Nairobi

Saturday, 02 December, 22:16

Nyheter om Nairobi

NRK - 12 okt 23 kl. 20:23

Fly fra Nairobi til London omdirigert - alarmen avblåst

Politiet har avblåst alarmen om en mulig sikkerhetstrussel etter at et fly fra Kenya til London i ble omdirigert til Stansted-flyplassen. I en oppdatering sier Essex-politiet at deres betjenter utførte undersøkelser og konstaterte at det ikke var noe bekymringsfullt om bord. Alarmen er nå avblåst.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Fly fra Nairobi omdirigert til Stansted, politiet på plass

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Politiet i Essex sier at de har betjenter på stedet på grunn av en hendelse.

NRK - 12 okt 23 kl. 18:28

Britisk politi på Stansted etter at et fly fra Nairobi ble omdirigert

Flyet skulle egentlig lande på Heathrow-flyplassen. I en uttalelse fra Stansted heter det at flyet fra Kenya Airways landet trygt torsdag ettermiddag og er parkert eksternt, et stykke fra terminalen. Kenyan Airways sier i en egen uttalelse at de fikk melding om en mulig sikkerhetstrussel om bord på flyet, og at de i samarbeid med myndighetene i Kenya og Storbritannia gjennomførte en grundig risikovurdering.

NRK - 10 sep 23 kl. 18:50

Marokko: Norges Røde Kors har folk i beredskap for å hjelpe

Norges Røde Kors står klare til å hjelpe jordskjelvofre i Marokko dersom det er behov for dem. – Vi har satt våre spesialiserte team i beredskap. Vi har egne team innenfor helse og vannforsyning.

NRK - 19 jul 23 kl. 15:46

Tåregass mot demonstranter i Kenya

Kenyansk politi avfyrte tåregass mot demonstranter som onsdag flommet ut i gatene i protest mot regjeringen. Det har vært kraftige opptøyer i landet i det siste, blant annet i protest mot skatteøkningen og andre økte levekostnader. Skoler og butikker var stengt i hovedstaden Nairobi og i opposisjonsbastionene Mombasa og Kisumu, der mindre grupper av stort sett unge menn tente på bildekk og havnet i klinsj med politiet.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:17

Norge forlenger skogsamarbeidet med Etiopia

Norge annonserte i dag på Africa Climate Summit i Nairobi, at Norge skal gi 25 millioner dollar i finansiering for å støtte Etiopias ambisjoner om å redusere utslipp. Det skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg anerkjenner fremgangen Etiopia har gjort i skogsektoren.

NRK - 05 sep 23 kl. 07:31

Norge bidro med 15,5 milliarder i klimafinansiering i 2022

Norges klimafinansiering var i 2022 på 15.5 milliarder kroner. Det ble kunngjort på det afrikanske klimatoppmøtet i Nairobi i dag.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

NRK - 13 jul 23 kl. 00:48

Over 50 barn til sykehus etter protester i Kenya

Over 50 barn i Nairobi har blitt fraktet til sykehus etter at en tåregassgranat ble kastet inn i en skolegård, under en demonstrasjon mot stigende levekostnader, skriver BBC. Seks personer som deltok i demonstrasjonen, ble drept av politiet. Det har vært protester flere steder i Kenya mot stigende levekostnader og regjeringens skatteplaner..

Aftenposten - 27 maj 23 kl. 10:37

Mai måned startet med sludd. Nå kommer rekordvarmen.

Oslo blir varmere enn både Rio, Barcelona, Nairobi, Santiago, Islamabad og Sydney..

NRK - 03 maj 23 kl. 22:34

Guterres: FN mislyktes i å hindre krig i Sudan

FNs generalsekretær António Guterres beklager at FN mislyktes i å hindre at det brøt ut full krig i Sudan. FN ble tatt på senga av utbruddet av krigen. Det var fordi både verdensorganisasjonen og andre hadde håp om at forhandlinger om en overgang til sivilt styre skulle lykkes, sa Guterres til pressen i Nairobi onsdag.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

NRK - 30 apr 23 kl. 03:35

Frykter at Sudan-konflikten kan bli et «et mareritt for verden»

Sudans tidligere statsminister Abdalla Hamdok frykter at konflikten i Sudan skal utvikle seg til full krig og bli verre enn borgerkrigene i Syria og Libya. Han sier ifølge BBC at det ikke dreier seg om et lite opprør, men to fullt utstyrte hærer som støter sammen. Den sudanske regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF angriper hovedstaden Khartoum med tungt artilleri, stridsvogner og fly.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:33

Politiet brukte tåregass mot demonstranter i Kenya

Nye demonstrasjoner fant sted i Kenya mandag, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Politiet brukte tåregass mot folkemengdene. Det var sammenstøt mellom politiet og demonstrantene blant annet i Kibera og Mathare, to av hovedstaden Nairobis fattigste områder.

NRK - 03 feb 23 kl. 14:45

Tre politifolk dømt for drap i Kenya

Tre politifolk er drømt til henholdsvis dødsstraff, 30 års og 24 års fengsel for drapet på en menneskerettighetsadvokat og to andre utenfor Nairobi i Kenya. Advokat Willie Kimani, klienten Josephat Mwenda og sjåføren Joseph Muiruri ble funnet drept i en elv utenfor Nairobi i juni 2016. Drapene vakte sterk avsky i Kenya, der mange er redde for politiet.

NRK - 20 mar 23 kl. 20:58

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet. Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd.

NRK - 20 mar 23 kl. 10:19

Store demonstrasjoner i Kenya

Opprørspoliti i Kenya har avfyrt tåregass mot demonstranter i Nairobi, som protesterer mot landets levekostnadskrise. Flere titalls mennesker er pågrepet i demonstrasjonene, deriblant to opposisjonspolitikere i nasjonalforsamlingen, melder nyhetsbyrået AFP. Demonstranter har kastet stein mot politiet og tent på bildekk i slumområdet Kibera i hovedstaden i protest mot de høye prisene på mat og andre essensielle varer.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:02

Kronprinsen opna nytt handelskontor i Aust-Afrika

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria opna i dag eit norsk-svensk handelskontor i Nairobi. Finland og Estland skal også halde til i same lokale. Det er Innovasjon Noreg og systerorganisasjonen Business Sweden som stod for offisiell opning i dag.

NRK - 29 nov 22 kl. 23:42

Varslar meiner FN dekker over skandalar

Rasna Warah som har jobba for FN, har blitt ein varslar. Ho meiner måten organisasjonen er bygd opp på, legg til rette for at overgriparar kjem seg unna, og varslarar blir straffa. – Dei kan komme unna med absolutt alt, seier Rasna Warah.

VG - 23 nov 22 kl. 09:46

Kronprinsesse Victoria og kronprins Haakon på poolparty i Nairobi

Kronprinsesse Victoria (45) og kronprins Haakon (49) har travle dager i Kenya..

NRK - 14 nov 22 kl. 18:45

Kenyansk politi i retten, mistenkt for drap på baby

Ni av tolv mistenkte politifolk møtte i retten i Nairobi, anklaget for å ha drept en baby, ifølge AFP. Drapet skal ha skjedd da protester i kjølvannet av presidentvalget i 2017 ble slått hardt ned på. Drapet på seks måneder gamle Samantha Pendo ble et symbol på ukontrollert politivold i det blodige kapitlet som fulgte valget.

NRK - 14 nov 22 kl. 01:42

Østafrikanske ledere prøver å skape fred

Lederne i østafrikanske land skal møtes neste uke til samtaler i et forsøk på å skape fred i konfliktherjede Øst-Kongo. Lederne i den østafrikanske sjunasjonersgruppen EAC kunngjorde søndag at de mandag 21. november holder fredssamtaler i Nairobi, hovedstaden i Kenya.

NRK - 12 nov 22 kl. 17:37

Etiopia: Enighet om å få nødhjelp frem til Tigray

Partene i konflikten i Etiopia sier i en uttalelse lørdag, at alle som trenger det, skal få tilgang til humanitær hjelp umiddelbart. Det melder AFP. Kampene i og omkring Tigray-regionen nord i landet har ført til en humanitær katastrofe.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:28

Kenya sender soldater til Kongo for å bekjempe opprørere

Kenya sender soldater til Kongo for å delta i en regional styrke som skal bekjempe opprørere øst i landet, opplyser president William Ruto. – Som naboer er vår og Kongos skjebne sammenvevd, sa Ruto på en seremoni Nairobi onsdag. Soldatene er del av en regional styrke med bidrag fra Burundi, Uganda og Sør-Sudan.

NRK - 27 okt 22 kl. 20:37

Oslosenteret flytter til Kenya

Oslosenteret, som Kjell Magne Bondevik startet i 2005, flytter til Kenya. Samtidig vil Bondevik gradvis trekke seg ut av driften. – Oslosenteret skal stå på egne bein i Nairobi, trolig i løpet av 2023.

Klartale - 26 okt 22 kl. 10:45

Sykdommen kolera sprer seg i flere land

Libanon strever med sykdommen kolera. Det er flere tiår siden forrige utbrudd. Landet har registrert over 300 syke.

NRK - 24 okt 22 kl. 17:28

Pakistansk journalist drept av kenyansk politi

Journalisten Arshad Sharif, som flyktet fra Pakistan der han risikerte straffeforfølgelse for oppvigleri, er skutt og drept av politiet i Kenya. 49-åringen jobbet for den pakistanske TV-stasjonen ARY og var en markant kritiker av Pakistans mektige militære. Han var også en uttalt tilhenger av tidligere statsminister Imran Khan som måtte gå av etter et mistillitsvotum i nasjonalforsamlingen i april.

NRK - 26 aug 22 kl. 19:33

VG: Somalisk politi etterforsker drap på norsk kvinne

Politiet i Somalia har starte drapsetterforskning etter at en norsk kvinne ble funnet død. Det bekrefter visepolitimester Zakia Hussen Ahmed i det somaliske politiet til VG. – Det somaliske politiet etterforsker saken som et mistenkt drap.

NRK - 25 jul 22 kl. 15:37

Buss styrtet utfor bru i Kenya – 30 omkom

Minst 30 personer mistet livet da en buss styrtet 40 meter ned i elven Nithi sentralt i Kenya søndag kveld. Bussen kjørte utfor da den var på vei over ei bru. 20 mennesker døde på stedet, mens fire døde på sykehus, og ytterligere seks omkomne ble funnet mandag.

NRK - 12 mar 22 kl. 13:43

Kenyas president støtter tidligere erkerival i valget

Kenyas president Uhuru Kenyatta ga lørdag sin støtte til sin tidligere erkerival Raila Odinga i det kommende presidentvalget i august. – Vi har valgt Raila Odinga uten noen opposisjon til å bli den femte presidenten av Kenya, sa Kenyatta til en jublende folkemengde på flere tusen i hovedstaden Nairobi. Odinga var statsminister i landet fra 2008 til 2013.

NRK - 02 mar 22 kl. 14:32

Historisk avtale om plastavfall vedtatt

FNs femte miljøforsamling i Nairobi har onsdag godkjent en resolusjon om å lage verdens første global plastforurensningsavtale onsdag, skriver Reuters. Vedtaket beskrives som den viktigste grønne avtalen siden Parisavtalen ble vedatt i 2015, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 02 mar 22 kl. 14:32

Enige om global plastavtale

Verdens land skal forplikte seg til nye regler for bruk og produksjon av plast, med mål om å stanse plastforsøpling. Det ble onsdag vedtatt på FNs miljøforsamling i Nairobi. Den globale plastavtalen kan bli den viktigste grønne avtalen siden Paris-avtalen..

NRK - 22 feb 22 kl. 14:35

Forskere støtter forurensingspanel

Norske forskere er initiativtakerne til et felles opprop om etablering av et internasjonalt forskningspanel mot kjemikalier, avfall og forurensning. – Det norske vitenskapsmiljøets mening er klar. Vi ser et presserende behov for at FN oppretter et internasjonalt panel med et lignende mandat som FNs klimapanel (IPCC) og FNs naturpanel (IPBES), sier forskerne som står bak brevet.

Aftenposten - 21 feb 22 kl. 06:41

Plasthvalen kan føre til ny FN-avtale i Nairobi

Mer enn 150 FN-land kan samle seg rundt en ny avtale mot plastforsøpling..

E24 - 21 feb 22 kl. 06:41

Plasthvalen kan føre til ny FN-avtale i Nairobi

Mer enn 150 FN-land kan samle seg rundt en ny avtale mot plastforsøpling. Men fortsatt gjenstår mye jobb, også på hjemmebane, sier WWF..

NRK - 13 maj 21 kl. 14:19

Demonstrerer mot Israel i Kenya

Kenyansk politi fyrte av tåregass mot mer enn 200 demonstranter som samlet seg i hovedstaden Nairobi for å protestere mot israelernes bombing av Gaza. Flere demonstranter ble arrestert, ifølge Reuters. Demonstrasjonen startet etter bønn i forbindelse med id i en moske..

Aftenposten - 04 apr 21 kl. 22:52

Nordmenn leser påskekrim. Her kaster folk seg over politiets twittermeldinger.

Nairobi: Lokalbefolkningen ser på politiet som drapsmenn og voldsutøvere. Nå skal imaget forbedres..

NRK - 10 mar 21 kl. 22:54

Tidligere president i Somalia død

Somalias tidligere president Ali Mahdi Mohamed døde onsdag på et sykehus i Nairobi i Kenya. Han skal ha blitt smittet av koronaviruset, ifølge Citizen TV. Mahdi Mohamed var president Somalia i perioden 1991 – 1997..

VG - 03 apr 20 kl. 09:46

Norges maratonhåp isolert i Kenya: – Føler seg trygg

Norges beste langdistanseløper Sondre Nordstad Moen (29) kan få problemer med å komme ut av Kenya. Han er isolert og så å si uten kontakt med omverdenen 2400 meter over havet i Iten nord for hovedstaden Nairobi..

P4 - 27 feb 20 kl. 18:13

Terrorplaner mot hotell i Kenya

USA advarer nå mot det som skal være terrorplaner mot et større hotell i Nairobi i Kenya. Utenriksdepartementet ber nå amerikanske statsborgere være forsiktig. Det er ikke kjent hvilket hotell det er snakk om, men ifølge NTB antas det å være et populært hotell med turister og forretningsfolk..

NRK - 27 feb 20 kl. 18:09

USA: Terrorplaner mot hotell

USA advarer om at det foreligger terrorplaner mot et større hotell i Kenyas hovedstad Nairobi. I en uttalelse fra USAs utenriksdepartement blir amerikanske statsborgere bedt om å være forsiktige..

NRK - 06 dec 19 kl. 10:04

Bygg kollapset i Nairobi

En seks etasjer høy blokk i Kenyas hovedstad Nairobi har kollapset, ifølge Reuters. Politiet frykter flere mennesker kan være fanget under bygningsmassen. 10 personer er reddet ut..

NRK - 19 jan 20 kl. 12:46

Arresterte for terrorplanlegging

I hovudstaden Nairobi i Kenya er fem personar arresterte mistenkte for å ha planlagt eit terrorangrep, ifølge ein politilogg som nyheitsbyrået AFP har sett. Det er foreløpig ikkje klart om dei fem har tilknyting til ein terrororganisasjon..

NRK - 08 dec 19 kl. 22:50

I live under sammenrast bygning

Fredag kollapset en seks etasjers bygning i Kenyas hovedstad Nairobi. Søndag fant redningsmannskapene to overlevende. Ifølge Al Jazeera skal bygningskollapsen ha kostet fem mennesker livet, 31 ble skadd og 31 er savnet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com