Finland

Monday, 26 September, 01:58

Nyheter om Finland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 08 apr 22 kl. 14:32

Finland kan bli med i Nato – Russland truer dem

Hva skjer hvis 100.000 russiske soldater står ved grensa til Finland? Folk lurer på dette, sier utenriksminister Pekka Haavisto.

NRK - 24 aug 22 kl. 18:28

Sverige, Tyrkia og Finland holder Nato-møte fredag

Sveriges utenriksminister Ann Linde (S) bekrefter overfor SVT at det holdes et Nato-møte mellom Sverige, Finland og Tyrkia i Finland fredag. – Møtet vil handle om hvordan vi skal følge opp avtalen Tyrkia, Sverige og Finland undertegnet i Madrid under Nato-toppmøtet, sier Linde til den svenske rikskringkasteren. Avtalen med Tyrkia var en forutsetning for at landet droppet sitt veto mot at Sverige og Finland skulle få bli medlemmer av forsvarsalliansen.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

Klartale - 26 apr 22 kl. 09:34

Sverige og Finland skal være enige om å søke Nato sammen

Krigen i Ukraina har fått land til å tenke nytt. Både Sverige og Finland har stått utenfor forsvars-samarbeidet Nato. Men nå skal de være enige om at de ønsker å bli med.

NRK - I førrgår: 08:55

Finland: Fortsatt lange køer på grensen til Russland

Det er fortsatt mye trafikk på grensen mellom Finland og Russland etter at president Vladimir Putin kunngjorde at 300.000 reservister skal sendes til Ukraina. – Det er fortsatt travelt på grensen, kanskje også enda mer enn i går, sier en talsperson for den finske grensevakten fredag morgen.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:11

Russland sier de føler seg truet av Finland

Finland og Sverige nærmer seg å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Sauli Niinistö sier at Finland er klar for å melde seg inn. Det sa han torsdag.

Klartale - 10 maj 22 kl. 11:15

Slik kan Sverige og Finland bli en del av Nato på rekordtid

– Det viktige er å gjøre prosessen så kort som mulig. Det sa Sanna Marin. Hun er Finlands statsminister.

NRK - Igår: 06:12

Finland stenger grensa for russiske turister

– De som krysser grensen som turister, vil ikke få slippe inn i Finland, sa utenriksminister Pekka Haavisto fredag. Innreisenekten gjelder både russere som har turistvisum utstedt av Finland, og turistvisum utstedt av ethvert annet Schengen-land, uttalte han. (NTB).

NRK - 16 aug 22 kl. 11:52

Finland reduserer antall innreisevisum for russere

Finland begrenser innreisevisum for russiske turister ned til 10 prosent av det som har vært til nå. Det sier utenriksminister Pekka Haavisto, etter et møte i den finske regjeringen tirsdag formiddag. Bestemmelsen skal settes i verk fra begynnelsen av september.

NRK - 01 sep 22 kl. 15:22

Finland med ny hjelpepakke til Ukraina

Finland varsler at de vil gi Ukraina en ny runde med militærhjelp til 83 millioner kroner. I alt har Finland gitt forsyninger til Ukraina for 923 millioner kroner, opplyser en talsmann for det finske forsvarsdepartementet til Reuters. Typen hjelp og tidspunkt for levering er ikke oppgitt av sikkerhetsgrunner..

Klartale - 31 aug 22 kl. 13:48

EU skal ha møte om å nekte russere visum

– Det er ingen plass for turisme i en tid med krig. Men det kan fortsatt være rett å la folk få reise. Det sa Jan Lipavský da møtet startet.

Klartale - I førrgår: 14:52

Russere er livredde for å bli sendt i krigen

Det er travelt på grensa mellom Russland og Finland. Russere krysser grensa. Finland vurderer å stanse flere av dem.

NRK - 22 sep 22 kl. 17:52

Finland vil stoppe russisk turisme og gjennomreise

Den finske regjeringen jobber nå med å finne måter de kan «kraftig redusere» russisk turisme og gjennomreise fra Russland gjennom Finland. Det sier statsminister Sanna Marin på en pressekonferanse torsdag, melder Yle. – Vi må stanse russisk turisme og gjennomreise.

NRK - 15 aug 22 kl. 09:48

Cold Response kan bli en nordisk øvelse

Svergie og Finland har formelt søkt Nato-medlemskap og kan dermed snart gå fra å være partnere, til også å være allierte. – Det åpner opp nye muligheter for det nordiske forsvarssamarbeidet, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Forsvarfets Forum. Han ser for seg at militærøvelsen Cold Response etterhvert blir en nordisk øvelse.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Lover å bistå Sverige og Finland

Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag.

NRK - 14 sep 22 kl. 09:22

Rekordmange fjellrevkull født i Norge i sommer

72 nye valpekull av fjellrev ble født i Norge i sommer. Det er det største antallet siden den nasjonale overvåkingen av fjellrev startet for nesten 20 år siden. I de 72 kullene er det registrert til sammen 334 fjellrevvalper, skriver Miljødirektoratet.

NRK - 12 jun 22 kl. 13:56

Nato-medlemskap for Finland blir hovudtema

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, møter i dag den finske presidenten Sauli Niinistö. I forkant av møtet seier Stoltenberg at samtalane blant anna vil handle om korleis dei skal få Finland med i Nato, noko Tyrkia har motsett seg. – No skal vi snakke om desse tinga og eg trur at måten å få til ei løysing på, er ikkje å gå ut i media med alle enkelheitene, seier han til NRK.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:40

Finland med rekordhøge flyktningtal

Finland har tatt imot eit rekordhøgt tal på flyktningar sidan Russland invaderte Ukraina. Det melder nyheitsbyrået AFP. Meir enn 37.

Klartale - 05 sep 22 kl. 13:10

Finland og Sverige gjør noe annet enn Norge

Sanna Marin sier at det er et grep for å hindre at selskaper bryter sammen. Marin er Finlands statsminister.Hun ber nasjonal-forsamlingen godta en pakke på 10 milliarder euro.

NRK - 05 jul 22 kl. 10:52

Sverige og Finland tar nytt skritt i retning Nato-medlemskap

Tirsdag har Sverige og Finland signert en tiltredelsesprotokoll, neste skritt på veien mot Nato-medlemskap. Men veien til fullt medlemskap er fremdeles lang. Protokollen om å innlemme Sverige og Finland skal også under av de 30 medlemslandene i alliansen.

NRK - 03 aug 22 kl. 12:54

Finland har beslaglagt utstyr til militært bruk på grensa til Russland

Tollvesenet i Finland har oppdaga og stansa fleire reisande som fraktar dronar og anna sanksjonert utstyr over grensa til Russland, melder AFP. Blant 2500 kontroller mellom 22. og 27.

NRK - 01 maj 22 kl. 23:11

Linde sikker på finsk Nato-søknad

Sveriges utenriksminister Ann Linde sier til SVT at hun er sikker på at Finland kommer til å sende Nato-søknad. Finland kommer med den største sannsynlighet til å bli med i Nato, sier hun i programmet «Agenda». Hun sier at finsk medlemskap vil endre balansen som tidligere var basert på en stabil situasjon der både Sverige og Finland sto utenfor militæralliansen.

Dagbladet - 22 sep 22 kl. 16:36

Vil «stenge døra»: - Desperate

Finland har varslet strenge begrensninger i turistvisum til russere. Samtidig forsøker desperate russere å krysse grensa på falske dokumenter, melder storavis..

NRK - 23 aug 22 kl. 07:53

Russiske luksusbiler hoper seg opp i Helsingfors

Porscher, Bentleyer, Mercedeser og andre dyre luksusbiler med russiske nummerskilt fyller nå opp parkeringshuset ved flyplassen i Helsingfors. Finland har blitt et viktig transittland for russiske turister på vei til Europa, ettersom EU som følge av invasjonen i Ukraina har stengt sitt luftrom for russiske fly. Mange velstående russere setter seg derfor i bilen og kjører til den finske hovedstaden, noe hundrevis av russiskeide luksusbiler på flyplassen der vitner om.

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 12:40

Finsk grensepoliti: Falske nyheter om lange køer ved grensen

Grensepolitiet i Finland avviser meldinger i sosiale medier om 35 kilometer lange køer ved den finsk-russiske grensen..

Dagbladet - 22 sep 22 kl. 11:19

Trafikken doblet over natta

Russerne strømmer igjen over grensa til Finland. Flere av grenseovergangene merket en kraftig oppgang i passeringene over natta etter Putins siste uttalelser..

NRK - 22 sep 22 kl. 08:25

Storskog grensestasjon merker ikke økt trafikk fra Russland

På Storskog, grensestasjonen mellom Norge og Russland, har det ikke vært noen endring i trafikkbildet, ifølge politiets pressekontakt Silja Arvola. Selv om nabolandet Finland har hatt høyere trafikk mot Russland i natt og i morgentimene, ifølge den finske grensekontrollen..

NRK - 22 sep 22 kl. 08:09

Finland melder om økt trafikk på grensen til Russland

Den finske grensekontrollen sier at det i natt var høyere trafikk enn vanlig på grensen mot Russland. Den høye trafikken fortsetter i morgentimene. Det skjer etter at Russland onsdag innførte delvis mobilisering..

VG - 20 sep 22 kl. 13:17

Brad Pitt i Finland: Viser frem kunst om brutte forhold

Hollywood-stjernen Brad Pitt holder sin aller første kunstutstilling – og han er i godt selskap..

Aftenposten - 20 aug 22 kl. 09:14

Sverige, Danmark og Finland advarer Norge om brems i strømeksport: - Dypt bekymret

De som driver strømnettet i Sverige, Finland og Danmark ber Norge om å ikke bremse strømeksporten..

NRK - 20 maj 22 kl. 12:29

Russland kutter tilførselen av naturgass til Finland lørdag

Det finske gasselskapet Gasum varsler at Russland kutter sin tilførsel av naturgass til Finland lørdag. For en uke siden kuttet Russland også strømleveransen sin til Finland. En talsperson for Russlands president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, har tidligere avvist at landet kom til å kutte gasseksporten til Finland.

NRK - 18 aug 22 kl. 12:30

Tyrkia krever at Sverige utleverer flere personer

Sveriges løfte om å utlevere én straffedømt tyrker til Tyrkia er ikke nok til å blidgjøre tyrkiske myndigheter slik at Sverige kan bli medlem av Nato. Justisminister Bekir Bozdag sier at Sverige må gjøre langt mer for å vinne Tyrkias tillit. – Hvis de tror at de ved å utvise vanlige kriminelle til Tyrkia, vil få oss til å tro at de har oppfylt sine løfter, så tar de feil, sier Bozdag til den tyrkiske nettavisen Milliyet torsdag.

Aftenposten - 17 sep 22 kl. 14:23

Klæbo dropper landslagsplaner

Landslaget planlegger treningssamling på snø i Finland i november. Johannes Høsflot Klæbo blir heller ikke med dit..

Aftenposten - 15 aug 22 kl. 20:49

Finland vil ha slutt på russisk turisme: – Russerne reiser som om ingenting har hendt. Samtidig dreper de folk i Ukraina.

Finland vil stenge russiske turister ute fra Europa, men får ikke støtte av Tysklands forbundskansler..

NRK - 14 maj 22 kl. 19:37

Tyrkias utenriksminister: Åpen for samtaler med Finland og Sverige

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier han er åpen for samtaler med Sverige og Finland om deres mulige søknader om Nato-medlemskap. – En stor andel av det tyrkiske folket er imot medlemskap for land som støtter terrororganisasjonen PKK. Men dette er problemstillinger vi må snakke med de andre Nato-landene om, i tillegg til disse landene, sa Cavusoglu lørdag, med henvisning til Sverige og Finland.

NRK - 14 maj 22 kl. 18:07

Finland: Regner med å finne en løsning med Tyrkia

Finland regner med at de kan finne en løsning med Tyrkia slik at landet ikke lenger er negativ til at Finland og Sverige blir medlemmer av Nato. Det sa Finlands utenriksminister Pekka Haavisto til AFP før et møte med Nato-landene i Berlin på lørdag. Fredag sa Erdogan at han var negativ til at Finland og Sverige skulle melde seg inn i Nato.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:38

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

Klartale - 09 sep 22 kl. 14:00

Slik skal Europa håndtere energikrisen

Strøm koster veldig mye. Slik har det vært det siste året. Nå nærmer høsten seg og vinter følger etter.

E24 - 09 aug 22 kl. 17:26

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister..

NRK - 08 sep 22 kl. 19:29

Finland har startet to oljedrevne kraftverk

Finske myndigheter måtte torsdag starte opp to oljedrevne kraftverk for å unngå strømmangel, opplyser nettselskapet Fingrid. Kraftverkene ligger i Huutokoski sørøst i landet og i Forssa i sørvest. Begge ble satt i drift i tre timer, opplyser det statlige selskapet torsdag.

NRK - 09 aug 22 kl. 14:15

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Finlands statsminister Sanna Marin sa dagen før at det ikke er riktig at russere skal «leve normale liv, reise i Europa, være turister» samtidig som Russland fører en brutal krig i Ukraina.

E24 - 08 sep 22 kl. 14:22

Danmark stiller 100 mrd. i garanti til kraftselskaper

Danmark følger etter Sverige og Finland og stiller opp med garantier for å unngå at kraftselskaper havner i problemer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com