Venezuela

Onsdag, 28 Juli, 00:14

Nyheter om Venezuela

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 juli 21 kl. 02:38

26 drept i bråk i Venezuela

Minst 26 mennesker er drept i sammenstøt mellom politi og kriminelle gjenger som styrer fattige slumområder i Venezuelas hovedstad Caracas. Blant de drepte er fire politimenn, ifølge innenriksministeren. Sammenstøtene startet onsdag da opp til 2500 politifolk og militære ble satt inn for ta kontroll over Cota 905, et av de farligste nabolagene i byen.

NRK - 11 juli 21 kl. 02:38

26 drept i slumområde i Venezuela

Minst 26 mennesker er drept i sammenstøt mellom politi og kriminelle gjenger som styrer fattige slumområder i Venezuelas hovedstad Caracas. Blant de drepte er fire politimenn, ifølge innenriksministeren. Sammenstøtene startet onsdag da opp til 2500 politifolk og militære ble satt inn for ta kontroll over Cota 905, et av de farligste nabolagene i byen.

NRK - 16 mai 21 kl. 16:02

Venezuela fordømmer kidnapping

Venezuela fordømte søndag det som blir omtala som kidnapping av åtte av landets soldatar i grenseområdet mot Colombia. Det har vore samanstøyt i desse grenseområda i dei siste to månadane. – I kampane blei åtte yrkessoldatar tekne til fange.

Aftenposten - I førrgår: 17:00

Aftenposten mener: Verdt å prøve forhandlinger om Venezuela

Forsøk på samtaler brøt sammen i 2019. Norge kan bli bedt om å hjelpe til igjen..

NRK - 13 juli 21 kl. 04:00

Maduro støtter regjeringen på Cuba

Presidenten i Venezuela støtter regjeringen på Cuba etter de største demonstrasjonene i landet på over 60 år, melder AFP. Flere tusen demonstrerte søndag i gatene i Havanna og Santiago, i frustrasjon over flere måneder med koronarestriksjoner og det demonstrantene mener er forsømmelser fra regjeringen..

Aftenposten - 09 juli 21 kl. 09:49

Gatekamper mellom gjenger og sikkerhetsstyrker i Venezuela

Venezuelanske myndigheter ber folk i hovedstaden Caracas om å holde seg hjemme etter gatekamper mellom kriminelle….

Aftenposten - 29 juni 21 kl. 09:24

Joe Biden ga et viktig løfte. Nå krysser rekordmange Venezuelanere grensen.

Økonomisk krise, politisk uro og koronapandemien har rammet Venezuela hardt. Nå søker de lykken i USA..

VG - 29 juni 21 kl. 07:59

Rekordmange flykter til USA: – Bedre å vaske toaletter her enn å være ingeniør i Venezuela

Økonomisk krise, politisk uro og coronapandemien har ført til at rekordmange Venezuelanere søker asyl i USA..

NRK - 24 juni 21 kl. 10:57

NGO: Nesten 2000 flyktninger drept

Mellom 2015 og 2020 ble minst 1 933 flykninger fra Venezuela ble drept i Colombia, og ytterligere 836 er savnet, Ifølge den colombianske flyktningorganisasjonen Consultancy for Human Rights and Displacement (CODHES)..

NRK - 15 mai 21 kl. 15:05

Venezuela godkjente Sputnik-vaksine

Venezuela har godkjent den russiske endoses Sputnik-vaksinen i bruk mot koronavirus. Vaksinen skal være 79,4 prosent effektiv mot koronaviruset, og det koster under 10 dollar for en dose. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 13 mai 21 kl. 10:03

Maduro vil snakka om Guaido

President i Venezuela Nicolas Maduro seier han er klar for samtalar med opposisjonsleiar Juan Guaido. Maduro sa dette i ein tale på tv, melder Reuters. Tidlegare i veka sa Guaido at han er villig til samtalar med regjeringa.

NRK - 18 juni 21 kl. 03:46

Lover 12 milliarder til Venezuela

Med USA i spissen har over 30 land lovet å gi nesten 1,5 milliarder dollar, over 12 milliarder kroner, til Venezuelanere som har flyktet fra uroen i hjemlandet. Canada og FNs høykommissær for flyktninger var verter for giverkonferansen som ble holdt i Ottawa torsdag..

NRK - 16 juni 21 kl. 04:34

36 skadd av bilbombe i Colombia

36 mennesker er skadd, tre av dem alvorlig, etter at det gikk av en bilbombe ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta. Byen ligger ved grensa mot Venezuela. Forsvarsminister Diego Molano kaller angrepet et «forferdelig terrorangrep»..

NRK - 16 juni 21 kl. 02:35

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 01 mai 21 kl. 05:44

Slipper ut av fengsel i Venezuela

Seks amerikanske oljetopper som har sittet fengslet i Venezuela i mer enn tre år løslates til husarrest. Det ses på som en gest til Biden-regjeringen. Oljetoppene er dømt til fengsel mellom 8 og 13 år for korrupsjon.

NRK - 29 april 21 kl. 00:58

Åtte Venezuelanske soldater drept

Åtte soldater fra Venezuela er drept i sammenstøt med væpnede grupper som er aktive på grensen til Colombia, ifølge myndighetene i Caracas. Forsvarsdepartementet i Venezuela kom med kunngjøringen onsdag, men uten å oppgi ytterligere detaljer..

NRK - 01 juni 21 kl. 06:44

Soldater reddet fra væpnede grupper

Åtte soldater som ble kidnappet av væpnede grupper som operer i grensetraktene mellom Venezuela og Colombia, er reddet, ifølge Venezuelanske myndigheter. Soldatene ble angrepet og tatt til fange 23. april i La Capilla i delstaten Apure..

NRK - 20 april 21 kl. 05:15

FNs matvareprogram i Venezuela

Verdens matvareprogram (WFP) starter operasjoner i Venezuela etter å ha kommet til enighet med Venezuelanske myndigheter. WFP skal fokusere på å bidra med mat til barn i områder der matsikkerheten er dårligst, melder AP..

NRK - 15 mai 21 kl. 07:05

Venezuela tar beslag i storavis

Venezuelanske myndigheter har tatt kontroll over storavisen El Nacionals hovedkvarter i Caracas. – I dette øyeblikk har en dommer, omgitt av nasjonalgarden, gått inn i El Nacionals bygning og tatt beslag i alt som finnes, skrev avisens administrerende direktør Miguel Henrique Otero på Twitter natt til lørdag norsk tid..

NRK - 16 mars 21 kl. 04:37

Venezuela dropper AstraZeneca

Koronavaksinen til AstraZeneca vil ikke tas i bruk i Venezuela. Visepresident Delcy Rodriguez forklarte mandag på statlig fjernsyn at avgjørelsen er tatt som følge av «tekniske vanskeligheter»..

NRK - 06 april 21 kl. 02:36

Flere Venezuelanske soldater drept

Åtte soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet. I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal..

NRK - 24 feb. 21 kl. 16:56

Venezuela utviser EUs ambassadør

Venezuela gir EUs ambassadør 72 timer på å forlate landet etter at Brussel innførte nye sanksjoner mot 19 Venezuelanske tjenestemenn. Dette skjer dagen etter at Venezuelas nasjonalforsamling ba regjeringen utvise EU-ambassadør Isabel Brilhante Pedrosa..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:12

Vil bytte olje mot koronavaksiner

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han vil bytte olje mot koronavaksiner. Han kom ikke med mer inngående detaljer om planen. Venezuela er rammet av en dyp politisk og økonomisk krise.

NRK - 23 mars 21 kl. 16:19

WHO bekymret for smitte i Brasil

Verdens Helseorganisasjon ber Brasil om å gjøre mer for å stoppe spredningen av koronaviruset i landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Den høye forekomsten i Brasil gjør også at viruset sprer seg inn i naboland som Venezuela, Peru og Bolivia..

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

14 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

15 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

E24 - 06 mars 21 kl. 07:44

Venezuela trykker millionsedler

Den Venezuelanske sentralbanken har besluttet at det skal trykkes nye pengesedler med en verdi på én million av valutaen bolivar..

NRK - 06 mars 21 kl. 05:54

Venezuela trykker million-sedler

Den Venezuelanske sentralbanken har bestemt å trykke nye pengesedler med en verdi på én million av valutaen bolivar. Millionseddelen vil bare ha en verdi på 4 kroner og 40 øre, skriver Reuters..

NRK - 19 jan. 21 kl. 19:41

Nye sanksjoner mot Venezuela

USA innfører sanksjoner mot Venezuela som rammer et nettverk anklaget for å transportere olje for en av president Nicolás Maduros allierte. Sanksjonene retter seg både mot personer, selskap og skip som anklages for å hjelpe oljeselskapet PDVSA..

NRK - 09 feb. 21 kl. 08:02

Colombia gir Venezuelanere opphold

Nesten en million migranter fra Venezuela får midlertidig opphold i Colombia i ti år, opplyser president Ivan Duque. Migrantene, som har flyktet fra den politiske og økonomiske krisen i hjemlandet, kan på sikt søke om statsborgerskap om de ønsker..

NRK - 20 jan. 21 kl. 09:44

Trump stanser utsendelser

Avtroppende president Donald Trump stanser utsendelser av folk fra Venezuela uten lovlig opphold i USA. Presidentordren kan påvirke opptil 200.000 mennesker, ifølge avisa Miami Herald..

NRK - 07 des. 20 kl. 08:23

Maduro erklærer seier i Venezuela

Partiet til president Nicolás Maduro og deres allierte har vunnet valget i Venezuela, ifølge valgmyndighetene. Da over 80 prosent av stemmene var talt opp, hadde Maduro nesten 68 prosents oppslutning. Valgdeltakelsen var svært lav i år..

Aftenposten - 07 des. 20 kl. 08:10

Valgseier for Maduro i Venezuela

Partiet til president Nicolás Maduro og deres allierte har vunnet en overlegen valgseier i Venezuela, ifølge offisielle tall. Men valgdeltakelsen var svært lav..

NRK - 05 jan. 21 kl. 18:20

Venezuelas nye parlament tas i ed

Når det nye parlamentet i Venezuela tas i ed, har president Nicolás Maduros parti nesten full kontroll, mens opposisjonsleder Juan Guaidó er ute i kulda.I nesten to år har både Maduro og Guaidó hevdet at de er Venezuelas rettsmessige president..

Klartale - 23 des. 20 kl. 13:06

Det brutale livet på grensa

Grensa mellom Colombia og Venezuela er over 2.000 kilometer lang. Områdene er lovløse..

NRK - 10 des. 20 kl. 05:25

Maduro-partier fikk 91 prosent

Tilhengere av tidligere president Nicolas Maduro har fått 91 prosent av setene i den nye nasjonalforsamlingen i Venezuela. Valgkommisjon skriver at Sosialistpartiet og dets allierte fikk 253 av 277 seter i søndagens valg, ifølge Reuters..

Aftenposten - 07 des. 20 kl. 08:10

Maduro vant, men få stemte i Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro har erklært seier i et parlamentsvalg som ble boikottet av opposisjonen og hvor valgdeltakelsen var svært lav..

NRK - 24 okt. 20 kl. 04:13

Morales reiser til Venezuela

Bolivias tidligere president som har levd i eksil i Argentina etter at han i fjor ble nødt til å flykte fra hjemlandet, reiser til Venezuela, ifølge medier. Morales forlot Buenos Aires og reiste sent fredag til Caracas med et offesielt fly..

NRK - 16 nov. 20 kl. 04:28

Kjøper russisk koronavaksine

Venezuelas president Nicolás Maduro sier at landet har inngått en avtale om kjøp av 10 millioner doser av den russiske koronavaksinen Sputnik-V. Etter planen kommer vaksinen på markedet i første kvartal neste år. Den skal også produseres i Venezuela..

NRK - 12 nov. 20 kl. 18:33

Forlenger Venezuela-sanksjoner

EU forlenger sanksjonene mot tjenestemenn som jobber tett på Venezuelas president Nicolás Maduro med ett år. Både Maduro og opposisjonsleder Juan Guaidó mener de er rettmessig president. Maduro har Kina og Russlands støtte, mens Guaidó har EU og USA..

NRK - 25 okt. 20 kl. 17:58

Opposisjonsleder fremme i Spania

Opposisjonsleder Leopoldo López fra Venezuela har ankommet Spania etter å ha forlatt den spanske ambassaden i Caracas der han har vært i halvannet år. Det er ikke klart hvordan han kom seg ut av ambassaden som har vært omringet av væpnede styrker..

NRK - 23 okt. 20 kl. 08:48

1,3 million fat olje kan lekke

1,3 million fat olje kan lekke ut i sjøen fra en skadet oljetanker som har ligget ankret opp utenfor Venezuela i flere måneder, ifølge opposisjonen i landet. De sier vi risikerer en permanent miljøkatastrofe om ikke oljen blir hentet ut..

NRK - 14 okt. 20 kl. 04:35

Helseminister i Venezuela smittet

Venezuelas helseminister Carlos Alvarado er smittet av koronavirus og får behandling for covid-19. Alvarado fikk diagnosen for elleve dager siden og har hatt milde symptomer som han får behandling for, ifølge landets nasjonale nyhetsbyrå AVN tirsdag..

NRK - 21 sep. 20 kl. 18:54

Sanksjoner mot Iran og Venezuela

USA innfører nye sanksjoner mot iranske og Venezuelanske embetsmenn og politikere under det de hevder er et FN-mandat. Det juridiske argumentet er blitt avslått av de fleste land i FNs sikkerhetsråd, deriblant USAs europeiske allierte..

NRK - 14 aug. 20 kl. 17:35

Stopper oljetanker til Venezuela

USA har stanset fire iranske oljetankere på vei til Venezuela og beslaglagt oljen som var om bord, ifølge AFP. Justisdepartementet sier at det var over en million fat olje på de fire skipene, og at USA sammen med andre aktører sto bak operasjonen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt