NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 23:00

NRK - 24 jan 23 kl. 22:44

EU-kommisjonen med redningsplan for bier

Hver tiende bie- og sommerfuglart trues av utryddelse, og EU-kommisjonen lanserer nå en sjuårsplan for å snu utviklingen. Pollinerende insekter som bier er helt avgjørende for matproduksjon og mangfold i naturen, men forurensning, bruk av sprøytemidler, invaderende arter, urbanisering og klimaendringer truer bestanden. Kommisjonen vil ha redusert bruk av plantevernmidler og forby enkelte helt. De vil også ha tiltak for å forbedre habitater for pollinatorer både i jordbruksområder og byer. Forslaget må godkjennes av EU-parlamentet og EU-rådet som representerer medlemslandenes regjeringer, og målet er å snu utviklingen innen 2030.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-kommisjonenmed , redningsplan, for, bier
Klartale - 27 apr 23 kl. 06:00

Uten biene kan flere planter dø

Det frodige gartneriet på Bygdø Kongsgård bader i sol. Der møter vi Bendik Walderhaug og Idil Akdos. De jobber for ByBi.

Klartale - 19 apr 23 kl. 13:52

Ber nordmenn unngå å klippe gresset for å hjelpe biene

Bier lever av nektar og støv fra blomster, kalt pollen. Bier er pollinatorer. Det betyr at de tar med seg pollen fra en blomst til en annen.

NRK - 31 aug 23 kl. 02:17

Fem millioner bier falt fra lastebil

Politiet i Canada måtte kalle ut et titalls birøktere for å hjelpe til med å samle sammen fem millioner bier som hadde falt fra en lastebil, etter at stroppene som holdt bikubene fast løsnet. Det skriver BBC. Hendelsen skjedde i Burlington i Ontario.

Klartale - 05 jun 23 kl. 10:42

Nordmenn må bli bedre forberedt på kriser

Folk i Norge bør være bedre forberedt på kriser. Det mener en kommisjon for beredskap. Myndighetene bør gi folk råd om antall dager de må klare seg selv hvis forsyningen svikter, mener de.

NRK - 08 jun 23 kl. 11:45

EU tar rettslige skritt mot Polen i forbindelse med lov om «russisk innflytelse»

EU-kommisjonen sier de har tatt første steg i en juridisk prosess mot Polen etter innføringen av en lov som de mener kan begrense demokratiske friheter. – Kommisjonen vurderer at den nye loven urimelig hindrer den demokratiske prosessen og kan begrense effektiviteten av folkevalgtes politiske rettigheter, skriver EU-kommisjonen i en pressemelding. Den såkalte loven om «russisk innflytelse» kan ifølge kritikere brukes til å hindre opposisjonspolitikere fra å holde folkevalgte verv.

NRK - 15 jul 23 kl. 01:31

EU-kommisjonen vil forby kvikksølv i tannfyllinger

EU-kommisjonen foreslår ytterligere begrensninger på bruk av kvikksølv for å beskytte forbrukere og miljøet bedre. EU-kommisjonen vil totalforby amalgam, kvikksølvholdige tannfyllinger, fra 2025. Dette tiltaket alene vil redusere kvikksølvbruken i EU med 40 tonn i året, ifølge en uttalelse fra EU-kommisjonen fredag.

NRK - 14 dec 23 kl. 13:09

EU-kommisjonen vil slippe Norge inn i EUs helseunion

EU-kommisjonen sier ja til å slippe Norge og de andre Efta-landene Island og Liechtenstein inn i EUs helseunion. – EU-kommisjonen vil nå intensivere samtalene med Efta-landene om et rammeverk for tettere samarbeid om saken, heter det i en pressemelding fra kommisjonen torsdag. Norge har lenge kjempet for å komme med i EUs helseunion, som ikke er en del av EØS-avtalen.

NRK - 08 jan 23 kl. 00:36

USA har godkjent vaksine for bier

En vaksine utviklet for honningbier, som forskere tror kan bidra til å hindre sykdomsutbrudd blant bier, har blitt godkjent av myndighetene i USA. Det er den første vaksinen noensinne godkjent for insekter i USA, skriver avisen The New York Times. Selskapet som har fått godkjennelsen, Dalan Animal Health, har utviklet en vaksine som beskytter honningbier mot en aggressiv bakterie som raskt kan spre seg fra bikube til bikube.

Dagbladet - 08 jan 23 kl. 00:48

Godkjente vaksine for bier

En vaksine utviklet for honningbier, som forskere tror kan bidra til å hindre sykdomsutbrudd blant bier, har blitt godkjent av myndighetene i USA..

NRK - 18 okt 22 kl. 15:33

EU-kommisjonen foreslår å opprette et kartell for gasskjøp

EU-kommisjonen vil legge til rette for at gasselskaper kan danne et kartell som sammen kjøper inn gass til EU. Målet er å forhandle fram bedre gassavtaler. Felles gassinnkjøp er ett av flere krisetiltak EU-kommisjonen foreslår i sin nye energipakke tirsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 15 minutter siden

Ny avsporing på Ofotbanen

Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 30 minutter siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 1 time siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 1 time siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 3 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to menn er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City i Missouri forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn. Fra før er to ungdommer siktet, skriver NTB.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com