Paris-OL

Tuesday, 16 July, 13:37

Nyheter om Paris-OL

Nyhetspressen - 03 aug 23 kl. 13:53

Reiseguide: Utforsk Paris - Hvorfor Nordmenn Elsker Denne Byen

Paris, byen med kjærlighetens og kunstens atmosfære, har lenge vært en favorittdestinasjon blant nordmenn. Med sin rike historie, ikoniske arkitektur, gourmetmat, og romantiske atmosfære, tiltrekker Paris seg reisende fra hele verden. Nordmenn er ikke noe unntak, da de stadig returnerer til denne sjarmerende byen.

NRK - 07 jul 24 kl. 02:09

Vindmølla tilbake på Moulin Rouge

Paris-landemerket Moulin Rouge har fått tilbake vindmølla, etter at den ble ødelagt tidligere i år. Det skjer i tide til OLs fakkelstafett passerer stedet. På uforklarlig vis falt vindmøllebladene av i slutten av april i år.

NRK - 28 jun 24 kl. 15:57

Seinen ikke klargjort én måned før OL i Paris

Elven Seinen mislykkes fortsatt i vannkvalitetstestene én måned før OL i Paris, skriver The Guardian. Etter planen skal elven være vertskap for svømmekonkurransen i åpent vann og svømmeetappen i triatlon. – Vannkvaliteten forblir forringet på grunn av ugunstige hydrologiske forhold, lite solskinn, sesongmessige temperaturer under gjennomsnittet og forurensning, sa ordførerens kontor i en uttalelse.

NRK - 14 timer siden

Soldat skadet etter knivangrep i Paris

En soldat er skadet etter et knivangrep på en togstasjon sentralt i Paris mandag, melder nyhetsbyrået AFP. Politiet har kontroll på gjerningsmannen, opplyser innenriksminister Gerald Darmanin. Han opplyser på X at soldaten ikke er livstruende skadet.

VG - 11 jul 24 kl. 19:09

Paris-OL har satt olympisk rekord – 8,6 millioner solgte billetter

OL i Paris har allerede én rekord i bagasjen før mesterskapet har startet. 15 dager før leken begynner er det solgt 8,6 millioner billetter..

NRK - 07 jul 24 kl. 23:16

Flere tusen mennesker har samlet seg i gatene i Paris

Flere tusen mennesker har samlet seg i gatene i Paris søndag kveld. Det har stort sett gått stille og rolig for seg, men sent søndag kveld blir det hørt smell i hovedstaden. Store politistyrker er å se i gatene, og det blir brukt tåregass mot de oppmøtte på Place de la République..

Aftenposten - 07 jul 24 kl. 17:26

Filip Ingebrigtsen brøt 3000-meteren i Paris

Filip Ingebrigtsen kom aldri til mål på 3000-meteren som ble avholdt under Diamond League-stevnet i Paris..

VG - 07 jul 24 kl. 17:26

Filip Ingebrigtsen brøt 3000-meteren i Paris

Filip Ingebrigtsen kom aldri til mål på 3000-meteren som ble avholdt under Diamond League-stevnet i Paris..

NRK - 05 jul 24 kl. 13:57

Nytt avhør av Jakob Asserson Ingebrigtsen blir etter OL

Nytt avhør hos politiet av Jakob Asserson Ingebrigtsen blir i august, etter OL i Paris. Det melder Aftenposten. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

VG - 03 jul 24 kl. 12:15

Jæger løper 400 meter i Paris-OL

Friidrettsutøver Henriette Jæger har bestemt seg for å løpe 400 meter i sommer-OL i Paris. 21-åringen har den norske rekorden på distansen..

VG - 03 jul 24 kl. 11:51

Største norske tropp i sommer-OL på 42 år – 25 friidrettsutøvere fikk Paris-billett

Olympiatoppen tok onsdag ut ytterligere 61 utøvere til sommer-OL fra 27. juli til 11. august.

NRK - 01 jul 24 kl. 11:17

Hopp på børsen i Frankrike etter valget

Aksjemarkedet i Paris steg mandag fra start etter indikasjoner på at ytre høyre ikke sikrer seg absolutt flertall i den franske nasjonalforsamlingen. CAC 40-børsen i Paris åpnet opp 2,6 prosent etter valget søndag, skriver NTB. Marine Le Pens omstridte ytre høyre-parti Nasjonal Samling (RN) tok en sterk seier i den første runden, mens Emmanuel Macrons sentrumsallianse endte på tredjeplass bak ytre-venstre alliansen NFP.

VG - 30 jun 24 kl. 19:07

Småfly styrtet i Paris – tre døde

Småflyet de satt i, styrtet på en motorvei øst for Paris søndag, ifølge politiet..

NRK - 30 jun 24 kl. 18:50

Tre døde da småfly styrtet på motorvei utenfor Paris

Tre mennesker mistet livet da småflyet de satt i, styrtet på en motorvei øst for Paris søndag, ifølge politiet. Ingen biler ble truffet i flykrasjet, som skjedde på motorveien A4 i Noisiel øst for den franske hovedstaden. Ifølge en kilde i politiet skjedde ulykken fordi småflyet traff en høyspentledning.

NRK - 23 jun 24 kl. 23:40

Kvinne bitt av polarulver i dyrepark i Paris

En 37 år gammel kvinne ble tidlig søndag morgen angrepet av tre ulver mens hun jogget i en dyrepark i Paris. Hun fikk alvorlige skader, melder franske medier ifølge Expressen. Kvinnen skal ha jogget i en del av parken der det egentlig bare skal kjøres bil.

Aftenposten - 12 jul 24 kl. 15:22

Se hvem som gir Birgit Skarstein gullhjelp

Når du drømmer om gull i Paris, er det greit å få en to ganger olympisk mester som hjelper..

VG - 12 jul 24 kl. 15:22

Se hvem som gir Birgit Skarstein gullhjelp

Når du drømmer om gull i Paris, er det greit å få en to ganger olympisk mester som hjelper..

NRK - 11 jul 24 kl. 21:16

Katedralbrann slukket og skadene n er små

Brannen i katedralen i den nordfranske byen Rouen er slukket, og skadene omtales som små. Ett av tre spir på katedralen var under renovering, og det var en plastduk som tok fyr, 120 meter over bakken. Det er ukjent hvordan brannen oppsto, men det ble tidlig klart at det ikke ble noen reprise på brannen i Notre-Dame i Paris i 2019.

NRK - 11 jul 24 kl. 12:33

Brann i katedral i Frankrike

Det brenner i spiret til i en katedral i den franske byen Rouen. Det melder byens ordfører, ifølge Reuters. Rouen ligger i Normandie, nordvest for Paris.

VG - 09 jul 24 kl. 13:11

Etterforsker Le Pens presidentkampanje

Påtalemyndighetene i Paris mistenker ulovligheter under presidentvalget i 2022, ifølge franske medier..

NRK - 19 jun 24 kl. 16:12

To franske gutter siktet for voldtekt av jødisk jente

I Paris er to 13-åringer er siktet for gjengvoldtekt mot ei 12 år gammel jente i forstaden Courbevoie, nordvest for Paris lørdag kveld, skriver NTB. Mandag ble tre gutter pågrepet av politiet, og to av dem, begge 13 år, ble tirsdag kveld siktet for gjengvoldtekt, antisemittiske krenkelser og drapstrusler. Den tredje gutten, en 12-åring, er løslatt.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:08

Europeisk børsfall etter sjokkresultatet i det franske valget

De viktigste børsene i Europa falt ved handelsåpning mandag etter det overraskende resultatet i det franske valget. Den venstreorienterte koalisjonen Den nye folkefronten ble overraskende størst i valget. På forhånd hadde målinger spådd at ytre høyrepartiet Nasjonal samling ville få flest mandater.

Klartale - 08 jul 24 kl. 08:50

– Jeg våger ikke å tro det

Valget i Frankrike er nå over. Folk har stemt fram en ny nasjonalforsamling.Valget var i to runder.

VG - 07 jul 24 kl. 17:05

Ukrainsk 22-åring satte ny verdensrekord: – Fy søren!

Under Diamond League-stevnet i Paris satte en 22 år gammel høydehopper ny versdensrekord for kvinner - med et hopp på 2,10..

Aftenposten - 07 jul 24 kl. 16:36

Snakket om den spesielle sykkelturen før sønnen døde: - Han ville vi skulle gjøre noe for andre

Wenche og Frode Laukholm syklet i mål i Paris med ei russelue og en maskot på styret..

NRK - 28 maj 24 kl. 06:07

Den regjerende OL-mesteren ikke med til Paris

For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris. Ifølge en melding fra Ecuadors sykkelforbund mandag er Jhonatan Narváez landets deltaker i landeveisrittet og temporittet.

NRK - 18 apr 24 kl. 11:14

Danmark kan få hjelp av Notre-Dame-eksperter

Notre-Dame i Paris er stort sett gjenoppbygd etter brannen for fem år siden. Nå har ordføreren i København kontaktet Paris' ordfører for å høste råd. Københavns ordfører Sophie Hæstorp Andersen sier at de skal trekke på Paris' erfaringer fordi de måtte gjenskape et unikt historisk bygg, skriver Danmarks Radio.

NRK - 06 jul 24 kl. 10:40

Vindmølla på Moulin Rouge er på plass igjen

Fredag ble det feiret at den ikoniske vindmølla igjen var på plass på landemerket i Paris. Bladene på vindmølla falt av i april. Siden det har de jobbet hardt for å få dem på plass igjen før OL, skriver DR.

NRK - 04 jul 24 kl. 21:02

Håndballjentene åpnet OL-oppkjøringen med klar seier over Frankrike

Henny Reistad sto fram da Norge slo Frankrike 34-22 i første testkamp inn mot OL i Paris. Dermed fikk det norske laget revansj etter at Frankrike vant VM-finalen før jul i fjor. Norge tok kontroll på kampen og ledet 15-11 til pause i hallen i Pau.

VG - 04 jul 24 kl. 14:06

Stor politiaksjon ved Versailles-slottet i Paris

Bilder fra stedet viser tungt bevæpnet politi..

NRK - 03 jul 24 kl. 20:46

Den franske filmregissøren Jacquot siktet for voldtekt

Den fremtredende arthouse-filmregissøren Benoit Jacquot ble onsdag siktet for voldtekt, sa påtalemyndigheten i Paris og siteres av nyhetsbyrået AFP. Jacquot (77) er siktet for å ha voldtatt skuespillerne Julia Roy (34) i 2013 og Isild Le Besco (41). Voldtektene skal ha funnet sted mellom 1998 og 2000.

NRK - 13 jun 24 kl. 03:40

Fransk statsborger løslatt i Iran

Iranske myndigheter har løslatt en fransk statsborger som har sittet fengslet der siden september 2022, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. – Louis Arnaud er fri. I morgen er han tilbake i Frankrike etter langvarig fengsling i Iran, uttalte Macron på X onsdag kveld.

NRK - 01 jul 24 kl. 22:41

Napoleons pistoler skal auksjoneres bort

To av Napoleons pistoler skal auksjoneres bort til helgen. Auksjonshuset venter at prisen kommer opp i 1.5 millioner euro.

E24 - 01 jul 24 kl. 19:37

Air France-KLM varsler OL-smell i milliardklassen

Flykonsernet venter at turister vil unngå sommerens OL i Paris..

NRK - 01 jul 24 kl. 09:21

Forfatteren Ismail Kadare er død, 88 år gammel, opplyser forleggeren

Den albanske forfatteren Ismail Kadare er død, 88 år gammel, opplyser forleggeren. Kadare regnes som Albanias fremste forfatter og har skrevet rundt 50 bøker. De mest kjente romanene skrev han under Enver Hoxhas kommunistregime.

VG - 01 jul 24 kl. 09:05

Warholm-rival varmet opp til OL med ny årsbeste i verden

Rai Benjamin klokket inn på 46,46 på 400 meter hekk under det amerikanske uttaket til sommerens OL i Paris natt til mandag..

VG - 01 jul 24 kl. 08:03

Sydney McLaughlin-Levrone forbedret sin egen verdensrekord på 400 meter hekk

Sydney McLaughlin-Levrone (24) satte ny verdensrekord på 400 meter hekk da hun vant det amerikanske uttaket til sommerens OL i Paris..

VG - 01 jul 24 kl. 07:13

Norge kan reise til Paris uten OL-reserver

Det er fortsatt uklart om håndballguttas landslagstrener Jonas Wille tar med seg en OL-reserve til Frankrike. Det handler ikke om økonomi, fastslår han..

E24 - 10 jun 24 kl. 11:15

Kraftig børsfall i Paris etter nyvalg i Frankrike

Paris-børsen er ned nesten 2 prosent..

VG - 28 jun 24 kl. 20:40

Turist-boom i Tromsø: – Frykter konsekvensene

«Alle» vil fly til Nordens Paris. Men det er ikke «alle» like glade for..

VG - 27 jun 24 kl. 13:12

Dømt for voldtekt av 12-åring – nå er han klar for OL

Steven van de Velde (29) ble i 2016 dømt for å ha voldtatt en 12 år gammel britisk jente. Dommen er sonet, og nå skal han delta i Paris-OL..

VG - 27 jun 24 kl. 11:00

Golfforbundet går for Borge og Stavnar i OL

Norges Golfforbund har innstilt Celine Borge (25) og Madelene Stavnar (23) til deltakelse i OL i Paris..

VG - 05 jun 24 kl. 12:36

L'Equipe: Djokovic opereres i Paris onsdag – Wimbledon i fare

Novak Djokovic skal gjennomgå en kneoperasjon i Paris onsdag. Den skaper usikkerhet rundt om han vil rekke årets Wimbledon-turnering..

Aftenposten - 23 jun 24 kl. 07:00

Noe så uvanlig som en fransk roman som åpner med et Lillebjørn Nilsen-sitat

Franske Didier Blonde søker etter spor av Cora Sandels Paris og skriver om Oslo-minner fra tidlig 1980-tall..

NRK - 22 jun 24 kl. 01:44

Frankrike: To unge siktet for terrorplanlegging mot jødiske mål

To unge personer er siktet for å ha planlagt terror mot jødiske mål i Paris. Det melder AFP. Det dreier seg om en 19-åring og en under 18 år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com