Birgitte Tengs

Sunday, 05 December, 06:01

Nyheter om Birgitte Tengs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 okt 21 kl. 11:10

Antyder Tengs-rettssak neste år

Under dagens rettsmøte i Sør-Rogaland tingrett kom det frem at påtalemyndigheten signaliserer en rettsak i Birgitte Tengs-saken høsten 2022, skriver VG. Stian Kristensen forsvarer mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17). Han sa under rettsmøtet torsdag at påtalemyndigheten har signalisert en hovedforhandling i saken høsten 2022, skriver avisen..

Klartale - 07 okt 21 kl. 12:19

Fetteren er ute av Tengs-saken

17 år gamle Birgitte Tengs ble drept i 1995. Fetteren hennes ble dømt for drapet i tingretten i 1997. Året etter ble han frikjent i lagmannsretten.

NRK - 08 okt 21 kl. 15:39

Tengs-siktet i nytt avhør

Det ble foretatt et nytt avhør av 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, fredag. Avhøret foregikk fra rundt klokka 10 til klokka 14 fredag, skriver Stavanger Aftenblad. Forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier politiet spurte om bevegelser i perioden fra drapet på Birgitte Tengs i mai 1995 fram til 2000.

NRK - 13 sep 21 kl. 14:23

Nye tips i Tengs-saka

Politiet har fått inn fleire nye tips i Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-saka. Nye vitne blir avhøyrde denne veka. – Det dreier seg om vitne som har informasjon som går tilbake i tid, men også vitne med informasjon i nyare tid, seier politiadvokat Fredrik Marin Soma til NTB.

NRK - 06 sep 21 kl. 07:10

Elden: Aldri sagt han er uskyldig

Foreldrene til Birgitte Tengs sliter med å tro på at nevøen er uskyldig i drapet på datteren, skriver NTB. Etter den første dommen i saken i 1997 sa faren til Birgitte Tengs at han reagerte på at fetteren aldri hadde oppsøkt dem og sagt at han var uskyldig. Familiens bistandsadvokat, John Christian Elden, sier nå til NTB at fetteren fortsatt ikke har sagt til foreldrene at han er uskyldig.

NRK - 03 sep 21 kl. 12:38

Tengs' fetter ikke i søkelyset

Politiet sier fetteren til Birgitte Tengs, som ble dømt og senere frikjent for drapet, ikke har vært i søkelyset i forbindelse med den nye etterforskningen. – Vi kommer nå med en ny utvikling i saken, der vi har utpekt en ny mistenkt, sier politiinspektør Lars Ole Berge på spørsmål fra NTB om hvorvidt fetteren nå er helt ute av saken. Birgitte Tengs' fetter ble først dømt og senere frikjent for drapet, men ble dømt til å betale erstatning til foreldrene.

NRK - 29 sep 21 kl. 13:48

Vil ut med nye Tengs-opplysninger

Politiet får kritikk for å holde kortene for tett til brystet om hva mistankegrunnlaget mot den Tengs-siktede bygger på. Nå varsler de at det kan komme nyheter. – Det er mulig vi kan gå ut med mer informasjon i slutten av uken, men vi vil avvente fengslingen, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til NTB, og fortsetter: – Vi håper å kunne gi litt mer substans i løpet av kort tid.

VG - 01 okt 21 kl. 09:49

Varsler flere DNA-undersøkelser i Birgitte Tengs-saken

Politiet varsler at de vil gjøre flere DNA-undersøkelser i forbindelse med etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs..

NRK - 20 sep 21 kl. 08:12

DNA-rapport ikkje kvalitetssikra

DNA-rapporten som peikar på mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs, er foreløpig ikkje kvalitetssikra av Den rettsmedisinske kommisjonen, skriv TV 2. – Ein grunn til at vi ikkje har fått han, kan vere at det er utanlandske sakkunnig som har skrive rapporten, og at dei ikkje er pålagde å sende han til oss, seier Hans Geir Eiken, som leiar genetisk gruppe i kommisjonen. Mannen i 50-åra blei gripen 1.

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 20:43

Drapssiktedes forsvarer tror politiet har brukt skjult etterforskning i Birgitte Tengs-saken

Allerede i 2019, da rettsmedisinere i Østerrike fikk DNA-treff som kan knytte siktede til drapet på Birgitte Tengs, kan….

NRK - 04 nov 21 kl. 22:46

Fetterens advokat har sendt ny begjæring

Advokaten til fetteren i Birgitte Tengs-saken, Arvid Sjødin, har på vegne av sin klient sendt en ny begjæring om gjenopptakelse av Tengs-saken, skriver Stavanger Aftenblad. Fetterens advokat har forsøkt å få saken gjennopptatt elleve ganger tidligere. – Jeg har en del erfaring med domstolen etter hvert.

VG - 29 okt 21 kl. 17:09

Tengs-saken: Slik sikret politiet DNA fra siktedes avdøde far

Faren til mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) døde før politiet fikk sikret en referanseprøve direkte fra ham. Hans gamle eiendeler ble løsningen..

Klartale - 29 okt 21 kl. 11:39

Nye DNA-bevis i Tengs-saken

Nye DNA-bevis tyder på at en nylig siktet 51-åring drepte Birgitte Tengs. Mannen er varetekts-fengslet..

VG - 29 okt 21 kl. 10:38

Politiet om nytt DNA-svar i Tengs-saken: – Uventet og sjeldent

Etterforskerne som jobber med drapet på Birgitte Tengs (17) hadde ikke forventet å få et DNA-resultat som kan felle mannen i 50-årene som er siktet for ugjerningen..

VG - 28 okt 21 kl. 23:26

Her er dansken som har hjulpet Tengs-etterforskerne

Den danske statistikeren Mikkel Meyer Andersen har på oppdrag fra norsk politi regnet på den bevismessige vekten av DNA-funnene i Birgitte Tengs-saken..

VG - 05 sep 21 kl. 06:45

Tengs-siktet i tidligere avhør: – Den som har gjort dette må være klin kokos

KARMØY (VG) Mannen som nå er siktet for drapet på Birgitte Tengs, er ikke et nytt bekjentskap for politiet. Han går igjen i flere tips og avhør i både Tengs- og Jørgensen-etterforskningen..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 17:57

Retten om Tengs-siktet: Meget sterk sannsynlighet at han begikk drapet

51-åringen som er siktet for Birgitte Tengs-drapet, er fengslet i tolv nye uker..

NRK - 28 okt 21 kl. 18:05

VG: Tengs-siktet anker kjennelsen

Mannens som er siktet for drapet på Birgitte Tengs ble torsdag varetektsfengslet i tolv nye uker. – Kjennelsen vil bli anket, sier Stian Bråstein, som forsvarer mannen til VG..

VG - 28 okt 21 kl. 17:22

Retten om Tengs-siktet: «Meget sterk sannsynlighet for at siktede har begått drapet»

Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs er varetektsfengslet i ytterligere 12 uker..

NRK - 04 sep 21 kl. 19:27

Krever sjekk av Tengs-siktet

Bistandsadvokaten til familien til drepte Trude Espås krever at politiet sjekker om mannen som er siktet i Tengs-saken, kan være innblandet i Espås-drapet, skriver VG. Mannen er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995 og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Espås ble drept i Geiranger i 1996.

VG - 28 okt 21 kl. 09:23

Opplysninger til VG: Nytt DNA-svar utelukker Tengs-siktedes mannlige slektninger

Politiets hovedbevis mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) har så langt åpnet for andre potensielle gjerningsmenn i slekten hans. Nå er nærmeste familie utelukket..

NRK - 07 sep 21 kl. 13:28

Har fått 25 tips etter pågripelse

Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier man har fått inn 25 tips som handler om mannen som nå er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Politiet er tydelige på at dette betyr at mannen er mistenkt i flere saker. – Det er tips som går på straffesaker som man mener politiet bør sjekke opp mot siktede i Birgitte Tengs saken.

VG - 27 okt 21 kl. 13:11

Politiet: Mener mistanken mot Tengs-siktede er styrket

Politiet mener bevisene mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs er styrket..

NRK - 27 okt 21 kl. 13:11

Mistanken styrket mot Tengs-siktet

Politiet ber om forlenget varetekt for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Ifølge politiet er mistanken mot mannen styrket. Siktede har i dag vært i nytt avhør, men erkjenner ikke straffskyld.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 17:51

Mannen som er siktet for Birgitte Tengs-drapet, kan bli koblet til nok en alvorlig straffesak

Politiet undersøker om mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) og mistenkt for å ha tatt livet….

VG - 05 sep 21 kl. 17:27

Leverte rapport om Tengs-siktede til politiet i 1996: – Hørte ikke noe mer

Året etter at Birgitte Tengs (17) ble drept, skrev Grete Strømme rapporten «Birgitte-saken – en mulig gjerningsmann». Mannen hun ville politiet skulle se nærmere på er han som i dag er siktet for det 26 år gamle drapet..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 16:06

Foreldrene til Birgitte Tengs åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

Foreldrene til Birgitte Tengs åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren dersom de blir overbevist om fetterens….

NRK - 04 sep 21 kl. 22:58

Busch håper på avklaring

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch sier i et intervju med VG det er grunn til å beklage til fetteren til Birgitte Tengs hvis mannen som nå er pågrepet, blir dømt for drapet. Busch var riksadvokat da tiltalen mot fetteren ble tatt ut. – Basert på medias opplysninger synes situasjonen fortsatt uavklart.

VG - 03 sep 21 kl. 19:10

Advokat til tidligere siktet fetter: – Den stigmatiserende dommen har påført familien store belastninger

Selv om han ble frikjent for drapet på sin kusine Birgitte Tengs, har mange fortsatt ment at han er skyldig. Det har delt lokalsamfunnet i to, sier advokaten til Birgitte Tengs fetter. Nå vil han gjenåpne den sivile dommen som ble stående..

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 18:08

Han etterforsket drapet på Birgitte Tengs i 1995. 26 år senere fikk han gjennombrudd med gruppen for «kalde saker».

Espen Erdal etterforsket Birgitte Tengs-saken for 26 år siden. Nå leder han Kripos’ enhet for uløste drapssaker..

NRK - 03 sep 21 kl. 11:38

Solberg: – Viktig å få svar

Statsminister Erna Solberg kommenterer den nyaste utviklinga i sakene om Birgitte Tengs og Tina Jørgensen hos Dagbladet. Ho meiner det er viktig at vi kjem i mål med sakene. – Eg tenker at det er utruleg viktig for dei som er nærmaste pårørande til Birgitte Tengs og Tina Jørgensen.

NRK - 03 sep 21 kl. 11:03

Fetterens far: – Har ventet på det

Faren til fetteren til Birgitte Tengs er i sjokk over at en person er siktet i saken. Samtidig sier han at han har ventet på denne dagen. Birgitte Tengs' fetter ble først dømt og senere frikjent for drapet, men ble dømt til å betale erstatning til foreldrene.

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 10:36

Faren til fetteren til Birgitte Tengs: - Det var helt ekstremt å få den nyheten.

Faren til fetteren til Birgitte Tengs er i sjokk over at en person er siktet i saken..

NRK - 03 sep 21 kl. 09:22

Sikta for drap på Birgitte Tengs

Ein person er sikta for drapet på Birgitte Tengs. Det melder politiet i ei pressemelding. Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen..

Klartale - 03 sep 21 kl. 09:25

En person siktet for drapet på Birgitte Tengs

Politiet sier de har siktet en person for drapet på Birgitte Tengs. Personen skal også være mistenkt for drapet på Tina Jørgensen..

VG - 03 sep 21 kl. 09:22

Mann i 50-årene siktet for drapet på Birgitte Tengs - mistenkt for drapet på Tina Jørgensen

En mann i 50-årene er pågrepet for drapet på Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Han nekter straffskyld..

NRK - 23 okt 21 kl. 04:33

Frykter nye feil i Tengs-saken

Privatetterforsker Grete Strømme frykter at politiet vil gjøre nye feil i etterforskningen av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Hun pekte på den nå drapssiktede mannen for 25 år siden da hun var politisekretær i Haugesund, og sier hun frykter at dagens etterforskere ikke har full oversikt..

VG - 21 okt 21 kl. 17:37

Sier selgere av dameklær krasjet inn i Tengs-siktedes bil – forsvarere krever svar fra politiet

Forsvarerne til mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, spør om politiet har utgitt seg for å være dameklær-selgere og har brukt hemmelig overvåkning..

VG - 21 okt 21 kl. 16:46

Selgere av dameklær krasjet inn i Tengs-siktedes bil – forsvarere krever svar fra politiet

Forsvarerne til 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, mistenker politiet for å ha stått bak to besynderlige episoder i forkant av siktelsen..

NRK - 12 okt 21 kl. 11:30

Tengs-saken: Ferdige med avhør

Politiet opplyser at de i denne omgang er ferdige med avhørene av den 51 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, melder NTB. Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. I avhørene har politiet gått inn på spørsmål knyttet til begge drapssakene.

VG - 10 okt 21 kl. 21:29

Tengs-saken: Gransker slekt tilbake til 1700-tallet

Politiet har gått over 270 år tilbake i tid for å få full oversikt over slekten til mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17)..

VG - 08 okt 21 kl. 21:36

Løste bankgåte i Tengs-saken: Fant pengeuttak på mikrofilm

Samme dag som Birgitte Tengs ble drept i mai 1995, tok den drapssiktede mannen ut 2000 kroner. Nå vet politiet når og hvor..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 12:37

Politiet: Tengs-siktede har gitt feil passordopplysninger

Mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, har gitt passordopplysninger som har vist seg å ikke….

NRK - 01 okt 21 kl. 23:49

DNA-treff i Tengs-saken

DNA-beviset mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs viser treff på mer enn 25 markører, skriver Gulating lagmannsrett i fengslingskjennelsen, ifølge Stavanger Aftenblad. Der er treff på flere Y-markører enn det Universitetet i Oslo vanligvis tester for. Y-markører brukes først og fremst for å slå fast at en person ikke har noe med saken å gjøre..

NRK - 01 okt 21 kl. 09:49

Flere DNA-undersøkelser i Tengs-sak

I går ble mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet opplyser fredag at de vil gjøre flere DNA-analyser, og venter at etterforsknigen vil ta tid. – DNA-arbeidet er delvis komplisert og tidkrevende.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt