Hongkong

Thursday, 30 June, 10:19

Nyheter om Hongkong

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 maj 22 kl. 18:34

Frittalende kardinal skal være pågrepet i Hongkong

Den pensjonerte kardinalen Joseph Zen (90) og flere andre demokratiaktivister ble pågrepet i Hongkong onsdag, ifølge flere rapporter. USA krever løslatelse. Også sangeren og skuespilleren Denise Ho, advokaten Margaret Ng og akademikeren Hui Po-keung er pågrepet av det nasjonale sikkerhetspolitiet i Hongkong.

NRK - 30 maj 22 kl. 12:30

Ny leder oppnevnt i Hongkong

John Lee er offisielt blitt bekreftet av Kinas regjering som ny leder i Hongkong, en drøy måned før han skal overta. Lee mottok mandag et brev som formelt oppnevner ham under en seremoni med Kinas statsminister Li Keqiang. Samtidig ønsket president Xi Jinping ham velkommen og merket seg den «nye atmosfæren» i Hongkong.

NRK - 03 jun 22 kl. 15:37

Forbyr markering i Hongkong 4. juni

Store deler av Victoria Park i Hongkong stenges av politiet før årsdagen for Tiananmen-massakren i Beijing. Tidligere pleide store menneskemengder å samle seg i parken for å minnes ofrene for massakren i 1989. Men dette er ikke lenger tillatt etter at kinesiske myndigheter har strammet grepet kraftig i delvis selvstyrte Hongkong.

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:35

Bensin og diesel fortsetter å bli dyrere

Bensin og diesel blir dyrere og dyrere. På en måned alene har prisen blitt rundt sju prosent høyere, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Sist måned kostet bensin rundt 23 kroner per liter.

NRK - 20 jun 22 kl. 04:49

Blandet børsåpning i Asia

Utviklingen var blandet da de toneangivende børsene i Asia åpnet mandag, med oppgang i Japan og nedgang i Hongkong. Nikkei-indeksen i Tokyo startet uken med en oppgang på 0,71 prosent. Den bredere Topix-indeksen åpnet med en oppgang på 0,51 prosent.

NRK - 02 apr 22 kl. 11:57

Ber alle innbyggerne i Hongkong om å koronateste seg

Myndighetene i Hongkong ber alle innbyggerne om å koronateste seg hjemme, tre dager i strekk neste uke. Det bor 7,4 millioner mennesker i Hongkong. Nærmere 1,2 millioner har til nå testet positivt for covid-19 i Hongkong, og de siste ukene har smittespredningen økt.

VG - 04 jun 22 kl. 21:07

Mange pågrepet i Hongkong på 33-årsdagen for Tiananmen-massakren

Myndighetene i Hongkong brukte lørdag store ressurser på å hindre all offentlig markering av massakren på Tiananmen-plassen i Beijing for 33 år siden..

NRK - 04 jun 22 kl. 16:58

Mange pågrepet i Hongkong

Myndighetene i Hongkong brukte lørdag store ressurser på å hindre all offentlig markering av massakren på Tiananmen-plassen i Beijing for 33 år siden. Mange mennesker ble pågrepet da politiet slo hardt ned på alt som kunne ligne en markering av dagen rundt Victoria-parken i sentrum der det tidligere hvert år var store markeringer. Reportere fra AFP så at minst fem-seks mennesker ble ført bort av politiet utover kvelden, blant dem Yu Wai-pan fra Ligaen av sosialdemokrater (LSD), som kom til parken sammen med to andre og sto stille i sorg.

NRK - 27 maj 22 kl. 04:55

Oppgang på børsen i Hongkong

Stor oppgang i teknologisektoren tok hovedindeksen Hang Seng på børsen i Hongkong opp 3 prosent fredag morgen. Netthandelgiganten Alibaba gikk fram mer enn 12 prosent, mens søkemotoren Baidu steg med 15 prosent. De to selskapene la fram bedre salgstall enn ventet, noe som roet bekymringer for hvordan koronarestriksjoner og inflasjon kan ramme teknologisektoren.

E24 - 27 jun 22 kl. 06:45

Kraftig oppgang på Asia-børsene

Hongkong-børsen drar resten av de asiatiske børsene opp. Dette kommer blant etter at G7-landene ble enig om å motvirke Kinas økende innflytelse i lavinntektsland..

E24 - 23 maj 22 kl. 06:06

Markant nedgang på Hongkong-børsen

Elbilprodusenten Xpeng er blant teknologiaksjene som sliter, og bidrar til børsfallet i Hongkong..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 16:09

Fra coronastengt til Asia-jubel: – En av de største sensasjonene

Jørn Andersen har ledet Hongkong til Asiamesterskapet. Det er 54 år siden sist det skjedde..

VG - 21 jun 22 kl. 16:09

Fra coronastengt til Asia-jubel: – En av de største sensasjonene

Jørn Andersen har ledet Hongkong til Asiamesterskapet. Det er 54 år siden sist det skjedde..

NRK - 20 jun 22 kl. 09:30

Nedgang på Tokyo-børsen

Tokyo-børsen stengte ned mandag etter en dag preget av forsiktig handel. Nikkei 225-indeksen falt 0,74 prosent, eller 191,78 poeng, og endte på 25.771 poeng.

E24 - 17 jun 22 kl. 22:09

Bloomberg: Norske bensinpriser nest høyest i verden

Bensinprisene i Norge er ikke bare de høyeste i Europa. De er de nest høyeste i verden, etter prisene i Hongkong, skriver nyhetsbyrået Bloomberg..

E24 - 15 jun 22 kl. 06:22

Overraskende nøkkeltall sender Kina-børsene opp

Børsene i Hongkong og Shanghai stiger markant etter positive industritall fra Kina, mens markedet venter på Federal Reserves rentebeslutning..

NRK - 13 jun 22 kl. 07:23

Børsnedgang i Asia

Handelen på Tokyo-børsen startet uken med en bratt nedtur drevet av frykten for global inflasjon som følge av inflasjonstallene fra USA før helgen. Nikkei-indeksen var ned 3,1 prosent da det sto igjen en drøy time med handel mandag. Den bredere Topix-indeksen hadde da svekket seg med 2,3 prosent.

NRK - 08 maj 22 kl. 11:44

EU mener utnevnelsen av ny leder i Hongkong byter demokratiske normer

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell, mener utnevnelsen av lederen John Lee i Hongkong bryter med demokratiske normer, melder AFP..

Aftenposten - 08 maj 22 kl. 09:02

John Lee valgt til ny leder i Hongkong

Den tidligere sikkerhetssjefen John Lee ble valgt som ny leder i Hongkong..

NRK - 08 maj 22 kl. 06:50

John Lee er valgt som ny leder i Hongkong

Den tidligere sikkerhetssjefen John Lee ble valgt som ny leder i Hongkong av en Beijing-vennlig komité søndag. Han var eneste kandidat. Valget skjedde etter at det ble gjort betydelige endringer i Hongkongs valglover i fjor, melder NTB..

E24 - 10 jun 22 kl. 06:05

Blandet på Asia-børsene etter kinesiske inflasjonstall

Netthandelsgiganten Alibaba stiger på Hongkong-børsen etter kraftig Wall Street-fall. Kinesisk inflasjonstall kom inn som forventet..

E24 - 06 maj 22 kl. 05:34

Kraftig børsfall i Hongkong etter tek-ras på Wall Street

Hang Seng-indeksen er ned nær fire prosent i Hongkong. Samtidig faller teknologiaksjene tungt..

NRK - 08 jun 22 kl. 19:01

Menneskerettsgrupper krever Bachelets avgang

Over 230 menneskerettsgrupper krever at FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, går av etter et besøk i Kina nylig. Blant dem som har undertegnet oppropet er grupper som kjemper for rettighetene til uigurer, tibetanere og sørmongoliere, samt demokratiforkjempere i Hongkong og Kina. Flere internasjonale menneskerettsforkjempere slutter seg til kravet om Bachelets «øyeblikkelige avgang» og anklager henne for å ha «hvitvasket» Beijings «grusomheter» under besøket i mai.

E24 - 08 jun 22 kl. 06:36

Børsoppgang i Japan og Hongkong

Utviklingen er blandet på de asiatiske børsene..

E24 - 04 maj 22 kl. 05:47

Hongkong-børsen faller etter amerikansk etterforskning

Teknologiaksjene i Hongkong faller særlig etter at Det amerikanske finanstilsynet skal ha startet etterforskning av den kinesiske skysstjenesten Didi. Samtidig venter alle på Federal Reserves rentebeslutning..

NRK - 06 jun 22 kl. 08:21

Børsoppgang i Asia

De toneangivende børsindeksene i Asia har startet uken med oppgang. Det går mest i pluss i Shenzhen, der hovedindeksen er oppe 2,5 prosent etter et par timers handel. I Shanghai er oppgangen 1 prosent.

NRK - 04 jun 22 kl. 08:21

Blinken hyller kinesere som demonstrerte for demokrati for 33 år siden

USAs utenriksminister Antony Blinken markerer 33-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen i Beijing ved å hylle demonstrantene for deres mot. – Disse modige menneskene kommer ikke til å bli glemt, sier Blinken i en uttalelse. Lørdag er det nøyaktig 33 år siden kinesiske myndigheter slo ned studentdemonstrasjonene i Beijing med hard hånd.

E24 - 02 jun 22 kl. 06:05

Hongkong-børsen leder an bredt fall i Asia

Pilene peker nedover både på børsene i Asia og for oljeprisen torsdag morgen..

E24 - 27 maj 22 kl. 06:08

Alibaba skyter opp etter tallslipp

Netthandelsgiganten la frem bedre kvartalstall enn ventet, og bidrar til en kraftig oppgang på Hongkong-børsen.

E24 - 24 maj 22 kl. 06:11

Bred nedgang på Asia-børsene

Hongkong-børsen leder an i fallet, etter pilene igjen peker nedover i førhandel i USA..

E24 - 19 apr 22 kl. 06:17

Tek-fall i Hongkong etter strømmeforbud

Forbud mot strømming av uautoriserte videospill senker teknologisektoren i Hongkong, hvor børsen faller nesten to prosent. Andre steder i regionen ser det betydelig lysere ut..

NRK - 21 maj 22 kl. 12:55

Melding om lasteskip i brann i Atlanterhavet

Hovedredningssentralen (HRS) melder at de har mottat melding om et lasteskip i brann i Atlanterhavet. Skipet er registrert i Hongkong. – HRS har kontaktet JRCC Norfolk (USA) som er ansvarlig redningssentral for området, og de vil overta videre koordinering, skriver HRS på Twitter..

NRK - 21 maj 22 kl. 12:55

Stort lasteskip i brann i Atlanterhavet

Hovedredningssentralen (HRS) fikk klokken 12.02 melding om et stort lasteskip i brann i Atlanterhavet. Skipet er registrert i Hongkong.

NRK - 16 apr 22 kl. 15:21

Eksplosjon på oljetank øst for Hongkong

Ifølge det statlige nyhetsbyrået CGTN skal det ha vært en eksplosjon på en oljetank som ligger rundt 300 kilometer øst for Hongkong lørdag ettermiddag. En person skal ha blitt drept i eksplosjonen og seks skal være skadet, skriver South China Morning Post. To redningshelikoptre ble sendt til stedet, skriver avisen..

NRK - 17 maj 22 kl. 23:46

Tiananmen-statue opp i Oslo

Eit minnesmerke over Tiananmen-massakren i Beijing i 1989 skal settast opp på Universitetet i Oslo neste veke. Statuen «Skamstøtta» vart forbode av kinesiske styresmakter som fjerna han frå universitetet i Hongkong i fjor. Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Noreg reknar med at Kina vil mislike tiltaket..

Dagbladet - 17 maj 22 kl. 21:58

Best i verden - så raknet alt

Fram til februar i år var det bare registrert 212 coronadødsfall i millionbyen Hongkong. Siden har coronaviruset krevd mer enn 9000 menneskeliv..

NRK - 17 maj 22 kl. 03:50

Børsoppgang i Kina

På børsen i Hongkong har den telknologitunge Hang Seng-indeksen steget med 3 prosent på morgenkvisten, melder Reuters. Den kinesiske netthandel-giganten Alibaba steg med 3,4 prosent kort tid etter børsåpning..

NRK - 11 apr 22 kl. 10:45

Kraftig børsfall i Hongkong

Børsindeksen Hang Seng i Hongkong falt mandag med 3 prosent, skriver NTB. Den kraftige nedgangen forklares med den pågående smittebølgen i Kina og bekymring for renteøkninger i USA. I Shanghai falt indeksen Shanghai Composite Index med 2,6 prosent.

NRK - 13 maj 22 kl. 17:03

Børsoppgang verden over

Asiatiske børser gikk solid i pluss fredag, europeiske fulgte etter og også i USA åpnet børsdagen med oppgang. Nikkei-indeksen i Tokyo steg med 2,6 prosent fredag og Hang Seng-indeksen i Hongkong endte 2,7 prosent opp. Optimismen spredte seg til Europa der alle de største indeksene var over 2 prosent opp én time før stenging.

NRK - 13 maj 22 kl. 05:01

Oppgang etter børsåpning i Asia

De toneangivende børsindeksene i Asia åpnet opp fredag. Oppgangen var aller størst i Tokyo. Rundt to og en halvtime etter åpning var hovedindeksen Nikkei 225 i Tokyo opp rundt 2,5 prosent.

NRK - 10 maj 22 kl. 05:05

Børsnedgang i Asia

De toneangivende børsene i Asia åpnet stort sett i minus tirsdag, etter nok et børsfall i USA dagen i forveien. I Tokyo var både hovedindeksen Nikkei 225 og den bredere Topix-indeksen nede 1,4 prosent et par timer etter åpning. Hang Seng-indeksen i Hongkong var nede hele 2,6 prosent etter halvannen times handel.

E24 - 04 apr 22 kl. 06:03

Tek-oppgang i Hongkong

Hongkong-børsen leder an en stort sett positiv start på uken for de asiatiske aksjemarkedene..

NRK - 06 maj 22 kl. 04:03

Asia-børsene faller

I Japan gikk de to viktigste indeksene på Tokyo-børsen i hver sin retning da markedet åpnet fredag morgen. Nikkei-indeksen falt 0,13 prosent rett etter åpning. Den bredere Topix-indeksen gikk opp 0,21 prosent.

NRK - 27 feb 22 kl. 10:05

Ny smittetopp i Hongkong

I Hongkong er det meldt om 26.026 smittetilfelle av covid-19 siste døgn. For fire dagar sidan var det litt over 8000 påviste tilfelle.

Aftenposten - 04 maj 22 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 5. mai

Tortur. Russeeffekter. Pressefrihet i Hongkong.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com