NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 13:39

NRK - 25 nov 23 kl. 13:48

70 personer omkommet i flom i Kenya

Minst 70 personer er omkommet i en omfattende flom i Kenya som også har drevet titusenvis fra hjemmene sine, sier landets president. – Dessverre har vi mistet 70 personer over hele Kenya på grunn av regnet, og rundt 36.160 husstander er evakuerte, sier president William Ruto lørdag. Kenya og nabolandene Somalia og Etiopia, som alle nettopp har vært gjennom den verste tørken på førti år, er nå rammet av en ødeleggende flom forårsaket av regn knyttet til værfenomenet El Nino. – Kenya er gjennomvått, fortsetter Ruto, som legger til at det er varslet mer regn i dagene som kommer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kenya, William Ruto, Somalia, Etiopia, El Nino, Ruto, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 70 personer omkommeti , flomi , Kenya
Klartale - 28 aug 23 kl. 08:33

Flom skaper trøbbel for biler og tog

Nylig herjet uværet «Hans». I helgen regnet det mye igjen. Meteorologene advarer om flom.

NRK - 27 aug 23 kl. 22:50

Flom skaper problemer for tog og vei

Flomvarsler og stengte veier preger starten av denne uka. Flere steder er flomvarslene oppgradert til rødt nivå. Flytoget kjører kun 20-minutters avganger til og fra Oslo Lufthavn på grunn av flom på deler av Oslo S, opplyser Bane Nor.

NRK - 28 nov 23 kl. 19:58

Minst 120 døde i flom i Kenya

Dødstallet etter flommen i Kenya har nesten doblet seg til 120 døde, ifølge landets myndigheter. Tidligere ble det meldt at 76 mennesker hadde dødd i flommen. Kenya og nabolandene Somalia og Etiopia, som alle nettopp har vært gjennom den verste tørken på førti år, er nå rammet av en ødeleggende flom forårsaket av regn knyttet til værfenomenet El Nino.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:00

Nansenprisen går til en tidligere flyktning

Abdullahi Mire, en tidligere flyktning fra Somalia, vinner Nansenprisen for sitt arbeid med å jobbe for at flyktningbarn i Kenya skal få tilgang til utdanning. Nansenprisen for 2023 deles ut av FNs flyktningorganisasjon (UNHCR). – Abdullahi Mire er et levende bevis på at ideer om forandring kan oppstå på innsiden av de fordrevnes samfunn, sier Filippo Grandi, FNs høykommissær for flyktninger, i en pressemelding.

Klartale - 27 dec 23 kl. 11:32

Røde Kors: Dette blir verdens verste kriser i 2024

Jordas klima er i endring. Måten vi mennesker lever på, får mye av skylda. Og klimaendringer er en trussel mot folks helse.

NRK - 17 aug 23 kl. 14:19

Fortsatt flom over rødt nivå i Tyrifjorden og Randsfjorden

Det er fortsatt flom over rødt nivå i Tyrifjorden og Randsfjorden. Det viser de siste beregningene til NVE. – Flomtoppen er nådd for alle de store innsjøene og elvene.

NRK - 04 okt 23 kl. 07:47

23 indiske soldater savnet etter flom

Minst 23 soldater er savnet etter styrtregn og flom i delstaten Sikkim nordøst i India. – Leteoperasjoner er i gang, opplyser den indiske hæren onsdag. Et plutselig skybrudd over innsjøen Lhonak utløste flommen i elva Teesta.

NRK - 07 nov 23 kl. 15:16

Flom nord i Frankrike

Flere byer nord i Frankrike er rammet av flom etter kraftig nedbør. Noen veier er kun tilgjengelige via båt. Elvene Aa og Liane har gått over sine bredder i regionen Pas-de-Calais etter kraftig nedbør i starten av uka.

NRK - 06 nov 23 kl. 11:37

15 drepne etter flaum i Kenya

Det melder Reuters. Flaumen i Kenya reiv ned hus og øydela dyrka jord, og til saman har flaumen gått utover fleire enn 15 000 husstandar, skriv Raude kors Kenya på X. Kraftig regn har prega landet dei siste dagane.

NRK - 07 nov 23 kl. 05:44

30 døde etter styrtflom i Kenya og Somalia

Minst 30 mennesker har mistet livet og tusenvis har måttet forlate hjemmene sine som følge av kraftig regn og styrtflom i Kenya og Somalia. I Somalia har myndighetene erklært nasjonal krisetilstand etter at ekstremværet har kostet minst 14 menneskeliv og ødelagt boliger, vier og broer. I nabolandet Kenya opplyser Røde Kors at tallet på døde er steget til 15 siden det kraftige regnet startet fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 15 minutter siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 30 minutter siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 1 time siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 1 time siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 1 time siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 2 timer siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 2 timer siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..

NRK - 2 timer siden

Trusler og vold i Trondheim

Politiet har rykka ut til en uavklart hendelse i Trondheim sentrum. En person skal være utsatt for trusler og vold der. Politiet er på stedet og har fått kontroll på flere personer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com