Finland

Thursday, 09 February, 03:52

Nyheter om Finland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 okt 22 kl. 06:00

FN mener Finland har brutt rettighetene til barn i Syria

Finland har ansvaret. De har muligheten til å beskytte de finske barna i disse leirene. Det kan de gjøre ved å få sendt dem hjem til Finland.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:15

Finland: Vil bli med i Nato samtidig som Sverige

– Det er et sterkt ønske om å bli medlemsland i Nato samtidig som Sverige, sier Pekka Haavisto, utenriksministeren i Finland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Han sier at han håper Sverige og Finland blir akseptert som medlemmer under toppmøtet i Vilnius i juli.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

Klartale - 24 jan 23 kl. 09:11

Finland åpner for å bli medlem av Nato uten Sverige

Finland og Sverige har søkt om å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Søknaden har tatt tid. Og Tyrkia har flere krav til Sverige før de vil godta at de kan være med.

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 7 timer siden

Blinken til NRK: – Håper Finland og Sverige blir medlemmer av Nato raskt

Onsdag kveld holdt Nato-sjef Jens Stoltenberg og USAs utenriksminister Antony Blinken en felles pressekonferanse i Washington, D.C. På spørsmål fra NRK om hvor viktig det er at også Sverige, ikke bare Finland, blir med i Nato, og hva USA gjør for å støtte prosessen, svarte Blinken slik: – Jeg håper Finland og Sverige vil bli medlemmer i Nato raskt.

NRK - 03 feb 23 kl. 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

Klartale - 03 feb 23 kl. 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:00

Finsk flertall for ikke å vente på svensk Nato-godkjenning

53 prosent av de spurte mener Finland bør bli medlem av Nato uten å vente på at Sverige blir godkjent, viser en ny meningsmåling fra avisa Ilta-Sanomat. Kun 28 prosent av de spurte mener Finland bare bør slutte seg til Nato sammen med Sverige, skriver Ilta-Sanomat. Det er flest velgere fra høyrepopulistiske Sannfinnene og i den middelaldrende befolkningen som mener Finland bør gå inn i Nato uten Sverige, mens blant Venstreforbundet og i den eldre befolkningen er det flest som vil vente.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:25

Historisk mange døde i Finland i fjor

Ikke siden krigsåret 1944 har det dødd flere finner enn hva det gjorde i fjor. For andre år på rad synker levealderen hos kvinner i Finland. År for år stiger dødstallet i Finland i takt med at befolkningen blir eldre, skriver Yle.

NRK - 24 jan 23 kl. 12:36

Stoltenberg: En prioritet for Nato å innlemme Sverige og Finland

Nato-sjef Jens Stoltenberg forsikrer at det er viktig for Nato å få både Sverige og Finland som medlemmer etter nye runder med bråk om medlemskapsprosessen. – Finland og Sverige søkte om å bli med i Nato samtidig. Alle 30 allierte inviterte inn begge land i juni i fjor, og 28 har allerede ratifisert tiltredelsesprotokollen, sier Stoltenberg.

NRK - 7 timer siden

Blinken: Vil ha Finland og Sverige raskt inn i Nato

USAs utenriksminister Antony Blinken sier han håper Finland og Sverige vil bli medlemmer i Nato raskt. Både Sverige og Finland er klare til å bli medlemmer, og tiden er inne for at de blir med, sier han. Blinken sa dette under en felles pressekonferanse med Nato-sjef Jens Stoltenberg i Washington D.

NRK - 26 jan 23 kl. 02:53

Ulvehybrider truer ulvestammen i Finland

Det er oppdaget ulvehybrider, krysninger mellom ulv og hund, i Karelen i Finland, melder TT. Ifølge det finske land- og skogbruksdepartementet vil ulvehybrider true den genetiske levedyktigheten til ulvestammen i Finland. –Hybrider kan også være mindre sky for mennesker, enn ulver.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:05

Finland øker militær bistand til Ukraina

Finland sender tungt militært utstyr for cirka 4 milliarder kroner til Ukraina, melder Reuters. Forsvarsdepartementet spesifiserer ikke overfor Reuters hva slags utstyr det er snakk om, men sier at donasjonen tripler verdien av donasjonene Finland allerede har sendt Ukraina. I dag møtes rundt 50 land på flybasen Ramstein i Tyskland for å diskutere militærhjelpen til Ukraina.

NRK - 18 jan 23 kl. 11:29

EU bygger beredskapslager mot atomangrep i Finland

EU setter av 242 millioner euro til et beredskapslager i Finland for å være bedre rustet mot angrep med kjernefysiske, kjemiske eller biologiske våpen. følge EU-kommisjonen er 242 millioner euro – snaut 2,6 milliarder kroner – satt av til lageret. Pengene skal brukes til å kjøpe hjelpemidler som for eksempel vaksiner, motgift, måleinstrumenter og medisinske forsyninger.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:15

Finland og Sverige skal sammen inn i Nato

Finlands statsminister sa på en pressekonferanse i Stockholm torsdag, at Sverige og Finland skal gå sammen inn i Nato..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 19:10

AFP: Tyrkia kan godta at Finland går inn i Nato, sier president Recep Tayyip Erdogan

Tyrkia kan godta at Finland går inn i Nato, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 19:10

Tyrkia kan godta at Finland går inn i Nato, sier Erdogan: – Sverige vil bli sjokkert

Tyrkia kan komme til å godta at Finland går inn i Nato uten Sverige, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan..

Klartale - 08 apr 22 kl. 14:32

Finland kan bli med i Nato – Russland truer dem

Hva skjer hvis 100.000 russiske soldater står ved grensa til Finland? Folk lurer på dette, sier utenriksminister Pekka Haavisto.

Klartale - 29 sep 22 kl. 12:57

Finland stenger grensene for russiske turister

Den finske regjeringen vil ikke la russere kommer over grensa lenger. Det hjelper ikke om du har turistvisum. Det er nettstedet Svenska Yle som først skriver om saken.

NRK - 25 jan 23 kl. 14:12

Finland har gjenåpnet for eksport av militært materiell til Tyrkia

Finland har igjen åpnet for eksport av militært materiell til Tyrkia, ifølge Hufvudstadsbladet. Den finske avisa har fått tilgang til en eksportlisens på 12.000 tonn panserstål til militære kjøretøy fra stålselskapet Miilux i Brahestad.

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 22:03

Sverige er ute i kulden. Finland kan stikke av. Nå blir én dato spesielt viktig.

ISTANBUL (Aftenposten): Han har skjøvet Sverige ut i kulden og sendt Finland ut på et sololøp..

NRK - 24 jan 23 kl. 10:21

Finland: Vil søke Nato-medlemskap med Sverige

Det understreker utenriksministeren i Finland, Pekka Haavisto, etter at han åpnet for å søke om Nato-medlemskap uten Sverige tirsdag. Det skjedde etter at Tyrkias president Erdogan mandag sa at Sverige ikke kunne regne med Tyrkias støtte til Nato-medlemskap. Den finske utenriksministeren sier at de likevel vil holde avtalen med Sverige om å søke medlemskap sammen..

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 09:02

Finland ber om «time out». Åpner for Nato-søknad uten Sverige.

Utenriksminister Pekka Haavisto sier det trengs en pause i samtalene mellom Finland, Sverige og Tyrkia..

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 09:02

Finland ber om «time out» i Nato-samtalene

Utenriksminister Pekka Haavisto sier det trolig blir en pause helt til mai, i samtalene mellom Finland, Sverige og….

NRK - 23 jan 23 kl. 20:49

USA sier at Finland og Sverige er klare til å bli med i NATO-alliansen

Det amerikanske utenriksdepartementet mandag sier Finland og Sverige er klare til å bli med i NATO. Kommentaren kommer etter at Tyrkias president Tayyip Erdogan sier at Sverige ikke bør forvente å få støtte fra Tyrkia for støtte sitt medlemskap. Tyrkias reaksjon kommer etter at en svensk politiker demonstrerte utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm og brant Koranen..

NRK - 20 jan 23 kl. 09:05

Finland øker forsvarsbistand til Ukraina

Finland sender tungt militært utstyr for cirka 4 milliarder kroner til Ukraina, melder Reuters..

NRK - 21 dec 22 kl. 16:33

Gram ikke overrasket over russisk utspill om forsvar i nordvest

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier Norden står sammen mot Russland. Han er ikke overrasket over det russiske utspillet om forsvar i nordvest. Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu sa onsdag at landet på grunn av Natos foreslåtte innlemmelse av Sverige og Finland vil opprette en ny forsvarsenhet i nordvest.

NRK - 18 nov 22 kl. 18:14

Finland starter bygging av grensegjerde neste år

Første fase av byggingen av et grensegjerde mellom Finland og Russland starter på nyåret, opplyser den finske grensevakten. Finland har Europas lengste landegrense mot Russland, 1.340 kilometer.

NRK - 14 jan 23 kl. 23:40

Dansker sliter med å forstå norsk og svensk

To av tre danske ungdommer bruker engelsk i møte med andre skandinaver. Svenskene er ikke mye bedre. I Finland velger flere og flere bort svensk.

VG - 11 jan 23 kl. 16:50

Åpner for integrert forsvar med Sverige og Finland

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er åpen for å vurdere sterkere integrering av forsvaret i Sverige, Finland og Norge – under NATO-paraplyen..

Klartale - 09 jan 23 kl. 12:35

Nordmenn blir ofte svindlet på telefon

For to år siden stoppet Telia rundt 37 millioner svindelsamtaler. Mens tallet for 2022 var nærmere 77 millioner. Det er også mye flere forsøk på svindel mot nordmenn enn mot svensker, finner og dansker.

Dagbladet - I førrgår: 15:30

Klar uten Sverige

Finland og Sverige skal etter planen gå inn i Nato samtidig..

Dagbladet - I førrgår: 15:30

Kilder: Klar - uten Sverige

Sikkerhetspolitiske kilder sier til den finske avisen Iltalehti at Finland kan gå inn i Nato uten Sverige..

Klartale - 11 okt 22 kl. 09:07

Norge og Finland diskuterte landenes sikkerhet

Finlands president Sauli Niinistö besøkte Norge mandag. Der snakket han med Jonas Gahr Støre. Han er Norges statsminister.

NRK - 03 feb 23 kl. 10:24

Senatorer til Biden: – Ikke selg F-16-fly til Tyrkia

En tverrpolitisk gruppe med senatorer ber president Joe Biden om ikke å selge F-16-jagerfly til Tyrkia før Ankara lar Sverige og Finland bli med i Nato. I et brev skriver de 27 demokratiske og republikanske senatorene at Kongressen «ikke kan vurdere framtidig støtte til Tyrkia», inkludert salg av F-16, før Tyrkia godkjenner søknadene, skriver CNN. – Å ikke ratifisere tiltredelsesprotokollene eller legge fram en tidslinje for ratifisering, truer alliansens enhet på et nøkkelpunkt i historien, mens Russland fortsetter sin uprovoserte invasjon av Ukraina, skriver senatorene.

Dagbladet - 03 feb 23 kl. 04:22

Brevet kan tvinge Erdogan

Tyrkia ønsker å kjøpe F-16-jagerfly fra USA. Men nå har amerikanske senatorer fått nok av presset fra landets president, Recep Erdogan. Dersom Tyrkia ikke går med på å slippe Sverige og Finland inn i Nato, vil ikke Senatet i det hele tatt vurdere å godkjenne et våpensalg til Tyrkia..

VG - 02 feb 23 kl. 18:19

Reiser til Nato sammen

Bevar roen og fortsett som før. Statsministrene i Sverige og Finland brukte i en pressekonferanse i Stockholm de samme ordene som i den engelske kampanje fra andre verdenskrig, Keep Calm and Carry On..

VG - 02 feb 23 kl. 15:25

Sanna Marin: Sverige og Finland skal sammen inn i Nato

Torsdag ettermiddag møter Finlands og Sveriges statsministre pressen sammen i Stockholm. Beskjeden er klar: De vil fortsatt inn i Nato – sammen..

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

Klartale - 03 jan 23 kl. 15:30

Disse sakene ble mest lest fra 2022

Hvert år produserer Klar Tale mange saker. Da er det alltid litt gøy å se på hvilke saker som leste mest. Kanskje finner du noen du leste?

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com