Pakistan

Monday, 15 July, 16:36

Nyheter om Pakistan

NRK - 01 jul 24 kl. 17:05

Mann dømt til livstid i Pakistan for å ha bortført og voldtatt sin kone

En mann er i Pakistan dømt til livstid i fengsel for å ha bortført og voldtatt sin mindreårige kone. Dommen falt i den konservative provinsen Khyber Pakhtunkhwa. Offerets advokat omtaler dommen som et fremskritt for kvinners rettigheter i landet.

NRK - 21 jun 24 kl. 10:59

Mann anklaget for blasfemi drept av mobb i Pakistan

Torsdag kveld ble en mann drept av en rasende mobb i Madyan nordvest i Pakistan, skriver NTB. Mannen ble anklaget for å ha skjendet koranen. Flere hundre menn stormet først politistasjonen der mannen ble holdt i varetekt.

NRK - 5 timer siden

Imran Khans parti kan bli forbudt i Pakistan

Pakistans regjering planlegger å forby partiet til den fengslede tidligere statsministeren Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). – Regjeringen har bestemt å fremme en sak for å forby PTI-partiet, sier informasjonsminister Attalullah Tarar til journalister i Islamabad. PTI er Pakistans største opposisjonsparti.

NRK - 20 apr 24 kl. 15:49

Bhatti anker utleveringsbegjæring videre til ankedomstolen i Pakistan

Arfan Bhattis anke knyttet til den norske utleveringsbegjæringen er avvist av lagmannsretten i Pakistan. Nå tar han saken videre til ankedomstolen. Ifølge Bhattis norske forsvarer, advokat Farid Bouras, ble anken avvist av lagmannsretten uten at domstolen har vurdert det faktiske grunnlaget for den norske utleveringsbegjæringen.

NRK - 03 jul 24 kl. 16:45

Bombeeksplosjonen i Nord-Pakistan dreper fem, inkludert tidligere senator

En bombeeksplosjon inn Nord-Pakistan drepte onsdag fem mennesker, inkludert en tidligere senator. Det melder Reuters som siterer lokalt politi. Senatoren var på valgkamp i Bajur-stammen distriktet langs den afghanske grensen da kjøretøyet hans ble truffet av en fjernstyrt bombe, sa polititjenestemann Bakht Munir.

Klartale - 03 maj 24 kl. 11:01

Arfan Bhatti er på vei til Norge

– Arfan Qadeer Bhatti er nå på et fly til Norge. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen fredag. Hun er justisminister.

NRK - 27 maj 24 kl. 15:55

Minst 30 drept ved den Pakistansk-afghanske grensen

Sju Pakistanske soldater og 23 militsmedlemmer er drept i flere sammenstøt langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan, ifølge Pakistans militære styrker. Den første skuddvekslingen skjedde i utkanten av Peshawar nordvest i Pakistan. Seks opprørere og to Pakistanske offiserer ble drept, ifølge hæren.

NRK - I førrgår: 12:15

Pakistans tidligere statsminister frikjent av domstol

Den tidligere statsministeren i Pakistan, Imran Khan, har blitt frikjent av en Pakistansk domstol, melder Reuters. Khan og kona Bushra Khan ble i februar dømt til syv års fengsel for å ha inngått et ekteskap som brøt med islamsk lov. Ekteskapet var ulovlig fordi det ikke hadde gått lang nok tid fra Bushras skilsmisse med hennes forrige ektemann og det nye ekteskapet med Khan..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 16:55

Karpes Chirag: – Alt er fullstendig surrealistisk

«Piya Piya Calling» er på topplistene på Youtube og Spotify i Norge og Pakistan..

NRK - 05 jul 24 kl. 18:06

Pakistan: Tre døde etter veibombe på bro

Fredag ble tre personer drept og syv skadet etter at en veibombe plantet på en bro eksploderte, skriver Al Arabya. Angrepet skjedde ifølge Pakistansk politi i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i landet. Ifølge politiets talsmann Sabir Khan var en politibil det egentlig målet for angrepet.

NRK - 04 jul 24 kl. 16:28

Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror

Russlands president Vladimir Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror fordi de har makten i Afghanistan. – Vi må anta at Taliban kontrollerer makten i landet. I den forstand er Taliban selvfølgelig våre allierte i kampen mot terrorisme, fordi alle myndigheter er interessert i stabilitet i staten de styrer, sier Russlands president Vladimir Putin på toppmøtet i Shanghais samarbeidsorganisasjon (SCO).

VG - 04 jul 24 kl. 14:13

Dødelig hetebølge i Pakistan: – Uutholdelig

Minst 50 mennesker har mistet livet i hovedstaden Karachi..

NRK - 01 jul 24 kl. 18:20

FN-gruppe ber om at Imran Khan slippes ut av fengsel umiddelbart

Arbeidsgruppen, som ligger under FNs sikkerhetsråd, mener arrestasjonen og fengslingen av Pakistans tidligere statsminister Imran Khan er brudd på folkeretten, melder Reuters. Gruppen ber om at Khan løslates umiddelbart. Khan var statsminister i landet mellom 2018 og 2022, og har hatt flere framtredende roller i politikken i Pakistan.

Dagbladet - 30 jun 24 kl. 16:55

- Det største vi kunne oppnå

Karpe tar musikken til nye høyder med deltakelse i Coke Studio Pakistan. Dette kan åpne døra til millioner av nye fans..

NRK - 29 jun 24 kl. 21:04

Karpe i Coke Studio i Pakistan sett av over en million

Karpes opptreden i det Pakistanske musikkprogrammet Coke Studio er sett over en million ganger på Youtube. Låta «Piya Piya Calling» ble sluppet på Spotify i går, og synges på norsk, gujarati, arabisk, urdu, farsi og baluchi..

VG - 29 jun 24 kl. 19:10

Karpe med drømme­opptreden: – Dette er enormt

Artistduoen når ut til millioner gjennom musikkprogrammet Coke Studio Pakistan..

NRK - 22 jun 24 kl. 00:19

Fem soldater drept av veibombe i Pakistan

Fem Pakistanske soldater ble drept da en bombe gikk av idet kjøretøyet deres passerte, opplyser hæren. Angrepet skjedde i provinsen Khyber Pakhtunkhwa nordvest i landet. Det har lenge vært et arnested for militante islamistiske grupper, inkludert Pakistansk Taliban (TTP) og en lokal IS-avdeling.

NRK - 26 apr 24 kl. 11:54

Aktor håper fortsatt Bhatti kommer som vitne

Statsadvokat Sturla Henriksbø har fortsatt håp om at Arfan Bhatti skal komme fysisk for å vitne i rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour i Oslo tingrett. – Det er fortsatt et par uker til vi er ferdig med saken og når behandlingen av utleveringsbegjæringen har kommet så langt i Pakistan, så er det fortsatt et håp om at vi kan rekke det, sier Henriksbø til NRK. Rettssaken mot Matapour skal etter planen holde på til midten av mai.

NRK - 17 jun 24 kl. 03:53

SIPRI RAPPORT: Flere atomvåpen klare til bruk

Atomvåpen har fått en mer fremtredende plass, og flere atomvåpen er klare til bruk. Det er noe av det som kommer frem det i den årlige rapporten fra Stockholms internasjonale fredsforskningsinstituttet SIPRI. USA, Russland, Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Pakistan, Nord-Korea og Israel har modernisert sine atomvåpenarsenaler, heter det i rapporten som ble lagt frem mandag.

NRK - 18 apr 24 kl. 13:36

Nesten 140 døde etter kraftig uvær i Afghanistan og Pakistan

Dødstallet etter uværet i Afghanistan og Pakistan har steget til minst 137 personer de siste dagene, og det er fortsatt ventet mer regn. Minst 67 mennesker er døde i Pakistan, ifølge landets katastrofebyrå, som sier det har vært unormalt mye nedbør for sesongen. Afghanistan er også rammet.

E24 - 10 jun 24 kl. 17:01

Pakistan kutter renten kraftig til 20,5 prosent

Etter at matvareprisene steg til ny rekord på nær 50 prosent i fjor vår, har inflasjonen dempet seg markant..

VG - 09 maj 24 kl. 17:39

Barberere drept i Pakistan

Syv barberere er drept av væpnede menn i Balutsjistan-provinsen i Pakistan. Militante separatister står sterkt i området..

NRK - 08 maj 24 kl. 14:40

Politiet har brukt 2,6 millioner på å få Bhatti hjem

Politiet har brukt totalt 2,6 millioner kroner på å få terrorsiktede Arfan Bhatti hjem fra Pakistan. Det skriver Oslo-politiets kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i en e-post til NRK. Det er flyreisen til Bhatti som er den største utgiftsposten.

Klartale - 07 maj 24 kl. 06:00

Arfan Bhatti møter i retten tirsdag

Arfan Bhatti er siktet i en terrorsak. Norske myndigheter mener at han var med på å planlegge terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022.

NRK - 05 maj 24 kl. 14:07

Elden: Bhatti tilbød seg å reise frivillig til Norge

Arfan Bhattis forsvarer, John Christian Elden, sier til NRK at Bhatti tilbød seg å reise tilbake til Norge frivillig like etter terrorangrepet i Oslo i 2022, men at politiet da sa de ikke hadde behov for det. Før helgen ble islamisten Bhatti hentet fra Pakistan til Norge av politiets beredskapstropp etter en lengre prosess i det Pakistanske rettssystemet. Bhatti reiste til Pakistan to og en halv uke før Zaniar Matapour drepte to mennesker og skadet mange flere i Oslo sentrum i juni 2022.

NRK - 03 maj 24 kl. 18:37

Bhatti skal rett til Kongsvinger fengsel

Ifølge NRKs opplysninger skal terrorsiktet Arfan Bhatti fraktes direkte til Kongsvinger fengsel. Rundt 18.30 landet det chartrede flyet som fraktet Bhatti fra Pakistan til Gardermoen.

NRK - 31 maj 24 kl. 11:10

Bhatti fengslet i fire nye uker

Arfan Bhatti er fengslet fram til 28. juni. Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

NRK - 21 maj 24 kl. 11:56

Ni menn frikjende etter skipsforlis i Hellas

Ni egyptiske menn møtte i dag i retten i Hellas. Det var sommaren 2023 at over 700 flyktningar frå Pakistan, Syria og Egypt mista livet i ein fiskebåt som forliste. Dette er ei av dei mest dødelege båtulykkene i Middelhavet.

NRK - 21 maj 24 kl. 11:56

Gresk domstol har lagt vekk saka om skipsforliset i Hellas

Ni egyptiske menn møtte i dag i retten i Hellas. Det var sommaren 2023 at over 700 flyktningar frå Pakistan, Syria og Egypt mista livet då ein fiskebåt forliste utanfor Hellas. Dette er ei av dei mest dødelege båtulykkene i Middelhavet nokon gong.

VG - 20 apr 24 kl. 15:46

Bhatti anker utleveringsbegjæring videre til ankedomstolen i Pakistan

Arfan Bhattis anke knyttet til den norske utleveringsbegjæringen er avvist av lagmannsretten i Pakistan. Nå tar han saken videre til ankedomstolen..

NRK - 13 maj 24 kl. 23:36

Iran og India inngår havneavtale

Iran og India har undertegnet et tiårig avtale om å ruste opp den strategisk viktige iranske havnen i Chabahar. India håper å utvide handelssamarbeidet med Sentral-Asia og Vest-Asia, og gjennom avtalen med Iran får de nå mulighet til å bruke havnen ved kysten av Indiahavet, rundt 100 kilometer vest for Irans grense til Pakistan. Ifølge avtalen skal indiske myndigheter investere rundt 4 milliarder kroner i «strategisk utstyr» og «transport-infrastruktur» ved havnen.

NRK - 13 apr 24 kl. 13:55

Ni busspassasjerer drept av væpnede menn i Pakistan

Pakistansk politi leter etter flere væpnede menn som lørdag stanset en buss og drepte ni av passasjerene. Busskapringen fant sted i Balutsjistan-provinsen sørvest i Pakistan fredag. De samme mennene drepte litt tidligere to personer og såret seks i en bil som ikke ville stanse for dem.

NRK - 11 apr 24 kl. 06:29

Pakistan: 17 drept i lastebilulykke

17 mennesker er drept og 41 skadet i en lastebilulykke i Pakistan, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 11 apr 24 kl. 06:29

Pakistan: 17 omkom i lastebilulykke

Minst 17 personer omkom og 41 ble skadd i en kollisjon da de var på pilegrimsreise i Pakistan, ifølge myndighetene. Ulykken skjedde rundt klokken 22 onsdag kveld i Hub-distriktet i Balutsjistan-provinsen, bekrefter lokale myndigheter til AFP..

NRK - 14 feb 24 kl. 13:08

Dagbladet: To personer pågrepet i Norge i forbindelse med en drapssak i Pakistan

To mannlige norske statsborgere er mistenkt i en drapssak i Pakistan. Onsdag ble de pågrepet i Norge, melder Dagbladet. Det bekrefter politiadvokat Eirik Braathen i Øst politidistrikt.

Dagbladet - 07 maj 24 kl. 16:23

Avviser Bhatti-avtale

Oslopolitiet kjenner ikke til at det er gitt motytelser til Pakistanske myndigheter for å få Arfan Bhatti til Norge, men bekrefter en hittil ukjent reise til Pakistan..

NRK - 07 maj 24 kl. 09:11

Arfan Bhatti på plass i Oslo tingrett

Den profilerte islamisten skal innta vitneboksen i rettssaka mot Zaniar Matapour. Bhatti er sjølv sikta i saka, og vart frakta til Noreg frå Pakistan fredag etter ein lang utleveringsprosess. Det er venta at Bhatti ikkje kjem til å forklare seg i retten, som startar kl.

NRK - 04 maj 24 kl. 12:26

Bhatti vil ikke forklare seg i retten

Arfan Bhattis forsvarer John Christian Elden sier hans klient ikke kommer til å forklare seg i rettssaken mot Zaniar Matapour hvor han er stevnet som vitne. – Han kommer til å benytte seg av sin rett til å ikke forklare seg i en sak som han selv er siktet i, sier Elden til NRK. – Jeg tror ikke Bhatti har så mange nye svar å komme med.

NRK - 03 maj 24 kl. 19:50

Bhatti er fremme i Kongsvinger fengsel

Terrorsiktede Arfan Bhatti landet fredag kveld på Gardermoen. Derifra ble han kjørt rett til Kongsvinger fengsel. Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022.

NRK - 03 maj 24 kl. 18:33

Arfan Bhatti har landet i Norge

Det chartrede privatflyet med terrorsiktede Arfan Bhatti har landet på Gardermoen. Et team fra politiets beredskapstropp dro i all hast til Pakistan for å ta med seg terrorsiktede Arfan Bhatti til Norge på torsdag, ifølge NRKs opplysninger. Bhatti er siktet for medvirkning til terrorskytingen i Oslo 25.

VG - 03 maj 24 kl. 18:33

Flyet med terrorsiktede Arfan Bhatti har landet i Norge

Her lander Arfan Bhatti i Norge, etter halvannet år i varetekt i Pakistan..

NRK - 03 maj 24 kl. 15:41

Bhatti skal vitne tirsdag og onsdag

Arfan Bhatti blir fremstilt som vitne i den pågående rettssaken mot Zaniar Matapour tirsdag og onsdag i neste uke, opplyser Oslo politidistrikt. Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022..

NRK - 03 maj 24 kl. 09:47

Mehl: Bhatti er på et fly til Norge

– Arfan Qadeer Bhattii er nå på et fly til Norge, hvor han blir eskortert av norsk politi, opplyser justisministeren på pressekonferansen fredag morgen. – Det har vært svært viktig for regjeringen og norske myndigheter å få ham utlevert fra Pakistan. Når vi nå har lyktes kan det gi oss flere svar på det forferdelige som skjedde den natta 25.

Dagbladet - 03 maj 24 kl. 09:24

Hasteinnkaller til pressetreff

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) kaller inn pressen etter at utleveringen av Arfan Bhatti fra Pakistan til Norge ble gjort kjent..

NRK - 07 feb 24 kl. 16:49

Minst 28 drept utenfor kontorene til valgkandidater i Pakistan dagen før valget

Tidligere onsdag var tallet 24. Flere eksplosjoner skal ha gått av i Pakistan onsdag morgen norsk tid. Dødstallene steg flere ganger i løpet av morgentimene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com