Ria Novosti

Saturday, 02 December, 22:58

Nyheter om Ria Novosti

NRK - 19 nov 23 kl. 13:23

Putin skal delta på et virtuelt G20-møte

Russlands president Vladimir Putin skal onsdag delta på et virtuelt toppmøte i G20, melder statlige russiske medier. Møtes holdes onsdag, skriver nyhetsbyrået Ria Novosti søndag. Det kommer til å bli det første møtet på lenge som både Putin og vestlige ledere deltar på, skriver TV-verten Pavel Zarubin på Telegram.

NRK - 28 okt 23 kl. 12:50

Hamas: Prøver å finne russisk-israelske gisler

Ifølge russiske medier sier Hamas at de prøver å finne åtte russisk-israelske gisler for å sette dem fri, etter krav fra Moskva. Det melder Reuters. – Vi har mottatt en liste over personer som har dobbelt statsborgerskap, skal en representant for Hamas uttalt, ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti.

NRK - 20 sep 23 kl. 05:49

Brann ved flyplassen i Sotsji

Det begynte å brenne nær flyplassen i den russiske svartehavsbyen Sotsji, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Brannen skal ikke være langt fra et oljelager. Det er ikke kjent hva brannårsaken er, skriver nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 13 sep 23 kl. 07:25

Russland: Skutt ned drone nordvest for Moskva

Russland hevder å ha skutt ned en drone over russiske Tver-regionen. Det melder det statlige russisk nyhetsbyrå Ria Novosti onsdag. Ingen skal ha blitt skadet..

NRK - 22 jul 23 kl. 13:58

Russisk krigskorrespondent drept i Ukraina

En journalist fra det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti er drept og tre andre journalister er såret i et ukrainsk angrep i Donetsk, ifølge russiske medier. Ifølge det russiske forsvarsdepartementets nyhetskanal Zvezda ble Ria Novostis krigskorrespondent Rostislav Zjuravlev drept i et ukrainsk angrep nær landsbyen Pyatikhatki i den russiskokkuperte delen av Donetsk fylke. Nyhetsbyråets fotograf Konstantin Mikhaltsjevskym ble såret i angrepet, og det ble også Izvestias korrespondent Roman Polsjhakov og TV-fotografen Dmitrij Sjikov, heter det.

NRK - 21 jul 23 kl. 03:50

Russer pågrepet for forsøk på å tenne på Lenins grav

En russisk mann har blitt varetektsfengslet for å ha forsøkt å sette fyr på mausoleet til den tidligere sovjetlederen Lenin på Den røde plass i Moskva. Mannen er varetektsfengslet i to måneder, kommer det fram av en kjennelse fra en domstol i Moskva, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Han skal ha blitt pågrepet mandag etter å ha kastet en molotovcocktail i retning av graven til Sovjetunionens grunnleger.

VG - 19 mar 23 kl. 06:36

Ria Novosti: Putin har besøkt Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti..

NRK - 19 mar 23 kl. 04:26

Ria Novosti: Putin har besøkt Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Byen, som ligger i Donetsk-regionen, ble beleiret av russiske styrker i flere måneder før den til slutt falt i mai. Regionen er en av de fire som Russland hevder å ha innlemmet.

NRK - 08 jul 23 kl. 18:48

Russland: – Retur av ukrainske soldater er brudd på avtalen

«Returen av lederne for terroristen "Azov" fra Tyrkia til Ukraina er et brudd på vilkårene i de eksisterende avtalene, betingelsene for retur ble brutt av både den tyrkiske siden og Kiev,» sier pressetalsmann for Russlands president, Dmitrij Peskov til Ria Novosti – Ingen informerte Russland om overføringen av lederne for terrorgruppen Azov fra Tyrkia til Ukraina, sier Peskov..

NRK - 07 jul 23 kl. 11:01

Russland: Seks personer omkom i eksplosjon

Seks mennesker døde og ytterligere to skadet i en eksplosjon på en fabrikk i Samara-regionen i Russland. Det melder det russiske, statseide nyhetsbyrået Ria Novosti..

NRK - 27 jun 23 kl. 05:33

Lukasjenko utsetter tale

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko skal svare på spørsmål fra journalister på tirsdag, ifølge belarusiske medier. Mandag kveld ble det meldt at Lukasjenko skulle holde tale omtrent samtidig som den russiske presidenten Vladimir Putin holdt sin tale. Men kort tid etterpå meldte statlig belarusiske medier at talen er utsatt, og at Lukasjenko i stedet skal svare på spørsmål fra journalister på tirsdag, ifølge Ria Novosti.

NRK - 20 jun 23 kl. 15:17

Fire døde i eksplosjon og brann ved russisk kruttfabrikk

Fire personer omkom tirsdag i en eksplosjon og påfølgende brann i en russisk kruttfabrikk, ifølge statlige medier. Det avvises at det dreier seg om et angrep. Eksplosjonen fant sted på en fabrikk i Tambov-regionen, som ligger rundt 40 mil sør for Moskva.

NRK - 22 apr 23 kl. 15:30

Russland utviser over 20 tyske diplomater, melder russisk nyhetsbyrå

Russland sier de svarer på utvisningen av et stort antall russiske diplomater fra Tyskland. Over 20 tyske diplomater utvises, ifølge nyhetsbyrået Ria. – Vi fordømmer på det sterkeste Berlins handlinger, heter det i en uttalelse fra Russlands utenriksdepartement lørdag.

NRK - 09 jun 23 kl. 17:14

Putin: Ukrainas motoffensiv har definitivt startet

– Vi kan definitivt si at den ukrainske motoffensiven har startet, sier Russlands president Vladimir Putin til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Ifølge Putin viser Ukrainas bruk av såkalte strategiske reserver at offensiven nå er i gang. Den ukrainske motoffensiven har ifølge ham vært mislykket så langt, takket være «de russiske soldatenes mot og riktige organisering».

NRK - 15 feb 23 kl. 06:24

Ria Novosti: Ekstraordinært møte i den russiske nasjonalforsamlingen 22. februar

De to kamrene i den russiske nasjonalforsamlingen skal ha et ekstraordinært møte 22. februar, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Nyhetsbyrået skriver at de får dette opplyst av en kilde i føderasjonsrådet, det øverste av de to kamrene..

NRK - 15 feb 23 kl. 06:24

Ria Novosti: Ekstra møte i Russlands overhus neste uke

Det russiske føderasjonsrådet, det øverste kammeret i landets nasjonalforsamling, holder et ekstraordinært møte 22. februar, melder et statlig nyhetsbyrå. Komitéleder Vjatsjeslav Timtsjenko opplyser til Ria Novosti at det ekstraordinære møtet skal holdes 22.

NRK - 31 maj 23 kl. 01:02

Russisk statsminister: Nesten 1,5 millioner ukrainere i okkuperte områder får russisk pass

Ifølge Russlands statsminister Mikhail Misjustin har nesten 1,5 millioner ukrainere i de okkuperte områdene fått russiske pass de siste ni månedene, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Ukrainere i okkuperte områder som nekter russisk statsborgerskap blir ofte truet med deportasjon eller å bli tvangsmobilisert inn i det russiske militæret, skriver nettavisen The Kyiv Independent. I april undertegnet den russiske presidenten Vladimir Putin et dekret som tillater ukrainske statsborgere å bli deportert fra de okkuperte områdene innen 2024, dersom de nekter russisk statsborgerskap.

Dagbladet - 29 maj 23 kl. 11:32

- Trekker seg fra CFE-avtalen

Ifølge Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti har Putin signert en lov om at landet trekker seg fra avtalen..

NRK - 26 maj 23 kl. 13:05

Navalnyj må på nytt møte i retten

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj må 31. mai møte i retten og svare på anklager om terrorlovbrudd, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Navalnyj soner fra før ulike dommer på til sammen 11,5 års fengsel etter blant annet å ha blitt dømt for korrupsjon.

NRK - 06 maj 23 kl. 03:16

Russland vurderer å stramme inn på vodka-tilgangen

Russiske myndigheter vurderer å skjerpe alkoholreglene. Det kan bli forbud mot salg av sprit etter klokka 20 og aldersgrensen kan bli hevet til 21 år. Det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti skriver at helsedepartementet i Moskva vurderer lovendringene nå.

NRK - 05 maj 23 kl. 04:48

Russland hevder å ha angrepet utenlandske instruktører i Ukraina

Russland har angrepet en base for utenlandske instruktører i Ukraina, ifølge en russisk militær talsperson. Sergej Zybinskij, talsperson for den vestlige kampgruppen i det russiske militæret, sier til det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti at angrepet skjedde i Tsjernihiv-regionen. Han sier at det dreier seg om et flyangrep mot en midlertidig base for utenlandske instruktører.

NRK - 03 maj 23 kl. 11:17

Russiske medier: Den belarusiske aktivisten Roman Protasevitsj dømt til åtte års fengsel

Regimekritikeren Roman Protasevitsj er dømt til åtte års fengsel av en domstol i Belarus, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Det er noe lavere enn de ti årene påtalemyndigheten ba om. Regimekritikeren Roman Protasevitsj og kjæresten hans ble pågrepet i mai 2021 da et belarusisk kampfly tvang Ryanair-flyet de satt i, til å lande i Minsk.

NRK - 19 apr 23 kl. 07:52

Russland anklager Ukraina og FN for å sabotere kornavtalen

Russlands utenriksdepartement mener Ukraina og FN med vilje gjør det vanskelig å opprettholde kornavtalen mellom landene. Russland mener kravene om jevnlige inspeksjoner av skip som frakter korn fra ukrainske havner samt registrering av nye fartøy, er et forsøk på å sabotere avtalen, skriver nyhetsbyrået Ria Novosti. Uttalelsen fra det russiske utenriksdepartementet kommer kun et døgn etter at Ukrainas infrastrukturminister tirsdag reiste til Tyrkia for å diskutere kornavtalen, som i mars ble forlenget med 60 dager.

NRK - 05 apr 23 kl. 19:21

Ukrainsk småfly skal ha styrtet i Russland

Russisk sikkerhetstjeneste sier et ukrainsk småfly har styrtet i det russiske Brjansk-fylket og at piloten er pågrepet. – Flyet styrtet, uvisst av hvilken grunn, i nærheten av Butovsk i Brjansk fylke. Piloten, en ukrainsk statsborger, forsøkte å flykte over til Ukraina, men er pågrepet, opplyser den russiske sikkerhetstjenesten FSB til nyhetsbyrået Ria Novosti onsdag kveld.

NRK - 03 apr 23 kl. 13:48

Russland: Styrkar militære etter finsk Nato-medlemskap

Russland kjem til å styrke den militære kapasiteten i vest og nordvest etter at Finland blir medlem i Nato. Det seier ein russisk tenestemann til det statlege russiske nyheitsbyrået Ria Novosti. Finland blir formelt medlem av forsvarsalliansen tysdag..

NRK - 03 apr 23 kl. 13:48

Russland: Styrkar forsvaret etter finsk Nato-medlemskap

Russland kjem til å styrke forsvaret i vest og nordvest etter at Finland blir medlem i Nato. Det seier ein russisk tenestemann til det statlege russiske nyheitsbyrået Ria Novosti. Finland blir formelt medlem av forsvarsalliansen tysdag..

NRK - 03 apr 23 kl. 11:27

Russland hevdar Ukraina stod bak bombeaksjon

Russiske styresmakter skuldar ukrainsk etterretning for å stå bak bombeaksjonen i St. Petersburg søndag, melder avisa Kommersant. Ifølge nyheitsbyrået Tass hevdar Russland også at Ukraina har samarbeidd med organisasjonen til Aleksej Navalnyj om aksjonen.

NRK - 15 mar 23 kl. 00:51

Russland sier dronen var en provokasjon

Russlands ambassadør Anatolij Antonov til USA sier at den amerikanske dronen som styrtet i Svartehavet var på vei mot Krim, og at Russland ser på det som en provokasjon. Han sier dette etter at han hadde vært i møte i det amerikanske utenriksdepartementet tirsdag, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Antonov sier videre at møtet var «konstruktivt» og at de ikke snakket om mulige konsekvenser for Russland.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:11

Russland og USA fortsatt i kontakt om Ny Start

Russland og USA holder fortsatt kontakten om Ny Start-avtalen selv om den er suspendert, sier viseforsvarsminister Sergej Rjabkov. Rjabkov sier ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti at han likevel ikke har noen forventninger om synderlig framgang som følge av kontakten. President Vladimir Putin suspenderte i forrige måned avtalen, som er den eneste gjenstående atomavtalen mellom Russland og USA.

NRK - 28 feb 23 kl. 12:34

Russland sier de har avverget ukrainske droneangrep

Det russiske forsvarsdepartementet sier at Ukraina forsøkte å gjennomføre droneangrep mot regioner sør i Russland natt til tirsdag. Videre heter det fra russisk hold at angrepene var rettet mot sivil infrastruktur i Krasnodar- og Adygia-regionene, men at de ble stanset og ikke påførte noen skader. I Moskva-regionen melder lokale myndigheter at en drone falt ned nær et gassdistribusjonsanlegg i byen Kolomna, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

NRK - 21 feb 23 kl. 16:46

Kinas toppdiplomat på besøk i Moskva

Kinas toppdiplomat Wang Yi er i Moskva, der han tirsdag møtte lederen for Russlands sikkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev. Patrusjev regnes som en nær alliert av president Vladimir Putin, og understreket under samtalen med Wang at Russland og Kina må stå sammen. – Sett i lys av den kampanjen Vesten nå fører mot Russland og Kina, er ytterligere styrking av det russisk-kinesiske samarbeidet særlig viktig, sa Patrusjev, ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti.

NRK - 14 feb 23 kl. 19:25

Russland: Norge forfalsker stråledata fra Kyiv-området

Flere statlige russiske medier påstår tirsdag at norske og ukrainske strålevernseksperter har forfalsket dato om radioaktiv forurensing fra Kyiv-området. Det melder TV 2. De siterer blant annet de statlige nyhetsbyråene Ria Novosti og Tass.

NRK - 21 dec 22 kl. 14:07

RIA: Russland oppretter ny militærgruppe i nordvest - mot Norden

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu sier at på grunn av Natos foreslåtte innlemmelse av Sverige og Finland, vil de opprette en ny forsvarsenhet i nordvest. Det skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. – Gitt Natos ønske om å bygge opp militær kapasitet nær den russiske grensen, samt utvide den nordatlantiske alliansen mot Finland og Sverige, er det nødvendig å skape en passende enhet soldater i det nordvestlige Russland, sa Sjoigu..

NRK - 01 feb 23 kl. 16:10

Ny Stalin-byste i Volgograd

En ny byste av Sovjetunionens tidligere diktator Josef Stalin er avduket i Volgograd i Russland. Det skjer før 80-årsdagen for slaget ved Stalingrad, byens tidligere navn. Det var 2.

NRK - 22 jan 23 kl. 10:51

Russerne sier de rykker fram mot to byer i Zaporizjzja

Russiske styrker rykker fram mot to byer i Zaporizjzja-regionen etter flere måneder med få bevegelser langs fronten, melder statlige medier i Russland. Vladimir Rogov, en russisk tjenestemann i regionen, sier den offensive manøveren er konsentrert rundt to byer: Orikhiv som ligger rundt fem mil sør for den ukrainskkontrollerte regionhovedstaden Zaporizjzja og Huljaipole lenger øst. – Det er bevegelse i fronten, spesielt i retning av Orikhiv og Huljaipole.

NRK - 26 dec 22 kl. 22:59

Bellingcat-journalist ettersøkt i Russland

Russland har plassert en fremtredende journalist i gravenettstedet Bellingcat på en liste over ettersøkte. Bulgarske Christo Grozev ble mandag ført opp på innenriksdepartementets liste over ettersøkte personer. Departementet oppgir ikke hva slags forbrytelse han er anklaget for.

NRK - 28 apr 22 kl. 05:18

Ukrainsk angrep tok russiske kanaler av lufta i Kherson

Det lød flere eksplosjoner nær TV-tårnet i Kherson sør i Ukraina sent onsdag kveld. Russiske kanaler ble midlertidig tatt av lufta. Det russiske, statlige nyhetsbyrået Ria Novosti melder at missiler og raketter ble skutt mot byen fra ukrainske styrker i nordvest.

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

NRK - 16 aug 22 kl. 12:36

Russland: Eksplosjon på Krim var sabotasje

Eksplosjon i et ammunisjonslager på Krim-halvøya tirsdag var en sabotasjehandling, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Det melder Ria Novosti. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået forårsaket eksplosjonen også skader på en kraftlinje, et jernbanespor og boliger.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:36

13 døde i kafébrann i Russland

13 personer døde i en brann i en kafé i den russiske byen Kostroma i natt, skriver flere russiske nyhetsbyråer, ifølge AFP. – Det er allerede 13 ofre, rapporterte det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti, som siterer en politikilde. Kilden la til at 250 mennesker ble evakuert fra bygningen.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:36

13 døde i brann i Russland

13 personer døde i en brann i en nattklubb i den russiske byen Kostroma i natt, skriver flere russiske nyhetsbyråer, ifølge AFP. – Det er allerede 13 ofre, rapporterte det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti, som siterer en politikilde. Kilden la til at 250 mennesker ble evakuert fra bygningen.

VG - 16 sep 22 kl. 11:01

RIA: Ukraina har angrepet Kherson

Ifølge det statlige, russiske nyhetsbyrået Ria Novosti har Ukraina fredag utført et missilangrep i Kherson..

NRK - 26 okt 22 kl. 16:54

Ksenia Sobtsjak skal ha flyktet fra Russland

Russiske etterforskere ransaket onsdag boligen til den frittalende TV-journalisten Ksenia Sobtsjak, som utfordret Putin i presidentvalget i 2018. 40-åringen er kjent som en markant kritiker av Putin, men var ikke selv til stede da etterforskerne slo til. Ifølge de statlige nyhetsbyråene Tass og RIA-Novosti har hun flyktet fra Russland.

NRK - 24 okt 22 kl. 14:51

Russland kritiserer Norges våpenleveranser

Norges forsyning av våpen til Ukraina forlenger bare fiendtlighetene i regionen og fører til nye tap, mener Russlands viseutenriksminister Vladimir Titov. Ifølge det statseide russiske nyhetsbyrået Ria Novosti kom uttalelsen til første viseutenriksminister Titov i et møte med den norske ambassadøren Robert Kvile i Moskva mandag. I en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet heter det at «Norges deltakelse i forsyning av våpen til Kyiv forlenger fiendtlighetene, fører til nye ofre og hindrer løsning av konflikten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com