Hurriyet

Saturday, 15 June, 02:30

Nyheter om Hurriyet

NRK - 04 feb 23 kl. 21:19

Aftonbladet: Flere pågrepet for å ha planlagt aksjon mot det svenske konsulat i Istanbul

Flere personer er pågrepet og mistenkt for å ha planlagt en form for aksjon mot det svenske konsulatet i Istanbul. Det skriver den svenske avisen Aftonbladet og viser til det tyrkiske mediet TRT Habe og Hurriyet. Ifølge Hurriyet dreier det seg om to konsulater, det svenske og det nederlandske.

NRK - 04 feb 23 kl. 21:19

Flere pågrepet for å ha planlagt aksjon mot det svenske konsulat i Istanbul

Flere personer er pågrepet og mistenkt for å ha planlagt en form for aksjon mot det svenske konsulatet i Istanbul. Det skriver de tyrkiske mediene TRT Haber og Hurriyet. Hurriyet hevder det dreier seg om to konsulater, det svenske og det nederlandske.

NRK - 07 feb 23 kl. 12:18

Storbrann i tyrkisk havn

Brannmannskaper forsøker å slukke en stor brann i den tyrkiske havnebyen Iskenderun sørøst i landet. Avisen Hurriyet skriver at brannen startet søndag, dagen før jordskjelvet rammet Tyrkia og Syria. Brannårsaken er ikke klar.

NRK - 05 okt 22 kl. 22:16

Nord-Kypros krever å bli anerkjent som egen stat

Utbryterrepublikken Nord-Kypros krever at FNs fredsbevarende styrker forlater øya om en måned hvis ikke FN anerkjenner landets eksistens. Nord-Kypros er kun anerkjent av Tyrkia, mens EU-landet Kypros er internasjonalt anerkjent samtidig som den nordlige delen av øya regnes som tyrkisk-okkupert av FN og alle andre land. FN-styrken UNFICYP ble dannet helt tilbake i 1964 for å bidra til fred mellom den greskkypriotiske og tyrkisk-kypriotiske delen av øya.

Klartale - 03 jul 22 kl. 06:30

Her endrer prisen seg så fort at de lager nye sedler igjen

Du må betale stadig mer for mat og energi. Slik er det i hele verden. Men det er nok få steder hvor prisen har endret seg like fort.

NRK - 24 okt 21 kl. 12:54

Lasteskip kolliderte vest for Istanbul

To lasteskip har kollidert i Marmarahavet utenfor Tekirdağ-provinsen, vest for Istanbul. Det var to skip registrert i henholdsvis Panama og Barbados som var involvert i sammenstøtet, skriver Hurriyet Daily News. Ingen personer ble skadd, men skipene er påført materielle skader og fikk assistanse fra slepebåter..

NRK - 11 mar 20 kl. 03:05

Første korona-smitte i Tyrkia

En tyrkisk borger har testet positivt for koronaviruset i Tyrkia, opplyser landets helseminister Fahrettin Koca sent tirsdag kveld. Det melder avisen Hurriyet. Dette er det første tilfellet av viruset i Tyrkia..

NRK - 25 sep 19 kl. 07:26

Fem skadd i bombeangrep i Tyrkia

Fem personer er skadd etter et bombeangrep mot en buss i provinsen Adana, sør i Trykia onsdag. Det bekrefter lokale myndigheter til den tyrkiske avisen Hurriyet. Bussen fraktet spesialstyrker fra politiet.

P4 - 23 jul 19 kl. 20:29

Norske turister involvert i ulykke

En buss med 25 turister fra Norge, Polen og Russland har veltet i turistbyen Kemer i Tyrkia. Flere skal være skadet og er fraktet til sykehus, melder tyrkiske medier. En skal være alvorlig skadet.

NRK - 02 apr 19 kl. 09:19

Tilbakegang for Erdogan i Tyrkia

I lokalvalget i Tyrkia fikk alliansen av president Erdogans parti AKP og MHP 51,6 prosent av stemmene, mens opposisjonen fikk 37,6 prosent. AKP tapte flertallet i hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul, viser fintellingen, ifølge avisa Hurriyet..

NRK - 18 mar 19 kl. 17:35

Skal ha skutt slektning

Mannen som skjøt mot en trikk i Utrecht, skal ha skutt en slektning og skjøt deretter de som prøvde å hjelpe til, skriver avisen Hurriyet.com.tr.

NRK - 08 jan 19 kl. 09:10

Tyrkia krever militærbaser fra USA

Tyrkia vil be USA om å enten overlevere eller ødelegge landets militærebaser i Syria når de to landene i dag møtes. Avisen Hurriyet skriver at Tyrkia ikke vil gå med på at basene blir overlevert til den Kurdiske YPG militsen..

NRK - 14 okt 18 kl. 08:59

Atten migranter døde

Atten personer skal være døde etter at en lastebil med ulovlige migranter veltet. Ifølge den tyrkiske avisen Hurriyet skal det også være barn blant de drepte. Hendelsen skjedde i Izmir, vest i landet..

NRK - 22 nov 17 kl. 17:27

Tyrkia anklager Gülen-tilhengere

Tyrkia hevder at tabben som ble gjort under en NATO-øvelse i Norge, hvor president Recep Tayyip Erdoğan ble framstilt som en fiende, kan skyldes på Gülen-tilhengere. Det skriver avisa Hurriyet. Påstanden er ikke bekreftet av andre kilder..

NRK - 04 nov 17 kl. 08:19

Stort terrorangrep avverget

Terrorangrep på et av Istanbuls største kjøpesentre ble avverget i slutten av oktober, melder Aftenposten. Tyrkisk politi har rullet opp et omfattende terrornettverk tilknyttet IS. 283 mistenkte er arrestert, og 66 bomber ble funnet, skriver Hurriyet..

NRK - 05 mar 17 kl. 08:43

Pilot funnet og sendt til sykehus

Piloten om bord det syriske agerflyet som styrtet ved grensen mellom Tyrkia og Syria lørdag, er funnet i Hatay-provinsen, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet News. Piloten er nå fraktet til sykehus. Foreløpig er det ikke kjent om det ble skutt ned eller om det var en ulykke..

P4 - 16 jan 17 kl. 22:29

Tyrkisk politi har pågrepet terrorist

Mannen som mistenkes å stå bak terrorangrepet mot en nattklubb i Istanbul i Tyrkia på nyttårsaften er nå pågrepet. Det melder den tyrkiske avisen Hurriyet. 39 mennesker ble drept og rundt 70 såret i angrepet da mannen begynte å skyte rundt seg.

P4 - 05 jan 17 kl. 15:44

To drept i terrorangrep i Tyrkia

To personer skal være drept i det som ser ut som nok et terrorangrep i Tyrkia i dag. En av disse skal være en politmann, og den andre skal ha jobbet i domstolen i byen Izmir der en bilbombe gikk av i ettermiddag, skriver avisen Hurriyet. I tillegg er minst ti personer såret..

P4 - 05 jan 17 kl. 12:13

- Sikkerhetstjeneste kan stå bak angrep

Det kan være utenlandsk sikkerhetstjeneste som står bak terrorangrepet mot nattklubben Reina i Tyrkia på nyttårsaften. Det mener Tyrkias visestatsminister. Han sier til den tyrkiske avisen Hurriyet at det ikke er mulig for gjerningsmannen å ha utført et slikt angrep uten støtte.

P4 - 05 jan 17 kl. 10:44

Tror de vet hvor terroristen er

Tyrkiske myndigheter mener nå at at de vet hvor gjerningsmannen bak nattklubbangrepet i Istanbul befinner seg. Tyrkias visestatsminister utelukker ikke at gjerningsmannen vil forsøke å rømme fra landet, men sier han har tro på at politioperasjonen vil gi resultater. følge avisen Hurriyet ankom terroristen fra Syria før angrepet.

Aftenposten - 02 jan 17 kl. 21:40

- Stor politiaksjon i Istanbul-forstad. Èn person pågrepet.

Det pågår en stor politiaksjon i Istanbul-forstaden Zeytinburnu, og én person er pågrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet..

VG - 02 jan 17 kl. 21:46

En pågrepet i storaksjon i Istanbul

Det pågår en stor politiaksjon i Istanbul-forstaden Zeytinburnu Én mistenkt skal være pågrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet..

VG - 02 jan 17 kl. 21:46

Tyrkiske medier: En pågrepet i storaksjon i Istanbul

Det pågår en stor politiaksjon i Istanbul-forstaden Zeytinburnu. Én mistenkt skal være pågrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet..

Aftenposten - 02 jan 17 kl. 21:40

Stor politiaksjon i Istanbul-forstad. Èn person pågrepet.

Det ble mandag kveld gjennomført en stor politiaksjon i Istanbul-forstaden Zeytinburnu, og én person ble pågrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet..

NRK - 02 jan 17 kl. 21:22

Tyrkisk politi aksjonerer

Tyrkiske medier melder at politiet nettopp har tatt seg inn i et privathus i forbindelse med angrepet på nattklubben i Istanbul nyttårsaften, skriver nyhetsbyrået AP. Ifølge den tyrkiske avisa Hurriyet skal en person være pågrepet..

P4 - 21 dec 16 kl. 23:13

Attentatmann skal ha passet på Erdogan

Politimannen som skjøt og drepte den russiske ambassadøren til Tyrkia, skal ha jobbet med sikkerheten på åtte arrangementer for president Recep Tayyip Erdogan, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet Daily News. Regjeringen i Tyrkia hevder at organisasjonen til den tyrkiske muslimske predikanten Fethullah Gülen står bak attentatet..

NRK - 31 aug 16 kl. 23:12

Stoltenberg til Tyrkia

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg besøker Tyrkia 8. september, ifølge avisen Hurriyet..

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer den seksuelle lavalder

Tyrkia avskaffer aldersgrensen for når man skal ansees som seksuell myndig, skriver Hurriyet Daily News. Tidligere var grensen på 15 år. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke, noe som har skapt reaksjoner i Tyrkia..

NRK - 14 aug 16 kl. 12:27

Avskaffer seksuell lavalder

At Tyrkia vedtok å avskaffe aldersgrensen for når man ansees som seksuell myndig, skaper sterke reaksjoner, skriver Hurriyet Daily News. Barn kan nå ansees som seksuelt myndige dersom de utrykker samtykke uansett alder..

NRK - 13 aug 16 kl. 13:19

USAs visepresident besøker Tyrkia

USAs visepresident Joe Biden skal besøke Tyrkia i august, skriver Reuters og siterer avisen Hurriyet. Besøket ventes å bli godt mottatt i Ankara, som har rettet hard kritikk mot Vesten for manglende støtte og besøk til Tyrkia etter kuppforsøket..

NRK - 28 jul 16 kl. 12:00

40 prosent færre turister i Tyrkia

Tyrkia opplever sin største nedgang i turisme på 22 år, skriver den tyrkiske avisa Hurriyet. I juni besøkte 2,4 millioner utlendinger Tyrkia, noe som er langt færre enn normalt. Flere alvorlige terrorangrep på tyrkisk jord får skylda for turistfallet..

P4 - 21 jul 16 kl. 15:44

Tyrkia opphever menneskerettigheter

Tyrkia har midlertidig opphevet sitt ansvar etter Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, det melder den tyrkiske avisen Hurriyet. President Erdogan har erklært tre måneders unntakstilstand i Tyrkia for å renske den tyrkiske staten for angivelige støttespillere til fredagens mislykkede kuppforsøk, og det er i forbindelse med dette av menneskerettighetene settes til side. Amnesty International og tyrkiske menneskerettighetsorganisasjoner har advart kraftig mot at menneskerettighetene står i fare under utrenskningene som nå pågår melder VG..

NRK - 21 jul 16 kl. 14:35

Tyrkia opphever rettigheter

Tyrkia har midlertidig opphevet sitt ansvar etter Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK), melder den tyrkiske avisen Hurriyet. Opphevelsen er i tråd med konvensjonens artikkel 15, om fravik i krisesituasjoner..

Aftenposten - 16 jul 16 kl. 19:05

265 drept, 2700 dommere fjernet, 2800 pågrepet

– Kuppmakerne kom fra en liten gruppe innen militæret, sier president Erdogan ifølge den tyrkiske avisen Hurriyet. Nå venter oppgjøret etter kuppforsøket..

Aftenposten - 16 jul 16 kl. 19:05

Tyrkia etter kuppforsøket: 265 drept, 2700 dommere fjernet, 2800 pågrepet

– Kuppmakerne kom fra en liten gruppe innen militæret, sier president Erdogan, ifølge den tyrkiske avisen Hurriyet. Nå venter oppgjøret etter kuppforsøket..

Aftenposten - 16 jul 16 kl. 19:05

Kuppforsøket i Tyrkia: 265 drept, 2700 dommere fjernet, 2800 soldater pågrepet

– Kuppmakerne kom fra en liten gruppe innen militæret, sier president Erdogan, ifølge den tyrkiske avisen Hurriyet. Nå venter oppgjøret..

NRK - 16 jul 16 kl. 15:26

– Soldater troddet det var øvelse

Alle soldater som var involvert i kuppforsøket i Tyrkia natt til lørdag, er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Flere av de pågrepne skal ha forklart i avhør at de trodde de var en del av en militærøvelse, skriver avisen Hurriyet..

NRK - 05 jul 16 kl. 19:16

Yıldırım: – Flere omkom i ulykken

Tyrkias statsminister Binali Yıldırım opplyser at det har kommet meldinger om flere omkomne og skadde etter at et militærhelikopter styrtet nordøst i landet tirsdag kveld, melder Hurriyet. Han sier at ulykken trolig skyldes dårlige værforhold..

NRK - 28 jun 16 kl. 22:44

Brende fordømmer angrepene i Tyrkia

Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer angrepet på flyplassen i Istanbul. Minst ti personer er drept og 60 skadet, ifølge Hurriyet..

NRK - 31 mar 16 kl. 17:53

Pågrepet for drap på russisk pilot

Tyrkiske myndigheter har pågrepet en mann mistenkt for å ha drept en pilot etter at et russisk kampfly ble skutt ned på grensen mellom Syria og Tyrkia i november. Mannen ble pågrepet i en restaurant i kystbyen Izmir, skriver avisen Hurriyet..

NRK - 21 mar 16 kl. 15:21

IS planla angrep i Istanbul

IS planla et terrorangrep som lignet angrepene i Paris i Istanbul i går, melder Hurriyet Daily News. Fotballagene Galatasaray og Fenerbahçe fra Istanbul skulle egentlig ha spilt kamp, men den ble utsatt på grunn av terrorfrykt, skriver avisen..

NRK - 14 mar 16 kl. 12:07

– 14 pågrepet etter Ankara-angrep

14 personer er pågrepet etter selvmordsangrepet i Ankara søndag, melder Hurriyet Daily News. To av dem skal være pågrepet i Istanbul, 12 i Eskişehir-provinsen nordvest i landet, ifølge avisen. 37 mennesker er bekreftet omkommet etter søndagens angrep..

NRK - 31 jan 16 kl. 17:25

– EU unnlater å kritisere Tyrkia

Den tyrkiske forfatteren og nobelprisvinneren Orhan Pamuk anklager EU for å unngå å kritisere Tyrkias menneskerettighetsbrudd. Tyrkias rolle i håndteringen av migrantkrisen har gjort at EU unnlater å kritisere landet, sier han til avisen Hurriyet..

P4 - 28 nov 15 kl. 15:23

Advokat skutt og drept under pressekonferanse

En høytstående tyrkisk advokat ble skutt og drept under en pressekonferanse i byen Diyarbakir sør i Tyrkia i dag. Med massivt medieoppbud tilstede oppstod det brått vill skyting mellom sikkerhetsvakter, politi og gjerningsmenn. En politimann ble også drept mens en TV-reporter ble såret i det samme angrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet..

NRK - 24 okt 15 kl. 14:17

Jakter mulige flykaprere i Tyrkia

De fire medlemmene av terrorgruppen IS som ifølge tyrkisk politi skal være i landet for å gjennomføre et terrorangrep skal ha fått instrukser om å enten kapre et fly, skip eller gå til angrep på en stor folkemengde. Det skriver Hurriyet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com