Ruto

Tuesday, 28 November, 11:36

Nyheter om Ruto

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 jul 23 kl. 08:35

Gjenåpner tømmerhogst i Kenya

Kenyas president William Ruto opphever et nesten seks år gammelt forbud mot tømmerhogst i landet. Dette til tross for protester fra miljøforkjempere. Ruto mener forbudet mot tømmerhogst for lengst har gått ut på dato og sier at beslutningen om å åpne for hogst vil skape nye arbeidsplasser.

NRK - I førrgår: 13:48

70 personer omkommet i flom i Kenya

Minst 70 personer er omkommet i en omfattende flom i Kenya som også har drevet titusenvis fra hjemmene sine, sier landets president. – Dessverre har vi mistet 70 personer over hele Kenya på grunn av regnet, og rundt 36.160 husstander er evakuerte, sier president William Ruto lørdag.

NRK - 19 sep 23 kl. 06:50

Norge og USA målretter hjelp til Afrika

USA og Norge etablerer et nytt investeringsfond som skal hjelpe afrikanske bønder til å kjøpe det de trenger for å produsere mat. I dag får små landbruksbedrifter ofte nei til lån fordi bankene anser det som risikabelt å låne ut. Foreløpig settes 350 millioner kroner inn i fondet fra både USA og Norge.

NRK - 02 apr 23 kl. 22:05

Opposisjonsleder avlyser demonstrasjoner i Kenya

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga har avblåst demonstrasjonene mot regjeringen og vil gå i dialog. For to uker siden oppfordret Odinga sine tilhengere til å gå ut i gatene hver mandag og torsdag for å demonstrere. Mange fulgte oppfordringen om å demonstrere mot de høye levekostnadene i Kenya, og mot utfallet av fjorårets valg som Odinga mente var manipulert.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:28

Kenya sender soldater til Kongo for å bekjempe opprørere

Kenya sender soldater til Kongo for å delta i en regional styrke som skal bekjempe opprørere øst i landet, opplyser president William Ruto. – Som naboer er vår og Kongos skjebne sammenvevd, sa Ruto på en seremoni Nairobi onsdag. Soldatene er del av en regional styrke med bidrag fra Burundi, Uganda og Sør-Sudan.

NRK - 20 mar 23 kl. 20:58

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet. Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd.

NRK - 15 aug 22 kl. 17:06

William Ruto er valgvinner i Kenya

William Ruto vant det kenyanske presidentvalget mandag. Ruto fikk 50,49 prosent av stemmene, mens motkandidaten Raila Odinga fikk 48,8 prosent av stemmene. Odinga bestrider resultatet, da han mener at det har vært valgfusk..

Klartale - 09 aug 22 kl. 10:34

Håper på et fredelig valg

Raila Odinga leder på meningsmålingene. Han var i eksil i Norge noen måneder i 1991. Odinga har vært en av Kenyas ledende politikere i mange år.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 05 sep 22 kl. 12:34

Kenyansk høgsterett godkjenner valresultatet

Kenyansk høgsterett slo i dag fast at valtapar Raila Odinga ikkje har klart å leggje fram tilstrekkeleg bevis til å kunne slå fast at resultatet frå presidentvalet 9. august er ugyldig. Dermed er resultatet godkjent, og det er heilt sikkert at William Ruto blir landets neste president.

NRK - 05 sep 22 kl. 16:14

Odinga godtar at han tapte presidentvalget i Kenya

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga godtar høyesteretts kjennelse om at han tapte presidentvalget i forrige måned. Høyesterett avviste mandag forsøkene på å etterprøve resultatet av presidentvalget og opprettholder valgseieren til visepresident William Ruto..

Aftenposten - 27 aug 22 kl. 05:00

Dagens quiz: Lørdag 27. august 2022

William Ruto vant nylig et presidentvalg der 12 millioner mennesker stemte. I hvilket land?.

NRK - 22 aug 22 kl. 10:21

Kenya: Odinga godtar ikke valgresultatet

Raila Odinga, som tapte valget i Kenya, har sendt en begjæring til landets høyeste rett, der han utfordrer resultatet av valget 9. august. Det opplyser advokaten hans mandag.

VG - 15 aug 22 kl. 19:44

Protester etter omstridt valgresultat i Kenya

Det er brutt ut protester flere steder i Kenya etter at William Ruto ble utropt som vinner av presidentvalget. Opposisjonen sier det har foregått valgfusk..

NRK - 10 aug 22 kl. 07:21

Tett presidentval i Kenya

Foreløpige resultat frå presidentvalet i Kenya viser at det er svært tett mellom dei to største kandidatane, visepresident William Ruto og Raila Odinga, melder Reuters. Begge har ei oppslutning på rett over 49 prosent kvar. Vinnarkandidaten treng minst 50 prosent av stemmene.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:53

Spent i Kenya før presidentvalg

Presidentvalget i Kenya 9. august blir en viktig test på demokratiet i landet. Når Uhuru Kenyatta forlater presidentvervet etter to perioder, er det frykt for uroligheter og usikkert om det blir en fredelig maktoverføring.

NRK - 29 jul 17 kl. 16:27

Kenya: angrep mot visepresidenten

Væpnede angripere trengte seg inn i hjemmet til Kenyas visepresident William Ruto lørdag, to uker før det skal holdes valg i landet. Hvor presidenten står overfor et jevnt valg. Ruto var ikke hjemme under angrepet..

Hegnar.no - 30 jul 17 kl. 07:49

Mann med machete angrep hjemmet til Kenyas visepresident

En mann med machete angrep hjemmet til Kenyas visepresident William Ruto lørdag, opplyser lokalt politi. .

NRK - 29 jul 17 kl. 14:32

Visepresidentens bolig angrepet

Bevæpnede menn har angrepet den kenyanske visepresidenten William Rutos' bolig i byen Eldoret, vest i Kenya, melder lokale medier ifølge Reuters. Ruto og familien var ikke tilstedet, men en politimann som stod vakt ble skadet i angrepet..

NRK - 05 apr 16 kl. 17:20

ICC avviser saka mot William Ruto

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har avvist saka mot Kenyas visepresident William Ruto. Årsaka er prosedyrefeil..

NRK - 02 sep 15 kl. 06:45

Kenya vil kriminalisere doping

Kenyanske myndigheter tar grep mot dopingsynderne. I framtida kan dopingbruk bli sett på som en kriminell handling. Det bekreftet visepresident William Ruto da han tirsdag deltok på en seremoni for å hylle landets medaljevinnere under VM i Beijing..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com