Damaskus

Monday, 04 March, 08:55

Nyheter om Damaskus

NRK - 02 feb 24 kl. 10:37

Tre drept i rakettangrep mot Damaskus

Minst tre militssoldater er drept i et antatt israelsk rakettangrep mot mål sør i den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge SOHR. – Et israelsk luftangrep var i morgentimene rettet mot en militærpost i Aqraba og en i al-Ghazlaniyah-området på veien til den internasjonale flyplassen i Damaskus. Postene var bemannet av den libanesiske Hizbollah-militsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NRK - 28 feb 24 kl. 21:09

Israelsk rakettangrep mot område sør for Damaskus

Israel angrep sent onsdag proiranske baser sør for Syrias hovedstad Damaskus med raketter, opplyser britisk-baserte SOHR. Syrian Observatory for Human Rights sier at to baser tilhørende Hizbollah og iranske militser i Sayyidah Zaynab og Basatin, sør for Damaskus, ble truffet. Angrepet er det 17.

NRK - 28 feb 24 kl. 19:47

Reuters: Kraftig eksplosjon i Damaskus

En høy eksplosjonslyd skal ha blitt hørt i Sayyeda Zaynabs området i Syrias hovedstad Damaskus onsdag. Syrisk luftforsvar fanget opp «fiendtlige mål» i nærheten av den syriske hovedstaden Damaskus, sa statsmediene, som siteres av Reuters..

NRK - 29 dec 23 kl. 04:04

Israelske luftangrep nær Damaskus

srael har to ganger på få timer angrepet mål sør i Syria og i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge syriske statlige medier. Eksplosjoner kunne torsdag kveld høres i nærheten av hovedstaden. – Vårt luftvern fanger opp fiendtlige mål i nærheten av Damaskus, meldte det statlige nyhetsbyrået Sana, som beskrev angrepet som israelsk.

NRK - 29 jan 24 kl. 13:07

SOHR: Seks drept i israelsk angrep nær Damaskus

Proiranske krigere er blant seks drepte i et israelsk angrep i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, melder eksilgruppa SOHR. – Israelske angrep rettet mot en base som tilhører Hizbollah og Irans revolusjonsgarde, drepte seks mennesker, inkludert proiranske krigere, sier Rami Abdulrahman, direktør for Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i en uttalelse. Han la til at det ikke er klart om det er sivile blant de drepte.

NRK - 21 feb 24 kl. 08:27

Israelske raketter har truffet Damaskus, melder syriske medier

Flere israelske raketter har truffet en bydel i Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige syriske medier. Rakettene slo ned i bydelen Kafr Soussa onsdag morgen. Bydelen er kjent for å huse flere syriske sikkerhetsorganisasjoner, og den ble også rammet av et israelsk rakettangrep i februar i fjor der flere iranske militæreksperter ble drept.

Klartale - 17 feb 24 kl. 06:00

– Det handler ikke bare om å forlate sitt hjemland

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 02 feb 24 kl. 08:25

Syria sier Israel har angrepet Damaskus

Det syriske forsvaret har skutt ned flere israelske missiler, melder Reuters. Landet hevder Israel angrep sør-Damaskus fra Golanhøydene..

NRK - 20 jan 24 kl. 16:06

Iran varslar gjengjelding mot Israel etter Damaskus-angrep

Irans utanriksdepartement fordømmar luftangrepet som drepte fire medlem av revolusjonsgarden i Damaskus i Syria laurdag, og kallar det eit desperat forsøk på å spreia uro i regionen, skriv nyheitsbyrået Reuters. Iran hevdar Israel stod bak angrepet. – Iran reserverer seg retten til å svara på den organiserte terroren frå det falske sionist-regimet på det passande tidspunktet og staden, sa talsperson for departementet, Nasser Kanaani, ifølge statlege medier..

NRK - 20 jan 24 kl. 15:32

Ti drept i luftangrep mot Damaskus

Et mulig israelsk angrep mot en bygning i Damaskus har tatt livet av ti personer, blant dem fire medlemmer av Irans revolusjonsgarde. – Dødstallet steg fra seks til ti etter at døde som fortsatt var fanget under ødeleggelsene, ble funnet, sier direktør i Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdulrahman, til AFP. Eksilgruppen er basert i Storbritannia og henter informasjon fra et nettverk av kilder i Syria.

NRK - 20 jan 24 kl. 08:55

Statlige medier: Mulig israelsk angrep i Damaskus

Syriske statlige medier sier det trolig har vært et israelsk flyangrep mot en boligblokk i hovedstaden Damaskus i morgentimene..

NRK - 13 feb 24 kl. 19:18

Syriske soldater drept i IS-angrep

Ni syriske soldater ble drept i et angrep utført av jihadister fra ekstremistgruppen IS i Badia-ørkenen tirsdag, sier observatørgruppen SOHR. Ytterligere tre soldater ble såret i angrepet, som skjedde øst i provinsen Hama i det sentrale Syria, opplyser Syrian Observatory for Human Rights. IS har trappet opp angrepene i Syria de siste månedene, særlig i Badia-ørkenen, som strekker seg fra utkanten av hovedstaden Damaskus til grensen mot Irak.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:49

Jordskjelvet i Tyrkia og Syria krevde nærmere 60.000 liv

Det kraftige jordskjelvet som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria for ett år siden, krevde flere liv enn tidligere anslått, ifølge tyrkiske myndigheter. 53.537 mennesker omkom i skjelvet på tyrkisk side av grensa, nesten 3000 flere enn tidligere anslått, opplyser innenriksdepartementet i Tyrkia fredag.

NRK - 29 jan 24 kl. 12:36

Eksplosjoner hørt i nærheten av helligdom i Syria

Det har blitt hørt flere eksplosjoner i nærheten av Sayida Zeinab-helligdommen like utenfor Damaskus i Syria, ifølge lokale medier. To personer skal være drept og flere såret, melder iranske statlige medier. En kilde i en iranskstøttet regional allianse sier til Reuters at det var snakk om et angrep mot et oppholdssted for medlemmer av Irans revolusjonsgarde.

NRK - 11 dec 23 kl. 10:56

To av fire drept nær Damaskus er Hizbollah-krigere

To Hizbollah-krigere og to syriske medarbeidere skal ha blitt drept i et israelsk angrep utenfor Damaskus i natt. Det melder krigsobservatøren Syrian Observatory of Human Rights, ifølge nyhetsbyrået AFP. Hizbollah har meldt at to av gruppens medlemmer er døde, men har ikke kunngjort hva som har skjedd med dem.

VG - 20 jan 24 kl. 10:13

Reuters: Israel har angrepet boligblokk i Syria

Minst fem skal være drept i et Israelsk missilangrep mot en bygning i Damaskus, melder Syrian Observatory for Human Rights..

NRK - 26 nov 23 kl. 16:12

SOHR: Israelsk luftangrep mot flyplass i Syria

Israel har søndag gjennomført luftangrep mot flyplassen i Damaskus, melder AFP. Angrepet skjedde få timar etter at flyplassen blei opna igjen etter eit liknande angrep i oktober. – Israelske krigsfly har søndag ettermiddag gjennomført nye raid mot Damaskus internasjonale flyplass, og har sett han ut av drift igjen, seier observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i ei fråsegn..

NRK - 28 dec 23 kl. 21:54

AFP: Israelsk luftangrep mot Syria

Statlege medium i Syria melder om det som skal vere israelske angrep nær hovudstaden Damaskus, melder AFP. Israel kommenterer sjeldan enkeltangrep retta mot Syria, men har ved fleire høve sagt at dei ikkje ønsker at Iran, som støttar Syrias president Bashar al-Assad, å få betre fotfeste der. Israel har intensivert angrepa mot Syria etter krigen mot Gaza starta 7.

NRK - 25 dec 23 kl. 16:11

Ledende iransk militær skal være drept i israelsk luftangrep

En høytstående offiser i den iranske revolusjonsgarden skal være drept i et luftangrep utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Det opplyser to kilder i det syriske sikkerhetsapparatet til Reuters. Kildene sier at Israel sto bak angrepet.

NRK - 11 dec 23 kl. 12:45

Dei israelske luftangrepa held fram i Gaza

Dette har skjedd på Gaza dei siste timane, ifylgje Al Jazeera: Israelske luftangrep i Maghazi flyktningleir har drepe minst 23 menneske. Ved Awni al-Harthani-skulen i Beit Lahia, nord i Gaza, er fleire titals menneske vorte tvinga til å flykta medan israelske styrkar intensiverer den militære operasjonen sin i området. Direktør for helsedepartementet i Gaza seier at 50 000 menneske er skadde i den nordlege delen av Gazastripa.

NRK - 01 dec 23 kl. 23:51

Syria melder om israelsk luftangrep

Israel angrep sent fredag flere mål i nærheten av Damaskus. Det melder statlige syriske medier, ifølge Reuters..

NRK - 22 okt 23 kl. 07:00

Syria: Israelske angrep har satt flyplassene i Damaskus og Aleppo ut av drift

Israelsk artilleriild har rammet flyplassene i Damaskus og Aleppo i morgentimene søndag, melder statlig media i Syria. (NTB).

NRK - 14 okt 23 kl. 22:59

Flyplassen i Aleppo i Syria er stengt etter angrep

Syriske myndigheter melder at det har vært angrep mot flyplassen i Aleppo. Den er nå stengt, melder statlige medier. Ifølge Al Jazeera har Israel besvart et angrep mot israelske mål tidligere lørdag.

NRK - 12 okt 23 kl. 14:17

Syria: Flyplassene i Damaskus og Aleppo stengt etter angrep

Både flyplassene i Damaskus og Aleppo er stengt, etter at Israel skal ha gjennomført et luftangrep mot begge flyplassene. Det melder Reuters..

NRK - 07 aug 23 kl. 03:26

Syria hevder fire soldater er drept i israelsk luftangrep

Fire syriske soldater er drept i et israelsk rakettangrep nær Damaskus, ifølge statlige medier i Syria. I tillegg ble fire soldater såret i angrepet, som førte til «noen materielle ødeleggelser», ifølge en uttalelse fra en militærkilde som ble gjengitt av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana natt til mandag. Ifølge kilden skal det ha dreid seg om et luftangrep utført fra Golanhøydene ved 2.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:24

Medier: Israelske angrep mot flyplassen i Aleppo

Det skal ha vært luftangrep mot flyplassen i Aleppo i Syria. Det melder syrisk statlig tv som sier angrepet kom fra Israel. Rullebanen på flyplassen skal ha blitt skadet.

NRK - 25 okt 23 kl. 01:51

Israel sier de har angrepet militær infrastruktur i Syria

Israelske kampfly har angrepet syrisk militærinfrastruktur som svar på syriske angrep rettet mot Israel tirsdag, melder Reuters. Det israelske forsvaret har ikke kommet med detaljer om angrepet. Israel har rettet flere angrep mot Syria siden krigen med Hamas brøt ut, blant annet mot flyplassene i Damaskus og Aleppo.

NRK - 22 okt 23 kl. 09:01

Reuters: To drept i Syria etter israelsk angrep

To syriske er drept etter et israelsk rakettangrep søndag, skriver Reuters. Morgentimene søndag rammet israelsk artilleri flyplassene i Damaskus og Aleppo, melder statlig mediene i Syria..

NRK - 15 okt 23 kl. 07:06

Israel sier Iran prøver å flytte strategiske våpen

Iran forsøker å flytte strategiske våpen til eller via Syria for å åpne en ny front i krigen, sier en israelsk tjenestemann. Joshua Zarka, sjef for strategiske spørsmål ved Israels utenriksdepartement, kommer med anklagen på det sosiale mediet X. Han svarer da på en post fra en annen bruker som skisserer et slikt scenario.

Dagbladet - 12 okt 23 kl. 14:46

Flyplasser stengt etter angrep

Flyplassene i Aleppo og Damaskus i Syria er ute av drift etter israelsk beskytning torsdag. Det melder statlig media i Syria..

NRK - 12 okt 23 kl. 13:33

Medier: Israelske angrep mot Syrias to hovedflyplasser

Israel har angrepet Syrias to hovedflyplasser torsdag, ifølge en statlig syrisk TV-kanal som AFP siterer. Angrepene er rettet mot flyplassene i Damaskus og Aleppo, ifølge kanalen..

NRK - 19 jul 23 kl. 09:35

Syriske soldater meldes drept i israelsk angrep mot Damaskus

Israel har angrepet et område nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige syriske medier. To soldater meldes drept. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en militærkilde på at to soldater ble drept og at angrepet forårsaket noen materielle skader.

NRK - 19 jul 23 kl. 09:35

Syriske medier: Syriske soldater skal være drepte etter israelske angrep mot Damaskus

Israel har angrepet et område nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige syriske medier. To soldater meldes drept. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en militærkilde på at to soldater ble drept og at angrepet forårsaket noen materielle skader.

NRK - 13 aug 23 kl. 04:13

Meldinger om eksplosjoner i Damaskus

Statlige medier i Syria melder at det er hørt eksplosjoner i hovedstaden Damaskus. Årsaken er ukjent, het det i syriske medier natt til søndag. (NTB-Reuters).

NRK - 07 aug 23 kl. 10:29

SOHR: Seks drept i israelsk luftangrep

Fire syriske soldater og to iranskstøttede krigere er drept i israelske luftangrep nær Damaskus, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Angrepet var rettet mot styrker knyttet til det syriske regimet, samt mot militære stillinger og våpenlagre som brukes av iranskstøttede væpnede grupper, opplyser eksilgruppen mandag. Statlige syriske medier meldte tidligere at fire soldater ble drept og fire andre såret i angrepet.

Aftenposten - 24 aug 23 kl. 23:42

For ti år siden ble 1400 syrere drept i et gassangrep. Fjellet med bevis fortsetter å vokse.

(The Washington Post): 1400 mennesker ble drept da raketter med saringass landet i utkanten av Damaskus..

NRK - 12 aug 23 kl. 20:34

SOHR: Dødstallet etter IS-angrep i Syria stiger til 33

ødstallet etter et IS-angrep rettet mot syriske regimesoldater øst i landet har steget til 33, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tidligere ble det opplyst at 26 var drept i angrepet. Ifølge SOHR angrep IS-krigere en militærbuss i provinsen Deir al-Zor torsdag.

NRK - 30 mar 23 kl. 04:51

To soldater såret i angrep utenfor Damaskus i Syria

To syriske soldater ble såret i et rakettangrep utenfor Damaskus tidlig torsdag morgen, ifølge landets forsvarsdepartement. Syrisk luftvern konfronterte det som blir kalt en «israelsk aggresjon» rettet mot Damaskus-området tidlig torsdag, ifølge nyhetsbyrået SANA. Det ble meldt om eksplosjoner i området.

NRK - 27 jul 23 kl. 21:53

Seks drept i bombeeksplosjon i Syria

Minst seks mennesker ble drept da en bombe eksploderte nær en sjiamuslimsk helligdom i Syria torsdag. Bomben skal ha vært plassert i en drosje eller en motorsykkel i nærheten av helligdommen i utkanten av hovedstaden Damaskus. Seks mennesker ble drept og over 20 såret, ifølge det syriske innenriksdepartementet.

Klartale - 12 jul 23 kl. 06:00

Syrias spøkelsesby

Terrorgruppa IS ødela Syrias kulturarv. En sjokkert verden så på. Åtte år etter er Palmyra fortsatt i ruiner.

Klartale - 30 jun 23 kl. 13:30

Ni av ti syrere må klare seg på 20 kroner om dagen

FNs sikkerhetsråd hadde møte natt til fredag norsk tid. Der kom nyheten om at 90 prosent av Syrias befolkning lever under fattigdoms-grensa. Det var Martin Griffiths som leverte nyheten.

NRK - 30 mar 23 kl. 01:01

Eksplosjoner hørt i utkanten av Damaskus i Syria

Det er meldt om eksplosjoner i utkanten av den syriske byen Damaskus, melder landets statlige nyhetsbyrå. Syrisk luftvern konfronterte det som blir kalt en «israelsk aggresjon» rettet mot Damaskus-området tidlig torsdag, ifølge nyhetsbyrået Sana. Siden 2011 har Israel utført hundrevis av angrep i nabolandet Syria.

NRK - 03 maj 23 kl. 17:58

Irans president hyllet Assad i Damaskus

Syrias president Bashar al-Assad fikk onsdag besøk av sin iranske kollega Ebrahim Raisi. Han hyllet Assad og utfallet av Syria-krigen. – Syrias regjering og folk har gått gjennom store vansker.

NRK - 30 apr 23 kl. 17:19

Den iranske presidenten til Damaskus

President Ebrahim Raisi besøker Syria onsdag, ifølge det iranske nyheitsbyrået IRNA. Dette blir det første iranske presidentbesøket i landet sidan 2011. IRNA siterer den iranske ambassadøren i Damaskus på opplysninga.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com