Gulating

Tuesday, 16 July, 11:21

Nyheter om Gulating

NRK - 28 maj 24 kl. 17:49

Dømt for drap i Stavanger i 2022

Den tiltalte 43-åringen dømmes til fengsel for drapet på en 42 år gammel mann på Vestre platå i Stavanger i november i 2020, melder Stavanger Aftenblad. Gulating lagmannsrett landet på det samme som tingretten: 13,5 år og erstatning til den drepte sin mor. Saken ble behandlet i Gulating lagmannsrett fra 29.

NRK - 10 jul 24 kl. 18:30

Mann dømd for seksuallovbrot mot massør

Ein mann er dømd til fire års fengsel, med fem dagars frådrag, og til å betale ein massør 250.000,- i erstatning, etter å ha forsøkt å valdta vedkomande på eit massasjestudio i Bergen. Han skal også ha utvist seksuelt krenkande åtferd eller anna uanstendig oppførsel mot ein annan behandlar ein annan stad ved eit seinare tidspunkt same år.

NRK - 09 jul 24 kl. 14:53

17-åring fengslet i 2 uker

En 17 år gammel gutt er i Gulating lagmannsrett varetektsfengslet i 2 uker. 17-åringen ble pågrepet i Bergen i helgen i forbindelse med en sedelighetssak, skriver BT. Han er også siktet for vold og ran.

NRK - 16 maj 24 kl. 17:57

Forsvaret sine offiserar får medhald i pensjonssak

Forsvaret sine offiserar får medhald av Gulating lagmannsrett i at inntekt i form av tillegg for til dømes segling, øvingar og vakter, skal reknast som grunnlag for pensjon. Det går fram av ein avsagt dom torsdag. Det har vore stor misnøye rundt pensjonsordninga i Forsvaret, og to tidlegare tilsette har gått til sak mot Statens pensjonskasse for å få forbetra pensjonsgrunnlaget sitt.

NRK - 01 jul 24 kl. 13:32

TV 2: Høyesterett har avvist anke i gruppevoldtektssaken

I april i år ble to menn frifunnet i den mye omtalte gruppevoldtektssaken i Bergen. De ble likevel dømt til å betale erstatning til kvinnen, noe de ønsket å anke. Nå har Høyesterett avvist anken deres, melder TV2.

NRK - 27 jun 24 kl. 10:43

Hells Angels vant mot If i Høyesterett

Forsikringsselskap kan ikke nekte å fornye eiendomsforsikring på grunn av forsikringstakers tilknytning til et MC-miljø. Det slår Høyestertt fast i en ny dom. Det var i 2020 forsikringsselskapet If sa opp en forsikringsavtale for klubbhuset til motorsykkelklubben Hells Angels i Helldalen i Bergen.

NRK - 14 jun 24 kl. 12:30

Profilert bistandsadvokat blir dommer

Under Kongen i statsråd fredag ble Ellen Eikeseth Mjøs utnevnt som lagdommer i Gulating Lagmannsrett. BA omtalte saken først. Eikeseth Mjøs har vært fast bistandsadvokat for domstolene i Bergen de siste tolv årene.

NRK - 05 jun 24 kl. 10:03

Kampsporttrener dømt for overgrep mot utøvere får ny runde i retten

Kampsporttreneren i Bergen som i april ble dømt til to år og tre måneder fengsel for å ha begått overgrep mot tre mindreårige han var trener for, får nå en ny runde i retten. Gulating lagmannsrett har bestemt at saken skal behandles på nytt. Dommen fra Hordaland tingrett er dermed ikke rettskraftig.

NRK - 22 maj 24 kl. 10:13

Lagmannsretten fengsler voldssiktet mann i 20-årene

Gulating lagmannsrett har valgt å varetektsfengsle mannen i 20-årene som er siktet etter volden i Bergen sentrum natt til 18. mai. Det opplyser forsvarer Erik Andre Mjelde til NRK.

NRK - 21 maj 24 kl. 18:45

Ikkje avgjort om mann blir sleppt fri etter alvorleg valdshending

Gulating lagmannsrett har i dag ikke som venta sagt ja eller nei til å varetektsfengsle mannen som er sikta for vald mot tre personar i Bergen sentrum natt til 18. mai. Hordaland tingrett meinte det ikkje var gjentakingsfare og sa søndag nei til varetektsfengsling, men politiet anka dette til lagmannsretten.

VG - 16 maj 24 kl. 20:51

Ansatte i Forsvaret vant søksmål om pensjonsrettigheter

Tillegg som offiserer i Forsvaret får for å være på øvelser, seiltokt eller vakter, skal regnes inn som grunnlag for pensjonen, slår Gulating lagmannsrett fast..

Aftenposten - 05 apr 24 kl. 09:26

Gruppevoldtekt-saken i Bergen: Alle tre er frifunnet

I dag falt dommen fra Gulating lagmannsrett:.

Aftenposten - 14 mar 24 kl. 11:36

Krever flere års fengsel for tre menn tiltalt for gruppevoldtekt

Ankeforhandlingene i den mye omtalte gruppevoldtektssaken har pågått i Gulating lagmannsrett i over en uke..

NRK - 14 mar 24 kl. 10:54

Gruppevoldtektssaken: Krever over fem års fengsel for 24-åring

I over en uke har ankeforhandlingene i den mye omtalte gruppevoldtektssaken gått i Gulating lagmannsrett. Tre menn på henholdsvis 24, 25 og 27 år er tiltalt for å ha slått, bundet fast og voldtatt en kvinne i 20-årene. Torsdag startet konstituert statsadvokat Are Nygård Bergh sin prosedyre i retten.

NRK - 09 mar 24 kl. 18:41

TV 2: Gravferdskonsulent tok og delte bilde av drapsoffer

En begravelsesagent tok og delte et bilde av liket til Sunniva Borgen, på Gades Institutt på Haukeland universitetssykehus 22. september 2021. Denne uken tilsto han ugjerningen i Gulating lagmannsrett i Bergen, melder TV 2.

NRK - 08 mar 24 kl. 16:46

Mann dømt til tolv års fengsel for bestillingsovergrep på Filippinene

En mann i 60-årene er dømt til tolv års fengsel for å ha betalt for grove voldtekter av barn på Filippinene som ble direkteoverført via Skype. Straffeutmålingen fra Gulating lagmannsrett er ett år strengere enn det mannen ble idømt i Hordaland tingrett i fjor sommer. Påtalemyndighetens påstand var på 16 år og seks måneder.

NRK - 06 mar 24 kl. 09:50

BT: Tre menn nektet straffskyld for gruppevoldtekt i Bergen

Tre menn som er siktet for gruppevoldtekt i Bergen i 2021, nekter straffsykyld. Det skriver Bergens Tidende. To av mennene ble dømt i tingretten, mens en av dem ble frifunnet.

NRK - 23 feb 24 kl. 09:32

Opphever frikjennelsen for å ha vasket frakk etter drap

Gulating lagmannsrett har opphevet dommen fra Sør-Rogaland tingrett hvor en kvinne i 50-årene ble frikjent for å vasket en frakk i forbindelse med drapet på en 42 år gammel mann på Vestre Platå i Stavanger i november i 2022. Kvinnen ble frikjent i tingretten fordi hun på det tidspunktet hadde lov til å fjerne bevis mente tingretten. Ingen var siktet på det tidspunktet hun vasket frakken.

NRK - 22 feb 24 kl. 15:16

Mann i 30-årene frifunnet for voldtekt i Bergen

En mann i 30-årene som i fjor ble dømt til sju års forvaring for vold, voldtekter og alvorlige trusler, er frifunnet for voldtekt. Det melder BA og BT. De fornærmede var to tidligere kjærester av mannen.

NRK - 20 feb 24 kl. 11:25

Mann dømd for overgrep på fire jenter

Ein mann i 20-åra er i Gulating lagmannsrett dømt for seksuelle overgrep mot fire jenter. Fleire av dei møtte han då han jobba med barn og ungdom i Rogaland. Mannen er dømt til fengsel i fire år og tre månadar.

NRK - 13 feb 24 kl. 06:54

Dømd for å ha bestilt seksuelle overgrep av born- i dag startar ankesaka

Ein mann blei i fjor dømt til 11 års fengsel i Hordaland tingrett for grove overgrep og forsøk på valdtekter mot born på Filippinane. Mannen betalte vaksne for å forgripe seg seksuelt på born under 14 år. Aktor bad om 17,5 års fengsel, medan forsvararen til mannen meinte opptil fem års fengsel var passeleg.

NRK - 08 feb 24 kl. 14:58

Mor til fetteren til Birgitte Tengs saksøker staten

Haugaland og Sunnhordland tingrett har satt av fem dager i juni til et erstatningssøksmål fra mor til Birgitte Tengs sin fetter mot Staten ved Justisdepartementet. Både fetteren og hans far møtte justisminister Emilie Enger Mehl i mars i fjor, og statsråden lovet da å legge til rette for at et erstatningskrav kunne behandles raskt. Disse kravene er ikke avgjort, og søksmålet fra fetterens mor er en del av sakskomplekset.

NRK - 02 feb 24 kl. 15:45

Lagmannsretten: 25-åring frikjend for sovevaldtekt

Ein 25 år gamal mann er i Gulating lagmannsrett frikjend for sovevaldtekt. Mannen vart i Hordaland tingrett dømd til fengsel i tre år og åtte månader for sovevaldtekt og for grov seksuell omgang med ei mindreårig jente. På det siste punktet vart han dømd saman med to andre menn.

NRK - 31 jan 24 kl. 10:17

Høyesterett: Ikke forvaring etter Nav-drapet i Bergen

Det kommer fram i en ny avgjørelse fra Høyesterett. Abdella Ahmed Haji ble dømt både i Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett til 21 års forvaring. I oktober ble det klart at Høyesterett skulle behandle anken, og de har nå kommet fram til at det ikke er grunnlag for forvaringsstraff.

NRK - 24 jan 24 kl. 16:47

Barnevernsansatt anket dom – fikk tre ganger så lang straff

En barnevernsansatt anket en overgrepsdom til lagmannsretten. Der fikk han tre ganger så lang straff. Mannen ble i tingretten dømt til ett års fengsel for seksuell omgang med en mindreårig jente på institusjonen han jobbet på, men anket dommen.

NRK - 23 nov 23 kl. 14:51

SFO-ansatt dømt til syv års fengsel for overgrep mot barn

En mann i slutten av 20-årene fra Bergen er dømt i Gulating lagmannsrett til syv års fengsel. Han er dømt for seksuelle overgrep mot åtte jenter. Syv av jentene var mellom åtte og ni år gamle da overgrepene skjedde, den siste mellom seks og syv år.

NRK - 05 jan 24 kl. 20:52

Vaktsjef fortsetter i Sjøforsvaret

Vaktsjefen fra Vestfold som i to rettsinstanser er dømt for kollisjon med fregatten KNM Helge Ingstad, beholder jobben i Forsvaret. Det sier sjef for Sjøforsvaret, Oliver Berdal. I desember ble 34-åringen dømt til 60 dagers betinget fengsel i Gulating lagmannsrett.

NRK - 22 dec 23 kl. 10:45

Høyesterett: Eiendomsskatt for Mongstad raffineri er gyldig

Equinor må betale eiendomsskatt for flere omstridte deler av anlegget deres på Mongstad raffineri. Det har Høyesterett avgjort. Da eiendomsskatten for oljeanlegget ble fastsatt i 2019 nektet Equinor å betale for deler av raffineriet.

VG - 21 dec 23 kl. 12:51

Tenåring dømt på nytt etter dødsulykke på Jæren

18-åringen er dømt i Gulating lagmannsrett for uaktsomt å ha drept Nikita (6). Men han trenger ikke å betale erstatning..

Dagbladet - 20 dec 23 kl. 11:33

Dømt igjen: - Skuffet

Vaktsjefen på Helge Ingstad ble dømt til 60 dagers betinget fengsel av Gulating lagmannsrett..

NRK - 20 dec 23 kl. 11:11

Påtalemyndigheten håper dette er punktum for «Helge Ingstad»-saken

Påtalemyndigheten mener dommen i «Helge Ingstad»-saken er grundig. Vaktsjefen ble dømt av Gulating lagmannsrett til 60 dagers betinget fengsel. – Vi vurderer den enstemmige dommen som svært grundig og anførsler som blant annet «systemsvikt», manglende erfaring og feil fra «Sola TS» og Fedje VTS er vurdert av lagmannsretten uten at de har funnet at dette har noen rettslig betydning for vurderingen av vaktsjefens handlinger denne natten, skriver statsadvokatene Magne Kvamme Sylta og Benedikte Høgseth i en pressemelding.

NRK - 20 dec 23 kl. 11:07

Den dømte vaktsjefen på «Helge Ingstad» vurderer anke

– Han mener at lagmannsretten har lagt for liten vekt på de bankenforliggende årsakene til hendelsen, og mener det er uriktig at han da skal dømmes, sier vaktsjefens forsvarer Christian Lundin. – På hvilket punkt mener dere at Gulating lagmannsretten vurderer bevisbildet feil? – Det handler om at han gjorde så godt han kunne.

VG - 20 dec 23 kl. 11:01

Helge Ingstad-vaktsjefen dømt: – Han er veldig skuffet

Vaktsjefen (34) ble i Gulating lagmannsrett dømt..

NRK - 20 dec 23 kl. 11:00

Vaktsjefen på «Helge Ingstad» dømt i lagmannsretten

Den 34 år gamle vaktsjefen på fregatten KNM «Helge Ingstad» er funnet skyldig av Gulating lagmannsrett på begge tiltalepunkter. Hordaland tingrett dømte mannen til 60 dagers betinget fengsel for uaktsom kjøring med fregatten KNM «Helge Ingstad». Nå er han altså dømt på nytt til den samme straffen.

NRK - 19 dec 23 kl. 15:13

Riksadvokaten godtar avgjørelsen i Tengs-saken

Riksadvokaten har i dag godtatt den frifinnende dommen fra Gulating lagmannsrett, i tråd med forslaget fra statsadvokatene i Rogaland, skriver etaten i en pressemelding. Det er ikke forhold ved lagmannsrettens avgjørelse som gir grunnlag for å anke til Høyesterett, heter det i pressemeldingen..

NRK - 06 dec 23 kl. 14:30

Dømt for å hatt fleire titals ulovlege våpen

Ein mann i 50-åra er i Gulating lagmannsrett dømt til 60 dagar i fengsel og 300 timar med samfunnsstraff, for å mellom anna ha oppbevart over 40 våpen utan lov. Nær 30 av dei var funksjonsdyktige. Fleire av våpena var også ulovlege og vil bli inndregne.

NRK - 06 dec 23 kl. 14:30

Dømt for å ha hatt fleire titals ulovlege våpen

Ein mann i 50-åra er i Gulating lagmannsrett dømt til 60 dagar i fengsel og 300 timar med samfunnsstraff for ulovlege våpen. Mellom anna har han oppbevart over 40 våpen utan lov. Nær 30 av dei var funksjonsdyktige.

NRK - 05 dec 23 kl. 21:54

Politimester: Må være større avstand mellom politiet og påtalemyndigheten

Tirsdag ble Johnny Vassbakk (53) frikjent i Gulating lagmannsrett for drapet på Birgitte Tengs. Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt skriver etter dommen til sine 2500 følgere på X/Twitter. – Frifinnelse i Birgittesaken: Dette går ikke lenger.

NRK - 05 dec 23 kl. 18:54

Justisministeren etter Tengs-dom: Tar det til etterretning

– Tankene mine går først og fremst til de etterlatte som etter så mange år fremdeles må leve uten svar, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Dagbladet tirsdag kveld. Tirsdag ble Johny Vassbakk (53) frikjent for det 28 år gamle drapet på Birgitte Tengs i Gulating lagmannsrett. Han ble også frikjent for oppreisningskravet fra Tengs-foreldrene.

NRK - 05 dec 23 kl. 14:57

Leder i Forsvarergruppen: Frifinnelsen viser at rettssystemet vårt fungerer

Det sier leder Mette Yvonne Larsen i Forsvarergruppen. At Gulating lagmannsrett tirsdag endte med full frifinnelse av Johny Vassbakk etter at han først var dømt til 17 års fengsel i tingretten, mener lederen av Forsvarergruppen i Advokatforeningen viser at rettsvesenet i Norge fungerer slik det er ment. – Frifinnelsen viser hvor nøye man skal være beviskravet i straffesaker.

Klartale - 05 dec 23 kl. 14:08

Johny Vassbakk frifunnet for drapet på Birgitte Tengs

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland. Dette skjedde i 1995. Tengs ble bare 17 år gammel.

NRK - 05 dec 23 kl. 13:07

Far til Tengs' fetter: – Seier for rettssikkerheten

– Det som skjedde i dag er en seier for rettssikkerheten, sier faren til Birgitte Tengs' fetter. Han ønsker ikke å utdype eller kommentere mer utover det. Drapsofferets fetter ble to år etter drapet pågrepet og senere tiltalt for drapet.

NRK - 05 dec 23 kl. 13:07

Fetterens far: – Seier for rettssikkerheten

– Det som skjedde i dag er en seier for rettssikkerheten, sier faren til Birgitte Tengs' fetter til NRK. Han ønsker ikke å utdype eller kommentere mer utover det. Tengs' fetter ble to år etter drapet pågrepet og senere tiltalt for drapet.

NRK - 05 dec 23 kl. 12:19

Vassbakk frikjennes for drapet på Tengs

Flertallet i Gulating lagmannsrett frifinner Johny Vassbakk for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Kun to av meddommerne mente han måtte dømmes for drapet i mai 1995. Vassbakk har siden han ble pågrepet 1.

NRK - 05 dec 23 kl. 10:07

Vassbakk vil ikke inn i salen

Opplesningen av dommen i Gulating lagmannsrett startet klokken 10.00 uten tiltalte Johny Vassbakk i salen. Vassbakk sitter i døråpningen til bakgangen, og han er ikke synlig for tilhørerne.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com