Finland

Wednesday, 20 October, 02:45

Nyheter om Finland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

E24 - 8 timer siden

Handelsbanken vil selge virksomhetene i Danmark og Finland

I en kvartalsrapport som ble publisert tidligere enn ventet melder banken at de vil gå ut av Danmark og Finland..

E24 - 8 timer siden

Handelsbanken vil selge seg ut av Danmark og Finland

I en kvartalsrapport som ble publisert tidligere enn ventet melder banken at de vil gå ut av Danmark og Finland..

NRK - 07 okt 21 kl. 09:24

Finland stoppar Moderna-vaksinering

Finland vil pausa vaksineringa av Moderna for men fødd etter 1991. Onsdag gjorde Sverige det same. Årsaken er at vaksinen sjeldne tilfelle kan gi betennelse i hjartemuskelen eller hjarteposen.

NRK - 15 okt 21 kl. 13:34

Krav om innreisekarantene

Regjeringa innfører krav om innreisekarantene frå Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regionar i Finland. Dei tre finske regionane som får innreisekarantene er Mellersta Österbotten, Syd-Österbotten og Vasa. Endringane trer i kraft frå midnatt, natt til måndag 18.

NRK - 15 okt 21 kl. 12:37

Vil arrangere fotball-EM i 2025

Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025. Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

USA og Eritrea til FN-råd

USA og Eritrea er valgt inn i FNs menneskerettsråd torsdag. De tiltrer i rådet 1. januar neste år.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:48

President testa positivt for korona

Presidenten i Latvia, Egils Levits, har testa positivt for koronaviruset. Det skriv statsministerkontoret på sine heimesider torsdag. President i Finland, Sauli Niinistö, som åt frukost med Levits på onsdag, må difor i isolasjon.

NRK - 10 okt 21 kl. 05:30

Flere deprimerte under pandemien

For første gang har forskere undersøkt sammenhengen mellom psykisk helse og pandemien. Ifølge forskere ved University of Queensland i Australia, som har publisert undersøkelsen i tidsskriftet The Lancet, ville den forventede forekomsten av depresjon ha vært 193 millioner tilfeller globalt innen 2020 uten pandemien. I stedet landet tallet på 246 millioner, skriver SVT.

NRK - 08 okt 21 kl. 17:50

Lavrov til Tromsø

Når Tromsø er vertskap for møtet i Barentsrådet 26. oktober, skal Russlands utenriksminister Sergej Lavrov være til stede. Det skriver Nordlys.

VG - 08 okt 21 kl. 10:20

De fire nordiske landene har fire ulike råd for Modernas vaksine

Til tross for at de har det samme datagrunnlaget, har Norge, Sverige, Danmark og Finland fire forskjellige råd om hvordan Modernas vaksine skal brukes nå..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 06 okt 21 kl. 11:49

Alle grenseoverganger åpnet

I natt ble alle grenseoverganger mellom Norge og Sverige og Norge og Finland åpna igjen. Gjennom hele pandemien har det vært begrensinger på grensepasseringer, med kontroller og testing. Heretter skal det kun gjennomføres stikkontroller..

NRK - 01 okt 21 kl. 11:44

Starter koronavaksinasjon av mink

Finland har som første land i Europa godkjent bruk av koronavaksine til pelsdyr, som fra nå kan gis til mink i landet. Det finske Livsmedelsverket har godkjent vaksinen FurcoVac, utviklet for pelsdyr, skriver Yle. Vaksinen er eksperimentell og kan derfor ikke selges..

NRK - 24 sep 21 kl. 13:34

Karantenefritak for flere land

Regjeringen har endret innreisereglene, men personer som kommer fra røde og mørkerøde land må fremdeles i karantene. Fra mandag av må reisende fra følgende europeiske land i karantene ved ankomst til Norge: Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Hellas, Irland, Kypros, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Spania, Sveits, Tyskland, Romania, Litauen, Slovenia, Storbritannia og Østerrike. Det blir også krav om innreisekarantene for de svenske regionene Skåne, Stockholm, Västra Götaland og Östergötland.

NRK - 23 sep 21 kl. 14:06

Norge vert for Barentsråd-møte

Norge skal være vertskap for utenriksministermøtet i Barentsrådet i høst. Møtet vil bli holdt i Tromsø 26. oktober, opplyser Utenriksdepartementet.

NRK - 17 sep 21 kl. 13:54

Ukens innreiserestriksjoner

Regjeringen innfører krav til karantenehotell for reisende fra Slovenia, samt innreiserestriksjoner og karantenekrav for Færøyene og to regioner i Finland. Det kommer fram i endringene i innreiseregler fredag. Nytt er også at Australia ikke lengre er kategorisert som et såkalt lilla land.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:54

Låg kvinnedel i yrkesfag

Samanlikna med andre OECD-land er Noreg blant landa med lågast kvinnedel i yrkesfag, skriv Statistisk sentralbyrå. Under 40 prosent av elevane i yrkesfagleg opplæring i Noreg er kvinner, viser rapporten Education at a Glance 2021. I OECD-landa var kvinnedelen i snitt 45 prosent.

NRK - 13 aug 21 kl. 17:08

Finland evakuerer ambassade

Finland evakuerer 130 ansatte fra ambassaden i Kabul, melder AFP..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 05:00

Dagens quiz tirsdag 14. september

Hva kalles de delene av Norge, Sverige og Finland som befinner seg nord for polarsirkelen?.

NRK - 12 aug 21 kl. 09:44

Smitterekord i Finland

Torsdag ble det registrert 1024 nye koronasmittede i Finland. Dette er det høyeste smittetallet registrert på én dag landet har hatt, ifølge Reuters. Årsaken er spredningen av deltavarianten, ifølge helsemyndighetene.

NRK - 10 sep 21 kl. 12:02

Nye innreisereglar

Fem regionar i Finland og ein region i Sverige blir grøne. Krav til karantenehotell fjernast for Kypros, Korsika og Kreta. Det kunngjer regjeringa i ei pressemelding.

NRK - 10 sep 21 kl. 12:02

Fleire regionar blir grøne

Fem regionar i Finland og ein region i Sverige blir grøne, skriv regjeringa i ei pressemelding. Krav til karantenehotell fjernast for Kypros, Korsika og Kreta, samt Norrbotten i Sverige. Endringane trer i kraft frå midnatt, natt til måndag 13.

NRK - 06 sep 21 kl. 23:24

Finland avvikler restriksjoner

Den finske regjeringen er blitt enige om en ny strategi for å bekjempe koronaviruset, og vil nå gjenåpne samfunnet, melder Hufvudstadsbladet. Den nye strategien har som mål å nå en vaksinedekning på 80 prosent for alle som har fylt 12 år. Regjeringen mener at målet vil nås i midten av oktober.

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 14:05

Kan bli krav om karantene for reisende fra hele Sverige og Finland

Det kan bli krav om karantene for reisende fra hele Sverige og Finland..

NRK - 05 aug 21 kl. 12:53

Sverige og Finland blir oransje

ECDCs europeiske smittekart ble oppdatert torsdag. Hele Sverige og Finland blir oransje på det oppdaterte kartet. Smittekartet er med på å danne grunnlaget for beslutningene for innreisereglene i Norge.

VG - 04 sep 21 kl. 00:54

Tre tenåringsgutter dømt for drap i Finland

Guttene ble fredag dømt til åtte, ni og ti års fengsel for å ha mishandlet en tidligere kamerat til døde i desember i fjor..

NRK - 03 sep 21 kl. 16:31

Finland: Tenåringer drapsdømt

Tre gutter i tenårene er dømt for å ha mishandlet en jevngammel gutt til døde i Helsingfors i desember i fjor, skriver NTB. Guttene, alle født i 2004, ble fredag dømt til fengsel i henholdsvis ti, ni og åtte år i Helsingfors tingrett..

NRK - 03 sep 21 kl. 09:45

Leverte tilbake samiske gjenstander

Det finske nasjonalmuseet har levert sin samiske samling tilbake til et samisk museum i finsk Lappland. Rundt 2.200 objekter som har utgjort samlingen er tilbakeført til det samiske museet Siida i kommunen Enare, som grenser til Kautokeino, Karasjok og Sør-Varanger.

NRK - 02 sep 21 kl. 12:04

Gir tilbud om vaksine til unge

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose. – De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon.

NRK - 30 jul 21 kl. 17:56

Stor skogbrann i Finland

I Finland kjemper brannmannskap mot den største skogbrannen i landet siden 1970-tallet. Flammene herjer i et område i Kalajoki i Norra Österbotten. Situasjonen beskrives fredag som ganske stabil, men innbyggere i området har fått beskjed om å forberede seg på mulig evakuering..

NRK - 29 jul 21 kl. 21:47

Skogbrann herjer i Finland

De største skogbrannene i Finland på 50 år sprer seg i Kalajoki, melder Yle. Over 250 brannmannskaper kjemper mot brannen, som har svidd av rundt 300 hektar av de finske skogene. Vind i området øker risikoen for at brannen sprer seg ytterligere, ifølge Yle..

NRK - 27 aug 21 kl. 21:45

Bloomberg: Norge best på pandemien

Norge beholder førsteplassen på Bloombergs liste over land som håndterer pandemien best. Norge får skryt for bred vaksinedekning, at det er få som dør og at vi har åpnet opp grensene. Bloombergs liste har en poengscore, der Norge får 80,1 poeng.

VG - 12 jun 21 kl. 21:29

Finland med historisk EM-seier - droppet mål-feiring av respekt for Christian Eriksen

(Danmark-Finland 0–1) Joel Pohjanpalo (26) sørget for en historisk seier til Finland i fotball-EM - men holdt igjen på feiringen av respekt for Christian Eriksen (29)..

Aftenposten - 12 jun 21 kl. 21:29

Finland med historisk EM-seier - droppet mål-feiring av respekt for Christian Eriksen

(Danmark-Finland 0–1) Joel Pohjanpalo (26) sørget for en historisk seier til Finland i fotball-EM - men holdt igjen….

VG - 12 jun 21 kl. 18:48

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og får hjertekompresjoner

(Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen gikk plutselig i bakken under EM-kampen mellom Danmark og Finland..

VG - 12 jun 21 kl. 18:48

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og fikk hjertekompresjon

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen er avbrutt) Christian Eriksen (29) segnet plutselig om under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Ifølge UEFA er han kjørt til sykehus, og tilstanden er stabil..

VG - 14 aug 21 kl. 10:43

Det siste barnet

Det nordmenn kaller for attpåklatt, kaller vi i Finland for «iltatähti», kveldsstjerne. Det er et barn som fødes av tilårskomne foreldre og som skal lyse opp deres alderdom. Jeg har et slikt lys i mitt liv..

NRK - 12 aug 21 kl. 15:55

Vi gi opphold til afghanere

Danmark vil innvilge midlertidig opphold til lokalt ansatte afghanere. Finland og Sverige følger etter. 45 afghanere som har arbeidet for danske styrker og den danske ambassaden i Kabul, vil få tilbud om en toårs oppholdstillatelse i Danmark, heter det i en kunngjøring fra det danske utenriksdepartementet.

NRK - 09 aug 21 kl. 21:44

Kina rekker ut en hånd til Finland

Kinas utenriksminister Wang Yi understreket at Kina og EU er «partnere, ikke rivaler» da han møtte sin finske motpart, Pekka Haavisto, på mandag. Det skriver The South China Morning Post. – Det er ingen fundamental interessekonflikt mellom Kina og Europa, det er kun et stort behov for samarbeid.

NRK - 05 jun 21 kl. 08:19

Frykter Finland stenger grensen

Ordfører I Storfjord i Nord-Troms, Geir Varvik, er bekymra for at Finland igjen kan komme til å stenge grensa på grunn av de nye koronautbruddene i Troms og Finnmark. Det vil få store konsekvenser for turistnæringa i nord, frykter han han. Han sier Finland vurderer å åpne grensene 15, juni, men nå frykter han at de vil utsette det til midten av juli..

NRK - 07 aug 21 kl. 18:38

Bilist-demonstrasjon i Finland

460 bilister demonstrerte mot finsk klimapolitikk i Helsingfors, melder Aftonbladet. Bilistene kjørte i kortesje gjennom byen, og tutet og blinket med lysene. Ved rådhuset i Helsingfors overrakk bilistene et innbyggerinitativ, som krever at bilistenes situasjon skal bli møtt med forståelse, skriver avisen.

NRK - 05 jul 21 kl. 17:42

Kilometerlange køer

I dag er det kilometerlange køer til teststasjoner ved grensen mellom Finland og Norge. Det gjelder både Nuorgam og Kilpisjärvi, melder YLE. Mange finske turister er nå på vei til Nord-Norge etter Norge oppdaterte innreiserestriksjoner.

Klartale - 06 aug 21 kl. 12:18

Strengere regler på grensa

Flere områder i Sverige blir oransje fra mandag. Det gjelder også Finland og Kroatsia..

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 12:06

Innreiserestriksjoner for åtte svenske regioner

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt