Aleksandr Lukasjenko

Sunday, 29 January, 03:12

Nyheter om Aleksandr Lukasjenko

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 dec 22 kl. 09:51

Putin og Lukasjenko snakket om tøffe tider

Mandag møttes Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin. Lukasjenko er president for Belarus. Mens Putin er president for Russland.

NRK - 24 jan 23 kl. 11:25

Hevder Ukraina har foreslått en ikkeangrepsavtale

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko sier Ukraina har foreslått at de to nabolandene inngår en ikkeangrepsavtale, melder det belarusiske nyhetsbyrået Belta. Ifølge Belta fortalte Lukasjenko om det angivelige tilbudet under et møte med regjeringsmedlemmer og justismyndigheter. I samme møte anklaget den belarusiske presidenten Vesten for å gi våpen til militante grupper i Ukraina som potensielt kan destabilisere Belarus.

NRK - 24 jan 23 kl. 11:25

Belarus hevder Ukraina har foreslått en ikkeangrepsavtale

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko sier Ukraina har foreslått at de to nabolandene inngår en ikkeangrepsavtale, melder det belarusiske nyhetsbyrået Belta. Ifølge Belta fortalte Lukasjenko om det angivelige tilbudet under et møte med regjeringsmedlemmer og justismyndigheter. I samme møte anklaget den belarusiske presidenten Vesten for å gi våpen til militante grupper i Ukraina som potensielt kan destabilisere Belarus.

NRK - 06 jan 23 kl. 11:45

Lukasjenko besøkte russiske soldater i Belarus

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko besøkte fredag en militærbase der russiske soldater er utstasjonert, melder belarusiske myndigheter. I møtet diskuterte Lukasjenko og en ikke-navngitt representant fra det russiske militæret de to landenes felles militærøvelser, opplyser Belarus' forsvarsdepartement. – På dette stadiet er enheter fra det russiske militæret klare til å utføre oppgaver slik det er planlagt, sa den russiske representanten.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Dagbladet - 20 dec 22 kl. 20:02

Lukasjenko: - Vi er de giftigste

Mandag serverte Belarus-president Aleksandr Lukasjenko en tilsynelatende sarkastisk, men likevel oppsiktsvekkende uttalelse. Ekspert Arve Hansen sier «tullete uttalelser» ikke lenger oppfattes som morsomme i Minsk og Belarus..

NRK - 19 jan 23 kl. 15:25

EU-parlamentet vil opprette Ukraina-tribunal

EU-parlamentet ber om at det opprettes en spesial-tribunal som kan bringe Russlands president Vladimir Putin for retten for krigen i Ukraina. Den ikke-bindende resolusjonen, støttet av flertallet av EU-parlamentarikere, understreker at det er et presserende behov for at EU og dets medlemsland presser for opprettelsen av en Ukraina-tribunal. Resolusjonen framhever at tribunalet burde få jurisdiksjon til å etterforske Putin og Russlands ledelsen for krigen i Ukraina, men også den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko.

Klartale - 07 okt 22 kl. 06:00

Disse er favoritter til fredsprisen

Fredag 7. oktober får vi vite hvem som vinner Nobels fredspris. Noen av favorittene er Svetlana Tikhanovskaja fra Belarus.

NRK - 17 jan 23 kl. 09:24

Rettssaken mot opposisjonslederen i Belarus er i gang

Rettssaken mot opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja i Belarus har startet i Minsk. Den vil foregå uten Tikhanovskaja selv, som er i eksil i Litauen. Tikhanovskaja påberopte seg seieren i presidentvalget i Belarus i 2020, selv om president Aleksandr Lukasjenko sto igjen som den offisielle vinneren.

VG - 27 dec 22 kl. 17:44

Tidligere OL-medaljør Aljaksandra Herasimenja dømt til 12 år fengsel i Belarus

Den tidligere OL-svømmeren Aljaksandra Herasimenja (36) er dømt til 12 år fengsel i hjemlandet Belarus. Hun har lenge vært en uttalt kritiker av president Aleksandr Lukasjenko og krigføringen i Ukraina..

NRK - 18 dec 22 kl. 15:06

Russisk fjernsyn: Putin med viktig kunngjøring neste uke

Russlands president Vladimir Putin skal i neste uke komme med en større kunngjøring under et møte i forsvarsdepartementet, melder russiske medier. – Vi venter på viktige kunngjøringer, sier Pavel Sarubin, som er programleder for «Moskva. Kreml.

NRK - 12 jul 22 kl. 13:26

Lukasjenko sier Vesten planlegger angrep

Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, påstår at Vesten forbereder seg på et angrep mot Russland og Belarus. Det er ingen ting som tyder på at vestlige land vil angripe de to landene. Tvert imot har Nato og flere enkeltland uttalt at de strekker seg langt for ikke å bli aktiv part i krigen i Ukraina, for eksempel ved å sende Nato-styrker inn i landet.

NRK - 11 okt 22 kl. 12:15

EU-diplomat med kraftsalve mot Belarus

Den avgåtte EU-ambassadøren Dirk Schuebel i Minsk gir myndighetene i Belarus det glatte lag for systematiske brudd på menneskerettigheter og omfattende valgfusk. Den tyske diplomatens visum og akkreditering er ikke fornyet, heter det lakonisk på hans Facebook-side mandag. Den 64 år gamle diplomaten tar til de grader bladet fra munnen etter at oppholdet i Minsk er avsluttet.

NRK - 11 okt 22 kl. 11:23

Sier felles styrker med Russland er selvforsvar

Belarus sier at deres felles styrker med Russland bare skal drive selvforsvar, skriver AFP. Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, sa i går at Belarus og Russland vil utplassere felles militære tropper som svar på det han kalte en forverring av spenningen på landets vestlige grenser. Lukasjenko hevder Ukraina «ikke bare diskuterer, men planlegger angrep på Belarus».

NRK - 10 okt 22 kl. 11:14

Lukasjenko: Russland og Belarus med felles styrker

Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, sier Belarus og Russland vil utplassere felles militære tropper som svar på det han kalte en forverring av spenningen på landets vestlige grenser. Det skriver Reuters som siterer det statlige nyhetsbyrået Belta. Russiske styrker brukte Belarus som mellomstasjon før invasjonen i februar..

Dagbladet - 10 okt 22 kl. 05:15

- Kan føre til borgerkrig

Vladimir Putin forsøker å tvinge Aleksandr Lukasjenko ut på den ukrainske slagmarken. Lykkes han, kan Lukasjenko bli felt av sine egne..

NRK - 02 nov 22 kl. 06:34

Tikhanovskaja til Oslo på fredsprisutdelingen

Den belarusiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja – som kaller seg landets politisk valgte leder – kommer til Oslo på fredsprisutdelingen i desember. Den belarusiske fredsprisvinneren Ales Bjaljatski får etter all sannsynlighet ikke muligheten til å komme til Oslo for å ta imot prisen selv. Menneskerettsaktivisten er fengslet i Minsk.

NRK - 16 okt 22 kl. 23:46

Russland sender 9.000 soldater til Belarus

9.000 russiske soldater sendes til Belarus for å ta del i den nye fellesstyrken. De første soldatene ankom i går.

NRK - 15 okt 22 kl. 12:05

Russiske soldater har ankommet Belarus

De første russiske soldatene som skal delta i en ny fellesstyrke i Belarus, er nå på plass, ifølge forsvarsdepartementet i Minsk. – Den første kolonnen med russiske soldater fra den regionale styrkegruppen har ankommet Belarus, heter det i en uttalelse fra departementet. De russiske soldatenes oppdrag er ifølge kunngjøringen «utelukkende å styrke beskyttelsen og forsvaret av grensa».

NRK - 14 okt 22 kl. 16:40

– Russiske tropper ankommer Belarus de neste dagene

Belarus sitt forsvarsdepartement melder at russiske tropper vil begynne å ankomme landet de kommende dagene, skriver Reuters. Tidligere denne uken ble det kjent at Belarus vil danne felles styrker med Russland. Ifølge president Aleksandr Lukasjenko skal de drive selvforsvar.

NRK - 24 aug 22 kl. 08:04

Lukasjenko med gratulasjonar til Ukraina

Kviterusslands president Aleksandr Lukasjenko gratulerer folket i Ukraian med uavhengigheitsdagen. – Eg er overbevist om at degens motsetnadar ikkje vil vera i stand til å øydeleggja det fleire hundre år gamle gode naboforholdet mellom dei to landa, heiter det i gratulasjonen..

NRK - 10 okt 22 kl. 11:14

Anklager Ukraina for angrepsplaner: Utplasserer felles styrker med Russland

Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, sier Belarus og Russland vil utplassere felles militære tropper som svar på det han kalte en forverring av spenningen på landets vestlige grenser. Det skriver Reuters som siterer det statlige nyhetsbyrået Belta fra Belarus. Han hevder dette er et svar på at Ukraina «ikke bare diskuterer, men planlegger angrep på Belarus».

VG - 21 jul 22 kl. 16:01

Lukasjenko: Krigen i Ukraina må stoppe om man skal unngå atomkrig

Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, sier at det må bli slutt på krigen om man skal unngå atomkrig. Samtidig ber han Ukraina gjenoppta samtaler med Russland..

NRK - 07 apr 22 kl. 15:06

Lukasjenko: Hevdar Kviterussland har gjennomført «spesialoperasjon» i Ukraina

Den kviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko hevdar torsdag av Kviterussland har gjennomført ein spesialoperasjon i Ukraina for å frigjere sine borgarar i Ukraina. Det melder dei statlege russiske nyheitsbyråa Sputnik og Ria. Ifølge Sputnik seier Lukasjenko at dei som har vore involvert skal få utmerkingar for deltakinga si.

Dagbladet - 26 aug 22 kl. 18:46

Nye trusler: - Tror dere vi tuller?

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko hevder landet har bygd om jagerfly til å kunne bære russiske atomvåpen..

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

NRK - 13 apr 22 kl. 12:40

Lukasjenko: – Ikke aktuelt at Hviterussland blir en del av Russland

Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko avviser at den tidligere Sovjet-republikken kan bli en del av Russland i framtiden. – Vi er ikke så dumme med Putin at vi bruker de gamle metodene. Jeg vil si at vi bygger den type fellesskap mellom to uavhengige land at folk kommer til å lære av oss, sa Lukasjenko under et besøk i den russiske byen Vladivostok onsdag.

NRK - 12 apr 22 kl. 08:41

Meldinger om at Putin og Lukasjenko skal møtes

Russlands president Vladimir Putin skal tirsdag møte sin hviterussiske partner Aleksandr Lukasjenko. Sky News melder at de to statslederne skal diskutere situasjonen i Ukraina og sanksjonene fra Vesten. Hviterussland er i likhet med Russland blitt ilagt sanksjoner fra flere vestlige land.

Dagbladet - 21 jul 22 kl. 15:26

- Må stoppe for å unngå atomkrig

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko ber Ukraina vende tilbake til forhandlingsbordet..

NRK - 25 jun 22 kl. 11:32

Ukraina hevder å bli angrepet fra Belarus

Tsjernihiv-regionen nord i Ukraina ble i morgentimene utsatt for et massivt rakettangrep fra Belarus, ifølge den ukrainske hæren. Belarus hevder å stå utenfor krigen i Ukraina, selv om russiske invasjonsstyrker tidlig i krigen fikk fri adgang over grensa. – Rundt klokka 5 i dag morges ble Tsjernihiv-regionen utsatt for et massivt rakettangrep.

NRK - 15 jun 22 kl. 02:53

Hviterussere har forlatt svensk ambassade etter halvannet år

To menn som søkte tilflukt i den svenske ambassaden i Minsk etter å ha deltatt i demonstrasjoner mot president Aleksandr Lukasjenko, har forlatt bygningen. Det skriver NTB. De to hviterussiske mennene valgte selv å forlate ambassaden etter halvannet år.

NRK - 27 feb 22 kl. 17:12

Zelenskyj: Fikk forsikringer av Lukasjenko

Volodymyr Zelenskyj sier han har hatt gode samtaler med Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, Zelenskyj sier han ba om at Hviterussland ikke skal gi fri ferdsel for russiske soldater til Ukraina, og at han ble forsikret av Lukasjenko om at det ikke skal skje. – Jeg har ikke tro på at det kommer noe ut av fredssamtalene, men la dem forsøke, sier Zelenskyj..

NRK - 27 feb 22 kl. 12:56

Zelenskyj har snakka med Lukasjenko

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha snakka med Kviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, melder Reuters. Tidlegare i dag oppfordra Lukasjenko Zelenskyj til å snakke med Russlands delegasjon, som er i den kviterussiske byen Gomel. Zelenskyj har sagt at han er open for samtalar med Russland, dersom dei hadde kome til eit land som ikkje viser motstand mot Ukraina..

Klartale - 12 apr 22 kl. 12:31

Putin sier at Ukraina-krigen var umulig å unngå

Russlands president Vladimir Putin møtte Aleksandr Lukasjenko tirsdag. Han er president i Hviterussland. Angrepet på Ukraina var umulig å unngå.

NRK - 17 feb 22 kl. 13:36

Hviterussland åpner for utplassering av atomvåpen

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko sier det kan være aktuelt å ha atomvåpen på hviterussisk jord dersom lander står overfor en ytre trussel. Uttalelsen kommer mens Ukraina-krisen gjør forholdet mellom Russland og Vesten svært anstrengt. Fredag møter Lukasjenko sin russiske kollega Vladimir Putin i Moskva.

NRK - 18 maj 22 kl. 09:38

Hviterussland innfører dødsstraff for forsøk på terrorhandlinger

Flere opposisjonelle risikerer dødsstraff i Hviterussland etter at landet utvidet lista over forbrytelser som kan straffes med døden. Russiske nyhetsbyråer skriver onsdag at Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har godkjent en lov som åpner for dødsstraff for forsøk på terrorhandlinger. Det er en forbrytelse flere opposisjonelle i landet er siktet for.

VG - 26 mar 22 kl. 22:21

Ekspert tror Lukasjenko blir med i krigen de nærmeste dagene

Aleksandr Lukasjenko (67) bedyrer at han ikke har noen planer om å bli med i Ukraina-krigen. En Hviterussland-ekspert tror sannheten er noe helt annet..

NRK - 06 maj 22 kl. 12:26

Hviterussland fengsler aktivist-kjæreste i seks år

Sofia Sapega, den russiske kjæresten til den hviterussiske dissidenten Roman Protasevitsj, er dømt til seks års fengsel i Hviterussland. Paret ble pågrepet da Ryanair-flyet deres fra Hellas til Litauen ble tvunget ned i Minsk i mai i fjor. Sapega, som er russisk statsborger, ble dømt for sju ulike forhold, blant annet «oppildning til sosialt hat» og «vold og trusler» mot politiet.

NRK - 15 mar 22 kl. 17:09

USA forlenger sanksjoner mot Lukasjenko

USA har fornyet godkjenningen av sanksjonene mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko og flere russiske forsvarstjenestemenn. Tiltaket er en del av innsatsen for å straffe land som støtter Russlands invasjon av Ukraina. – Med støtte fra sine allierte og partnere handler USA for å holde Russlands og Hviterusslands regjering ansvarlig for menneskerettsbrudd hjemme og utenfor landenes grenser, sier USAs utenriksminister Antony Blinken etter at sanksjonene ble fornyet tirsdag.

NRK - 11 mar 22 kl. 21:05

Kviterussland og Russland om bytteavtale

Presidenten i Russland, Vladimir Putin og presidenten i Kviterussland, Aleksandr Lukasjenko er blitt einige om ein bytteavtale, melder Kviterusslands statlege nyheitsbyrå. Russland skal levere militærutstyr til Kviterussland, medan Russland skal få moderne landbruksteknologi, skriv Reuters. Lukasjenko er ein nær støttespelar for Putin, og har tillat russiske styrker via Kviterussland ofr å angripe Ukraina..

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:00

Frykt for at krigen skal spre seg hit

Moldova ble et eget land i august 1991. Da forlot de det som var Sovjetunionen. Men det har likevel vært russiske soldater i landet i 20 år.

VG - 12 apr 22 kl. 11:00

Putin om russiske soldater: - Modige og effektive

I forbindelse med et møte mellom presidentene i Russland og Hviterussland, Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko, skal førstnevnte ha roset sine soldater som kriger i Ukraina..

Dagbladet - 20 mar 22 kl. 21:18

«Putins bikkje»: - Bli kvitt denne idiotien

En av Vladimir Putins siste allierte, Aleksandr Lukasjenko, hevder Russlands president er fornuftig og i bedre form enn noensinne..

NRK - 12 mar 22 kl. 00:42

Russland skal ruste opp Hviterussland

Russland og Hviterussland har inngått enighet om økt samarbeid i nær fremtid. Hviterusslands forsvar skal moderniseres. Ifølge Hviterusslands statlige nyhetsbyrå Belta har landets president Aleksandr Lukasjenko og Russlands president Vladimir Putin inngått enighet om leveranser fra Moskva til Minsk om moderne militært utstyr i nær fremtid.

NRK - 11 mar 22 kl. 18:25

Fryktar at Kviterussland skal invadere

Ukraina sitt senter for strategisk kommunikasjon seier dei fryktar at kviterussiske soldatar skal invadere Ukraina i kveld, melder Reuters. Representantar for det ukrainske heimevernet hevda for ei veke sidan at kviterussiske styrker var på veg inn i Ukraina. Då nekta den kviterussiske presidenten, Aleksandr Lukasjenko for dette..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com