Blue Origin

Monday, 27 June, 08:29

Nyheter om Blue Origin

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 17 aug 21 kl. 06:20

Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt månekontrakt til SpaceX

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt en stor kontrakt knyttet til utforskning av månen, til Blue Origins rival SpaceX..

NRK - 10 okt 21 kl. 20:39

Verdensromtur utsatt

Romferden med Star Trek-skuespiller William Shatner (90) er utsatt til onsdag, ifølge Blue Origin. Oppskytningen med skuespilleren bak den ikoniske Kaptein Kirk-karakteren skulle skje tirsdag, men er blitt utsatt fordi det er meldt mye vind i området. Blue Origin tar sikte på dagen etter, onsdag 13.

NRK - 15 jul 21 kl. 18:03

18-åring til verdensrommet

En 18 år gammel betalende kunde skal fly til verdensrommet om bord i Blue Origins romfartøy 20. juli, og han blir dermed den yngste astronauten noensinne. Den 20.

E24 - 04 nov 21 kl. 18:04

Bezos’ romfart-selskap tapte søksmål etter Musks måne-kontrakt

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøkte Nasa etter at de ga milliardkontrakt for månelanding til rivalen SpaceX, eid av Tesla-gründer Elon Musk. Nå har en føderal rett dømt i disfavør Bezos og hans selskap..

NRK - 25 okt 21 kl. 23:26

Bezos planlegger romstasjon

Blue Origin, rakettselskapet grunnlagt av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, vil etablere sin egen romstasjon innen 2030. Romstasjonen er døpt Orbital Reef og skal bygges med hjelp fra flere partnere, blant dem Boeing, opplyser selskapet. Planen er at romstasjonen skal skytes opp mellom 2025 og 2030.

NRK - 17 aug 21 kl. 06:24

Saksøker Nasa etter månekontrakt

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt en stor kontrakt knyttet til utforskning av månen, til Blue Origins rival, Elon Musks SpaceX. Kontrakten har en verdi på 2,9 milliarder dollar, i overkant av 25 milliarder kroner, og dreier seg om bygging av USAs neste månelandingsfartøy..

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 11:33

Prins William ut mot romturisme: Fiks jorda i stedet

Dagen etter at Star Trek-skuespiller William Shatner besøkte verdensrommet med Blue Origin, kritiserer prins William….

NRK - 14 okt 21 kl. 11:10

Prins William ut mot romturisme

Dagen etter at Star Trek-skuespiller William Shatner (90) besøkte verdensrommet med Blue Origin, kritiserer prins William romturisme. – Vi trenger verdens beste hjerner til å prøve å fikse denne planeten, ikke prøve å finne neste sted å dra til og leve, sier prins William i et intervju med BBC. Flere kjente og rike mennesker har i det siste tatt turen opp til verdensrommet..

E24 - 14 okt 21 kl. 11:07

Prins William ut mot romturisme: Fiks jorda i stedet

Dagen etter at Star Trek-skuespiller William Shatner besøkte verdensrommet med Blue Origin, kritiserer prins William romturisme..

E24 - 10 okt 21 kl. 20:46

«Kaptein Kirks» tur til verdensrommet utsatt

Romferden med Star Trek-skuespiller William Shatner (90) er utsatt til onsdag, ifølge Blue Origin..

NRK - 04 okt 21 kl. 15:13

Star Trek-skuespiller til verdensrommet

Den kanadiske skuespilleren William Shatner som portretterte kaptein James T. Kirk i Star Trek, får reise til verdensrommet på ordentlig. Shatner (90) blir den eldste romfareren til nå, når han 12.

VG - 03 okt 21 kl. 18:44

– Ville ikke satt seg i Bezos rakett

Beskyldningene hagler mot Jeff Bezos og ledelsen i et brev fra Blue Origin-ansatte. De roper varsku om sikkerheten på romrakettene og ukultur på arbeidsplassen..

NRK - 13 sep 21 kl. 12:18

Ny milliardær til rommet

Den 38 år gamle milliardærer Jared Isaacman og tre andre amerikanere blir onsdag etter planen de første romturistene som sendes opp i bane rundt jorda uten profesjonelle astronauter om bord. Isaacman har chartret et romfartøy av typen Crew Dragon av Elon Musks selskap SpaceX. Det skal bringe de fire amerikanerne lenger ut i rommet enn Den internasjonale romstasjonen (ISS).

NRK - 05 jul 21 kl. 20:00

Jeff Bezos går av som toppsjef

Jeff Bezos overlot mandag styringen av megakonsernet Amazon til sin håndplukkede etterfølger Andy Jassy. Bezos trekker seg som daglig leder for å arbeide med sitt romfartsprogram Blue Origin, men han skal fremdeles ha en nøkkelrolle i styret i Amazon..

NRK - 01 jul 21 kl. 16:11

82-åring ut i verdensrommet

Wally Funk, en 82 år gammel kvinnelig pilot, skal reise ut i verdensrommet sammen med Jeff Bezos denne måneden. Dette er den første bemannede romfarten for milliardærens selskap, Blue Origin. Funk blir verdens eldste ti l å reise ut i verdensrommet.

E24 - 07 jun 21 kl. 13:27

Jeff Bezos skal reise ut i verdensrommet

Verdens rikeste person, Amazon-gründer Jeff Bezos, blir med på Blue Origin-rakettens første reise med folk ut i verdensrommet..

NRK - 06 maj 21 kl. 02:55

Sender opp romturister 20. juli

Romfartsselskapet til Amazon-gründer Jeff Bezos, Blue Origin, plenlegger å sende opp de første romturistene 20. juli. En av plassene på jomfruturen skal auksjoneres bort.

NRK - 06 aug 20 kl. 04:52

Bezos selger Amazon-aksjer

Verdens rikeste mann, Amazon-eier Jeff Bezos, har solgt aksjer i selskapet for 1,9 milliarder dollar. Han sier ifølge Reuters at han vil selge aksjer for 1 milliard dollar årlig for å finansiere sitt romfartsselskap Blue Origin..

NRK - 09 maj 19 kl. 23:59

Amazon-topp vil lande på månen

Amazon-grunnleggar Jeff Bezos, som leiar romfartsselskapet Blue Origin, lanserer eit fartøy som skal lande på månens sørpol innan 2024. Fartøyet «Blue Moon» skal kunne frakte både utstyr og menneske, og har vore under utvikling dei siste tre åra..

E24 - 10 maj 19 kl. 06:08

Amazons Jeff Bezos lanserer månelandingsfartøy

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, som også leder romfartsselskapet Blue Origin, lanserer et fartøy som skal lande på månen innen 2024..

Hegnar.no - 10 maj 19 kl. 06:10

Amazons Jeff Bezos lanserer månelandingsfartøy

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, som også leder romfartsselskapet Blue Origin, lanserer et fartøy som skal lande på månen innen 2024..

VG - 10 maj 19 kl. 00:14

Amazons Jeff Bezos lanserer månelandingsfartøy

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, som også leder romfartsselskapet Blue Origin, lanserer et fartøy som skal lande på månen innen 2024..

E24 - 21 feb 19 kl. 22:33

Romkappløpet mellom milliardærene tilspisser seg

Amazon-gründer Jeff Bezos la onsdag frem planen for hvordan Blue Origin skal slå SpaceX..

NRK - 19 jun 16 kl. 16:11

Tester landing med skadet romfartøy

Det private romfartsselskapet Blue Origin skyter om få minutter opp et skadet romfartøy. Målet med oppskytningen er å nå en høyde på hundre kilometer over bakken og lande kapselen trygt igjen selv med en skadet fallskjerm..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com