NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 17:35

NRK - 05 jun 21 kl. 09:34

Sp vil endre elbilfordeler

Senterpartiet har på landsmøtet i dag vedtatt sin klimapolitikk for biler. De vedtok at de vil bidra til at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler (el, hydrogen og biogass) De vil også arbeide for at alle nye tyngre varebiler, 75 % av nye langdistansebusser og 50 % av nye lastebiler skal være nullutslippskjøretøy i 2030. I tillegg vil de ha en nasjonal plan for ladestasjoner og fyllestasjoner for hydrogen og biogass. Videre vil de overføre mer av godstrafikken fra vei til bane og skip. Partiet vil også endre elbilfordelene slik at staten kun gir mva-fritak for kostnader opp til 600 000 per nyinnkjøpt elbil.
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp vil, endre, elbilfordeler
NRK - 09 mar 21 kl. 11:29

FHI vil endre fordelingsnøkkel

FHI vil endre den sokalla fordelingsnøkkelen for vaksinar, frå å vere basert på alder over 65 år, til å vere basert på befolkning over 18 år. Dette er fordi ein no vil nærme seg vaksinering i yngre aldersgrupper..

NRK - 07 apr 21 kl. 10:28

SV: Vil kunne endre gjenopningsplan

SV mener Stortinget bør kunne endre gjenåpningsplanen som statsminister Erna Solberg (H) legger fram klokken senere i dag. Konkret vil partiet at statsministerens redegjørelse blir underlagt ordinær komitébehandling. – Vi er ikke ute etter å detaljstyre datoer og lignende.

NRK - 14 apr 21 kl. 10:11

Alle vil endre foreldrepermisjonen

Alle partiene på Stortinget vil endre dagens ordning for en tredeling av foreldrepermisjonen. Noen ønsker mindre justeringer, andre vil ha hele tredelingen fjernet. Ordningen ble sist endret i 2018, med støtte fra alle partiene unntatt KrF..

VG - 27 apr 21 kl. 12:27

Mer lek og valgfag i KrF-skolen: Vil endre første og siste skoleår

KrF vil endre grunnskolen i begge ender: I sitt nye valgprogram vil partiet omgjøre førsteklassen til en førskole med hovedvekt på lek. På slutten legger KrF til et 11. frivillig skoleår med mye valgfag..

NRK - 05 maj 21 kl. 18:27

Oslo vil endre 140.000 avtaler

Byrådet i Oslo vil ha muligheten til å endre avtaler med 140.000 innbyggere som har fått én dose koronavaksine. I stedet for å gi dem dose to etter seks uker, vil de gi flere innbyggere dose én, melder Dagbladet.

VG - 10 maj 21 kl. 09:48

Hareide vil endre loven - Kjøll slår alarm

Regjeringen vil endre reglene for hvem som kan organisere kappkjøring på to og fire hjul i Norge. Idrettspresident Berit Kjøll roper varsko og frykter at det vil ramme hele norsk idrett..

NRK - 09 okt 21 kl. 18:09

IHF vil endre omstridt bikiniregel

Styret i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) vedtok denne uken å endre bikinikravet for kvinner i strandhåndball. Det betyr vil ikke lenger måtte spille i truser, men vil kunne benytte seg av tights i mellomlengde..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:18

Vil endre testing i skulen

Den nye regjeringa vil setje ned eit utval som skal sjå på om ein kan redusere omfanget av testar og prøver. Regjeringa vil også endre dei nasjonale prøvene i dialog med partane i skulen. Det igangsette arbeidet frå Solberg-regjeringa med nye progresjonsprøver blir sett på pause..

VG - 01 maj 21 kl. 18:30

FIS vil endre pengestøtte for reise i verdenscupen: – Norge får aller mest

Det økonomiske støttesystemet til det internasjonale skiforbundet gir lite til de fattige og mest til Norge. Nå vil FIS endre pengestøtten. Norge mener det er en dårlig idé å dele pengene likt..

VG - 01 maj 21 kl. 18:30

FIS vil endre pengestøtten for reiser i verdenscupen: – Norge får aller mest

Det økonomiske støttesystemet til det internasjonale skiforbundet gir lite til de fattige og mest til Norge. Nå vil FIS endre pengestøtten. Norge mener det er en dårlig idé å dele pengene likt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - 15 minutter siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 15 minutter siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..

NRK - 15 minutter siden

Sikta for drap på kona

Eigedomsarvingen Robert Durst (78), kjent frå HBO-dokumentaren «The Jinx», er sikta for å ha drepe kona si. Han vart nyleg dømd til livstid for eit anna drap. Drapssiktinga vart levert inn til ein domstol i Lewisboro i New York tysdag, stadfestar styresmaktene fredag.

NRK - 30 minutter siden

16 omkom i brann

Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane..

NRK - 30 minutter siden

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette.

NRK - 45 minutter siden

Pågriping i Mortensrud-saka

Oslo Politidistrikt har etter to veker med etterforsking arrestert ein mann som er sikta for medverknad til drapet på Hamse Hashi Adan, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Ikkje kontakt mellom partane

Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane. LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram.

NRK - 1 time siden

Mer enn 90 houthi-opprørere drept

Den saudiledede koalisjonen opplyser at 90 medlemmer av houthi-bevegelsen er drept nær Maarib i Jemen. Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området.

NRK - 1 time siden

Dronning Elizabeth tilbake på jobb

Britenes 95 år gamle monark gjenopptok fredag sine kongelige plikter etter å ha tilbrakt onsdag kveld på sykehus, opplyser statsminister Boris Johnson. – Jeg har forstått det slik at hennes majestet har returnert til skrivepulten sin på Windsor i dette øyeblikk. Vi sender henne alle gode ønsker, sier Johnson..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt