Voi

Wednesday, 01 December, 16:48

Nyheter om Voi

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 okt 21 kl. 08:18

Voi anker ikke

Elsparkesykkelselskapet Voi anker ikke avgjørelsen fra Oslo tingrett om en maksgrense på antall elsparkesykler i Oslo. Etter at kommunen strammet inn reglene for elsparkesykler og innførte en grense på 8000 utleiesparkesykler, gikk Voi til retten sammen med Tier og Ryde for å få satt dette på vent, men tapte..

NRK - 10 sep 21 kl. 18:42

Elsparkesykkelgiganter tapte

Elsparkesykkelselskapene Tier, Voi og Ryde tapte fredag søksmålet mot Oslo kommune og må dermed redusere antallet sparkesykler til 667 hver. Oslo kommune har strammet kraftig inn på reglene for elsparkesykler, blant annet med krav om nattestengning. Det er imidlertid maksgrensa på 8.

NRK - 10 sep 21 kl. 18:42

Elsparkesykkeleiere tapte i retten

Elsparkesykkelselskapene Tier, Voi og Ryde tapte fredag søksmålet mot Oslo kommune og må dermed redusere antallet sparkesykler til 667 hver, melder NTB. Oslo kommune har strammet kraftig inn på reglene for elsparkesykler, blant annet med krav om nattestengning. Det er imidlertid maksgrensa på 8000 sparkesykler totalt elsparkesykkelgigantene tok til retten.

NRK - 28 jun 21 kl. 08:53

Voi på «promillekontroll»

Altfor mange velger å bruke elsparkesykkel i fylla, og dette bekymret Voi-sjef Christina Moe Gjerde. En egen promillepatrulje bestående av åtte personer fra Voi og Ung i trafikken ble derfor sendt ut i Oslos gater natt til søndag. Halvparten av dem som lot seg teste, hadde over 0,4 i promille.

E24 - 27 jun 21 kl. 17:02

Voi ber brukerne protestere mot maksgrense

Voi oppfordrer brukere til å gjøre sin stemme hørt overfor byrådet som ønsker en kraftig reduksjon av elsparkesykler i Oslo. Hittil har 1.100 e-poster kommet inn via Voi-appen..

NRK - 10 sep 21 kl. 22:56

Tier, Voi og Ryde skuffet over tap

Tier, Voi og Ryde som leier ut elsparkesykler i Oslo er skuffet over at Oslo tingrett har gitt kommunen medhold i at den kan sette et tak på 8000 sykler, fordelt på 667 sykler per firma. – Dette er mest av alt en svært dårlig nyhet for de flere hundre tusen brukerne i Oslo, som opplevde store problemer allerede første dag med nye reguleringer, uttaler de tre selskapene. – Vi er bekymret for at data om brukerne som vi er tvunget til å dele med Oslo kommune, er i strid med personvernlovgivningen, sier Julia Sandstø, kommunikasjonssjef i Tier.

NRK - 31 okt 21 kl. 02:01

For mange elsparkesyklar i Oslo

Etter at Oslo kommune i september sette tak på talet på elsparkesyklar i byen, har 5 av 12 utleigarar fleire enn dei tillatne 667 syklane ute, skriv Aftenposten. Ryde, Sharebike, Bydue, Tier og Voi har fått frist til 31. oktober med å forklare seg..

NRK - 13 aug 21 kl. 12:19

Voi trekker seg ut av København

For et halvt år siden ble det innført et forbud mot å parkere elsparkesykler på kommunal eiendom i sentrum i København i Danmark. Det har ført til at selskapet Voi har valgt å sette virksomheten sin på pause i byen, melder SVT..

NRK - 08 aug 21 kl. 08:21

Voi henter 400 mill. til innovasjon

Det svenske elsparkesykkelselskapet Voi har hentet inn 400 millioner kroner til innovasjon og oppgradering av flåten. Dermed er selskapet verdsatt til 7,8 milliarder kroner, ifølge svenske Dagens Industri. Ifølge selskapet skal pengene brukes til videre investering i elsparkesykkelflåten og utvikling av parkering- og sikkerhetsløsninger, inkludert dataprogramvarer som skal forhindre kjøring på fortauene.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:44

Ryde anker avgjørelse

Elsparkesykkelselskapet Ryde anker avgjørelsen fra Oslo tingrett om en maksgrense på antall elsparkesykler i Oslo. Etter at kommunen innførte en grense på 8000 utleiesparkesykler, gikk Ryde sammen med Voi og Tier rettens vei for å få satt dette på vent inntil videre, men tapte. Ryde viser til at deres juridiske rådgiver mener det er riktig å prøve saken i lagmannsretten, men har ingen ytterligere kommentar..

NRK - 08 jul 21 kl. 14:07

Nattestenger ikke elsparkesykler

Voi nattestenger ikke sine elsparkesykler til tross for at samferdselsministeren sier at han forventer at sparkesyklene stenges der kommunene ber om det. – Vi mener at vi har teknologien som kan redusere skadeomfanget til nærmere null, sier talsperson Øystein Sundelin i Voi til NTB..

E24 - 08 jul 21 kl. 13:33

Forventer at elsparkesykkelaktørene stenger om natten - Voi sier nei

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) forventer at elsparkesykkelbransjen stenger syklene på nattetid der kommunene har bedt om det, men Voi sier nei..

NRK - 06 jul 21 kl. 21:06

Voi vil ikke nattestenge

Tirsdag kveld besluttet Ryde å stenge sine elsparkesykler om natta, men det kommer ikke konkurrenten Voi til å gjøre. De innfører heller to egne tiltak for å hindre at berusede brukere skader seg. Det ene er en «fylletest» på reaksjonsevnen til føreren.

NRK - 12 sep 21 kl. 13:10

Elsparkesykler fjernes i Oslo

I løpet av helga er flertallet av elsparkesyklene fjerna fra Oslos gater. Søndag holder noen av selskapene fremdeles på. Fredag ettermiddag kom beskjeden om at selskapene som var gått til sak mot kommunen ikke kan la syklene stå til saken er avgjort.

E24 - 10 sep 21 kl. 18:38

Nederlag for Voi, Tier og Ryde – må begrense seg til 8.000 elsparkesykler

Antallsbegrensningen i Oslo kommunes nye forskrift om elsparkesykler blir stående..

NRK - 30 aug 21 kl. 08:41

12 får leie ut elsparkesykler

12 aktører får lov til å leie ut elektriske sparkesykler i Oslo. Det er resultatet av søknadsrunden til Oslo kommune. I tillegg til etablerte aktører som Voi, Tier, Ryde og Bolt er det også flere nye selskaper som har fått tilaltelse.

Aftenposten - 12 jun 21 kl. 14:04

Hun leder Voi i Norge: – Vi kaller henne bare «sjefen»

Voi-sjef Christina Moe Gjerde (30) er mer enn mikrotransportens talsperson..

NRK - 27 aug 21 kl. 06:55

Kutt i elsparkesykler utsatt

Innføringen av et makstak på antall elsparkesykler i Oslo er utsatt. Opprinnelig skulle antallet vært redusert til 8000 fra månedsskiftet, men dette er nå utsatt til 10. september.

E24 - 07 jun 21 kl. 07:17

Voi-sjefen: Katastrofe for brukere av elsparkesykler

Sjefen for Voi synes det er positivt at Oslos byråd vil ha reguleringer for elsparkesykler, men mener taket på 8.000 sykler virker uforståelig..

Aftenposten - 18 aug 21 kl. 15:08

Tier, Voi og Ryde stevner Oslo kommune: Vil stanse makstaket på 8.000 sparkesykler i byen

Tre av de største elsparkesykkel-aktørene i Norge har gått sammen om å stevne Oslo kommune for å stoppe den kommende….

NRK - 18 aug 21 kl. 15:17

E24: Stevner Oslo kommune

Tre av de største elsparkesykkel-aktørene i Norge har gått sammen om å stevne Oslo kommune for å stoppe den kommende antallsbegrensningen, melder E24. Samtidig går de Tier, Voi og Ryde med på å nattestenge tilbudet..

E24 - 18 aug 21 kl. 15:08

Tier, Voi og Ryde stevner Oslo kommune: Vil stanse makstaket på 8.000 sparkesykler i byen

Tre av de største elsparkesykkel-aktørene i Norge har gått sammen om å stevne Oslo kommune for å stoppe den kommende antallsbegrensningen. Samtidig går de tre med på å nattestenge tilbudet..

NRK - 11 aug 21 kl. 13:05

13.000 i elsparkesykkel-bot

Politiet har ilagt fører av elsparkesykkelen som kjørte på en ettåring på Torgallmenningen i Bergen lørdag 31. juli et forelegg på 13.000 kroner for brudd på vegtrafikkloven § 3 og vegtrafikkloven § 12.

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 07:29

Byrådet ba om nattestengte elsparkesykler allerede i sommer. Kun ett lite selskap har stengt hele uken.

Utleieselskapet Voi har nattestengt i Trondheim og delvis i Bergen, men ikke i Oslo..

NRK - 05 aug 21 kl. 12:05

– Har identifisert ulykkessjåfør

Politiet melder at de nå har identifisert en person de mener var fører av el-sparkesykkelen under ulykken på Torgallmenningen lørdag i Bergen. Dette har skjedd med bistand fra Voi. Vedkommende stakk av etter å ha kjørt på en 1-åring.

Aftenposten - 17 jul 21 kl. 12:07

Anslår «opp mot 500» oppsigelser etter elsparkesykkel-forskriften

Voi-sjefen sier de har et langsiktig perspektiv, men utelukker ikke at bransjen kan miste flere hundre jobber..

E24 - 17 jul 21 kl. 12:00

Anslår «opp mot 500» oppsigelser etter elsparkesykkel-forskriften

Voi-sjefen sier de har et langsiktig perspektiv, men utelukker ikke at bransjen kan miste flere hundre jobber. – Mange er overrasket over hvor lite forutsigbarhet bransjen blir gitt fra myndighetene..

E24 - 13 jul 21 kl. 17:17

Sparkesykkel-aktører raser etter nye innstramminger: – Dette straffer alle

Byrådets beslutning om å stenge tilgangen til elsparkesykler på nattestid i hovedstaden får Voi-sjefen til å steile: – En tap-tap-situasjon, sier hun..

Aftenposten - 08 jul 21 kl. 13:33

Samferdselsministeren forventer nattestengte elsparkesykler – Voi sier nei

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) forventer at elsparkesykkelbransjen stenger syklene på nattetid der….

NRK - 06 jul 21 kl. 21:06

Kommer ikke til å nattestenge

Voi kommer ikke til å stenge på natten, slik som Ryde. De kommer samtidig to egne tiltak, for å hindre at fulle folk går på trynet på el.sparkesyklene.

VG - 28 jun 21 kl. 18:21

Politiet: Kan ikke gjennomføre promillekontroll på el-sparkesyklister

Både unge i trafikken og el-sparkesykkelutleier Voi etterlyser promillekontroll av el-sparkesyklister. - Det har vi ikke mulighet til, svarer politiet..

VG - 28 jun 21 kl. 18:21

Politiet: Kan ikke gjennomføre promillekontroll på elsparkesyklister

Både unge i trafikken og elsparkesykkel-utleier Voi etterlyser promillekontroll av elsparkesyklister. – Det har vi ikke mulighet til, svarer politiet..

VG - 27 jun 21 kl. 22:23

Etterlyser mer promilletesting av el-sparkesyklister

Skadene etter el-sparkesykkelulykker øker i antall. Forbud er likevel feil vei å gå, hevder Voi. De etterlyser flere politikontroller..

E24 - 12 jun 21 kl. 08:19

Sparkepiken

Voi-sjef Christina Moe Gjerde (30) er mer enn mikrotransportens talsperson. Hun er også en som elsker Star Wars, har talt foran Bill Clinton, kan alt om MGP og knuser bløte guttehjerter..

Aftenposten - 07 jun 21 kl. 07:17

– Katastrofe for elsparkesyklister

Sjefen for Voi synes det er positivt at Oslos byråd vil ha reguleringer for elsparkesykler, men mener taket på 8..

NRK - 16 maj 21 kl. 13:34

Frykter elsparkesykkelkaos i sommer

– Vi frykter at det kan bli 20.000 til 25.000 elsparkesykler i år.

NRK - 12 maj 21 kl. 14:09

FHI: Ny status på indisk variant

På bakgrunn av WHOs seneste vurdering av indiske virusvarianter som bekymringsvarianter, har FHI endret sin vurdering og endrer status på indiske virusvarianter fra interessevarianter (Voi-Variant of Interest) til bekymringsvarianter (VOC-Variant of Concern). Endringen bidrar til at man både nasjonalt og internasjonal vil få bedre overvåking av disse variantene slik at det igjen kan gjøres videre vurderinger av risiko. Endringen vil ikke påvirke hvordan pandemien eller utbrudd lokalt skal håndteres pr.

NRK - 03 dec 20 kl. 10:49

Voi foreslår promillegrense

Neste uke vil Statens vegvesen legge fram sitt forslag til ny regulering av elsparkesykler. Sparkesykkelselskapet Voi melder at de ønsker promillegrense og mer politi i kommende regelverk om elsparkesykler i Norge..

E24 - 13 jan 21 kl. 05:42

Elsparkesykkel-gigant har 70 prosent margin

Den norske hovedstaden er blitt en pengemaskin med 70 prosents margin for det svenske elsparkesykkelselskapet Voi, ifølge en selskapspresentasjon..

Aftenposten - 03 dec 20 kl. 10:57

Sparkesykkelselskap vil stanse fyllekjøring med promillegrense og politi

Sparkesykkelselskapet Voi ønsker promillegrense og mer politi i kommende regelverk om elsparkesykler i Norge..

Dagbladet - 03 dec 20 kl. 10:48

Vil stanse fyllekjøring med promillegrense og politi

Sparkesykkelselskapet Voi ønsker promillegrense og mer politi i kommende regelverk om elsparkesykler i Norge..

NRK - 11 sep 20 kl. 13:47

Voi lanserer reaksjonstest

Elsparkesykkelaktøren Voi vil redusere fyllekjøring, skriver Aftenposten. Derfor har de lansert et spill i appen sin. Spillet tester reaksjonsevnen og må gjennomføres for å kunne låse opp sparkesyklene..

VG - 13 nov 20 kl. 14:20

Disse skal rydde opp i elsparkesyklene i Oslo

Elsparkesykkelaktørene må nå betale for en egen ryddepatrulje i Oslo: – Ikke nødvendig om folk viste parkeringsvett, sier Norgessjef i Voi..

Aftenposten - 13 aug 20 kl. 22:00

Voi Voi – høyt opp i rådhustårnet | Heggelund, Spurkeland og Langfeldt

Texastilstandene i storbyene er et resultat av handlingslammelse hos byrådet i Bergen og Oslo..

P4 - 03 aug 20 kl. 06:21

Ønsker bransjen med på opprydning

Elsparkesykkel-selskapet Voi vil nå at bransjen skal samarbeide om å rydde opp i kaoset i Oslo. Oslo kommune har startet innsamling av sparkesykler som ligger slengt rundt på fortau og gater i hovedstaden og sender regningen til selskapene som eier syklene. Voi opplyser at de forstår at folk er frustrerte og vil nå sette sammen et team på tre til seks personer som kan jobbe skift for å rydde opp der trengselen er størst, skriver Dagens Næringsliv..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt