LYD

Wednesday, 06 December, 09:57

Nyheter om LYD

Klartale - 09 nov 23 kl. 11:00

Få har samme jobb som Erik

– Et piano er litt som en bil. Det trenger en service i ny og ne, sier Erik Gard Amundsen.Norge er et land der mange av oss er i arbeid.

Klartale - 30 minutter siden

Advarer om barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at barn er i togsporene. Eller nær sporene.

Klartale - 15 nov 23 kl. 06:00

Kikhoste

---KikhosteFlere er smittet av kikhoste. Det er sammenlignet med årene vi opplevde pandemi, viser tall fra Folkehelse-instituttet.Ordet «kikhoste» består av to ord.

Aftenposten - 03 nov 23 kl. 10:42

Heiagjengen fra Fyllingen ble invitert på landskamp: – Det er jo kjempegøy å lage LYD

Etter kampen ble gjengen hyllet for innsatsen..

NRK - 27 okt 23 kl. 09:44

Innleieforbud av arbeidskraft skaper problemer for kulturlivet

Fra 1. april ble det forbudt å leie inn arbeidskraft fra bemanningsbyråer. Det får store konsekvenser for kulturlivet.

Klartale - 18 okt 23 kl. 06:00

Barna lider i krigen

Skadde barn som skriker. Voksne som haster av gårde med barna i armene. Livredde mennesker på begge sider av konflikten.

Dagbladet - 08 okt 23 kl. 11:29

- Datteren ble kidnappet på raveparty

Shani Louk (30) har ikke gitt LYD fra seg etter at musikkfesten hun deltok på ble stormet av væpnede menn. Nå mener familien å gjenkjenne 30-åringen i en film der hun ligger på planet til en lastebil..

NRK - 06 okt 23 kl. 11:18

Statsbudsjettet 2024: – Lite å hente for mediene

Forslag til statsbudsjett for 2024 ble presentert i dag. Der ble det blant annet klart at momsfritaket ikke gjeninnføres. – At regjeringen ikke gjeninnfører momsfritaket for nyheter formidlet via LYD og bilde, er prinsippløst og alvorlig.

Klartale - 07 jun 23 kl. 06:00

Tenker du på hørselen når du har på hodetelefoner?

Det er et helt vanlig syn. Folk på bussen, arbeidsplasser og gata går med hodetelefoner eller ørepropper. Det har kommet flere varianter de siste årene.

NRK - 06 sep 23 kl. 05:34

Luftangrep mot Kyiv

Ukrainsk luftvern er aktivert for å stanse et luftangrep mot Kyiv-regionen, opplyser militæradministrasjonen i hovedstaden. Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko opplyste tidlig onsdag morgen at raketter var på vei mot hovedstaden. Det kunne tidlig onsdag morgen høres LYD av eksplosjoner, trolig utløst av luftvern som er aktivert, forteller øyenvitner som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Klartale - 04 sep 23 kl. 16:00

Flere drar på kino

Mange ville se filmene «Oppenheimer» og «Barbie» på kino. Det ble solgt 911.925 kinobilletter i august.

NRK - 04 sep 23 kl. 03:08

Luftangrep mot ukrainsk kornhavn

Russland skal natt til madag ha gjennomført luftangrep mot en av Ukrainas viktigste eksporthavner for korn, ifølge ukrainske myndigheter. Innbyggerne i havnebyen Izmail ble oppfordret til å søke ly etter midnatt. Og gjennom natten meldte ukrainske medier om LYD av eksplosjoner i området, som ligger ved elven Donau overfor grensen til Romania.

Dagbladet - 25 aug 23 kl. 17:16

Kristina (39) døde i styrten

Flyvertinnen Kristina Raspopova skal ha vært om bord på flyet som styrtet på vei til Moskva. Hun var angivelig den siste som ga LYD fra seg før styrten..

Dagbladet - 11 aug 23 kl. 23:37

Full Håkan-fest

Dårlig LYD klarte ikke å ødelegge Håkan Hellströms konsert på Øya..

NRK - 07 aug 23 kl. 03:26

Syria hevder fire soldater er drept i israelsk luftangrep

Fire syriske soldater er drept i et israelsk rakettangrep nær Damaskus, ifølge statlige medier i Syria. I tillegg ble fire soldater såret i angrepet, som førte til «noen materielle ødeleggelser», ifølge en uttalelse fra en militærkilde som ble gjengitt av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana natt til mandag. Ifølge kilden skal det ha dreid seg om et luftangrep utført fra Golanhøydene ved 2.

NRK - 26 jul 23 kl. 14:24

Presidenten i Niger skal være i trygg forvaring etter protestaksjon

Nigers president Mohamed Bazoum skal være i trygg forvaring og blir voktet av sine sikkerhetsstyrker etter en protestaksjon onsdag, melder hans eget kontor. En kilde nær presidenten sier at han er trygg og blir bevoktet av spesialstyrker. Tidligere onsdag skal medlemmer av nasjonalgarden ha tatt ham i forvaring, men hæren skal ha gitt dem et ultimatum om å sette ham fri.

NRK - 26 jul 23 kl. 14:24

Vestafrikanske land fordømmer mulig kuppforsøk i Niger

Nigers president Mohamed Bazoum skal være i trygghet og blir voktet av sine sikkerhetsstyrker. Det antas at han har vært utsatt for et kuppforsøk. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas fordømmer det den betegner som et kuppforsøk og krever at president Bazoum blir løslatt straks og uten betingelser.

NRK - 20 jul 23 kl. 13:02

USA søker hjelp for å hente forsvunnet soldat i Nord-Korea

Den amerikanske soldaten som forsvant på en tur til Nord-Koreas grense, var på agendaen under et trilateralt møte i Japan torsdag. Nå søker USA hjelp fra Japan og Sør-Korea for å hente den forsvunnede soldaten hjem. Travis King, som er amerikansk menig soldat, ble sett løpende over grensa fra Sør-Korea tirsdag.

NRK - 13 jul 23 kl. 08:44

Bot på 12.500 kroner for streaming av gjenopplivingsforsøk

En person har fått en bot på 12.500 kroner etter å ha direktestrømmet et gjenopplivningsforsøk under en drukningsulykke, hvor personen til slutt omkom. Det skriver Nettpatruljen i Oslo, Asker og Bærum på sine facebooksider.

NRK - 06 jul 23 kl. 14:38

Frankrike tillater politiovervåking gjennom mobiltelefonen

Politiet bør kunne spionere på mistenkte ved å fjernaktivere kameraet, mikrofonen og GPS-en på telefoner og andre enheter, har franske myndigheter vedtatt. Forslaget ble vedtatt sent onsdag kveld i parlamentet og er en del av et bredere lovforslag om justisreform. Spioneringsbestemmelsen er blitt kritisert, selv om justisminister Eric Dupond-Moretti hevder den bare vil påvirke et titalls saker i året.

NRK - 24 jun 23 kl. 11:00

Guvernør: Russiske forsvaret gjennomfører operasjoner

Guvernøren i den russiske byen Voronezj sier at det russiske forsvarer setter i gang tiltak mot Wagner-opprøret. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Russiske kampfly har ifølge militærbloggere angrepet Wagner-styrker i Voronezj-området, men meldingene er ikke bekreftet.

VG - 23 jun 23 kl. 00:55

Medier om Titanic-ubåten: USAs sjøforsvar kan ha fanget opp LYD av implosjon

Et system brukt av det amerikanske sjøforsvaret fanget opp LYDen av det som kan ha vært implosjonen av ubåten Titan kort tid etter den startet nedstigningen, ifølge avisen WSJ..

Aftenposten - 22 jun 23 kl. 19:30

Erling Jørgensen var så kjærlig og herlig dedikert til LYD

Erling Jørgensen (1949–2023).

NRK - 19 jun 23 kl. 07:10

Medietilsynet med nytt læringsopplegg om kunstig intelligens før valet

Eit nytt læringsopplegg om kunstig intelligens skal styrke den kritiske medieforståinga blant elevane. Opplegget blir utvikla av Medietilsynet i samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA), og går inn i regjeringas tiltaksplan i forkant av valet i haust. Eitt av temaa i læringsopplegget er val og korleis kunstig intelligens kan brukast til politisk påverking.

Klartale - 14 jun 23 kl. 08:43

Politiet skal teste ut kroppskamera

Politi fra flere land er ikke uvante med å bruke kroppskamera. Nå vil også norsk politi ha det, ifølge Benedicte Bjørnland. Hun er politidirektør.

Klartale - 14 jun 23 kl. 06:00

Det vil pipe og vibrere i mobiler over hele Norge

Myndighetene har laget et nytt system for å varsle og gi folk råd ved kriser. Det heter Nødvarsel. Onsdag 14.

NRK - 02 jun 23 kl. 12:57

DSA mener situasjonen ved atomkraftverk i Ukraina er alvorlig

Situasjonen ved atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina er fortsatt alvorlig, mener Direktoratet for strålevern og atomberedskap (DSA). DSA opplyser at den ukrainske generalstaben og Energoatom siste uke har kommet med flere meldinger om at russiske styrker planlegger en falskt flagg-operasjon på Zaporizjzja kjernekraftverk som vil føre til radioaktivt utslipp. En falsk-flagg-operasjon betyr at man iscenesetter en hendelse eller aksjon med hensikt om å skape et inntrykk av at en bestemt person, gruppe eller nasjon er ansvarlig.

NRK - 27 maj 23 kl. 11:31

Jordskjelv registrert i Sandnessjøen

Rundt halv ni lørdag morgen ble det registrert et jordskjelv i Sandnessjøen, skriver iSandessjøen. Skjelvet, som skal ha oppstått litt nord for Søvik, skal ha hatt en styrke på 2,5 – Vi kan bekrefte at det har vært registrert et jordskjelv i Sandnessjøen i morgentimene, sier jordskjelvvakt Annie Jerkins ved Norsar til avisa. – Det er vanskelig å si hvordan folk merket det, det kommer an på hvor dypt skjelvet var.

NRK - 09 feb 23 kl. 14:12

Åpnes for LYD- og bildeopptak av muntlige forklaringer i UNE

Justisdepartementet åpner for å ta LYD- og bildeopptak av muntlige forklaringer som avgis for Utlendingsnemnda (Une). Forskriftsbestemmelsene om dette er allerede vedtatt, og praksisen er en del av digitaliseringen i offentlig sektor. Samtidig vil forklaringer og informasjon fra klager og vitner sikres bedre, opplyser Justisdepartementet.

Dagbladet - 12 maj 23 kl. 11:09

Mystisk LYD oppdaget i stratosfæren

Store værballonger ble sendt 21 kilometer opp i lufta for å ta opp LYDer fra jordas stratosfære. Mikrofonene fanget opp noen uventede LYDer..

NRK - 10 maj 23 kl. 05:29

Vil oppdatere Twitter med video- og LYDsamtaler

Twitter vil fornyes med LYD- og videosamtaler, opplyste Twitter-sjef Elon Musk tirsdag. – Snart kan du snakke med folk hvor som helst i verden, uten å gi dem telefonnummeret ditt, tvitret han. Musk la til at det vil bli mulig med krypterte meldinger på plattformen, som forvrenger innhold for å ivareta personvernet, melder nyhetsbyrået AFP..

E24 - 09 maj 23 kl. 13:20

Regjeringen vil endre reglene for moms på nettaviser

Regjeringen sendte tirsdag ut et forslag på høring som skal gjøre det lettere for nettaviser å bruke LYD og video aktivt, uten å måtte betale merverdiavgift..

Klartale - 08 maj 23 kl. 06:30

Flere dør i trafikken nå enn under pandemien

Det har vært flere alvorlige trafikkulykker i år, viser tall fra Statens vegvesen.Totalt 17 personer døde i januar, februar og mars. 15 av de døde var menn.

Klartale - 19 apr 23 kl. 09:01

En død og fem skadd da parkeringshus raste sammen

Et parkeringshus raste sammen i New York i USA tirsdag. En person døde, mens fem andre ble skadd. Det sa New Yorks borgermester Eric Adams.

Aftenposten - 10 apr 23 kl. 09:46

Lover mer akrobatikk før seriestart: – Det blir en del backflips

Nå er det Brann-kok. Ballspark sender LYD og tv direkte fra seriestarten..

NRK - 06 apr 23 kl. 19:19

Søker etter savnet kvinne i Sarpsborg

Politiet søker etter en kvinne i midten av 30-årene i Kalnesskogen på Grålum i Sarpsborg. Kvinnen er rundt 1.70 meter høy, har lyst hår, og blå øyne.

VG - 27 mar 23 kl. 23:14

Tirsdag: Putin og Xi sier nei. Lørdag: Putin sier ja

Sammen med den kinesiske presidenten kom Putin tirsdag med en uttalelse mot utplassering av atomvåpen i andre land. Fire dager senere fikk pipen en annen LYD..

E24 - 20 mar 23 kl. 08:19

Oslo Børs snur opp etter sveitsisk bankdrama

Pilene pekte rett ned fra start på Oslo Børs, etter sveitsisk bankoppkjøp. Nå har derimot pipen fått en annen LYD..

Klartale - 15 mar 23 kl. 11:07

Russiske jagerfly ved Norge: – Vi vinker til hverandre

Russiske jagerfly lurer utenfor Norge. Årsaken er militær-øvelsen Joint Viking. Den varer til torsdag.

NRK - 13 mar 23 kl. 04:04

«Top Gun: Maverick» vant Oscar

«Top Gun: Maverick» vant Oscar-prisen for beste LYD..

NRK - 05 mar 23 kl. 15:46

Flere reddet etter at bygning raste sammen i Tyrkia

Redningsmannskapene har hentet ut flere skadde personer fra et seks etasjers bygg som søndag raste sammen etter å ha blitt sterkt skadd i jordskjelvene i februar. Redningsmanneskapene ba om stillhet mens de forsøkte å høre etter LYD eller stemmer fra inne i ruinene av bygget, som raste sammen over en travel gate. De to jordskjelvene 6.

VG - 03 mar 23 kl. 21:23

(H)oppturen for VM!

PLANICA (VG) LYD! Leven! Liv!

VG - 03 mar 23 kl. 21:23

(H)oppturen for VM!

PLANICA (VG) LYD! Leven! Liv!

NRK - 15 nov 22 kl. 11:16

Danskene uffer seg over norsk bjelleklang i EM

De danske spillerne irriterer seg kraftig over den norske håndballfansens bruk av kubjeller under EM-kampene. Stine Skogrand håper på mer LYD onsdag. Før den skandinaviske duellen onsdag kveld er Norge allerede klar for semifinale, mens Danmark er avhengig av ett poeng.

Klartale - 14 feb 23 kl. 15:14

Slik skal du få varsel i krise

Norge skal få en ny måte å varsle folk om kriser. I tillegg til tyfoner som uler, skal du nå få varsel på din mobiltelefon.Justisminister Emilie Enger Mehl var med da det nye systemet ble vist fram tirsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com