Hongkong

Monday, 15 July, 17:53

Nyheter om Hongkong

NRK - 30 maj 24 kl. 09:34

14 aktivister dømt i Hongkong – flere risikerer livstid

En domstol i Hongkong i Kina har dømt 14 aktivister for brudd på sikkerhetslovene i landet. To andre ble frikjent, skriver BBC. Dette er den største rettssaken knyttet til nasjonal sikkerhet i Hongkong noensinne.

NRK - 30 maj 24 kl. 09:34

14 demokrati-aktivister dømt i Hongkong – flere risikerer livstid

En domstol i Hongkong i Kina har dømt 14 demokrati-aktivister for brudd på sikkerhetslovene i landet. To andre ble frikjent, skriver BBC. Dette er den største rettssaken knyttet til nasjonal sikkerhet i Hongkong noensinne.

VG - 30 maj 24 kl. 20:59

Demokratiaktivister funnet skyldig i Hongkong - Norge bekymret

Norske myndigheter finner det dypt foruroligende at 14 demokratiforkjempere i Hongkong er funnet skyldig i undergravende virksomhet..

VG - 30 maj 24 kl. 04:24

Hongkong: 14 aktivister dømt for brudd sikkerhetslovene

I Hongkong er 14 demokratiaktivister dømt for brudd på sikkerhetslovene, mens to tiltalte er frikjent..

NRK - 30 maj 24 kl. 04:30

Hongkong: 14 aktivister dømt for brudd sikkerhetslovene

I Hongkong er 14 demokratiaktivister dømt for brudd på sikkerhetslovene, mens to tiltalte er frikjent. Det er ventet dom mot til sammen 47 aktivister torsdag og fredag. (NTB).

Klartale - 24 maj 24 kl. 06:00

– Spørsmålet som mange stiller i Norge

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 19 mar 24 kl. 13:07

Hongkong innfører strengere straffer

Hongkong har vedtatt en ny lov for nasjonal sikkerhet. Loven innebærer livstid i fengsel for lovbrudd relatert til forræderi og opprør. I tillegg innebærer loven en straff på 20 år i fengsel for tyveri av statshemmeligheter.

VG - 21 jun 24 kl. 10:42

«Verdens høyeste by»

Hongkong sett fra en litt annerledes vinkel..

E24 - 20 jun 24 kl. 07:05

Kinesiske eiendomsaksjer faller etter rentebeslutning

Hang Seng Mainland Properties Index, som følger kinesiske eiendomsutviklere i Hongkong, er på et historisk lavt nivå..

Aftenposten - 29 maj 24 kl. 07:37

Jørn Andersen ferdig som Hongkong-trener

Nordmannen har fått et tilbud han ikke kan si nei til..

VG - 29 maj 24 kl. 07:37

Jørn Andersen ferdig som Hongkong-trener

Nordmannen har fått et tilbud han ikke kan si nei til..

NRK - 21 maj 24 kl. 21:53

Spionmistenkt funnen død i Storbritannia

Ein tidlegare soldat som var mistenkt for å hjelpt etterretningstenesta i Hongkong, er funnen død i London, melder BBC. Han var ein av tre personar som var mistenkte i ei spionasjesak, og skulle ha møtt i retten fredag. Dødsfallet blir behandla som mistenkeleg, og mannen kjem til å bli obdusert, opplyser politiet..

NRK - 15 apr 24 kl. 05:53

Børsfall i Asia etter Irans angrep

Aksjekursene på børsene i Tokyo og Hongkong falt da finansmarkedene åpnet der i dag morges etter helgens iranske angrep mot Israel. På Tokyo-børsen åpnet Nikkei-indeksen med et fall på 1,22 prosent. Den bredere Topix-indeksen startet dagen med en nedgang på 1 prosent.

NRK - 10 apr 24 kl. 05:10

Hongkong: Minst fire drept i brann

Politiet i Hongkong sier at minst fire personer er drept i en brann. I tillegg skal minst 12 personer være skadd. Brannen startet i en bygning kalt New Lucky House i bydelen Jordan.

NRK - 10 apr 24 kl. 05:10

Hongkong: Minst fem døde i brann

Politiet i Hongkong sier at minst fem personer er døde i en brann. I tillegg skal minst 12 personer være skadd. Brannen startet i en bygning kalt New Lucky House i bydelen Jordan.

E24 - 08 apr 24 kl. 11:23

Største gullbeslag noensinne i Hongkong

Tollvesenet i Hongkong opplyser at de har gjort det største beslaget av smuglet gull i historien da 146 kilo rent gull ble oppdaget på byens flyplass..

NRK - 29 dec 23 kl. 10:03

Hongkong aktivist søker asyl i Storbritannia

Tony Chung sier at han har flyktet fra Hongkong til Storbritannia fordi han ikke lenger kan holde ut myndighetenes overvåking. Chung ble i 2021 den yngste som ble fengslet for brudd på sikkerhetsloven i Hongkong. Han var da tjue år gammel.

NRK - 30 mar 24 kl. 00:26

Amerikanske radiostasjon gir opp Hongkong grunnet sikkerhetslov

Radio Free Asia, som finansieres av den amerikanske staten, legger ned i Hongkong av frykt for de ansattes sikkerhet etter at byen innførte en ny sikkerhetslov, melder NTB. Den nye sikkerhetsloven trådte i kraft forrige uke og inkluderer strenge straffer for blant annet forræderi, spionasje og innblanding utenfra. Flere demokratier og rettighetsorganisasjoner var rast ute med å kritiser den nye loven..

VG - 19 mar 24 kl. 12:17

Omstridt sikkerhetslov vedtatt i Hongkong

Den lovgivende forsamlingen i Hongkong vedtok tirsdag en ny sikkerhetslov som blant annet innebærer fengsel på livstid for forræderi og opprør..

VG - 19 mar 24 kl. 12:17

Hongkong vedtar ny sikkerhetslov

Den lovgivende forsamlingen i Hongkong vedtok enstemmig en ny sikkerhetslov som blant annet innebærer fengsel på livstid for forræderi og opprør tirsdag..

VG - 19 mar 24 kl. 07:08

Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen..

NRK - 16 mar 24 kl. 05:10

Dømt for å ha stormet Hongkongs lovgivende forsamling

Tolv mennesker har fått fengselsstraffer på opptil sju år for å ha stormet bygningen som huser Hongkongs lovgivende forsamling sommeren 2019. Flere hundre demonstranter tok seg inn i bygningen på 22-årsdagen for britenes tilbakelevering av Hongkong. Det var en av de mest kaotiske hendelsene i massedemonstrasjonene mot et forslag til utleveringslov.

VG - 08 mar 24 kl. 02:41

Hongkong: Forslag om livstidsfengsel for opprør

Fredag ble forslaget til ny sikkerhetslov i Hongkong gjort kjent. Blant annet foreslås fengsel på livstid for forræderi og opprør..

NRK - 08 mar 24 kl. 01:33

Nytt forslag til sikkerhetslov i Hongkong

Myndighetene i Hongkong har kommet med et nytt forslag til sikkerhetslov, melder Reuters. Utkastet inkluderer nye lover som omhandler spionasje, statshemmeligheter og oppvigleri. Det foreslås blant annet livstidsfengsel for opprør og sju års fengsel for oppvigleri..

VG - 08 apr 24 kl. 11:25

Rekordbeslag!

146 kilo rent gull ble oppdaget på flyplassen i Hongkong..

NRK - 01 feb 24 kl. 04:30

Fire aktivister i Hongkong dømmes for oppvigleri etter protest i 2019

Fire aktivister i Hongkong er funnet skyldige i oppvigleri etter stormingen av bygningen som huser byens lovgivende forsamling sommeren 2019. Flere hundre demonstranter tok seg inn i bygningen på 22-årsdagen for britenes tilbakelevering av Hongkong. Det var en av de mest kaotiske hendelsene i massedemonstrasjonene mot et forslag til utleveringslov.

NRK - 28 dec 23 kl. 13:49

Aktivistar dømde til fengsel

Tre aktivistar er i Hongkong dømde til fengsel i opptil seks år for å planleggja eit terrorangrep. Dei tre aktivistane på 20, 21 og 23 år erkjende alle straffskuld i retten. 21-åringen tilhøyrde ei gruppe som støttar sjølvstende for Hongkong.

Aftenposten - 18 mar 24 kl. 22:52

Folk sto i kø for den siste avisen. Nå blir det forbudt å vise dem frem hjemme.

NYHETSANALYSE: Når døde friheten i Hongkong? Noen vil kanskje bla langt tilbake i kalenderen, helt tilbake til 1..

Aftenposten - 09 feb 24 kl. 09:23

Messi hetses i Kina etter Hongkong-kampen – arrangøren gir billettrefusjon

Bråket fortsetter etter at Lionel Messi ikke kom på banen i en treningskamp i Hongkong..

VG - 09 feb 24 kl. 09:23

Messi hetses i Kina etter Hongkong-kampen – arrangøren gir billettrefusjon

Bråket fortsetter etter at Lionel Messi ikke kom på banen i en treningskamp i Hongkong. Nå får de fremmøtte tilbake 50 prosent av billettprisene til kampen..

VG - 06 feb 24 kl. 07:06

Messi etter Hongkong-bråket: – Det var uheldig

Lionel Messi. (36) føler seg bedre, men vil ikke love at han spiller Inter Miamis treningskamp mot japanske Vissel Kobe. Han fikk tøff behandling i Hongkong i helgen..

NRK - 04 feb 24 kl. 06:47

120 får sparken for bedrageri i Tencent

Den kinesiske IT-giganten Tencent har sparket 120 ansatte for brudd på selskapets regelverk mot bedrageri, inkludert korrupsjon og underslag. Selskapet, som er børsnotert i Hongkong er en av verdens største produsenter av videospill og eier den enormt populære app-en WeChat, som er installert på nesten samtlige telefoner i Kina. Selskapet, som er børsnotert i Hongkong er en av verdens største produsenter av videospill og eier den enormt populære app-en WeChat, som er installert på nesten samtlige telefoner i Kina.

NRK - 02 jan 24 kl. 10:36

Jimmy Lai erklærte seg ikke skyldig i Hongkong-rettssak

Mediemogul og demokratiforkjemper Jimmy Lai nektet skyld i rettssaken mot ham i Hongkong for brudd på Kinas sikkerhetslov. Han risikerer livstid i fengsel. – Ikke skyldig, sa den 76 år gamle aktivisten, forretningsmannen og medieeieren da han møtte i retten tirsdag.

NRK - 30 jan 24 kl. 07:37

Hongkong lager sin egen versjon av sikkerhetsloven

Hongkong vil lage sin egen sikkerhetslov så snart som mulig, sier leder John Lee. Loven omfatte mer enn den Kina innførte for byen for fire år siden. Hongkongs egen sikkerhetslov vil være gjeldende for fem typer forbrytelser, inkludert forræderi, opprør og spionasje.

NRK - 29 jan 24 kl. 04:35

Kinesisk eiendomsgigant tvangsoppløses

En domstol i Hongkong har gitt ordre om at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande skal tvangsoppløses. Selskapet har slitt økonomisk lenge, og retten lot seg ikke overbevise om at Evergrande ville klare å komme i havn med en omstruktureringsavtale med kreditorene. – Med tanke på den åpenbare mangelen på fremdrift mot å legge fram et levedyktig forslag til restrukturering, mener jeg det er riktig for retten å beordre tvangsoppløsning av selskapet, og jeg gir derfor en slik ordre, sa dommer Linda Chan mandag morgen.

NRK - 01 mar 24 kl. 10:12

Russer erkjenner å ha smuglet elektronikk fra USA

En russisk mann har erklært seg skyldig i tiltalen om å ha smuglet elektronikk med mulig militær anvendelse til Russland fra USA, skriver NTB. Virksomheten er et brudd på sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina. Den 51 år gamle Maxim Martsjenko, som bodde i Hongkong, ledet et nettverk sammen med to uidentifiserte russere.

NRK - 22 feb 24 kl. 03:21

Lasteskip delte veibro i Kina i to

Flere biler havnet i vannet da et lasteskip kjørte inn i en bro slik at den kollapset i Guangzhou sør i Kina. Detaljer rundt eventuelle skadde eller omkomne er så langt ikke kjent. Ulykken skjedde torsdag morgen lokal tid.

Aftenposten - 20 feb 24 kl. 10:15

Messi slår tilbake etter anklager: – Falske historier

Lionel Messi (36) avviser bestemt at han sto over en oppvisningskamp i Hongkong av politiske grunner..

VG - 20 feb 24 kl. 10:15

Messi slår tilbake etter anklager: – Falske historier

Lionel Messi (36) avviser bestemt at han sto over en oppvisningskamp i Hongkong av politiske grunner..

NRK - 05 sep 23 kl. 09:35

Hongkong legaliserer homofile partnerskap

Par av samme kjønn i Hongkong får nå lov å inngå partnerskap, selv om de ennå ikke får lov å gifte seg. Det besluttet høyesteretten i Hongkong tirsdag. Støtten til likekjønnede ekteskap har økt jevnt og trutt i Hongkong de siste årene, spesielt blant den yngre befolkningen, men er ennå ikke lovlig.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:23

Solid børsoppgang i Tokyo

Den japanske Nikkei-indeksen endte tirsdag opp nesten 3 prosent. Utviklingen på Wall Street trakk kursene opp, det samme gjorde yen-svekkelse målt mot dollar. Nikkei 225-indeksen steg 2,89 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 2,12 prosent.

VG - 08 feb 24 kl. 08:22

Kina reagerer på Messi-fravær – superstjernen beklager

Kinesiske myndigheter og fotballfans har reagert kraftig på at Lionel Messi ikke spilte i en planlagt treningskamp i Hongkong søndag..

Aftenposten - 06 jan 24 kl. 08:43

Andersens Hongkong sjokkerte Kina: – Veldig spesielt

For første gang på 39 år vant lille Hongkong over store Kina i fotball..

VG - 06 jan 24 kl. 08:43

Andersens Hongkong sjokkerte Kina: – Veldig spesielt

For første gang på 39 år vant lille Hongkong over store Kina i fotball. Det gir nytt håp foran Asiamesterskapet for Jørn Andersens landslag..

VG - 07 feb 24 kl. 12:49

Økokrim advarer mot deepfake-svindel

En finansmann i Hongkong ble nylig frasvindlet over 270 millioner norske kroner under et videomøte..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com