Mat

Monday, 27 June, 07:08

Nyheter om Mat

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 maj 22 kl. 13:30

To måneder med koronaregler er over

Shanghai er Kinas nest største by. For to måneder siden ble mange smittet av korona-viruset. Det førte til at Kina lagde strenge regler for å hindre at viruset spredde seg.

Klartale - 20 jun 22 kl. 12:30

Åtte av ti kaster Mat som følge av dårlig skrift på Matvarer

Blindeforbundet mener at for liten skrift eller for svak skrift på Matvarer er et problem. Det viser ny undersøkelse.Det har ført til at flere har spist ting de ikke tåler.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:15

Afrikas Horn har den verste tørken på over 40 år

Owliyo Hassan Salaad er en 40 år gammel kvinne. Hun kommer fra Somalia. Et land som har store problemer som følge av klima.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok Mat til folk. De hadde problemer med Mat fra før av.

Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

Klartale - 22 jun 22 kl. 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

Klartale - 21 apr 22 kl. 13:24

Slik lever russere nå

Russiske Aslan sender et bilde til Klar Tale. Bildet er tatt med en mobiltelefon på butikken et sted i Russland. Det viser en hylle med ost.

Klartale - 20 apr 22 kl. 06:00

Nesten alt fra hagen til Dennis kan du spise

– Alle kan dyrke sin egen Mat. Enten det er i en liten hage, en balkong eller et lite kjøkkenvindu. Det sier Dennis Asbjørnsen til Klar Tale.

Klartale - 13 apr 22 kl. 09:36

Folk er desperate etter Mat, men må holde seg hjemme

Shanghai er Kinas nest største by. Der fortsetter korona å smitte folk. Siden så mange blir smittet har de som styrer landet laget strenge regler.

NRK - 04 maj 22 kl. 06:08

Dyrere Mat gir eksportrekord for norsk sjøMat

Norge eksporterte sjøMat for 11,3 milliarder kroner i april. Det er en økning på 2,8 milliarder kroner, eller 33 prosent, sammenlignet med april i fjor. I årets første fire måneder eksporterte Norge sjøMat for 45,4 milliarder kroner.

Klartale - 24 jun 22 kl. 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 03 maj 22 kl. 07:00

Det er en sult-katastrofe i deler av verden

– Vi er nødt til å ta Mat fra de sultne for å gi til de som sulter. Det er hjerteskjærende, sier Anna Eriksen til Klar Tale. Hun jobber på kontoret til Verdens Matvareprogram (WFP) i Norden.

Klartale - 25 apr 22 kl. 08:53

Flere ukrainske flyktninger mener de får for lite Mat i Norge

Avisa Klassekampen har snakket med flere ukrainske flyktninger. De forteller at de har fått Mat der de bor. Noen mener at det er for lite Mat.

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

Klartale - 13 apr 22 kl. 08:29

Ber om Mat fra Norge

– Det mest akutte behovet nå er Mat. Det sier Vjatsjeslav Jatsiuk til kanalen NRK. Han er Ukrainas ambassadør til Norge.

Klartale - 12 apr 22 kl. 06:00

– Vi er så glade for normal påske igjen

– Vi er så glade for at vi endelig kan invitere til en normal påske igjen. Det sier Dag Terje Klarp Solvang til Klar Tale. Han er sjef for Den Norske Turistforeningen (DNT).

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

Aftenposten - I førrgår: 12:04

Tusenvis av overlevende uten Mat, vann og tak over hodet

Stadig flere blir funnet omkommet etter jordskjelvet i Afghanistan, og tusenvis av overlevende er nå uten Mat, vann og….

NRK - 23 jun 22 kl. 14:27

Vinmonopolet kan bli rammet av streik

Lønnsoppgjøret for vin- og brennevinsbransjen brøt sammen natt til onsdag. Nå kan polet bli rammet av streik hos leverandørene. Forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) startet 20.

Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

E24 - 17 jun 22 kl. 10:15

Frp vil halvere momsen på Mat

Frp vil bruke 11 milliarder kroner på å halvere momsen på Mat fra 15 til 7,5 prosent..

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 06:13

NHO bekymret for dyrere Mat i Sverige

Både i Sverige og Danmark går prisene på Mat og drikke i været. Det er ikke nødvendigvis bare godt nytt for norske….

E24 - 17 jun 22 kl. 06:13

NHO bekymret for dyrere Mat i Sverige

Både i Sverige og Danmark går prisene på Mat og drikke i været. Det er ikke nødvendigvis bare godt nytt for norske butikker, ifølge NHO..

NRK - 17 jun 22 kl. 05:37

NHO bekymret for dyrere Mat i Sverige

Både i Sverige og Danmark går prisene på Mat og drikke i vært. Det er ikke nødvendigvis bare godt nytt for norske butikker, ifølge NHO. Prisene på Matvarer og alkoholfrie drikkevarer i Sverige har økt med 8,8 prosent de siste 12 månedene, viser tall fra Statistikmyndigheten.

NRK - 14 jun 22 kl. 06:42

Fattighuset med dobbel pågang

Det er dobbelt så mange som stiller seg i kø for å få Mat frå Fattighuset i Oslo nå mot korleis det var i januar, ifølge Klassekampen. På nettstaden deira står det at dei fleire gonger går tom for Mat før alle har fått, eller at dei berre kan levere ut tilbehøyr til dei siste. Fattighuset fortel til avisa at aukinga hovudsakleg er ukrainarar som har kome til Noreg..

Klartale - 19 apr 22 kl. 16:09

Å dyrke egen Mat er medisin

Er du blant dem som har vinduskarmen eller stua full av små planter? drømmer du om drivhus i hagen?Å dyrke og å ha hage er en slags grønn medisin.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:53

FN: Konsekvensene av krigen i Ukraina blir stadig verre

Russlands angrep på Ukraina har forsterket kriser verden rundt, og særlig skapt en Matkrise som truer med å kaste millioner ut i sult. 1,6 milliarder mennesker i 94 land vil bli rammet av minst en form for krise som følge av krigen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres. – Krigens påvirkning på Matsikkerheten, energi og økonomien er systeMatisk, alvorlig og tar seg opp i fart, sier han.

Klartale - 12 maj 22 kl. 07:00

Du må regne med å få mindre for pengene dine

Du går på jobb og tjener penger. Men viktige ting som Mat, strøm, drivstoff og tjenester koster mer. Du må regne med å få mindre for lønna di.

Aftenposten - 06 jun 22 kl. 11:22

Har du aldri forsøkt deg på sterk Mat til frokost, så synes jeg du burde forsøke det nå. Hilsen A-magasinets kokk Henrik J. Henriksen.

Har du aldri forsøkt deg på sterk Mat til frokost, så synes jeg du burde forsøke det nå. Hilsen A-magasinets kokk Henrik J. Henriksen..

NRK - 03 jun 22 kl. 06:35

Rekord for sjøMateksport i mai

Inntektene for sjøMateksport enda på 12,4 milliardar kroner for mai. Det er ein auke på 49 prosent samanlikna med mai 2021, skriv NTB. Auka prisar på sjøMat, og særleg laks, er årsaka til veksten.

Klartale - 45 minutter siden

Ber folk unngå kontakt med syke og døde fugler

Sist uke ble det funnet smitte med fugleinfluensa hos en død måke på Svalbard. Det var første gang det ble funnet fugleinfluensa i Arktis.Måken var bare den siste av mange ville fugler som har dødd i Norge med viruset i 2022.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:14

Eksport av norsk fiskefôr til Russland har økt kraftig

Fra mars til april økte Norges eksport av fiskefôr med nesten 54 millioner kroner til drøyt 141 millioner kroner. SjøMat Norge er overrakset over utviklingen. – Vi trodde at betalingsutfordringene ville føre til redusert handel, men registrerer nå at så ikke er skjedd, sier administrerende direktør i SjøMat Norge, Geir Ove Ystmark til IntraFish.

NRK - 10 timer siden

Widerøe gir ikke lenger ombooking ved innstilte avganger

Widerøe-kunder som får flyavgangen sin innstilt, vil ikke lenger få ombooking eller alternativ transport. De får heller ikke dekket Mat og overnatting. Kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe, sier til Bergens Tidende at Widerøe-kunder nå kun har rett på refusjon av flybilletten.

Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

NRK - I førrgår: 15:39

Røde Kors: Miner vanskeliggjør hjelpearbeidet i Afghanistan

Behovet for nødhjelp er stort etter jordskjelvet i Afghanistan, men landminer vanskeliggjør enkelte steder hjelpearbeidet, ifølge Røde Kors. – Det er fortsatt enkelte landsbyer som ikke er nådd, men det jobbes døgnet rundt for å nå fram til disse. Mange av de jordskjelvrammede områdene er også minelagt, og minene har nå flyttet på seg på grunn av skjelvet og regnet, sier generalsekretær Bernt G.

Klartale - 23 jun 22 kl. 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle den eller gi den Mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:20

345 millioner står overfor Matusikkerhet

Opptil 345 millioner mennesker i 81 land står overfor Matusikkerhet i år, ifølge nye tall fra Verdens Matvareprogram (WFP). Det er 200 millioner flere enn før pandemien. – Det er en veldig reell risiko for at globale Mat- og ernæringsbehov kan overgå WFPs, eller hvilken som helst annen organisasjons, evne til å reagere, heter det i en ny rapport fra FN-organet.

NRK - 20 jun 22 kl. 12:41

Starter frihandelssamtaler med Thailand og Kosovo

Det europeiske frihandelsforbund (EFTA), bestående av Norge, Sveits, Island og Lichtenstein, starter forhandlinger med Thailand og Kosovo, melder regjeringen i en pressemelding. De håper å få på plass en frihandelsavtale mellom landene. - Thailand er vårt største eksportmarked i Sørøst Asia.

Klartale - 20 jun 22 kl. 06:15

Derfor vil Taliban fjerne flere tusen valmuer

En soldat fra Taliban holder vakt. Han ser på en traktor som river opp valmue-plantene på en åker i den lille byen Washir i Afghanistan. Det er Noor Mohammed som eier åkeren.

VG - 20 jun 22 kl. 05:46

Enorme prishopp gjør at noen familier må droppe ferieturen

Økte priser på Mat, strøm, drivstoff, reising, overnatting og ferietilbud - gjør at flere barnefamilier får en mer negativ opplevelse av sommeren 2022..

E24 - 19 jun 22 kl. 13:31

Syv tonn Mat til Svalbard stoppet på Storskog – Russland krever passering

Russlands ambassade ber Norge slippe gjennom varer fra Murmansk til Barentsburg. Fortsatt stans av varene kan true beredskapen før vintersesongen på Svalbard, mener de..

Aftenposten - 19 jun 22 kl. 13:31

Syv tonn Mat til Svalbard stoppet på Storskog – Russland krever passering

Russlands ambassade ber Norge slippe gjennom varer fra Murmansk til Barentsburg..

Klartale - 24 maj 22 kl. 15:10

Tre av fire vil slite hvis det oppstår en krise

Beredskapslager har det vært mye snakk om det siste året. Både som følge av krig, men også som råd fra de som styrer Norge.Vet du hva du trenger når det oppstår en krise?

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com