Hongkong

Sunday, 03 March, 21:17

Nyheter om Hongkong

NRK - 29 dec 23 kl. 10:03

Hongkong aktivist søker asyl i Storbritannia

Tony Chung sier at han har flyktet fra Hongkong til Storbritannia fordi han ikke lenger kan holde ut myndighetenes overvåking. Chung ble i 2021 den yngste som ble fengslet for brudd på sikkerhetsloven i Hongkong. Han var da tjue år gammel.

NRK - 01 feb 24 kl. 04:30

Fire aktivister i Hongkong dømmes for oppvigleri etter protest i 2019

Fire aktivister i Hongkong er funnet skyldige i oppvigleri etter stormingen av bygningen som huser byens lovgivende forsamling sommeren 2019. Flere hundre demonstranter tok seg inn i bygningen på 22-årsdagen for britenes tilbakelevering av Hongkong. Det var en av de mest kaotiske hendelsene i massedemonstrasjonene mot et forslag til utleveringslov.

NRK - 28 dec 23 kl. 13:49

Aktivistar dømde til fengsel

Tre aktivistar er i Hongkong dømde til fengsel i opptil seks år for å planleggja eit terrorangrep. Dei tre aktivistane på 20, 21 og 23 år erkjende alle straffskuld i retten. 21-åringen tilhøyrde ei gruppe som støttar sjølvstende for Hongkong.

Aftenposten - 09 feb 24 kl. 09:23

Messi hetses i Kina etter Hongkong-kampen – arrangøren gir billettrefusjon

Bråket fortsetter etter at Lionel Messi ikke kom på banen i en treningskamp i Hongkong..

VG - 09 feb 24 kl. 09:23

Messi hetses i Kina etter Hongkong-kampen – arrangøren gir billettrefusjon

Bråket fortsetter etter at Lionel Messi ikke kom på banen i en treningskamp i Hongkong. Nå får de fremmøtte tilbake 50 prosent av billettprisene til kampen..

VG - 06 feb 24 kl. 07:06

Messi etter Hongkong-bråket: – Det var uheldig

Lionel Messi. (36) føler seg bedre, men vil ikke love at han spiller Inter Miamis treningskamp mot japanske Vissel Kobe. Han fikk tøff behandling i Hongkong i helgen..

NRK - 04 feb 24 kl. 06:47

120 får sparken for bedrageri i Tencent

Den kinesiske IT-giganten Tencent har sparket 120 ansatte for brudd på selskapets regelverk mot bedrageri, inkludert korrupsjon og underslag. Selskapet, som er børsnotert i Hongkong er en av verdens største produsenter av videospill og eier den enormt populære app-en WeChat, som er installert på nesten samtlige telefoner i Kina. Selskapet, som er børsnotert i Hongkong er en av verdens største produsenter av videospill og eier den enormt populære app-en WeChat, som er installert på nesten samtlige telefoner i Kina.

NRK - 02 jan 24 kl. 10:36

Jimmy Lai erklærte seg ikke skyldig i Hongkong-rettssak

Mediemogul og demokratiforkjemper Jimmy Lai nektet skyld i rettssaken mot ham i Hongkong for brudd på Kinas sikkerhetslov. Han risikerer livstid i fengsel. – Ikke skyldig, sa den 76 år gamle aktivisten, forretningsmannen og medieeieren da han møtte i retten tirsdag.

NRK - 30 jan 24 kl. 07:37

Hongkong lager sin egen versjon av sikkerhetsloven

Hongkong vil lage sin egen sikkerhetslov så snart som mulig, sier leder John Lee. Loven omfatte mer enn den Kina innførte for byen for fire år siden. Hongkongs egen sikkerhetslov vil være gjeldende for fem typer forbrytelser, inkludert forræderi, opprør og spionasje.

NRK - 29 jan 24 kl. 04:35

Kinesisk eiendomsgigant tvangsoppløses

En domstol i Hongkong har gitt ordre om at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande skal tvangsoppløses. Selskapet har slitt økonomisk lenge, og retten lot seg ikke overbevise om at Evergrande ville klare å komme i havn med en omstruktureringsavtale med kreditorene. – Med tanke på den åpenbare mangelen på fremdrift mot å legge fram et levedyktig forslag til restrukturering, mener jeg det er riktig for retten å beordre tvangsoppløsning av selskapet, og jeg gir derfor en slik ordre, sa dommer Linda Chan mandag morgen.

NRK - I førrgår: 10:12

Russer erkjenner å ha smuglet elektronikk fra USA

En russisk mann har erklært seg skyldig i tiltalen om å ha smuglet elektronikk med mulig militær anvendelse til Russland fra USA, skriver NTB. Virksomheten er et brudd på sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina. Den 51 år gamle Maxim Martsjenko, som bodde i Hongkong, ledet et nettverk sammen med to uidentifiserte russere.

NRK - 22 feb 24 kl. 03:21

Lasteskip delte veibro i Kina i to

Flere biler havnet i vannet da et lasteskip kjørte inn i en bro slik at den kollapset i Guangzhou sør i Kina. Detaljer rundt eventuelle skadde eller omkomne er så langt ikke kjent. Ulykken skjedde torsdag morgen lokal tid.

Aftenposten - 20 feb 24 kl. 10:15

Messi slår tilbake etter anklager: – Falske historier

Lionel Messi (36) avviser bestemt at han sto over en oppvisningskamp i Hongkong av politiske grunner..

VG - 20 feb 24 kl. 10:15

Messi slår tilbake etter anklager: – Falske historier

Lionel Messi (36) avviser bestemt at han sto over en oppvisningskamp i Hongkong av politiske grunner..

NRK - 05 sep 23 kl. 09:35

Hongkong legaliserer homofile partnerskap

Par av samme kjønn i Hongkong får nå lov å inngå partnerskap, selv om de ennå ikke får lov å gifte seg. Det besluttet høyesteretten i Hongkong tirsdag. Støtten til likekjønnede ekteskap har økt jevnt og trutt i Hongkong de siste årene, spesielt blant den yngre befolkningen, men er ennå ikke lovlig.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:23

Solid børsoppgang i Tokyo

Den japanske Nikkei-indeksen endte tirsdag opp nesten 3 prosent. Utviklingen på Wall Street trakk kursene opp, det samme gjorde yen-svekkelse målt mot dollar. Nikkei 225-indeksen steg 2,89 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 2,12 prosent.

VG - 08 feb 24 kl. 08:22

Kina reagerer på Messi-fravær – superstjernen beklager

Kinesiske myndigheter og fotballfans har reagert kraftig på at Lionel Messi ikke spilte i en planlagt treningskamp i Hongkong søndag..

Aftenposten - 06 jan 24 kl. 08:43

Andersens Hongkong sjokkerte Kina: – Veldig spesielt

For første gang på 39 år vant lille Hongkong over store Kina i fotball..

VG - 06 jan 24 kl. 08:43

Andersens Hongkong sjokkerte Kina: – Veldig spesielt

For første gang på 39 år vant lille Hongkong over store Kina i fotball. Det gir nytt håp foran Asiamesterskapet for Jørn Andersens landslag..

VG - 07 feb 24 kl. 12:49

Økokrim advarer mot deepfake-svindel

En finansmann i Hongkong ble nylig frasvindlet over 270 millioner norske kroner under et videomøte..

E24 - 02 jan 24 kl. 07:02

Jimmy Lai erklærte seg ikke skyldig i Hongkong-rettssak

Demokratiforkjemperen Jimmy Lai i Hongkong erklærte seg ikke skyldig i rettssaken mot ham for brudd på den kinesiske loven om rikets sikkerhet..

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 22:28

Kina bør la eiendomsgiganten falle

Konkursbegjæringen fra Hongkong bør ikke få motstand fra kommunistpartiet..

E24 - 29 jan 24 kl. 10:40

Evergrande-konkurs: – Har ventet på dette i ti år

En domstol i Hongkong har slått det kinesiske eiendomsselskapet Evergrande konkurs. Pål Ringholm, ekspert på Kinas gjeldstyngede eiendomssektor, er ikke overrasket..

Aftenposten - 29 jan 24 kl. 07:40

Konkurs for kinesiske Evergrande med over 3.000 milliarder i gjeld

En domstol i Hongkong har beordret avvikling av det gjeldstyngede kinesiske eiendomsselskapet..

E24 - 29 jan 24 kl. 06:52

Konkurs for kinesiske Evergrande med over 3.000 milliarder i gjeld

En domstol i Hongkong har beordret avvikling av det gjeldstyngede kinesiske eiendomsselskapet..

NRK - 26 jan 24 kl. 06:26

President Xi slår ned på korrupsjon i plaget finanssektor

Til tross for at den kinesiske finanssektoren sliter i motbakke, fortsetter president Xi sin jakt på korrupsjon og misligheter. I sitt ti år lange presidentskap har Xi Jinping slått ned på korrupsjon på en rekke områder. Det har rammet Kinas hemmelige rakettforsvar, landslaget i fotball og partieliten i kommunistpartiet.

NRK - 24 jan 24 kl. 08:06

Kinesiske aksjer har tapt 6 billioner dollar på tre år

Verdens nest største økonomi er plaget av en myriade av problemer, skriver CNN. Det inkluderer en rekordnedgang i eiendom, deflasjon, gjeld, fallende fødselsrate og krympende arbeidsstyrke, samt et skifte mot ideologidrevet politikk som har raslet privat sektor og skremt vekk utenlandske firmaer. I løpet av de siste tre årene har rundt 6 billioner dollar i aksjeverdier - tilsvarende omtrent det dobbelte av Storbritannias årlige økonomiske produksjon - gått tapt i aksjemarkedet i Kina og Hongkong.

NRK - 22 dec 23 kl. 05:12

Opprettholder oppvigleri-tiltale mot mediemogul

En domstol i Hongkong avviser forespørselen om å droppe oppvigleri-tiltalen mot den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai. 76 år gamle Lai, grunnleggeren av den nå stengte prodemokratiske avisa Apple Daily, er tiltalt for å ha planlagt å publisere oppviglersk innhold. Lai ble pågrepet da myndighetene slo ned på det prodemokratiske opprøret i Hongkong i 2019.

E24 - 22 dec 23 kl. 05:58

Tencent-aksjen stuper - tungt børsfall i Hongkong

Tek-aksjen sendes ned etter et ferskt utkast fra kinesiske myndigheter som vil være med på å begrense så kalte «lootbokser» i spill..

Aftenposten - 18 dec 23 kl. 22:05

Som tenåring flyktet han fra Kina. Nå stiller kardinalen (91) opp for å forsvare Hongkongs siste flik av frihet.

1000 politifolk sto klare til å gripe inn da rettssaken mot aviseieren Jimmy Lai begynte i Hongkong på mandag..

E24 - 18 dec 23 kl. 07:46

AI-aksje faller etter milliardærdødsfall

Fredag døde grunnleggeren av det kinesiske AI-selskapet SenseTime. Mandag morgen faller aksjen 12 prosent på Hongkong-børsen..

E24 - 15 dec 23 kl. 06:22

Børsfest i Hongkong etter kinesisk kjempelån

Sentralbanken i Kina lanserer den største pengeinnsprøytingen på mellomlang sikt i landets historie..

NRK - 08 sep 23 kl. 05:07

Kraftigste regnvær på 140 år i Hongkong

Styrtregn har utløst omfattende oversvømmelser i gater, på kjøpesentre og T-banestasjoner i Hongkong. Ifølge myndighetene i Hongkong dreier det seg om den største nedbørsmengden per time siden registreringene startet for 140 år siden. T all fra værmeldingstjenesten i Hongkong viser at det falt 158,1 millimeter nedbør på én enkelt time, fra klokken 23 torsdag til midnatt natt til fredag, lokal tid.

E24 - 11 dec 23 kl. 06:09

Kinesiske grisepriser faller kraftig

Prisene i Kina faller. Hongkong-børsen er markant ned..

NRK - 10 dec 23 kl. 06:45

Første Hongkong-valg uten prodemokratiske kandidater

Søndag går Hongkongs befolkning til urnene i det første lokalvalget etter at Kina innførte nye retningslinjer som skal sikre at «patrioter» styrer byen. I praksis har de nye reglene ført til at det ikke er noen demokratiforkjempere blant kandidatene i søndagens valg til lokalstyrer. Det er ventet at langt færre stemmer denne gangen enn ved forrige valg.

NRK - 25 okt 23 kl. 10:05

Hongkong lager ny sikkerhetslov

Fire år etter at Kina påla Hongkong en sikkerhetslov, starter de lokale myndighetene arbeidet med en egen. Loven skal innføres i løpet av neste år under navnet Artikkel 23, opplyste Hongkongs leder John Lee i en tale onsdag. – Vi må vokte oss mot dem som prøver å provosere fram konflikt, feilinformere eller spre rykter gjennom forskjellige kanaler.

E24 - 23 nov 23 kl. 06:19

Alibaba-fall tynger Hongkong-børsen

Den kinesiske netthandelsgiganten snur ned igjen til tross for nyheter om at grunnlegger Jack Ma legger salgsplaner på hylla..

E24 - 17 nov 23 kl. 06:02

Alibaba legger om oppsplittingsplan – aksjen stuper

Den kinesiske netthandelsgiganten tynger Hongkong-børsen, etter å ha droppet planene om å skille ut AI- og skytjenestevirksomheten..

VG - 16 nov 23 kl. 22:22

Anders (35) er problemhusets nye eier: – Litt overrasket

Den tidligere eiendomsbaronen reiser verden rundt for å løpe fjellmaraton. Nå har han kjøpt skandaletomten i Bergen – usett fra en flyplass i Hongkong..

E24 - 16 nov 23 kl. 06:15

Markant nedgang på Hongkong-børsen

Pilene peker nedover på børsene i Asia etter en sterk gårsdag, toppmøtet mellom Biden og Xi, og det tyngste fallet på åtte år for kinesiske boligpriser..

E24 - 15 nov 23 kl. 06:10

Kraftig oppgang på Asia-børser etter lavere prisvekst

Inflasjonen i USA falt mer enn ventet forrige måned, og sendte Wall Street opp. I Hongkong og Tokyo er det god fart på børsene onsdag..

NRK - 05 jun 23 kl. 06:29

FN-bekymring over pågripelser av demonstranter i Hongkong

FNs høykommissær for menneskerettigheter er bekymret for situasjonen i Hongkong, der 23 søndag ble pågrepet for å ha «forstyrret den offentlige roen». Det var søndag 34 år siden hundrevis av fredelige demonstranter – muligens tusenvis – ble drept da Kina brukte militære styrker til å slå ned protestene i Beijing, og pågripelsene knyttes til markeringer av dette. Mange av de drepte i 1989 var studenter som sto i spissen for Kinas demokratibevegelse.

NRK - 03 nov 23 kl. 05:44

Nord-Korea stenger ambassader

Nord-Korea stenger noen av sine ambassader, begrunnet med at diplomatiet skal effektiviseres. Sør-Korea mener det tyder på at landet sliter under sanksjonene. Nord-Korea skal stenge rundt tolv ambassader, blant annet i Spania, Hongkong og flere afrikanske land, ifølge flere medier og analytikere.

E24 - 29 sep 23 kl. 06:14

Hongkong-børsen stiger kraftig

Etter en uke med flere tunge børsdager og uro rundt eiendomskjempen Evergrande, henter aksjemarkedene i Hongkong seg inn igjen..

E24 - 30 okt 23 kl. 06:02

Evergrande med historisk bunnotering etter ny skjebnedato

Eiendomsgiganten har falt som en stein i Hongkong natt til mandag norsk tid..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com