Australias

Monday, 20 September, 02:11

Nyheter om Australias

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 timer siden

Spilte med åpne kort sier minister

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren. Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise.

NRK - 05 aug 21 kl. 08:27

Stenger ned australsk delstat

Etter seks nye smittetilfeller av koronaviruset stenger Australias nest største delstat Victoria ned. Det melder Reuters. Victoria er blant annet hjem til Australias nest største by, Melbourne..

NRK - 9 timer siden

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid.

NRK - 15 sep 21 kl. 23:41

Samarbeid om atomubåter

Australias statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag at landet vil begynne å bygge atomdrevne ubåter i samarbeid med USA og Storbritannia. – Vi planlegger å bygge disse atomubåtene i Adelaide i Australia i tett samarbeid med USA og Storbritannia, sa Morrison på en videokonferanse med USAs president Joe Biden og britenes statsminister Boris Johnson onsdag. Atomubåtene er ikke ment til å utstyres med atomvåpen, sa lederne..

NRK - 09 sep 21 kl. 10:55

Sydney opnar opp igjen i oktober

Australias største by, Sydney, kan igjen kunne opne opp restaurantar, barar og treningssenter i andre halvdel av oktober. Etter fleire månadar med strenge koronarestriksjonar vil 70 prosent vere fullvaksinerte i oktober. Næringslivet kan då opne med redusert kapasitet, ifølge Sky News.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 10:30

Australske medier ansvarlig for Facebook-kommentarer

Australias øverste domstol slår fast at landets medier er å regne som utgivere av leserkommentarer på sine….

VG - 08 sep 21 kl. 07:17

Høyesterett: Australske medier ansvarlig for Facebook-brukeres kommentarer

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere, og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider..

NRK - 08 sep 21 kl. 06:44

Ansvarlige for egne Facebook-sider

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider. Dylan Voller, en tidligere varetektsfange ved et ungdomsfengsel i delstaten Northern Territory, tok medieselskapene til retten på grunn av ærekrenkende kommentarer på deres Facebook-sider. Voller saksøkte TV-kanaler og aviser for kommentarer på Facebook-sidene til The Sydney Morning Herald, The Australian, Centralian Advocate, Sky News Australia og The Bolt Report.

E24 - 02 sep 21 kl. 06:16

Australske aksjer faller etter handelstall

Australias handelsoverskudd endte nesten to milliarder australske dollar over det som var forventet for juli..

NRK - 27 aug 21 kl. 05:03

Australia fordømmer angrepet

Australias statsminister Scott Morrison fordømte angrepene i Afghanistan i en tweet fredag. Han skriver at alle australske forsvarrstyrker og personell i Afghanistan er i sikkerhet, melder CNN..

NRK - 23 aug 21 kl. 14:44

Mer sol- enn kullkraft i Australia

Søndag kom for første gang mer enn halvparten av Australias strøm fra solkraft, skriver The Guardian. Det førte også til at i noen få minutter fikk landet mer strøm fra sol- enn fra kullkraft. Australia er et av landene som slipper ut mest CO₂ per innbygger..

NRK - 20 aug 21 kl. 04:06

Sydney stenger ut september

Nedstengning av Australias største by Sydney blir forlenget ut september, og alle innbyggere må bruke munnbind på offentlig sted. Eneste unntak er folk som trener utendørs, opplyser delstatsminister Gladys Berejiklian ifølge Sydney Morning Herald. I delstaten New Soutg Wales er det meldt om 642 nye smittetilfeller og fire dødsfall det siste døgnet.

NRK - 10 aug 21 kl. 09:50

Endrer ikke sine klimamål

Regjeringen i Kina kommer ikke med signaler om skjerpet klimapolitikk etter den nye rapporten fra FNs klimapanel, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det kinesiske utenriksdepartementet viser til landets fastsatte klimamål, der de planlegger å stanse utslippsveksten innen 2030 og å bli klimanøytral i 2060. Også Australias statsminister Scott Morrison avviser krav om skjerpet klimapolitikk etter rapporten.

NRK - 07 aug 21 kl. 08:36

Ny smitterekord i Sydney

Koronasmitten øker i Australia. Delstaten New South Wales med storbyen Sydney noterte seg for ny rekord da 319 smittetilfeller ble registrert lørdag. Alle Australias tre største byer, Sydney, Melbourne og Brisbane, er nå nedstengt for å hindre videre smitte.

NRK - 05 aug 21 kl. 06:03

Australia vil gi oppreisning

Australias regjering vil gi oppreisning til tvangsassimilerte urbefolkningsbarn som ble revet vekk fra hjemmene sine og plassert hos hvite fosterfamilier. Regjeringen vil gi de rammede oppreisning i form av en engangsutbetaling, kunngjorde statsminister Scott Morrison torsdag..

NRK - 29 jul 21 kl. 04:01

Smitterekord i Sydney

New South Wales registrerte 239 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet som er registrert så langt i delstaten med Australias største by Sydney. For mange av smittetilfellene er kilden ukjent og flere har ikke vært isolert, skriver Sydney Morning Herald. – Vi kan gå ut fra at ting kommer til å bli verre før det blir bedre, gitt de mange smittede i samfunnet, sier delstatsminister Gladys Berejiklian.

VG - 09 jun 21 kl. 02:35

En av Australias mest ettersøkte: Slik hjalp han politiet uten å vite det

«Facebook-gangsteren» Hakan Ayik er en av Australias mest ettersøkte menn. Etter operasjonen «Trojan Shield» kan han også ha fått kriminelle kolleger på nakken, advarer politiet..

Dagbladet - 28 jul 21 kl. 03:11

Nådeløs lockdown-beskjed til Sydney-innbyggerne

Mer enn seks millioner innbyggere i Australias største by Sydney og områdene rundt kan stålsette seg for enda lengre lockdown, varsler smittevernekspert..

Dagbladet - 24 jul 21 kl. 22:59

Smitterekord: - Et vedvarende og voksende problem

I flere av Australias største byer har store folkegrupper i dag tatt til gatene for å demonstrere mot myndighetenes coronatiltak. Nesten halvparten av landets befolkning er nå i lockdown..

NRK - 23 jul 21 kl. 02:42

Godkjenner Pfizer-vaksine for barn

Australias legemiddelverk godkjenner bruk av Pfizer/Biontechs vaksine på barn i alderen 12–15 år. Helseminister Greg Hunt sier avgjørelsen skal vurderes av en rådgivningsgruppe for vaksiner..

VG - 18 jul 21 kl. 14:04

Sydney får ikke bukt med smittetallene: – Veldig, veldig vanskelig

Mens Europa levde med strenge restriksjoner, så mange med lengtende blikk til Australias coronafrie hverdag. Nå strammer Sydney ytterligere inn mens Norge åpner opp..

NRK - 14 jul 21 kl. 03:59

Sydney forlenger nedstenging

Innbyggerne i Australias største by må belage seg på strenge koronarestriksjoner i to uker til. Det er klart etter at det er rapportert om 97 nye smittetilfeller i delstaten New South Wales, som Sydney ligger i. Det er det nest høyeste døgntallet som er registrert i det nye smitteutbruddet i storbyen, skriver Sydney Morning Herald..

VG - 09 jul 21 kl. 07:34

Sydney stenges ytterligere ned

Smitteverntiltakene i Australias største by strammes ytterligere inn. De lokale myndighetene frykter å miste kontrollen over delta-utbruddet..

VG - 09 jul 21 kl. 07:34

Sydney stenges ytterligere ned: – Ikke forlat huset ditt med mindre du må

Smitteverntiltakene i Australias største by strammes ytterligere inn. De lokale myndighetene frykter å miste kontrollen over delta-utbruddet..

NRK - 09 jul 21 kl. 06:58

Strammer inn i Sydney

Innbyggerne i Australias største by har nå fått beskjed om å ikke forlate eget hjem, med mindre det er absolutt nødvendig. Fredag ble det registrert 44 nye smittetilfeller av deltaviruset i byen. Sydney har vært underlagt strenge smitteverntiltak i tre uker, men smittetallene har likevel fortsatt å stige.

E24 - 09 jul 21 kl. 06:55

Sydney stenges ytterligere ned

Smitteverntiltakene i Australias største by strammes ytterligere inn. De lokale myndighetene frykter å miste kontrollen over delta-utbruddet..

E24 - 07 jul 21 kl. 06:30

Vinglete børsstemning i Asia

Flere av de toneangivende indeksene i Asia faller tilbake onsdag morgen. Markedet handles i positivt terreng i Sydney til tross for at Australias største by forlenger nedstengingen..

NRK - 02 jul 21 kl. 09:16

Færre slipper inn i Australia

Australias statsminister Scott Morrison sier at kvoten for antall personer som får slippe inn i landet, skal kuttes med rundt 50 prosent for å hindre flere smitteutbrudd. Kun 6000 personer skal kunne ankomme med passasjerfly per uke, og alle vil måtte tilbringe to uker i karantene på hotell. I midten av juli kan kvoten bli ytterligere redusert, til rundt 3000, ifølge Morrison..

