Borgen

Sunday, 14 August, 11:45

Nyheter om Borgen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 jul 22 kl. 07:00

Oslos ordfører om masseskytingen

Forrige helg ble to personer drept i Oslo. 21 andre ble skadd. – Det som har skjedd preger hele byen.

Klartale - 11 maj 22 kl. 16:30

Oslos ordfører lover oss en skikkelig 17. mai-feiring

– Ah, jeg elsker 17. mai, sier Marianne Borgen til Klar Tale.Hun er kanskje et av byens mest kjente ansikter.

NRK - 25 jun 22 kl. 15:50

Raymond Johansen: – En mørk dag

– I dag er en mørk dag. Det skulle være en festdag. Har i stedet blitt en dag for sorg, sinne og fortvilelse.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:04

Oslo kommune har satt krisestab

Oslo kommune har satt krisestab og vurderer om det skal iverksettes tiltak i forbindelse med angrepet i Oslo sentrum. Det bekrefter ordfører Marianne Borgen (SV) overfor Avisa Oslo. Borgen understreker at personer som er påvirket av hendelsen, kan kontakte bydelene eller legevakt for bistand og samtaler.

NRK - 07 jul 22 kl. 11:40

Mann tiltalt for drapet på Sunniva Borgen

Statsdadvokaten har etter ordre fra riksadvokaten tatt ut tiltale mot en 30 år gammel mann for drapet på Sunniva Borgen i Åsane 12. september 2021..

NRK - 08 jun 22 kl. 11:12

Ber retten endre tiltale i Kongsberg-saken

Bistandsadvokat Haakon Fredrik Borgen startet prosedyren sin onsdag med å be tingretten endre tiltalen om grove trusler til drapsforsøk for fire av sine åtte klienter etter angrepene i Kongsberg i oktober i fjor. – Det er i loven tatt høyde for at det kan ha blitt begått feil da tiltalen ble tatt ut. Det er en sikkerhetsventil, og det ligger ikke noe kritikk mot påtalemyndigheten i det – ting kan ha endret seg underveis i saken, sa Borgen.

NRK - 25 jun 22 kl. 15:20

Pressetreff i Oslo Rådhus

Byrådsleder Raymond Johansen, ordfører Marianne Borgen og politimester i Oslo politidistrikt Beate Gangås møter pressen i forbindelse med skyting natt til lørdag. Det skjer lørdag klokken 15.45.

Dagbladet - 08 jun 22 kl. 11:00

- Vil bli hørt

Bistandsadvokat Haakon Borgen bedyret i sin prosedyre at tiltalen endres for fire av de fornærmede..

NRK - 29 maj 22 kl. 08:42

MDG-politikere kjemper om ordførervervet i Oslo

Etter åtte år er det på tide at MDG overtar ordførervervet i Oslo fra SV, mener MDGs Rauand Ismail og Tom Kristian Berger. Begge melder seg til jobben. – Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Ismail til Aftenposten.

Dagbladet - 21 maj 22 kl. 10:07

Reagerer: - Siktet på hodet hennes

Bistandsadvokat Haakon Borgen mener Espen Andersen Bråthen skulle vært tiltalt for minst fire drapsforsøk til..

VG - 17 maj 22 kl. 10:33

Bistandsadvokat før Kongsberg-rettssaken: – Vondt å gå inn i det

Ofre og etterlatte etter Kongsberg-drapene håper på en verdig prosess, når saken mot Espen Andersen Bråthen starter onsdag: – De er opptatt av at det ikke skal letes etter syndebukker, sier bistandsadvokat Berit Anne Borgen..

Klartale - 13 maj 22 kl. 11:43

Her er ordførerens video-hilsen til folket

Marianne Borgen er Oslos ordfører. Hun og hovedstaden er klar for stor 17. mai-feiring igjen.

Klartale - 29 apr 22 kl. 08:38

Rekordmange vil gå i barnetoget i Oslo

17. mai nærmer seg. Oslo blir fylt av barn som vil gå i tog.

NRK - 30 mar 22 kl. 15:51

Dronningen møter ukrainske flyktninger

Dronning Sonja skal fredag møte ukrainske flyktninger hos hjelpeorganisasjonen Caritas Norge. Ordfører Marianne Borgen (SV) vil ledsage dronningen under besøket, som finner sted i Caritas Norges kontorer i Oslo sentrum fredag formiddag, opplyser Kongehuset. Dronningen vil bli orientert om arbeidet som gjøres for flyktningene fra Ukraina.

NRK - 28 mar 22 kl. 16:18

Erkjenner straffskyld etter Åsane-drap

Den 30 år gamle mannen, som er siktet for drapet på 23 år gamle Sunniva Borgen i Åsane i Bergen i september i fjor, vedgår straffskyld. De rettspsykiatrisk sakkyndige har samtidig konkludert med at 30-åringen er strafferettslig tilregnelig, skiver BA. Mannen er varetektsfengslet i åtte nye uker..

NRK - 18 mar 22 kl. 16:25

Kong Harald besøkte ukrainske flyktningar

Kong Harald og kronprins Håkon besøkte i dag ukrainske flyktningar på UDIs akuttinnkvartering på Helsfyr i Oslo. Her fekk dei høyre ukrainske born som song den ukrainske nasjonalsongen, møtt flyktningar og fekk ei orientering om arbeidet som blir gjort i Noreg for å ta i mot flyktningane. – Det var veldig rørande.

NRK - 08 feb 22 kl. 18:50

Flere demonstrerte mot nedleggelsen av Ullevål

Flere hundre personer gikk i fakkeltog og demonstrerte for bevaring av Ullevål sykehus foran Stortinget tirsdag. Blant dem ordfører Marianne Borgen (SV), Carl I. Hagen (Frp) og Michael Tetzschner (H).

Aftenposten - 11 jan 22 kl. 08:12

Var siktet i hvitvaskingssak – begynte i norsk oppkjøpsfond

– Jeg ble overrasket av siktelsen, men ikke av at den ble frafalt, sier Thomas Borgen, tidligere toppsjef i Danske Bank….

NRK - 18 okt 21 kl. 16:31

– Uvirkelig og dramatisk hendelse

De tre som ble skadet da en mann gikk til angrep på tilfeldige personer i Kongsberg sentrum 13. oktober, er takknemlige for å være i live. – De opplever dette som en uvirkelig og dramatisk hendelse.

VG - 08 okt 21 kl. 07:06

Sundgot-Borgen om vektproblematikk: – Synd hoppsporten har blitt så syk

Mens NIH-professor Jorunn Sundgot-Borgen mener det må endring til i hoppsporten, er hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen klar på at utviklingen går i riktig retning..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 07:06

Sundgot-Borgen om vektproblematikk: – Synd hoppsporten har blitt så syk

Mens NIH-professor Jorunn Sundgot-Borgen mener det må endring til i hoppsporten, er hoppernes sportssjef Clas Brede….

NRK - 16 jun 21 kl. 13:14

Borgen inviterer til samtaler

Ordfører Marianne Borgen (SV) vil invitere alle gruppeledere i bystyret i Oslo til samtaler for å undersøke grunnlaget for et nytt byråd. – Kommuneloven pålegger meg et helt spesielt ansvar nå for å se til at vi kan få et nytt byråd, og at det kommer på plass så snart det er mulig, sa Borgen til bystyret etter voteringen. – Så jeg vil allerede i morgen invitere alle gruppelederne i bystyret, én etter én, for å drøfte med dem hvilket parlamentarisk grunnlag som nå er i bystyret, sier Borgen..

VG - 25 sep 21 kl. 18:47

Sunniva Borgen (23) ble drept i Bergen - hedres med minnefond

Det var Sunniva Borgen (23) som ble drept på Åsane i Bergen for to uker siden. Nå hedrer familien henne med et fond..

NRK - 14 okt 21 kl. 18:53

Bibliotek-arkitekter vant pris

Arkitektene bak det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika, er tildelt Oslo bys arkitektpris for 2021. Ordfører Marianne Borgen delte ut prisen, som består av 50.000 kroner, en plakett og et diplom.

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 19:12

Professor med NIF-kritikk: – Vi aner ikke noe

Professor Jorunn Sundgot-Borgen kommer med sterk kritikk av norsk idrett i debatten som har fulgt etter at VG har satt….

VG - 08 okt 21 kl. 19:12

Professor med NIF-kritikk: – Vi aner ikke noe

Professor Jorunn Sundgot-Borgen kommer med sterk kritikk av norsk idrett i debatten som har fulgt etter at VG har satt søkelys på vekt og mat – og Maren Lundbys OL-nei..

NRK - 20 jun 21 kl. 21:07

Inga byrådsavklaring i Oslo

Ordførar i Oslo, Marianne Borgen (SV) seier at det ikkje har skjedd noko nytt i byrådssamtalane i løpet av helga. Det skriv NTB. Ordføraren har invitert gruppeleiaren i Høgre, Anne Haabeth Rygg, til ein samtale måndag.

NRK - 04 okt 21 kl. 12:00

Siktede i drapssak har forklart seg

Den siktede i drapet på Sunniva Borgen i Åsane har forklart seg om hendelsen og sagt at kvinnen ble påført skadene ved bruk av kniv, opplyser politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til Dagbladet. Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, og det synes rimelig å anta at dødsårsaken var organsvikt som følge av flere knivstikk, sier han..

Dagbladet - 30 sep 21 kl. 13:21

Sunniva (23) bisettes: - Elsker deg

Sunniva Borgen døde av skadene hun ble påført etter en voldshendelse natt til 12. september. Torsdag bisettes hun i Eidsvåg kirke..

NRK - 25 sep 21 kl. 18:13

Frigir namn på drepen 23-åring

Det var 23 år gamle Sunniva Borgen som døydde etter eit knivangrep i Åsane natt til 12. september. Familien vil no oppretta eit fond for å heidra hennar minne.

Aftenposten - 19 sep 21 kl. 07:52

Flere personran på T-banestasjoner – 16-åring slått med batong

Ni mindreårige er mistenkt etter ran på Borgen T-banestasjon lørdag kveld..

NRK - 19 sep 21 kl. 00:27

Ni personer mistenkt for ran i Oslo

Hele ni personer er mistenkt for å ha deltatt i ran av en person på Borgen T-banestasjon i Oslo sent lørdag kveld. En person skal ha blitt truet med en teleskopbatong og flere personer løp fra stedet, meldte Oslo politidistrikt på Twitter klokken 23.41 lørdag kveld.

NRK - 18 sep 21 kl. 23:53

En person ranet på T-banestasjon

En person skal ha blitt ranet på Borgen T-bane stasjon i Oslo sent lørdag kveld. Fornærmede skal ha blitt truet med en teleskopbatong. Flere personer har løpt fra stedet.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:17

Åpnet møte med ett minutts stillhet

Dagens bystyremøte i Oslo ble åpnet med ett minutt stillhet for avdøde Rune Gerhardsen. Gerhardsen var Arbeiderparti-politier og tidligere byrådsleder i Oslo. Han døde lørdag, 75 år gammel.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:59

Kronprins Haakon på Stovner-besøk

Bydel Stovner i Oslo fikk onsdag besøk av kronprins Haakon sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV). På programmet sto blant annet møte med lokal ungdom, spasertur i nærområdet, samt besøk til Stovner frivillighetssentral, ifølge Kongehuset..

NRK - 18 jun 21 kl. 11:28

Borgen: Ny byrådsleder klar mandag

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sier til Aftenposten at hun har gitt partiene i bystyret frist til mandag for å finne byrådsalternativer. Samme dag regner hun med å kunne peke ut hvem som blir byrådsleder i nytt byråd. Partisammensetninga tilsier at det blir et nytt Ap/MDG/SV-byråd, men NRK skrev torsdag at Høyre har bedt om noen dager for å prøve å finne et flertall for borgerlig byråd..

Aftenposten - 18 jun 21 kl. 11:12

Borgen: – Trolig klar til å peke ut ny byrådsleder mandag

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier hun mest sannsynlig vil være klar til å peke på hvem hun mener bør forsøke….

NRK - 17 jun 21 kl. 18:19

Byrådsleder-avklaring neste uke

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) har i løpet av dagen hatt møter med alle gruppeledere i bystyret, for å komme fram til hvem som skal få i oppdrag å danne et nytt byråd i hovedstaden. – Jeg har tro på at vi i begynnelsen av neste uke skal ha et godt svar på hvem som er den best egnende byrådslederen i Oslo, sier Borgen til NRK..

NRK - 17 jun 21 kl. 10:01

Peker på Johansen som byrådsleder

På vei ut av Rådhuset etter dagens samtale med ordfører Marianne Borgen, sier Aps gruppeleder Frode Jacobsen at han har pekt på Raymond Johansen som byrådsleder. – Jeg klarer ikke se at det blir noe annet utfall enn at Arbeiderpartiet, SV og MDG fortsetter i byråd, under ledelse av Raymond Johansen, sier han og påpeker at flertallet i bystyret ikke har endret seg. Borgen har i dag samtaler med alle gruppelederne i bystyret i Oslo i jakten på et nytt byråd..

VG - 16 jul 21 kl. 10:47

Landslagskapteinen med støtteerklæring: – Helt unødvendig

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (29) er kritisk til bikinireglene i beachhåndball-EM, og får støtte fra både friidrettsutøver Ezinne Okparaebo (33) og professor Jorunn Sundgot-Borgen (60)..

NRK - 18 maj 21 kl. 12:15

Oslo-ordfører fornøyd med flytting

– Dette er veldig gode nyheter. Jeg er glad for at NRK har funnet en tomt i Oslo, som er tilpasset deres behov. NRK er en viktig kultur- og medieinstitusjon som kan bidra til byutviklingen av hele Ensjø området og bydel Gamle Oslo, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV).

NRK - 23 jun 21 kl. 19:53

Sankthansfeiring i Oslo

En hest laget av gjenbruksmaterialer gikk onsdag kveld opp i røyk på vannet i forbindelse med feiringen av sankthansaften i Bjørvika i Oslo. Hesten ble heist ned på vannet ved Sukkerbiten like ved det nye Munch-museet. Ordfører Marianne Borgen (SV), som ble ført ut i en robåt, tente sankthansbålet..

E24 - 29 apr 21 kl. 21:45

Siktelse mot tidligere Danske Bank-sjef Thomas Borgen henlegges

Danske Økokrim dropper siktelser mot tre tidligere Danske Bank-topper, deriblant norske Thomas Borgen..

E24 - 29 apr 21 kl. 21:37

Børsen: Siktelse mot tidligere Danske Bank-sjef Thomas Borgen henlegges

Danske Økokrim henlegger siktelser mot tre tidligere Danske Bank-topper, deriblant norske Thomas Borgen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com