Trekker

Wednesday, 20 October, 18:09

Nyheter om Trekker

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 okt 21 kl. 21:07

Trekker fagbok om religion

Cappelen Damm Akademisk Trekker hele opplaget av en fagbok om religion etter kritikk om det står gjengitt om jødedommen i bok, melder NTB. – Vi kaller det en utilsiktet glipp, og Trekker nå opplaget og vil foreta endringer i boka, sier forlagssjef Birgit Skaldehaug i Cappelen Damm Akademisk til Vårt Land. I den nye fagboka «Religioner og hverdagspluralisme i barnehage» er det gjengitt bare seks setninger om jødedommen.

NRK - I førrgår: 14:22

Russland Trekker NATO-delegasjon

Russland vil trekke sin delegasjon til NATO fra og med november. Det opplyser landets utenriksminister Sergej Lavrov ifølge Reuters. Han sa videre at medlemmer av NATOs delegasjon til Moskva vil miste sine akkrediteringer 1.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:52

Politisjef i England Trekker seg

Den britiske politisjefen Philip Allott Trekker seg fra stillingen sin i Yorkshire-politiet etter å ha uttalt at kvinner må være "gatesmarte" i kjølvannet av drapet på Sarah Everard, melder Sky News. Politiet har etter drapet på Everard fått massiv kritikk fra flere hold..

NRK - 18 sep 21 kl. 17:20

Listhaug: Bra at Ropstad Trekker seg

Partileder Sylvi Listhaug i Frp sier hun forstår at Kjell Ingolf Ropstad Trekker seg som statsråd og partileder etter det som er kommet fram de siste dagene. – Det er bra at Ropstad Trekker seg. Det som har kommet fram de siste dagene er alvorlige forhold, og jeg forstår godt at han nå velger å trekke seg.

Aftenposten - 09 okt 21 kl. 10:39

Per Bergerud Trekker seg fra hoppkomiteen i protest

Den tidligere storhopperen Per Bergerud (65) Trekker seg fra hoppkomiteen etter bare tre måneder..

NRK - 09 okt 21 kl. 10:09

Bergerud Trekker seg i protest

Hopplegenden Per Bergerud (65) Trekker seg fra hoppkomiteen som følge av Skiforbundets konflikt med hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen. VG meldte nyheten først. Bergerud forteller avisen at han opplever at hoppkomiteen blir overkjørt av Skiforbundet og skistyret.

VG - 09 okt 21 kl. 09:09

Per Bergerud Trekker seg fra hoppkomiteen

Den tidligere storhopperen Per Bergerud (65) Trekker seg fra hoppkomiteen etter bare tre måneder. Bakgrunnen er den betente konflikten rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen (52)..

Aftenposten - 09 okt 21 kl. 09:09

Per Bergerud Trekker seg fra hoppkomiteen

Den tidligere storhopperen Per Bergerud (65) Trekker seg fra hoppkomiteen etter bare tre måneder..

VG - 09 okt 21 kl. 09:09

Per Bergerud Trekker seg fra hoppkomiteen i protest: – Blir overkjørt

Den tidligere storhopperen Per Bergerud (65) Trekker seg fra hoppkomiteen etter bare tre måneder. Bakgrunnen er den betente konflikten rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen (52)..

VG - 02 okt 21 kl. 19:35

Trekker seg fra «Skal vi danse»

Anniken Jørgensen Trekker seg fra «Skal vi danse»..

NRK - 5 timer siden

Tysklands sentralbanksjef går av

Sjefen for den tyske sentralbanken, Jens Weidmann, Trekker seg frå jobben etter ti år. Han har bede president Frank-Walter Steinmeier om å få gå av frå nyttår. I eit brev til staben sin skriv han at han synest ti år er nok for ein sentralbanksjef.

Dagbladet - Igår: 10:30

Trekker bok etter jøde-beskrivelse

- En utrolig merkelig ting å skrive, sier Jacob Holm-Lupo om Cappelen Damms beskrivelse av jødedommen. Forlaget sier kapitlet i læreboka var en glipp..

NRK - Igår: 01:40

USAs Afghanistan-utsending trekkes

Zalmay Khalilzad, USAs Afghanistan-utsending, Trekker seg, opplyser utenriksminister Antony Blinken. Khalilzad ledet USAs diplomatiske arbeid i Afghanistan fram til Taliban tok over makten i august. Khalilzad ble utnevnt av Donald Trump i 2018 og ble en nøkkelfigur i fredsforhandlingene med Taliban.

NRK - Igår: 18:12

Røttingen til vitenskapsakademi

Norges globale helseambassadør, John-Arne Røttingen, er valgt inn som ett av ti nye internasjonale medlemmer i det amerikanske medisinske akademiet (National Academy of Medicine) i 2021. Det skriver Regjeringen i en pressemelding. Akademiet Trekker særlig frem Røttingens innsats i etableringen av vaksineutviklingskoalisjonen Cepi med hovedkvarter i Norge.

NRK - I førrgår: 15:50

Per-Willy Amundsen beklager

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen fra Fremskrittspartiet beklager kritikken han rettet mot partiets ungdomsorganisasjon (FpU) tidligere i høst. I en diskusjon på Facebook i september skrev Amundsen at FpU ikke lenger var «til nytte for Frp», og at FpU ikke hadde «bidratt med noe som helst» til hans valgkamp. I dag, i et innlegg på samme nettsted der han takker for vervet som leder for Stortingets justiskomité, skriver Amundsen at han har fått mange rekaksjoner etter FpU-kritikken: – Jeg vil beklage for det jeg har sagt, og vil bygge et godt forhold til vår ungdomsorganisasjon fremover.

Dagbladet - 25 sep 21 kl. 08:28

Trekker seg fra prestisjepris

Etter at Dagbladet stilte henne spørsmål om «Brobyggerprisen» sitt samarbeid med organisasjonen Muslim World League, som eksperter knytter til Saudi-Arabias autoritære regime, Trekker Cecilia Brækhus seg som juryleder for prisen..

NRK - 17 okt 21 kl. 02:05

Venezuela avbryter forhandlinger

Venezuela sier de avbryter forhandlingene med opposisjonen i Mexico etter at en forretningsmann som står president Nicolás Maduro nær, er utlevert til USA. Jorge Rodriguez, som har ledet regjeringens delegasjon til samtalene i Mexico, sa at de avlyser reisen til neste forhandlingsrunde i Mexico søndag. Men han sa ikke at Venezuela Trekker seg helt fra forhandlingene, som Norge er tilrettelegger for.

VG - 16 okt 21 kl. 19:35

Maren Lundby Trekker seg fra «Skal vi danse»: – Noe har vært galt

Nylig meldte hun forfall til OL; nå er skihopperen også ute av dansen. Aldri før har så mange deltagere trukket seg fra konkurransen som i år..

NRK - 23 sep 21 kl. 14:39

Trekker seg etter deportasjon

USAs spesialutsending til Haiti Daniel Foote Trekker seg fra stillingen i protest mot massedeporteringen av haitiske migranter som har flyktet fra hjemlandet til USA. – Jeg vil ikke assosieres med USAs inhumane, kontraproduktive beslutning om å deportere tusenvis av flyktninger og illegale migranter til Haiti. Et land hvor amerikanske tjenestemenn må beleire seg av frykt for væpnede gjenger som styrer dagliglivet, skriver han i sin avskjedssøknad..

NRK - 15 okt 21 kl. 10:56

Trekker seg frå Evergrande-avtale

Den kinesiske statseigde eigedomsutviklaren Yuexiu Property har trekt seg frå ein avtale verdt 1,7 milliardar dollar om å kjøpe hovudkvarteret til eigedomsselskapet Evergrande i Hongkong, melder Reuters. Milliardgjelda til Evergrande har skapt uro på børsane den siste tida. Avtalen mellom Yuexiu og Evergrande etter at styret i Yuexiu frykta den enorme gjelda skulle føre til vanskar med å gjennomføre avtalen..

VG - 14 okt 21 kl. 18:48

Handikapforbundet: – Sandra er en rollemodell!

Handikapforbundet jubler over statsrådsutnevnelsen av Sandra Borch – og Trekker henne fram som en strålende forbilde, men aldri et alibi..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:59

Bellona-Hauge: – Trist og lei meg

Bellona-stifter Frederic Hauge er skuffet over at den nye regjeringsplattformen ikke inneholder flere konkrete planer innen karbonfangst og -lagring (CCS). – Jeg er trist og lei meg etter første gjennomlesning av dette. Jeg hadde virkelig forventet noe helt annet, sier han til NRK.

E24 - 13 okt 21 kl. 15:38

Wall Street Trekker på skuldrene etter Fed-nyhet

Børsene i USA reagerer nøytralt etter at landets sentralbank signaliserer nedtrapping av sine massive støttekjøp i midten av november..

VG - 13 okt 21 kl. 12:07

Jelena Välbe valgt inn for Putin – men Trekker seg

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe (53) stilte til valg for Vladimir Putins parti - og ble valgt inn i parlamentet. Men hun sier fra seg mandatet..

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 12:07

Jelena Välbe valgt inn for Putin – men Trekker seg

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe (53) stilte til valg for Vladimir Putins parti - og ble valgt inn i parlamentet..

NRK - 13 okt 21 kl. 00:01

Seier til Somalia i FN-domstolen

Den internasjonale FN-domstolen har gitt Somalia retten til mesteparten av et mulig ressursrikt område i Indiahavet som Kenya hadde gjort krav på. FN-domstolen slår fast at landene ikke har evnet å komme til enighet om en maritim grense, og Trekker selv en ny grense. Den ligger mye nærmere kravet til Somalia, men Kenya får beholde en liten del av havområdet..

NRK - 11 okt 21 kl. 07:43

Høie: – Vi kunne vært enda bedre

Helseminister Bent Høie (H) sier koronapandemien rammet noen grupper i samfunnet hardere enn andre. Særlig mener han innvandrere var utsatt. – Vi kunne vært bedre til å nå ut med informasjon.

NRK - 16 sep 21 kl. 16:45

Unge Venstre-leder Trekker seg

Sondre Hansmark Trekker seg, etter fire år som leder i Unge Venstre – Jeg kommer til å gå av som leder ved landsmøtet vårt om noen uker. Jeg har hatt fire fantastiske år, og jeg er så stolt av alt Unge Venstre og Venstre har fått til, skriver han på Facebook..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:15

Isbreene krymper stadig raskere

Isbreene i Norge krymper hvert år. Og de krymper raskt. Det gjelder blant annet Styggedalsbreen.

NRK - 05 okt 21 kl. 04:39

Kraftig nedgang på børsen i Japan

Teknologiselskapene Trekker Tokyo-børsen nedover fra start tirsdag. Nikkei 225-indeksen var ned over 3 prosent etter en drøy times handel. 90 minutter etter åpning klokken 9 lokal tid.

NRK - 03 okt 21 kl. 20:25

Tror saken mot Hagen bli henlagt

Advokat Svein Holden er helt sikker på at Tom Hagen ikke kommer til å bli tiltalt for å ha drept Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober 2018. Overfor TV 2 forklarer Holden dette med bakgrunn i det bevisbildet han er kjent med.

VG - 10 sep 21 kl. 09:29

Human-Etisk Forbund Trekker sin partivurdering om menneskerettigheter

Human-Etisk Forbund (HEF) Trekker sin partivurdering om menneskerettigheter fordi metoden for analysen ikke var grundig nok og ikke ga et godt nok bilde av hverken partienes eller organisasjonens syn..

NRK - 02 okt 21 kl. 10:40

Stiller ikkje til val neste år

Filippinane sin president Rodrigo Duterte, meldte på søndag at han ikkje stiller til val som visepresident neste år. Duerte seier også at han Trekker seg frå politikken når perioden hans er over. Han kom med kunngjeringa då medarbeidaren hans, senator Bong Go, laurdag registrerte seg som visepresidentkandidat.

NRK - 02 okt 21 kl. 00:27

Vil bøte på dyr strøm med bostøtte

Flere partier Trekker fram økt bostøtte som et tiltak for å hjelpe folk som strever med høye strømregninger. NRK har spurt partiene på Stortinget om hva de ønsker å gjøre for å lette byrden for dem som rammes hardest av dyr strøm..

NRK - 01 okt 21 kl. 09:15

Torghatten-sjefen Trekker seg

Konsernsjef Roger Granheim går av som leder av transportselskapet Torghatten etter 17 år i konsernet. Stein André Herigstad-Olsen overtar. – Det er ingen dramatikk i dette, og det har lenge vært kjent for eiere og styret at jeg ville fratre når eierskiftet og transformasjonen av Torghatten var gjennomført, sier Roger Granheim og legger til at han har hatt en fantastisk tid i selskapet.

VG - 08 sep 21 kl. 15:08

Nortura Trekker tilbake flere varer på grunn av kreftfremkallende stoff

Nortura Trekker tilbake flere posteier og panerte produkter etter funn av det kreftfremkallende plantevernmiddelet etylenoksid..

VG - 08 sep 21 kl. 15:08

Nortura Trekker tilbake flere varer på grunn av kreftfremkallende stoff: – Stor og omfattende sak

Nortura Trekker tilbake flere posteier og panerte produkter etter funn av det kreftfremkallende plantevernmiddelet etylenoksid..

NRK - 01 okt 21 kl. 01:20

Danmark Trekker sak om flerkoneri

Evakuerte afghanere med flere koner eller mindreårige ektefeller får likevel ikke oppholdstillatelse i Danmark, slik Jyllands-posten skrev torsdag. Danmarks regjering anerkjenner ikke flerkoneri eller mindreårige ektefeller som grunnlag for oppholdstillatelse, sier utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye til nyhetsbyrået Ritzau. Han varsler at regjeringen vil legge fram forslag til en ny særlov som skal gi evakuerte afghanere mulighet til å søke toårig opphold i Danmark..

E24 - 30 sep 21 kl. 14:03

Bygger ny laksegigant - sjefen Trekker seg

NTS nærmer seg status som verdens syvende største lakseoppdretter, etter å ha innledet samtaler om sammenslåing med NRS. Samtidig melder NRS-sjefen sin avgang..

NRK - 29 sep 21 kl. 19:52

Truer med å trekke seg ut av Mali

Hvis Mali inngår en avtale med russiske leiesoldater for å bekjempe islamistgrupper, Trekker de danske styrkene seg ut, varsler Danmarks forsvarsminister. – Vi samarbeider ikke med leiesoldater. Det er helt uakseptabelt og en klar rød linje, sier forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Jyllands-Posten.

E24 - 29 sep 21 kl. 13:58

Miljøbevegelsen overrasket over SV-exit: – Det lover ikke godt

Miljøbevegelsen frykter for klima- og miljøpolitikken etter at SV Trekker seg fra regjeringssonderingene. – Det lover ikke godt at SV opplever at de ikke har fått nok igjen, sier Framtiden i våre hender-leder..

VG - 06 sep 21 kl. 20:15

Meny Trekker omstridt kylling

Den svenske kyllingprodusenten Kronfågel har vært i hardt vær for måten dyrene behandles på. Meny har hatt kyllingen i butikkhyllene, men Trekker nå partiet med frosne kyllingfileter med virkning fra tirsdag morgen..

Aftenposten - 28 sep 21 kl. 19:01

Oljenæringens krisepakke kan bli langt dyrere enn antatt. WWF krever at den nye regjeringen Trekker skattegaven tilbake.

Det viser utregninger fra Verdens naturfond (WWF). Miljøorganisasjonen mener den nye regjeringen må trekke tilbake den….

NRK - 28 sep 21 kl. 00:28

Polske regioner Trekker LHBT-soner

Etter at EU har truet med mindre finansiering, har de tre polske regionene Krakow, Rzeszow og Lublin trukket tilbake betegnelser om at de er «LHBT-frie soner». I juli gikk EU til rettslige skritt mot regjeringene i Polen og Ungarn som følge av det som blir sett på som LHBT-fiendtlige tiltak. Ungarn innførte en såkalt anti-pedofililov, som blant annet kriminaliserer «oppfordringer» til homoseksualitet.

NRK - 27 sep 21 kl. 15:56

Trekker seg frå FNs hovudforsamling

Afghanistans ambassadør til FN har trekt seg frå den planlagde talen i hovudforsamlinga måndag. Ghulam Isaczai, som representerte den avsette presidenten Ashraf Ghanis regjering, skulle ha halde ein tale i hovudforsamlinga, der det var venta at han skulle trasse Taliban-regimet. Men no er namnet til ambassadøren blitt fjerna frå talarlista.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt