfjellet

Nødetatene fikk melding om en brann i en hytte ved Sanderstølen på Golsfjellet søndag kveld. Brannen startet i en bod som spredte seg til hytta, som nå er overtent. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere som har konstatert at hytta er tom.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 3 timer siden

Savnet kvinne funnet i god behold

Kvinnen som ble meldt savnet på vei ned fra Ruten i Espedalen er funnet i god behold. Det var en ekvipasje fra politiets hundepatrulje som fant kvinnen, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Leteaksjon etter kvinne i 40-årene

Det er iverksatt en leteaksjon etter en kvinne i 40-årene som mistet stien på vei ned fra Ruten i Espedalen, skriver politiet i Innlandet på Twitter. – Vi har Røde kors og politihundeførere ute i området og søker etter vedkommende. Det er dårlig vær i området, med nedbør og lavt skydekk, skriver politiet..

NRK - 3 timer siden

Folkeavstemning på Cuba om likekjønnet ekteskap

Cubanerne får være med på å bestemme om øystaten skal tillate likekjønnet ekteskap og om likekjønnede par skal få lov til å adoptere barn sammen. I søndagens folkeavstemning ble velgerne også bedt om å ta stilling til om surrogati skal bli lovlig og om rettighetene til ikke-biologiske foreldre skal utvides. Det nye lovforslaget har møtt mye kritikk fra enkelte religiøse miljøer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com