Sharif

Tuesday, 16 July, 13:48

Nyheter om Sharif

NRK - 08 jan 24 kl. 15:09

Pakistans eksstatsminister Sharif kan igjen stille til valg

En kjennelse fra Pakistans høyesterett baner veien for at tidligere statsminister Nawaz Sharif kan stille til valg igjen. Sharif har tidligere blitt idømt forbud mot å stille til valg ut livet, men høyesterett har nå besluttet å omgjøre dette. Dermed kan den tidligere statsministeren igjen stå på stemmeseddelen i valget som holdes senere i januar.

VG - 03 jul 24 kl. 11:05

Drapet på Marita Strøm: Finske myndigheter har vært i kontakt med Irak

Ifølge opplysninger til den finske avisen Helsingin Sanomat, vil Finland forsøke å få dødsdommen mot Faraidun Latif Sharif omgjort..

NRK - 19 okt 23 kl. 10:04

Nawaz Sharif slipper å bli fengslet når han kommer hjem til Pakistan

Nawaz Sharif, som har vært Pakistans statsminister tre ganger, skal ikke pågripes når han vender hjem etter fire år i eksil, ifølge en rettskjennelse. Sharif dro til utlandet etter å ha blitt dømt til flere års fengsel for korrupsjon i 2018. Lørdag er det ventet at han kommer tilbake.

NRK - 09 feb 24 kl. 15:44

Nawaz Sharif erklærer seier i valget i Pakistan

Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif erklærer at han har vunnet valget i landet, og sier at partiet PMLN er det største etter valget torsdag. Det melder Reuters. Det skjer på tross av at uavhengige kandidater støttet av tidligere statsminister Imran Khan, ledet da halvparten av stemmene var telt opp tidligere fredag.

VG - 03 mar 24 kl. 10:02

Shehbaz Sharif valgt til ny statsminister i Pakistan

Nasjonalforsamlingen i Pakistan har valgt 72 år gamle Shehbaz Sharif til ny statsminister..

NRK - 03 mar 24 kl. 10:00

Pakistan: Shehbaz Sharif valgt til statsminister

Det nyvalgte parlamentet i Pakistan valgte søndag Shehbaz Sharif til statsminister i landet. Det blir hans andre periode i jobben. Valget i Pakistan var 8.

NRK - 11 feb 24 kl. 09:31

Pakistan: opptellingen i valget ferdig – Khan-tilhengere fikk flest mandater

Uavhengige kandidater som stort sett er støttet av Imran Khan, fikk 101 av 264 mandater i det pakistanske valget, ifølge endelige tall. Khan, som tidligere har vært statsminister i Pakistan, erklærte valgseier fredag, selv om kandidatene som støtter ham, ikke har flertall. Han sitter fengslet, og hans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), var utestengt fra å delta i valget.

NRK - 10 feb 24 kl. 10:23

Pakistans myndigheter avviser påstander om valgjuks

Landets UD slår fast at det er et «ubestridt faktum» at valget ble holdt forskriftsmessig. Også Pakistans forsvarssjef, Asim Munir, avfeier bekymringene. Både USA, Storbritannia og EU har oppfordret til undersøkelser av valggjennomføringen.

NRK - 09 feb 24 kl. 15:44

Nawaz Sharif erklærer at han har vunnet valget

Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif erklærer seier, og sier at partiet hans er det største etter valget..

NRK - 09 feb 24 kl. 07:36

Nawaz Sharif sikrer seter i pakistansk valg

Tidligere statsminister Nawaz Sharif har sikret 17 av 51 seter i nasjonalforsamlingen. Det viser en foreløpig opptelling, ifølge AFP. Natt til fredag ble det meldt om forsinkelser i opptellingen av stemmene i det pakistanske valget, som har vært preget av stor uro..

NRK - 09 feb 24 kl. 04:28

Forsinkelser i valgresultatene i Pakistan

Mer enn et halvt døgn etter at valglokalene stengte i Pakistan, er bare noen få seter i landets nasjonalforsamling fordelt. Valget har vært preget av sterk uro. Årsaken til forsinkelsene skal være «problemer med internett», opplyser landets valgkommisjon, uten å utdype nærmere.

Klartale - 08 feb 24 kl. 10:29

Pakistan styrker sikkerheten på valgdagen

Valglokalene har åpnet i Pakistan. Det skjedde klokka 4 torsdag norsk tid.Myndighetene har stengt mobilnettet på valgdagen.

NRK - 13 dec 23 kl. 10:40

Pakistans tidligere statsminister tiltalt for å ha lekket statshemmeligheter

Den tidligere statsministeren i Pakistan, Imran Khan, har onsdag blitt tiltalt av den pakistanske domstolen for å ha lekket statlige hemmeligheter. Det melder Reuters, som siterer pakistanske Express News TV. Khan vant valget i 2018, men ble avsatt i 2022 etter et mistillitsforslag.

NRK - 21 okt 23 kl. 11:40

Pakistans eksstatsminister hjemme igjen etter fire år i eksil

Nawaz Sharif kom lørdag hjem til Pakistan etter fire år i eksil. Den korrupsjonsdømte eksstatsministeren satser nå på en fjerde periode ved makten. Hjemkomsten skjer tre måneder før valget på ny nasjonalforsamling, og Sharif skal nå lede valgkampen til sitt eget parti.

NRK - 09 mar 24 kl. 14:41

Pakistan: Asif Ali Zardari valgt til president for andre gang

Asif Ali Zardari, enkemannen etter Pakistans drepte første kvinnelige leder Benazir Bhutto, ble lørdag valgt til president for andre gang, melder lokale medier. Zardari, som tidligere var president fra 2008 til 2013, ble valgt med 411 stemmer mot 181 for den opposisjonsstøttede kandidaten, ifølge en opptelling av stemmer fra blant annet nasjonale parlamentsmedlemmer og senatorer. Lovgivere i Pakistans folkeparti (PPP) stemte Zardari inn i den stort sett seremonielle stillingen, støttet av Pakistans muslimske liga – Nawaz (PMLN).

NRK - 03 jan 24 kl. 21:01

Imam skutt og drept i New Jersey

Imamen Hassan Sharif ble skutt utenfor en moské i den amerikanske delstaten New Jersey tidlig onsdag morgen, lokal tid. Sharif døde senere av skadene, melder CBS News. Guvernør i New Jersey, Phil Murphy, forsøker å berolige muslimer i delstaten etter drapet.

NRK - 13 feb 24 kl. 19:38

Pakistan: De to største partiene enige om å danne regjering

Partiene ble de største etter valget, som ikke utpekte noen klar vinner. Tirsdag ble de enige om å danne en koalisjonsregjering. På en felles pressekonferanse uttalte partiene Pakistans muslimske liga-Nawas (Pml-N) og Pakistans folkeparti (PPP) at de vil få med seg mindre partier for å danne regjering.

NRK - 09 feb 24 kl. 20:08

Imran Khan erklærer seier i KI-melding

På X-kontoen til den fengslede tidligere stasministeren i Pakistan, Imran Khan, deles fredag kveld en KI-generert video der han hevder å ha seiret i landets valg, melder Reuters. Khans parti PTI er formelt utestengt fra å delta i valget, men fredag morgen ledet tilhengerne hans den foreløpige opptellingen i det pakistanske valget. Tidligere fredag erklærte også Nawaz Sharif, leder for partiet PMLN, seier i valget..

NRK - 09 feb 24 kl. 20:08

«Imran Khan» erklærer seier i KI-melding

På X-kontoen til den fengslede tidligere stasministeren i Pakistan, Imran Khan, deles fredag kveld en KI-generert video der en kunstig variant av Khan hevder å ha seiret i landets valg, melder Reuters. Khans parti PTI er formelt utestengt fra å delta i valget, men fredag morgen ledet tilhengerne hans den foreløpige opptellingen i det pakistanske valget. Tidligere fredag erklærte også Nawaz Sharif, leder for partiet PMLN, seier i valget..

VG - 09 feb 24 kl. 15:47

Valget i Pakistan: Nawaz Sharif erklærer seier

Den tidligere statsministeren sier partiet Pakistan Muslim League-Nawaz (PMLN) fikk flest stemmer i torsdagens valg, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 09 feb 24 kl. 08:34

Imran Khan-støttede kandidater leder valgopptelling

Den tidligere statsministeren Imran Khan er fengslet, men kandidater støttet av partiet hans PTI, leder den foreløpige opptellingen i det pakistanske valget. Hittil har PTI-støttede kandidater sikret seg 47 av 101 seter i nasjonalforsamlingen, melder blant andre BBC. Tidligere fredag morgen ble det meldt at Khans motstander Nawaz Sharif og partiet PML (N) har sikret seg 17 seter.

NRK - 17 jan 24 kl. 17:33

Qatars tidligere finansminister dømt til 20 år i fengsel

Det melder Reuters. Ali Sharif Al Emadi er dømt til 20 år i fengsel og må betale en bot på over 16,7 milliarder dollar for blant annet hvitvasking, ifølge byrået. Al Emadi var finansminister i landet fra 2013-2021..

NRK - 21 dec 23 kl. 15:55

Khan-anke avvist – får fortsatt ikke stille til valg i Pakistan

Pakistans eksstatsminister Imran Khan får fortsatt ikke stille i valg etter at en domstol avviste en anke om å suspendere en tidligere dom, ifølge forsvareren. Beslutningen kom en dag før fristen gikk ut for å sende inn nominasjonspapirer til valget til provins- og nasjonalforsamlinger 8. februar neste år.

Aftenposten - 22 okt 23 kl. 19:30

Mohammad Sharif bidro med kulturelle aktiviteter på Grønland

Mohammad Sharif (1937–2023).

NRK - 04 okt 23 kl. 13:04

Finske myndigheter: Skal ha samtaler med Irak og Norge

Finske myndigheter melder at justisminister Leena Meri og innenriksminister Mari Rantanen har diskutert saken om Faraidun Latif Sharif, som rømte fra fengsel i 2012, skriver VG. Det var i helgen VG, Namdalsavisa og finske Helsingin Sanomat avslørte at Sharif, som er dømt til døden for å ha bestilt drapet på norske Marita Strøm i 2004, har levd i frihet i Finland i ni år..

VG - 31 okt 23 kl. 12:08

Ber om svar fra Finland: – Bryter med grunnleggende følelse av rettferdighet

Himanshu Gulati (Frp) har sendt en formell henvendelse til den finske regjeringen om hva de kommer til å gjøre med Faraidun Latif Sharif, den drapsdømte mannen som lever i frihet i Finland..

VG - 02 okt 23 kl. 14:54

Drapsdømt rømte til Finland: Politiet ventet over 1,5 år med å varsle familien

I mars 2019 fikk norske myndigheter informasjon om at drapsdømte Faraidun Latif Sharif (51) var funnet i Finland. Det fikk ikke døtrene vite før i desember året etter..

VG - 01 okt 23 kl. 16:09

Finlands statsminister: – Vi må finne ut hvordan dette er mulig

Den finske statsministeren fikk søndag spørsmål om landets håndtering av drapsdømte Faraidun Latif Sharif..

VG - 30 sep 23 kl. 18:06

Stusser over finsk håndtering: – Oppsiktsvekkende

Finland avslørte at drapsdømte Faraidun Latif Sharif løy om egen identitet for å få opphold. Men irakeren – som er dømt for drap på en norsk kvinne i Nord-Irak – fikk likevel fornyet oppholdstillatelse..

VG - 14 sep 23 kl. 03:25

Sara (10) funnet død i England – tre slektninger pågrepet

Faren, stemoren og onkelen til ti år gamle Sara Sharif skal ha reist til Pakistan dagen før hun ble funnet død..

Dagbladet - 14 sep 23 kl. 03:10

Drept: Far, stemor og onkel arrestert

Faren, stemora og onkelen til drepte Sara Sharif (10) ble pågrepet mistenkt for drap da de landet i England onsdag..

NRK - 16 aug 23 kl. 20:27

Saudi-Arabia henrettet amerikaner

En amerikansk statsborger som er dømt for å ha torturert og drept sin egen far, er henrettet i Saudi-Arabia, ifølge statlige medier. Dødsdommen mot Bishoy Sharif Naji Naseef ble fullbyrdet i Riyadh-regionen, nyhetsbyrået SPA onsdag. Det oljerike kongedømmet blir hyppig kritisert for sin omfattende bruk av dødsstraff.

NRK - 12 aug 23 kl. 12:54

Ny statsminister i Pakistan

Regjeringen og opposisjonen i Pakistan er enige om at senator Anwaar ul Haq Kakar blir ny statsminister og leder for en midlertidig regjering. Enigheten ble kunngjort lørdag etter et møte mellom avtroppende statsminister Shehbaz Sharif og opposisjonsleder Raja Riaz. Kakar kommer fra Balutsjistan, den pakistanske provinsen med minst befolkning.

NRK - 06 aug 23 kl. 07:46

Pakistans befolkning øker

Pakistan har rundet 250 millioner innbyggere. Bare på seks år er det blitt 35 millioner flere innbyggere. Og dette gir utfordringer for befolkningsveksten går mye fortere enn den økonomiske veksten, i følge statsminister Shebaz Sharif.

NRK - 07 jul 23 kl. 16:09

Flere tusen tok til gatene i protest mot koranbrenning

En koranbrenning i Sverige har opprørt flere tusen mennesker i Pakistan. Over hele landet har folk tatt til gatene i protest, skriver AFP. Demonstrantene brant svenske flagg.

NRK - 11 mar 23 kl. 09:58

Bombe rammet prisutdeling for journalister i Afghanistan

Minst én person ble drept og fem såret da en bombe eksploderte under en prisutdeling for journalister i byen Mazar-e-Sharif, opplyser afghansk politi. Ifølge ubekreftede meldinger på Twitter er så mange som sju personer drept. Eksplosjonen skjedde i kultursenteret Tabian Farhang lørdag, mens journalister var samlet i forbindelse med en prisutdeling, opplyser Mohammad Asif Waziri, som er en Taliban-utnevnt talsmann for politiet på stedet.

NRK - 22 maj 23 kl. 02:54

USA kritiserer israelsk minister

Det amerikanske utenriksdepartementet kritiserer besøket Israels sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir avla Tempelhøyden i Jerusalem søndag. – Dette hellige området skal ikke brukes til politiske formål, og vi oppfordrer alle parter til å respektere dets hellighet, heter det i uttalelsen fra USA. Ultranasjonalistiske Itamar Ben-Gvir besøkte høyden søndag.

NRK - 21 maj 23 kl. 13:21

Ultranasjonalistisk minister besøkte Tempelhøyden

Israels ultranasjonalistiske sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir avla Tempelhøyden med al-Aqsa-moskeen i Jerusalem et omstridt besøk søndag. Ifølge politiet gikk besøket fredelig for seg. Ben-Gvir selv la ut et bilde av seg selv på høyden, der han uttalte at «Jerusalem er vår sjel».

NRK - 12 maj 23 kl. 12:15

Eksstatsminister Imran Khan løslates mot kausjon i Pakistan, melder lokal TV-stasjon

En domstol i Pakistan har gitt ordre om at eksstatsminister Imran Khan skal løslates mot kausjon. Han kan ikke pågripes på nytt de neste to ukene. Kjennelsen kommer dagen etter at retten fastslo at pågripelsen og varetektsfengslingen av Khan var ulovlig.

NRK - 24 okt 22 kl. 17:28

Pakistansk journalist drept av kenyansk politi

Journalisten Arshad Sharif, som flyktet fra Pakistan der han risikerte straffeforfølgelse for oppvigleri, er skutt og drept av politiet i Kenya. 49-åringen jobbet for den pakistanske TV-stasjonen ARY og var en markant kritiker av Pakistans mektige militære. Han var også en uttalt tilhenger av tidligere statsminister Imran Khan som måtte gå av etter et mistillitsvotum i nasjonalforsamlingen i april.

NRK - 12 mar 23 kl. 16:29

IS tar på seg ansvar for bombeangrep

Terrorgruppa IS har påtatt seg ansvaret for et bombeangrep i den afghanske byen Mazar-e-Sharif i går. Det melder blant andre nyhetsbyrået Reuters. En sikkerhetsvakt ble drept.

NRK - 08 mar 23 kl. 17:03

Vannkanoner mot folkemøte utenfor Imran Khans hus

Politiet har brukt vannkanoner mot tilhengere som er samlet utenfor huset til Pakistans tidligere statsminister Imran Khan, opplyser pakistanske tjenestemenn. Drøyt tjue personer er pågrepet for å ha brutt et forbud mot å holde et folkemøte, opplyser politiet i Lahore. Khan, som nå leder opposisjonen, ble avsatt etter en mistillitsvotering i nasjonalforsamlingen i april i fjor.

NRK - 20 feb 23 kl. 06:41

14 døde i bussulykke i Pakistan

Minst 14 passasjerer døde og 63 andre ble skadd da en buss kjørte av en motorvei i stor fart og veltet i den østlige delen av Pakistan. Ulykken skjedde natt til mandag nær byen Kallar Kahar i Punjab-provinsen. Det opplyser politi og lokale myndigheter.

Klartale - 17 feb 23 kl. 14:21

Taliban forbyr prevensjon

Afghanske jordmødre og aktivister advarer. Taliban forbyr salget av prevensjon i to byer. De mener prevensjon er en vestlig konspirasjon.

NRK - 03 jan 23 kl. 08:08

Høyrenasjonalistisk minister besøkte Jerusalems hellige høyde

Den ultranasjonalistiske israelske sikkerhetsministeren Itamar Ben-Gvir har besøkt Den hellige høyden som huser al-Aqsa-moskeen i Jerusalems okkuperte gamleby. Palestinere reagerer kraftig på besøket, som de ser på som en provokasjon. Haram al-Sharif, av jøder omtalt som Tempelhøyden, ligger i gamlebyen i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com