Pakistan

Saturday, 13 April, 01:58

Nyheter om Pakistan

NRK - Igår: 06:29

Pakistan: 17 drept i lastebilulykke

17 mennesker er drept og 41 skadet i en lastebilulykke i Pakistan, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - Igår: 06:29

Pakistan: 17 omkom i lastebilulykke

Minst 17 personer omkom og 41 ble skadd i en kollisjon da de var på pilegrimsreise i Pakistan, ifølge myndighetene. Ulykken skjedde rundt klokken 22 onsdag kveld i Hub-distriktet i Balutsjistan-provinsen, bekrefter lokale myndigheter til AFP..

NRK - 14 feb 24 kl. 13:08

Dagbladet: To personer pågrepet i Norge i forbindelse med en drapssak i Pakistan

To mannlige norske statsborgere er mistenkt i en drapssak i Pakistan. Onsdag ble de pågrepet i Norge, melder Dagbladet. Det bekrefter politiadvokat Eirik Braathen i Øst politidistrikt.

NRK - 07 feb 24 kl. 16:49

Minst 28 drept utenfor kontorene til valgkandidater i Pakistan dagen før valget

Tidligere onsdag var tallet 24. Flere eksplosjoner skal ha gått av i Pakistan onsdag morgen norsk tid. Dødstallene steg flere ganger i løpet av morgentimene.

NRK - 07 feb 24 kl. 10:18

AP: Minst 24 drept i eksplosjoner utenfor to partikontor i Pakistan

Minst 24 personer er drept i en eksplosjon utenfor et partikontor sørvest i Pakistan dagen før valget, melder AP. Tidligere onsdag meldte AFP at dødstallet var steget fra fire til 12. Flere eksplosjoner skal ha gått av i Pakistan onsdag morgen norsk tid.

NRK - 03 mar 24 kl. 10:00

Pakistan: Shehbaz Sharif valgt til statsminister

Det nyvalgte parlamentet i Pakistan valgte søndag Shehbaz Sharif til statsminister i landet. Det blir hans andre periode i jobben. Valget i Pakistan var 8.

NRK - 26 mar 24 kl. 13:19

Seks personer drept i angrep i Pakistan

Seks personer, inkludert fem kinesiske arbeidere, ble drept da en selvmordsbomber angrep kjøretøyet de reiste i, nordvest i Pakistan. De kinesiske arbeiderne var en del av en kolonne på vei til Dasu, hvor det bygges et kinesisk vannkraftverk. Ingen har per nå tatt på seg ansvaret for angrepet..

NRK - 20 mar 24 kl. 12:51

To Pakistanske kvinner dømt til døden

To Pakistanske kvinner er dømt til døden for å ha drept læreren sin ved en islamsk utdanningsinstitusjon i byen Dera Ismail Khan nordøst i Pakistan. Kvinnene anklaget religionslæreren for blasfemi. En tredje kvinne på 16 år er dømt til livstid i fengsel for å ha bidratt til drapet.

NRK - 20 mar 24 kl. 07:47

12 omkomne etter gruveulykke i Pakistan

Tysdag kveld var det ein gasseksplosjon i ei kolgruve i Khost, om lag 80 kilometer aust for Queta i Pakistan. Det blei raskt meldt om to døde, etter at fleire blei sittande fast om lag 244 meter under bakken. Onsdag morgon seier redningsmannskapet at dei har henta ut 12 døde menneske etter ulukka..

VG - 20 mar 24 kl. 05:03

Flere døde i gruveulykke i Pakistan

To gruvearbeidere er døde og åtte andre fryktes å være omkommet i en gruveulykke i Pakistan..

NRK - 20 mar 24 kl. 03:44

Flere døde i gruveulykke i Pakistan

To gruvearbeidere er døde og åtte andre fryktes å være omkommet i en gruveulykke i Pakistan. En gasseksplosjon ble utløst i gruven, en privateid kullgruve i Khost, om lag 80 kilometer øst for Quetta, tirsdag kveld. Ti gruvearbeidere ble sittende fast om lag 244 meter under bakken.

NRK - 19 mar 24 kl. 01:54

Jordskjelv i Pakistan

Et jordskjelv med styrke på 5,5 rammet Pakistan tirsdag. Det opplyser GFZ, som er et tysk forskningssenter. Skjelvet hadde en dybde på 10 km..

NRK - 15 feb 24 kl. 14:33

Politiet har løslatt nordmenn som er siktet for drap i Pakistan

De to norske mennene som onsdag ble pågrepet og siktet for et drap i Pakistan, er løslatt etter avhør hos politiet i Lillestrøm. – De blir løslatt etter en helhetsvurdering der vi kom fram til at vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede, sier politiadvokat Eirik Braathen i Øst politidistrikt til Dagbladet. Han opplyser at siktelsen mot de to mennene opprettholdes.

NRK - 16 jan 24 kl. 21:19

Pakistan fordømmer angrep frå Iran

Utanriksdepartementet i Pakistan fordømmer eit iransk angrep mot basar som blir brukt av opprørsgruppa Jaish al Adl i Pakistan, melder Reuters. Dei seier Iran har krenka Pakistansk luftrom, og har kalla ein iransk diplomat inn på teppet. Ifølge Pakistan blei to barn drepne i angrepet.

NRK - 16 jan 24 kl. 19:09

Iran: Angrep opprørere i Pakistan

Iran har angrepet baser som brukes av opprørsgruppen Jaish al Adl i Pakistan, ifølge statlige iranske medier. Raketter og droner ble brukt i angrepene tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Irna. Basene ble angivelig ødelagt.

Klartale - 09 apr 24 kl. 14:39

Flere tusen dør av hepatitt hver dag

Helseorganisasjonen (WHO) la i dag frem en ny rapport om sykdommen hepatitt. Den viser at hepatitt er den andre viktigste årsaken til død forårsaket av virus i verden. Hver dag dør 3500 personer av sykdommene hepatitt B og hepatitt C.

NRK - 09 apr 24 kl. 10:38

Opposisjonen krever svar om asyl-juks

Både Høyre og Fremskrittspartiet har stilt skriftlige spørsmål i Stortinget til regjeringen, etter NRKs sak i helgen om at arbeidet med å stoppe asyljuks fra Pakistan nærmest har stoppet opp. Pakistanere som utgir seg for å være afghanere og får asyl, er en kjent problemstilling for myndighetene. Nå gjør nye norske regler avdekkingen av dette jukset vanskeligere, sier UDI.

NRK - 12 mar 24 kl. 07:59

Aktor tror Bhatti kan utleveres i tide til terrorrettssak

Etter månedsvis med rettsforhandlinger ble det i januar klart at norske Bhatti kan utleveres til Norge fra Pakistan, der han har sittet fengslet siden september 2022. – Vi har begjært Bhatti utlevert fra Pakistan, og behandlingen av begjæringen er kommet langt i det Pakistanske rettsapparatet. Det er gode muligheter for at han blir utlevert i løpet av hovedforhandlingen, sier statsadvokat Sturla Henriksbø, en av aktorene i saken, til Dagbladet..

NRK - 08 apr 24 kl. 13:28

Har bedt om at Bhatti kan vitne via video

Påtalemyndigheten har bedt om at Arfan Bhatti kan vitne via video fra et fengsel i Pakistan, hvis han ikke blir utlevert i tide til å vitne i 25. juni-rettssaken. Det opplyser statsadvokat Sturla Henriksbø til NRK.

NRK - 11 feb 24 kl. 09:31

Pakistan: opptellingen i valget ferdig – Khan-tilhengere fikk flest mandater

Uavhengige kandidater som stort sett er støttet av Imran Khan, fikk 101 av 264 mandater i det Pakistanske valget, ifølge endelige tall. Khan, som tidligere har vært statsminister i Pakistan, erklærte valgseier fredag, selv om kandidatene som støtter ham, ikke har flertall. Han sitter fengslet, og hans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), var utestengt fra å delta i valget.

Klartale - 08 feb 24 kl. 10:29

Pakistan styrker sikkerheten på valgdagen

Valglokalene har åpnet i Pakistan. Det skjedde klokka 4 torsdag norsk tid.Myndighetene har stengt mobilnettet på valgdagen.

NRK - 14 dec 23 kl. 06:53

Telenor selger datterselskap i Pakistan for 5,3 milliarder kroner

Telenor Pakistan selges til Pakistan Telecommunications Company, som er det nasjonale telekommunikasjons- og IKT-selskapet i Pakistan. Det skriver Telenor i en børsmelding torsdag morgen. Pakistans nasjonale teleselskap betaler altså 5,3 milliarder kroner for Telenors Pakistanske virksomhet.

NRK - 07 mar 24 kl. 10:11

Bhatti kan ikke utleveres før rettsprosessen i Pakistan er over

Det har dommeren i Islamabad High Court bestemt. I dag var det første rettsmøte i ankesaken om utlevering av Arfan Qadeer Bhatti. Bhatti er ønsket utlevert fra norske myndigheter i sammenheng med terrorangrepet i Oslo 25.

NRK - 05 feb 24 kl. 07:01

Pakistan: Minst ti ansatte drept på politistasjon

Flere titalls militanter angrep i morgentimene en politistasjon nord i Pakistan. Minst ti politiansatte skal være drept, skriver AFP, sitert av Al Arabya. - Det var skuddutveklsing i over to og en halv time, sier politisjef Akhtar Hayat Gandapur.

VG - 03 mar 24 kl. 16:08

Minst 36 døde i uvær i Pakistan

Kraftig regn som feide over Pakistan, har etterlatt minst 36 mennesker døde og 50 skadde. Flere hus er ødelagt og veier er blokkert..

VG - 03 mar 24 kl. 10:02

Shehbaz Sharif valgt til ny statsminister i Pakistan

Nasjonalforsamlingen i Pakistan har valgt 72 år gamle Shehbaz Sharif til ny statsminister..

NRK - 29 jan 24 kl. 10:44

Iran og Pakistan enige om å styrke sikkerhetssamarbeidet

Iran og Pakistan blitt enige om å respektere hverandres suverenitet og styrke sikkerhetssamarbeidet. Utenriksministrene fra de to landene møttes mandag til samtaler i Pakistans hovedstad Islamabad. På en pressekonferanse sa Pakistans fungerende utenriksminister Jalil Abbas Jilani at nabolandene var i stand til å løse misforståelser raskt.

NRK - 27 jan 24 kl. 13:30

Nyhetsbyrå: Ni drept i Iran nær grensa til Pakistan

Ukjente væpnede menn har drept ni utlendinger sørøst i Iran, nær grensa mot Pakistan, ifølge det iranske nyhetsbyrået Mehr. Ingen skal så langt ha tatt på seg skylden for angrepet. I forrige uke angrep Iran opprørere inne på Pakistansk territorium.

NRK - 01 nov 23 kl. 09:57

Frist går ut i dag: 1,7 millioner afghanere må forlate Pakistan

Onsdag 1. november går fristen Pakistanske myndigheter har gitt til innvandrere uten papirer til å forlate landet ut. I oktober varslet Pakistan at de ville utvise papirløse innvandrere, inkludert hundretusenvis av afghanere, om de forble i landet etter 1.

NRK - 22 jan 24 kl. 11:16

Irans utenriksminister skal besøke Pakistan neste uke

Det skriver Reuters, som viser til en uttalelse fra den Pakistanske regjeringen. Besøket skal signalisere en innsats for å styrke naboskapet mellom de to landene. Nyheten kommer tre dager etter at de to landenes utenriksministre ble enige om å de-eskalere konflikten som har bygget seg opp.

NRK - 18 mar 24 kl. 09:48

Bhattis forsvarer er sikker på ingen utlevering til Norge

Den erfarne forsvareren til Arfan Bhatti, Fayyaz Ahmed Janjua, er sikker på at Norges ønske om utlevering av hans klient ikke vil gå i oppfyllelse. Bhatti er siktet for medvirkning til Oslo-terroren. – Pakistansk lov krever at det må fremlegges fellende bevis i en utleveringssak.

VG - 18 mar 24 kl. 09:22

Dom i saken mot Arfan Bhatti faller i løpet av noen dager, ifølge dommer

Under mandagens rettsmøte i Pakistan varslet dommeren i saken mot Arfan Bhatti at det vil falle dom i løpet av noen dager, melder NRK..

NRK - 18 mar 24 kl. 08:52

Dommer i Bhatti-saken: Dom vil falle om noen dager

Det vil falle dom i saken mot Arfan Bhatti i løpet av noen dager. Det varslet dommeren i saken under dagens rettsmøte. Den norske islamisten har sittet fengslet i Pakistan siden september 2022.

NRK - 16 mar 24 kl. 10:31

Fem døde etter angrep på Pakistansk militærpost

Ifølge det Pakistanske militæret som siteres av Reuters ble en militærpost i nordvestlige Pakistan angrepet av militante grupper lørdag. Angrepet, som drepte fem sikkerhetsstyrker, skal ha blitt utført ved hjelp av et kjøretøy lastet med eksplosiver. Hendelsen ble utført av seks angripere, sa militærets medieavdeling i en uttalelse, uten å nevne den militante gruppen ansvarlig for angrepet..

NRK - 16 mar 24 kl. 10:31

Syv døde etter angrep på Pakistansk militærpost

Ifølge det Pakistanske militæret som siteres av Reuters ble en militærpost i nordvestlige Pakistan angrepet av militante grupper lørdag. Angrepet, som drepte syv sikkerhetsstyrker, skal ha blitt utført ved hjelp av et kjøretøy lastet med eksplosiver. Hendelsen ble utført av seks angripere, sa militærets medieavdeling i en uttalelse.

VG - 15 feb 24 kl. 14:33

Pakistan-drapet: Begge siktede løslatt

To norske statsborgere er siktet for drap i Pakistan, men blir ikke varetektsfengslet i Norge..

NRK - 17 jan 24 kl. 12:45

Pakistan tilbakekaller sin ambassadør fra Iran

Etter det iranske flyangrepet som drepte to barn vest i Pakistan tirsdag, tilbakekaller den Pakistanske regjeringen sin ambassadør til Iran. De har også stoppet Irans utsending til Pakistan, som var på vei tilbake til landet etter en reise. – Gårsdagens uprovoserte og åpenbare brudd på Pakistans suverenitet av Iran, er brudd på internasjonal lov, og på FNs formål og prinsipper, sa en talskvinne for regjeringen i en uttalelse.

VG - 13 feb 24 kl. 21:15

Pakistan: Enighet om ny regjering

De to største partiene i Pakistan sier de er enige med mindre partier om å danne ny regjering..

Aftenposten - 13 feb 24 kl. 07:45

Tar de militære makten igjen i Pakistan? Fem spørsmål etter valget i Pakistan

Pakistans generaler ser ut til å være den store taperen etter forrige ukes valg..

NRK - 11 mar 24 kl. 13:56

Krigsskip øver sammen i Oman-bukta

Krigsskip fra Russland, Kina og Iran har felles marineøvelser i Oman-bukta i fem dager, opplyser det kinesiske forsvarsdepartementet. Øvelsen startet mandag. Representanter fra sjøforsvaret i Pakistan, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Oman India og Sør-Afrika deltar som observatører..

NRK - 11 feb 24 kl. 09:31

Pakistan: opptellingen i valget ferdig – Khan-tilhengere vant

Reuters skriver at det offisielle valgresultatet i Pakistan viser at uavhengige representanter har fått 101 av de 264 plassene i nasjonalforsamlingen. De fleste av disse er knyttet til partiet til den fengslede tidligere statsministeren Imran Khan. Partiet hans, PTI, fikk ikke stille i valget.

NRK - 09 mar 24 kl. 14:41

Pakistan: Asif Ali Zardari valgt til president for andre gang

Asif Ali Zardari, enkemannen etter Pakistans drepte første kvinnelige leder Benazir Bhutto, ble lørdag valgt til president for andre gang, melder lokale medier. Zardari, som tidligere var president fra 2008 til 2013, ble valgt med 411 stemmer mot 181 for den opposisjonsstøttede kandidaten, ifølge en opptelling av stemmer fra blant annet nasjonale parlamentsmedlemmer og senatorer. Lovgivere i Pakistans folkeparti (PPP) stemte Zardari inn i den stort sett seremonielle stillingen, støttet av Pakistans muslimske liga – Nawaz (PMLN).

VG - 09 feb 24 kl. 22:16

Sjokkresultat i Pakistan

Valgresultatene i Pakistan er smått utrolige. Ungdommen har talt. Men Imran Khan blir neppe statsminister..

VG - 09 feb 24 kl. 15:47

Valget i Pakistan: Nawaz Sharif erklærer seier

Den tidligere statsministeren sier partiet Pakistan Muslim League-Nawaz (PMLN) fikk flest stemmer i torsdagens valg, melder nyhetsbyrået Reuters..

VG - 09 feb 24 kl. 14:48

Valgresultatet i Pakistan tipper mot Khan

Resultatet fra valget i Pakistan viste fredag morgen at tilhengere av Imran Khan hadde ​kapret over 100 seter i parlamentet, ifølge lokale medier..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com