NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:09

NRK - 24 jan 23 kl. 22:44

EU-kommisjonen med redningsplan for bier

Hver tiende bie- og sommerfuglart trues av utryddelse, og EU-kommisjonen lanserer nå en sjuårsplan for å snu utviklingen. Pollinerende insekter som bier er helt avgjørende for matproduksjon og mangfold i naturen, men forurensning, bruk av sprøytemidler, invaderende arter, urbanisering og klimaendringer truer bestanden. Kommisjonen vil ha redusert bruk av plantevernmidler og forby enkelte helt. De vil også ha tiltak for å forbedre habitater for pollinatorer både i jordbruksområder og byer. Forslaget må godkjennes av EU-parlamentet og EU-rådet som representerer medlemslandenes regjeringer, og målet er å snu utviklingen innen 2030.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-kommisjonenmed , redningsplan, for, bier
NRK - 08 jan 23 kl. 00:36

USA har godkjent vaksine for bier

En vaksine utviklet for honningbier, som forskere tror kan bidra til å hindre sykdomsutbrudd blant bier, har blitt godkjent av myndighetene i USA. Det er den første vaksinen noensinne godkjent for insekter i USA, skriver avisen The New York Times. Selskapet som har fått godkjennelsen, Dalan Animal Health, har utviklet en vaksine som beskytter honningbier mot en aggressiv bakterie som raskt kan spre seg fra bikube til bikube.

Dagbladet - 08 jan 23 kl. 00:48

Godkjente vaksine for bier

En vaksine utviklet for honningbier, som forskere tror kan bidra til å hindre sykdomsutbrudd blant bier, har blitt godkjent av myndighetene i USA..

NRK - 18 okt 22 kl. 15:33

EU-kommisjonen foreslår å opprette et kartell for gasskjøp

EU-kommisjonen vil legge til rette for at gasselskaper kan danne et kartell som sammen kjøper inn gass til EU. Målet er å forhandle fram bedre gassavtaler. Felles gassinnkjøp er ett av flere krisetiltak EU-kommisjonen foreslår i sin nye energipakke tirsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 12:43

EU-kommisjonen vil fortsatt holde tilbake penger fra Ungarn

EU-kommisjonen mener Ungarn har ikke gjort nok fremskritt til at landet skal få utbetalt EU-midler. Pengene det er snakk om, kommer fra EUs gjenopprettingsfond. – Ingen midler blir frigjort før de essensielle milepælene er nådd, sier EUs økonomikommissær, Valdis Dombrovskis, på en pressekonferanse i Brussel onsdag.

NRK - 08 nov 22 kl. 16:08

EU-kommisjonen ber om rask avgjørelse om støtte til Ukraina

EU-kommisjonen oppfordrer EU om å ta en rask avgjørelse om neste støttepakke til Ukraina, som kommisjonen foreslår skal bestå av 18 milliarder euro. Summen tilsvarer drøyt 185 milliarder norske kroner. Støttepakken skal utbetales i avdrag på 1,5 milliarder euro i måneden og bestå i hovedsak av langsiktige lån.

NRK - 14 dec 22 kl. 13:33

EU-kommisjonen sender Ukraina 500 millioner euro

EU-kommisjonen har utbetalt en ny bolk på 500 millioner euro – tilsvarende 5 milliarder kroner – til Ukraina. Etter onsdagens utbetaling er det totale lånebeløpet som er sendt til Ukraina siden den russiske invasjonen i februar, kommet opp i 7,2 milliarder euro. Det tilsvarer om lag 75 milliarder norske kroner.

NRK - 26 sep 22 kl. 11:19

Kommisjon bekymret for håndtering av personvern i skoler og barnehager

De siste årene har personvernkommisjonen kartlagt den samlede situasjonen for personvernet i Norge. Mandag formiddag ble kommisjonens funn lagt fram. Digitaliseringen har gått i rekordfart de siste årene, men konsekvensene knyttet til personvern er ikke blitt vurdert tilstrekkelig, mener kommisjonen.

E24 - 18 okt 22 kl. 15:32

EU-kommisjonen foreslår å opprette et kartell for gasskjøp

EU-kommisjonen vil legge til rette for at gasselskaper kan danne et kartell som sammen kjøper inn gass til EU. Målet er å forhandle fram bedre gassavtaler..

NRK - 21 okt 22 kl. 05:56

EU-sjef: Vil forhandle med Norge om gasspris

EU vil forhandle med gassnasjonen Norge om en priskorridor, ifølge EU-topp Ursula von der Leyen. Norge, som er Europas største gassleverandør, har gjentatte ganger avvist et pristak på gass. I kommisjonens nye krisepakke foreslås det at det i «nødstilfeller» kan tas i bruk en dynamisk makspris for gasstransaksjoner på TTF-børsen.

NRK - 21 okt 22 kl. 12:14

Eksstatsminister i Pakistan utestengt fra nasjonalforsamlingen

Pakistans valgkommisjon utestengte fredag den tidligere statsministeren Imran Khan fra nasjonalforsamlingen etter anklager om å ha tiet om gaver han mottok. Kommisjonen frykter at anklagene mot Khan vil forsterke den politiske uroen i landet. Khan skal blant annet ha villedet tjenestepersoner om gaver han mottok fra utenlandske ledere mens han var ved makten, men han har den siste tiden stått i mye politisk uro.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 15 minutter siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..

NRK - 15 minutter siden

Foreldrene anker henleggelsen av Odin-saken til Riksadvokaten

Det skriver NTB..

NRK - 30 minutter siden

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

NRK - 30 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 45 minutter siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 1 time siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 1 time siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 1 time siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 1 time siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com