NRK - 26 jun 21 kl. 07:07

Stenger ned hele Sydney

Sydney stenger ned i to uker etter smitteutbrudd av delta-varianten av koronaviruset. Det melder lokale myndigheter lørdag, ifølge Reuters. Sydney er Australias største by, med over 5 millioner innbyggere.

NRK - 22 jun 21 kl. 07:43

FN vil ha korallrev på fareliste

Unesco vil sette verdens største korallrev, Great Barrier Reef utenfor Australia, på listen over truede verdensarvsteder og mener australske myndigheter ikke har klart å bedre vannkvaliteten ved revet. Australias regjering reagerer kraftig på dette..

NRK - 28 apr 21 kl. 09:16

Australias OL-utøvere vaksineres

Omkring 2000 vaksiner blir delt ut til Australias utøvere og støtteapparat som skal til OL i Tokyo. Landets helseminister tenker på utøvernes trygghet. Tirsdag kunngjorde australske myndigheter at utøvere og støtteapparat vil få vaksine i forkant av lekene som er planlagt å starte 23.

NRK - 15 jun 21 kl. 10:21

Australia lar asylfamilie få bli

Australias regjering har bøyd av for offentlig press og lar en tamilsk asylsøkerfamilie slippe ut av en interneringsleir. Årsaken er datteren er syk med en alvorlig blodinfeksjon. Familien Murugappan på fire, som er blitt holdt i interneringssenteret på Christmas Island siden august 2019, har fått internasjonal oppmerksomhet..

NRK - 15 jun 21 kl. 03:19

Briter og australiere enige

Storbritannia og Australia er enige om rammene for en frihandelsavtale, erfarer flere medier. En kunngjøring kan komme allerede tirsdag. Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison ble enige om avtalen mens de spiste middag i Downing Street mandag, skriver BBC.

NRK - 15 jun 21 kl. 03:19

Johnson og Morrison enige om handel

Storbritannia og Australia er enige om rammene for en frihandelsavtale, erfarer Sky News. En kunngjøring kan komme allerede tirsdag. Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison ble enige om avtalen mens de spiste middag i Downing Street mandag, skriver BBC.

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias vaksine-nei: – Svært overraskende

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias vaksine-nei: – Svært overrasket

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias Johnson &Johnson-nei: – Svært overrasket

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

NRK - 28 maj 21 kl. 05:31

Australsk strid om karantenehotell

5 millioner innbyggere må holde seg hjemme når Australias nest største ny Melbourne stenges ned for fjerde gang. Et nytt smitteutbrudd har ført til strid om ordningen med karantenehotell. Det skal være 17.

NRK - 27 maj 21 kl. 07:56

Nekta tilgjenge til rettssak

Australias ambassadør til Kina får ikkje vere til stades i rettssaka mot ein australsk-kinesisk akademikar, som er tiltalt for spionasje i Kina. Yang Jun (56) er australsk statsborgar, fødd i Kina. Han seier han er uskuldig.

NRK - 27 maj 21 kl. 03:38

Australsk delstat stenger ned

Over 6 millioner innbyggere i Australias nest største by Melbourne og resten av delstaten Victoria rammes av en ny nedstenging. Innbyggerne i delstaten må holde seg hjemme i minst sju dager fra torsdag, opplyser fungerende førsteminister James Merlino torsdag. Nedstengingen kommer etter at koronasmitten er doblet det siste døgnet..

NRK - 18 mar 21 kl. 10:59

Australias befolkning krympet

Pandemi og stengte grenser bidro til nedgang i Australias folketall på slutten av fjoråret. Det har ikke skjedd siden første verdenskrig. I 200 år har økonomisk vekst og befolkningsvekst delvis vært drevet av innvandringsbølger fra Europa og Asia..

NRK - 22 apr 21 kl. 16:12

Australia vil lage hydrogen

Australias statsminister sier landet har som ambisjon å produsere verdens billiste hydrogen, til 2 australske dollar per kilo..

E24 - 16 apr 21 kl. 06:19

Australia vurderer å åpne for at vaksinerte kan reise

Australias statsminister Scott Morrison vurderer å åpne opp for å tillate fullvaksinerte statsborgere å reise utenlands..

NRK - 08 apr 21 kl. 11:55

Anbefaler Pfizer for de under 50

Australias myndigheter anbefaler at innbyggere under 50 år får Pfizers koronavaksine istedenfor AstraZeneca-vaksinen, men sier at det er opp til de det gjelder om de vil ha AZ-vaksinen eller ikke. Statsminister Scott Morrison sier at det er veldig lav risiko knyttet til å ta AZ-vaksinen, men at risikoen likevel er alvorlig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt