Sana

Tuesday, 20 February, 22:22

Nyheter om Sana

NRK - 29 dec 23 kl. 04:04

Israelske luftangrep nær Damaskus

srael har to ganger på få timer angrepet mål sør i Syria og i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge syriske statlige medier. Eksplosjoner kunne torsdag kveld høres i nærheten av hovedstaden. – Vårt luftvern fanger opp fiendtlige mål i nærheten av Damaskus, meldte det statlige nyhetsbyrået Sana, som beskrev angrepet som israelsk.

NRK - 13 jan 24 kl. 02:05

Houthi-kanal: USA og Storbritannia gjennomfører nye angrep mot Jemens hovedstad Sana

USA og Storbritannia gjennomfører i natt nye angrep mot Jemens hovedstad Sana. Det hevder Houthienes TV-stasjon. Ubekreftede meldinger går ut på at det er al-Dilmi flybasen, som ligger i nærheten av flyplassen i hovedstaden, hvor det gjennomføres angrep.

NRK - 02 feb 24 kl. 10:37

Tre drept i rakettangrep mot Damaskus

Minst tre militssoldater er drept i et antatt israelsk rakettangrep mot mål sør i den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge SOHR. – Et israelsk luftangrep var i morgentimene rettet mot en militærpost i Aqraba og en i al-Ghazlaniyah-området på veien til den internasjonale flyplassen i Damaskus. Postene var bemannet av den libanesiske Hizbollah-militsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NRK - 13 jan 24 kl. 10:28

Houthi-talsmann kallar USAs angrep ineffektivt

Det amerikanske angrepet på ein militærbase utanfor Sana var ineffektivt, seier talsmann for houthi-opprørarane, Mohammed Abdulsalam til Reuters. USA gjennomførte eit angrep mot basen natt til laurdag for å ramme radarsystemet til opprørarane. Målet var å gjere det vanskelegare for houthiane å angripe skipstrafikken i Rødehavet..

NRK - 13 jan 24 kl. 10:28

Houthi-talsmann kallar USAs angrep ineffektive

Dei amerikanske angrepa mot houthi-mål i Jemen er ineffektive, seier talsmann for houthi-opprørarane, Mohammed Abdulsalam til Reuters. Dei siste dagane har USA med allierte styrkar gjennomført angrep mot mål i Jemen. Natt til laurdag gjennomførte USA angrep mot ein militærbase utanfor Sana for å ramme radarsystemet til opprørarane.

NRK - 13 jan 24 kl. 10:28

Houthi-talsmann kallar USAs angrep har liten effekt

Dei amerikanske angrepa mot houthi-mål i Jemen har liten effekt på angrepa mot skipstrafikk i Rødehavet, seier talsmann for houthi-opprørarane, Mohammed Abdulsalam til Reuters. Dei siste dagane har USA med allierte styrkar gjennomført angrep mot mål i Jemen. Natt til laurdag gjennomførte USA angrep mot ein militærbase utanfor Sana for å ramme radarsystemet til opprørarane.

NRK - 13 jan 24 kl. 04:57

Det amerikanske forsvaret stadfestar angrep mot radaranlegg i Jemen

USA gjennomfører i natt nye angrep mot Jemens hovudstad Sana. Målet var radarsystemet til Houthiane, opplyste det amerikanske forsvaret no i natt. Det melder AFP.

NRK - 12 jan 24 kl. 11:42

Russland fordømmer britisk-amerikansk angrep i Jemen

Kreml kaller angrepene på Houthi-mål illegitime i henhold til folkeretten. – Som dere vet, ble det vedtatt en resolusjon i FN. Vi avsto fra å stemme, og landene som utførte angrepet, forsøkte å gi et folkerettslig grunnlag for handlingene sine, sier den russiske presidentens talsperson Dmitrij Peskov.

Klartale - 12 jan 24 kl. 11:00

Hva er houthi-bevegelsen?

Houthiene er en politisk bevegelse. De har kontrollert store deler av Jemen siden 2014.De representerer Zaidene i Nord-Jemen.

VG - 06 nov 23 kl. 13:21

Høygravide Sana ble knivstukket 78 ganger i Danmark – nå er to mennesker dømt

Drapssaken rystet Danmark: Høygravide Sana Yaseen ble drept på brutalt vis – nå er to personer dømt..

NRK - 09 dec 23 kl. 17:31

Houthi-opprørerne truer med å angripe alle skip på vei til Israel

Hvis ikke Gaza får all maten og medisinen befolkningen trenger, kan alle skip i Rødehavet med kurs for Israel, bli mål for angrep, advarer Houthi-opprørerne. En talsmann for de jemenittiske opprørerne sier lørdag at alle skip med kurs for israelske havner, uansett nasjonalitet, vil kunne bli et mål for deres angrep. Houthi-opprørerne, som tok makten i Jemens hovedstad Sana i 2014 og kontrollerer store deler av landet, har hevdet å ha gjennomført flere droneangrep mot Israel som en gjengjeldelse for Israels krig mot Hamas.

NRK - 06 nov 23 kl. 21:43

Redd Barna gjenopptar arbeidet nord i Jemen

Redd Barna har gjenopptatt arbeidet nord i Jemen, ti dager etter at organisasjonen innstilte virksomheten da en ansatt døde i myndighetenes varetekt. Redd Barnas direktør for sikkerhet og trygghet, Hisham Al-Hakimi, ble pågrepet i Sana 9. september, utenfor aktiv tjenestetid.

NRK - 01 sep 23 kl. 06:28

Uverdig ved Vinstra mottak

Et tilsyn ved Vinstra mottak i slutten av august, har avdekket uverdige forhold. Det skriver GD. Avvikene handler om manglende renhold, dårlig inneklima, manglende radonmåling og bekymring knyttet til ett av byggene folk bor i i forhold til rasfare.

NRK - 07 aug 23 kl. 03:26

Syria hevder fire soldater er drept i israelsk luftangrep

Fire syriske soldater er drept i et israelsk rakettangrep nær Damaskus, ifølge statlige medier i Syria. I tillegg ble fire soldater såret i angrepet, som førte til «noen materielle ødeleggelser», ifølge en uttalelse fra en militærkilde som ble gjengitt av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana natt til mandag. Ifølge kilden skal det ha dreid seg om et luftangrep utført fra Golanhøydene ved 2.

NRK - 07 sep 23 kl. 10:31

UD bistår ikke med å hente terrorsiktet nordmann hjem fra Jemen

Den terrorsiktede nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale, som sitter fengslet i Jemens hovedstad Sana, får ikke hjelp av norske myndigheter til å komme hjem til Norge. Det skriver VG. Familien fikk beskjeden onsdag.

NRK - 19 jul 23 kl. 09:35

Syriske soldater meldes drept i israelsk angrep mot Damaskus

Israel har angrepet et område nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige syriske medier. To soldater meldes drept. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en militærkilde på at to soldater ble drept og at angrepet forårsaket noen materielle skader.

NRK - 19 jul 23 kl. 09:35

Syriske medier: Syriske soldater skal være drepte etter israelske angrep mot Damaskus

Israel har angrepet et område nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige syriske medier. To soldater meldes drept. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en militærkilde på at to soldater ble drept og at angrepet forårsaket noen materielle skader.

NRK - 12 aug 23 kl. 20:34

SOHR: Dødstallet etter IS-angrep i Syria stiger til 33

ødstallet etter et IS-angrep rettet mot syriske regimesoldater øst i landet har steget til 33, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tidligere ble det opplyst at 26 var drept i angrepet. Ifølge SOHR angrep IS-krigere en militærbuss i provinsen Deir al-Zor torsdag.

Aftenposten - 11 aug 23 kl. 10:50

Opplysninger til VG: Bryan Fiabema signerer for Real Sociedad

Tromsø-gutten Bryan Fiabema (20) fortsetter karrieren i Spania. Fredag gjennomfører han den medisinske testen i San….

Aftenposten - 11 aug 23 kl. 10:50

Bekreftet: Bryan Fiabema klar for Real Sociedad

Tromsø-gutten Bryan Fiabema (20) fortsetter karrieren i Spania. Fredag gjennomførte han den medisinske testen i San….

NRK - 09 jul 23 kl. 08:16

Jemens Houthi-opprørere forbyr svensk import etter koranbrenning

Houthi-opprørerne i Jemen har forbudt import fra Sverige i protest mot brenningen av Koranen i Stockholm. – Jemen er det første islamske landet som forbyr import av svenske varer etter bruddet og skjendingen av muslimenes aller helligste, uttalte Houthi-handelsministeren Al Masirah. Han beskrev den svenske importen som begrenset, men sa at avgjørelsen har en symbolsk verdi og at forbudet var det minste de kunne gjøre.

NRK - 20 apr 23 kl. 01:27

Houthiene: – Minst 79 døde og over 100 ble skadd under pengeutdeling i Jemen

Panikken brøt ut da noen kjøpmenn begynte å dele ut penger til fattige folk i hovedstaden Sana, uttaler en talsmann for Houthi-opprørerne natt til torsdag. Kjøpmennene sto bak et arrangement som ikke var koordinert med lokale myndigheter. De delte ut penger til flere hundre fattige mennesker som møtte frem i Bab al-Jemen-området i gamlebyen i Sana.

VG - 19 apr 23 kl. 08:40

Bild: Mané får rekordbot etter bråket med Sané

Sadio Mané får den høyeste boten Bayern München noensinne har gitt en spiller som følge av bråket i garderoben med Leroy Sané, skriver Bild..

VG - 15 apr 23 kl. 22:29

Slik så Sané ut – tre dager etter bråket med Mané

(Bayern München – Hoffenheim 1–1) Tre dager etter garderobebråket med Sadio Mané (31), spilte Leroy Sané (27) kamp med tydelig hoven leppe..

Aftenposten - 15 apr 23 kl. 22:29

Slik så Sané ut – tre dager etter bråket med Mané

(Bayern München – Hoffenheim 1–1) Tre dager etter garderobebråket med Sadio Mané (31), spilte Leroy Sané (27) kamp med….

Aftenposten - 13 apr 23 kl. 15:32

Bild: Sadio Mané og Leroy Sané suspendert av Bayern München

Sadio Mané og Leroy Sané skal ha blitt suspendert av den tyske storklubben for bråket etter Champions League-kampen mot….

VG - 13 apr 23 kl. 15:32

Bild: Sadio Mané og Leroy Sané suspendert av Bayern München

Sadio Mané og Leroy Sané skal ha blitt suspendert av den tyske storklubben for bråket etter Champions League-kampen mot Manchester City tirsdag..

NRK - 19 feb 23 kl. 00:11

Flere drept i israelsk angrep i Syria

Flere er drept i et israelsk angrep sentralt i Syrias hovedstad Damaskus. Ifølge observatørgruppa SOHR er det snakk om 15 personer. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en kilde i militæret på at fem mennesker er drept, blant dem en soldat.

NRK - 10 maj 23 kl. 05:57

Saudi-Arabia og Syria gjenopptar forholdet

Saudi-Arabia og Syria vil gjenåpne hverandres diplomatiske kontorer i det andre landet, mer enn ti år etter at forholdet mellom landene ble lagt på is. Kunngjøringen kom tirsdag, noen dager etter at Syria ble tatt inn i varmen igjen i Den arabiske liga. Syria ble kastet ut av ligaen i 2011 som følge av regimets brutale behandling av demonstranter som protesterte mot det.

NRK - 03 maj 23 kl. 17:58

Irans president hyllet Assad i Damaskus

Syrias president Bashar al-Assad fikk onsdag besøk av sin iranske kollega Ebrahim Raisi. Han hyllet Assad og utfallet av Syria-krigen. – Syrias regjering og folk har gått gjennom store vansker.

NRK - 29 apr 23 kl. 04:29

Syria: Har skutt ned israelske raketter

Det syriske luftforsvaret skal ha skutt ned et mistenkt israelsk rakettangrep natt til lørdag, melder det statlige nyhetsbyrået Sana. Det er ikke klart om noen skal ha blitt skadd. Syriske medier melder også at angrepet og påfølgende eksplosjoner skal ha ført til at det har brutt ut branner sør for byen Homs.

NRK - 07 mar 23 kl. 02:36

Israelsk angrep på syrisk flyplass, melder nyhetsbyrå

Trafikken ved flyplassen i Aleppo er nede etter at et israelsk luftangrep rammet tirsdag, melder det syriske statlige nyhetsbyrået Sana. Sana siterer en militærkilde fra Syrias luftforsvar. Ifølge luftforsvaret ble det sendt opp raketter fra Middelhavet, vest for kystbyen Latakia i det vestlige Syria, skriver nyhetsbyrået.

Klartale - 20 apr 23 kl. 09:01

Over 85 døde og mer enn 300 ble skadd i Jemen

Flere er døde i Jemen. Kjøpmenn delte ut penger til fattige i en skole i hovedstaden Sana. Da oppstod det panikk.

NRK - 20 apr 23 kl. 03:10

Over 85 døde og mer enn 300 ble skadd under pengeutdeling i Jemen

Over 85 mennesker døde og over 300 ble skadd da noen kjøpmenn begynte å dele ut penger til fattige folk i hovedstaden Sana i Jemen. Det opplyser det Houthi-kontrollerte innenriksdepartementet natt til torsdag. Arrangementet fant sted innendørs i en skolebygning.

VG - 20 apr 23 kl. 02:09

Houthiene: – Minst 79 døde og over 100 ble skadd under pengeutdeling i Jemen

Panikken brøt ut da noen kjøpmenn begynte å dele ut penger til fattige folk i hovedstaden Sana, uttaler en talsmann for Houthi-opprørerne natt til torsdag..

NRK - 17 apr 23 kl. 03:55

Minst 36 drept i antatt IS-angrep i Syria

Minst 36 personer er ble drept i et antatt IS-angrep mot trøffelsankere i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. 19 av de drepte var sivile og de 17 andre var militssoldater som kjemper på regjeringens side, ifølge nye tall fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Angrepet skjedde nær byen Hama vest i landet søndag.

NRK - 14 apr 23 kl. 09:22

Fangeutveksling i Jemen skal vere i gang

Fangeutvekslinga mellom den saudi-leia koalisjonen og houthi-opprørarane i Jemen er i gang, melder Den internasjonale Røde Kors-komiteen. Det skjer etter eit møte mellom partane i hovudstaden Sana denne veka. Utvekslinga av dei nesten 900 krigsfangane skal etter planen ta tre dagar..

NRK - 12 apr 23 kl. 23:00

Fangeutveksling i Jemen utsatt

Utvekslingen av nærmere 900 krigsfanger i Jemen vil begynne fredag, en dag senere enn opprinnelig varslet, opplyser en talsmann for eksilregjeringen. Fangeutvekslingen finner sted etter at en delegasjon fra Saudi-Arabia denne uka har hatt møter med houthiopprørerne i Jemens hovedstad Sana. (NTB).

VG - 12 apr 23 kl. 17:50

Bild: Slag i garderoben etter Bayern-tapet

Sadio Mané (31) skal ha slått Leroy Sané (27) i ansiktet i Bayern München-garderoben etter tirsdagens ydmykende 3–0-tap mot Manchester City..

NRK - 09 apr 23 kl. 09:02

Fredssamtaler i Jemen

En delegasjon fra Saudi-Arabia og Oman ankom hovedstaden Sana i Jemen søndag, der de skal møte houthienes leder til fredssamtaler. Det melder det houthikontrollerte nyhetsbyrået Saba. Målet med fredssamtalene er å avslutte den åtte år lange konflikten i landet.

NRK - 19 feb 23 kl. 00:11

SOHR: 15 drept i israelsk angrep i Damaskus

Et israelsk angrep mot Damaskus drepte minst 15 personer, blant dem sivile, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Observatørgruppa skriver ifølge AFP at angrepet var like ved et iransk kultursenter og at en boligblokk ble ødelagt. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en kilde i ledelsen av Damaskus-politiet på at et ikke oppgitt antall mennesker er drept og såret, og skriver at flere bygninger har fått store skader.

Aftenposten - 08 apr 23 kl. 13:34

Saudi-Arabia skal holde fredssamtaler i Jemen

Saudiarabiske og omanske utsendinger planlegger å besøke Jemens hovedstad Sana neste uke for å forhandle fram en….

NRK - 08 apr 23 kl. 13:27

Saudi-Arabia skal holde fredssamtaler i Jemen

Saudiarabiske og omanske utsendinger planlegger å besøke Jemens hovedstad Sana neste uke for å forhandle fram en permanent våpenhvile med houthiene. Målet med fredssamtalene er å avslutte den åtte år lange konflikten i landet, opplyser to personer involvert i samtalene til Reuters. Jemen har siden 2014 vært rammet av en krig mellom regjeringsstyrkene med støtte fra Saudi-Arabia og houthi-opprørerne, som har bånd til Iran.

NRK - 04 apr 23 kl. 00:55

To drept i israelsk rakettangrep i Syria

To sivile ble drept i et israelsk luftangrep mot den syriske hovedstaden Damaskus mandag kveld, melder det syriske statlige nyhetsbyrået Sana, ifølge AFP. Angrepet skal være det fjerde på under en uke. Ifølge militærkilder i Syria kom rakettene fra den okkuperte Golanhøydene.

NRK - 02 apr 23 kl. 02:11

Fem soldater såret i påståtte israelske angrep mot Syria

Israel har utført flere angrep mot mål i den syriske provinsen Homs, ifølge statlige syriske medier. De sier fem soldater ble såret. Ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er dette niende gang i år at Israel har angrepet syriske mål.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com