NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 21:28

NRK - 04 mai 21 kl. 15:26

Melorm godkjent som mat i EU

Tørket gul melorm er nå det første insektet som er godkjent som mat i EU. Larvene til melbillen (Tenebrio molitor) kan spises alene eller brukes som en ingrediens, for eksempel ved å male den opp og bruker den i pasta eller kjeks, skriver EU-kommisjonen i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Melorm, godkjentsom , mati EU
NRK - 16 feb. 21 kl. 04:18

Australia har godkjent AstraZeneca

Australske helsemyndigheter har godkjent koronavaksinen fra AstraZeneca til bruk. Det er vaksine nummer to som blir godkjent i landet, etter Pfizer-vaksinen. Vaksinen har i Australia blitt godkjent til bruk for voksne over 18 år, mens det for dem over 65 skal gjøres en vurdering i hvert enkelt tilfelle..

NRK - 28 feb. 21 kl. 00:25

Ny vaksine godkjent i USA

Legemiddelselskapet Johnson & Johnsons koronavaksine har fått nødgodkjenning i USA. Det opplyser det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA, ifølge flere nyhetsbyråer. Vaksinen er den tredje som har blitt godkjent i USA..

E24 - 28 feb. 21 kl. 08:14

Johnson & Johnson-vaksinen godkjent i USA – vaksinasjonen starter om få dager

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent koronavaksinen til legemiddelgiganten Johnson & Johnson. Mandag kan de første dosene være klare..

NRK - 04 mars 21 kl. 16:02

17 prosent av all mat kastes

931 millioner tonn mat som var tilgjengelig for forbrukere i verden, eller 17 prosent av all mat, ble kastet i 2019, viser nye tall fra FN. Det tilsvarer 23 millioner fullastede 40-tonns lastebiler, nok til å lage en kolonne rundt jorden sju ganger..

Klartale - 10 feb. 21 kl. 09:52

Bruker vaksine som ikke er godkjent

Sør-Afrika har begynt å vaksinere folk mot korona-viruset. De bruker en vaksine som ikke er godkjent..

NRK - 14 feb. 21 kl. 10:46

Første vaksine godkjent i Japan

Japan har godkjent koronavaksinen til Pfizer og Biontech, og der er den første som kan tas i bruk i landet. Massevaksinering vil være i gang innen få dager, sier helsedepartementet. Japan nærmer seg 415.

NRK - 16 feb. 21 kl. 18:36

Ungarn tar i bruk kinesisk vaksine

Ungarn har nå mottatt 550.000 doser av den kinesiske Sinopharm-vaksinen, melder NTB. Landet har også allerde tatt i bruk den russiske koronavaksinen Sputnik V.

NRK - 25 feb. 21 kl. 19:17

Granholm blir USAs energiminister

Senatet har godkjent norskættede Jennifer Granholm som USAs nye energiminister. Granholm, som tidligere har vært guvernør i Michigan, ble godkjent med 64 mot 35 stemmer i Senatet. Granholm har skandinaviske aner med norsk farmor og svensk farfar..

E24 - 27 feb. 21 kl. 08:19

Krisepakke godkjent i Representantenes hus

President Joe Bidens omfattende koronakrisepakke er godkjent i Representantenes hus..

Klartale - 04 mars 21 kl. 10:36

Søker om å få godkjent Sputnik V i EU

Russland er ett av landene som har laget vaksine mot korona. Det er nå søkt om at den blir godkjent til bruk i EU og Norge..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Luftambulanse prøver å ta dei ned

Ved 18-tida i kveld fekk politiet melding om to personar som hadde vore på Galdhøpiggen og som ikkje kom seg vidare. Norsk luftambulanse forsøker no å løfta dei to ned frå fjellsida. Det er noko tåke i høgdam så bakkemannskap er også på veg opp lia om det ikkje er gjennomførbart..

NRK - 15 minutter siden

Deler av E10 i Lofoten stengt

Veien er stengt like vest for Moskenes etter steinras. Det blir en ny vurdering tirsdag ettermiddag rundt kl 15, melder Statens vegvesen. Det er satt inn passasjerbåt fra Moskenes og Sørvågen.

NRK - 10 minutter siden

Melding om lyngbrann

Melding om gress/lyngbrann i Eidsfjord, Vesterålen. Nødetatene på vei til stedet, melder Politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 15 minutter siden

Politihelikopter på staden

Politihelikopter er i Fredrikstad der fleire ungdommar skal ha gått til angrep på politiet..

NRK - 15 minutter siden

Gut tatt inn til arresten

Ein gut i Kristiansand har oppført seg ufint i sentrum. Han skal vera rusa og kranglete. Han har blitt tatt inn til arresten etter politilova og vil bli meldt..

NRK - 30 minutter siden

Tre måtte bergast

Redningsskøyta "Bergen Kreds" måtte i kveld rykke ut til ein seglbåt som hadde grunnstøytt nordvest av Atløy i Sunnfjord. Tre personar blei evakuert av redningsskøyta med bistand frå redningshelikopteret frå Florø..

NRK - 30 minutter siden

Tente på paller

Politiet har fått melding om at noen har tent på paller i parken ved Sandgata og Kongens Gate. Politiet er på stedet for å undersøke hva som har skjedd..

NRK - 30 minutter siden

2700 over Marokko-grensa

Spanske myndigheter opplyser at 2.700 personer, rundt 1.000 av dem mindreårige, tok seg over grensa fra Marokko mandag.

NRK - 30 minutter siden

Ungdommar utøver vald mot politiet

Politiet skriv at ungdommar i Fredrikstad går imot politiet og utøver vald mot politiet. Dei skriv at dei er der med fleire patruljar, og at dei har fleire på veg. Fleire hundre ungdommar er aggressive.

NRK - 30 minutter siden

Beruset gutt til akuttmottaket

En overstadig beruset gutt er kjørt med ambulanse til akuttmottaket i Kristiansand. Ifølge politiet gikk gutten inn og ut av bevissthet da han ble funnet på gata av en patrulje..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt