Kampala

Friday, 21 January, 22:00

Nyheter om Kampala

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 okt 21 kl. 20:52

To drept i bombeeksplosjon i Uganda

Minst to mennesker har mistet livet og flere ble såret i en bombeeksplosjon mot en buss utenfor Ugandas hovedstad Kampala. Mandagens angrep skjedde på en av Ugandas mest trafikkerte veistrekninger. Hvem som står bak mandagens bombe, er ennå ikke kjent.

NRK - 24 okt 21 kl. 02:47

Eksplosjon på spisested i Kampala

En person døde og sju ble alvorlig skadd i en eksplosjon på en restaurant i Ugandas hovedstad Kampala lørdag. Det er uklart om eksplosjonen var en følge av en kriminell handling eller om den hadde naturlige årsaker..

NRK - 24 okt 21 kl. 09:10

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 18 aug 21 kl. 12:37

Uganda slår polio-alarm

Uganda har slått polio-alarm etter at det er påvist et utbrudd knyttet til to kloakkrenseanlegg i hovedstaden Kampala. Polio-varianten som er påvist, er den samme som tidligere er påvist i nabolandet Sudan. Helsemyndighetene frykter nå ukontrollert spredning..

NRK - 01 jun 21 kl. 12:46

Ugandas samferdselsminister skutt

Samferdselsministeren i Uganda er blitt skutt og såret på åpen gate i Kampala, melder myndighetene i landet. Datteren og livvakten ble drept på stedet. Ministeren, general Edward Katumba Wamala, ligger nå på sykehuset med skuddskader.

NRK - 19 nov 20 kl. 19:51

Drept i opptøyer i Uganda

Minst 16 personer er drept i demonstrasjoner i Uganda etter at popstjerne og presidentkandidat Bobi Wine ble pågrepet i går. 350 personer er pågrepet i hovedstaden Kampala, der demonstrantene hadde satt opp veisperringer og satt fyr på bildekk..

VG - 18 nov 20 kl. 21:03

Store protester i Uganda etter arrestert presidentkandidat

Protester har brutt ut i Ugandas hovedstad Kampala, etter at politiet arresterte presidentkandidat Bobi Wine. Flere skal være drept og såret..

NRK - 24 apr 19 kl. 08:02

18 døde i Uganda

17 barn og ein vaksen har mista livet etter kraftig nedbør aust i Uganda, rundt 130 kilometer nordaust for hovudstaden Kampala. Dei store nedbørsmengdene har øydelagt både bustader og avlingar i tillegg til å ta liv..

NRK - 25 nov 18 kl. 16:36

Forlis på Victoriasjøen

Minst 30 menneske mista livet då ein båt gjekk ned på Afrikas største innsjø laurdag kveld. Det skal ha vore over 90 festdeltakarar ombord, og det er venta at dødstalet kjem til å stige. Båten sokk nær land utanfor Ugandas hovudstad Kampala..

P4 - 26 maj 18 kl. 22:23

48 døde i busskrasj

48 mennesker, deriblant 16 barn, mistet livet da en buss kolliderte med en traktor og en lastebil nrod i Uganda i går kveld. Det opplyser Røde Kors. Ulykken skal ha skjedd rundt 220 kilometer fra hovedstaden Kampala..

NRK - 26 maj 18 kl. 14:09

48 døde i busskrasj i Uganda

48 personer, deriblant 16 barn, mistet livet da en buss kolliderte med en traktor og en lastebil nord i Uganda, ifølge Røde Kors. Ulykken skjedde fredag kveld lokal tid, i Kiryandongo, om lag 220 kilometer fra hovedstaden Kampala, melder AFP..

NRK - 28 apr 18 kl. 15:48

Over 100 gisler frigjort i Uganda

Politiet i Uganda sier de har løslatt mer enn 100 gisler, inkludert mer enn 90 barn, som ble holdt fanget i en moské i hovedstaden Kampala. Kidnapping med krav om løsepenger har skjedd en rekke ganger i Uganda det siste året..

NRK - 21 feb 17 kl. 06:59

Prøvde å smugle et tonn elfenben

Over et tonn elfenben er beslaglagt i hovedstaden Kampala i Uganda. Tre personer er pågrepet, siktet for å ha forsøkt å smugle elfenben ut av landet. Elfenbenet var behandlet med kjemikalier for å unngå å bli avslørt av detektorer, skriver AFP..

VG - 14 okt 16 kl. 11:15

Kveldens travtips: Banker etter pause

Ofte trenger hestene minst ett løp i kroppen etter pause for å være helt på topp. Likevel tar VGs travekspert, Anders Olsbu, sjansen på å la pausehesten Kampala stå ugardert..

NRK - 24 sep 16 kl. 19:00

Homoparade stanset i Uganda

En ugandisk minister beordret politiet om å stanse en planlagt homoparade i hovedstaden Kampala i dag, melder nyhetsbyrået AP. Rundt 100 mennesker hadde møtt opp for å delta. Politiet sier deltakerne ble avhørt, men ikke pågrepet..

NRK - 05 aug 16 kl. 08:57

25 homoseksuelle arrestert i Uganda

Rundt 25 personer ble arrestert da politiet i Ugandas hovedstad Kampala torsdag aksjonerte mot en skjønnhetskonkurranse for homofile. En person døde etter å ha hoppet ut av vinduet under aksjonen. Homofili er forbudt og straffes hardt i Uganda..

NRK - 02 jul 16 kl. 20:53

Minst 17 omkom i bilulykke i Uganda

Minst 17 mennesker mistet livet i en ulykke langs en motorvei nær hovedstaden Kampala, ifølge Ap. Nyhetsbyrået omtaler ulykken som en av de verste bilulykkene i Uganda..

NRK - 26 maj 16 kl. 14:26

Kjent skyldig i terrorangrep

En mann fra Uganda er kjent skyldig i å ha vært hjernen bak et selvmordsangrep som drepte 76 personer i Ugandas hovedstad Kampala i 2010. Angrepet skjedde på en restaurant der folk var samlet for å se VM-finalen i fotball. I alt 13 menn står tiltalt..

NRK - 19 feb 16 kl. 08:28

Ugandiske valglokaler åpnet igjen

En rekke valglokaler i Ugandas hovedstad Kampala må holde åpent fredag på grunn av problemer med gjennomføringen av presidentvalget dagen før. Til sammen 36 stemmelokaler i og utenfor byen har fått beskjed om å åpne igjen, melder AFP..

VG - 18 feb 16 kl. 21:26

Forsinkelser og uro preget valget i Uganda

Politiet brukte tåregass for å spre rasende velgere som måtte vente i timevis på å stemme i Ugandas hovedstad Kampala. En av presidentkandidatene ble i en kort periode holdt tilbake av politiet..

NRK - 18 feb 16 kl. 14:59

Velgere i Uganda møtt med tåregass

Ugandisk politi brukte tåregass for å spre rasende velgere som måtte vente i timevis for å avlegge stemme i Ugandas hovedstad Kampala torsdag, melder AFP. Over 15 millioner ugandere avgjør om Yoweri Museveni fortsetter sitt fjerde tiår som president..

NRK - 29 nov 15 kl. 08:24

45.000 i klimamarsj i Sydney

Mer enn 45.000 mennesker i Sidney deltok søndag i en marsj som skulle sette søkelyset på klimaendringene. Lørdag ble det arrangert tilsvarende klimamarkeringer i blant annet London, New Delhi, Kampala, Manila, Austin, New York, Tokyo og São Paulo..

NRK - 26 mar 15 kl. 06:53

USA advarer mot terror i Uganda

USA advarer mot mulige terroraksjoner i Ugandas hovedstad Kampala. Den amerikanske ambassaden har mottatt opplysninger om en mulig terroristtrussel mot steder der vestlige samler seg i Kampala, heter det i en advarsel fra ambassaden, ifølge NTB..

P4 - 30 mar 15 kl. 23:47

Statsadvokat drept i Uganda

En kvinnelig statsadvokat ble i dag skutt og drept av ukjente gjerningsmenn i Ugandas hovedstad Kampala. Statsadvokaten ledet rettssaken mot 13 menn som ble pågrepet etter et bombeangrep i 2010 som tok livet av 76 mennesker, noe islamistgruppen al-Shabaab tok på seg ansvaret for. I dag ble hun fulgt etter av flere menn på motorsykkel og skutt og drept, ifølge politiet..

Aftenposten - 26 mar 15 kl. 00:00

Advarer mot terrorangrep i Uganda

USA advarer mot mulige terroraksjoner i Ugandas hovedstad Kampala..

NRK - 25 mar 15 kl. 23:07

Frykter terroranslag i Uganda

Den amerikanske ambassaden i Uganda har sendt ut en advarsel om et snarlig terrorangrep mot vestlige borgere i hovedstaden Kampala..

NRK - 10 okt 14 kl. 00:16

Mann døde av ebolalignende virus

Et virus som er i slekt med ebolaviruset har tatt livet av en helsearbeider i den ugandiske hovedstaden Kampala..

P4 - 03 jul 14 kl. 14:57

Trussel mot flyplass i Uganda

USAs ambassade i Uganda advarer om en trussel fra en ukjent terrorgruppe, om et angrep på Entebbe-flyplassen i hovedstaden Kampala i kveld. Den amerikanske ambassaden skal ha fått informasjonen av Ugandas sikkerhetstjeneste..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt