Pakistan

Onsdag, 28 Juli, 06:13

Nyheter om Pakistan

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 juli 21 kl. 07:44

28 omkom i bussulykke i Pakistan

Minst 28 mennesker omkom og 40 ble skadd da en buss kolliderte med en trailer på en motorvei i Pakistan mandag. Bussen var på vei fra Sialkot til Dera Ghazi Khan i Punjab-provinsen da ulykken skjedde. Tilstanden til flere av de skadde er kritisk.

NRK - 17 juli 21 kl. 12:38

Kina sender etterforskere

Kina har sendt etterforskere til Pakistan for å granske busseksplosjonen som onsdag kostet tolv personer livet, blant dem ni kinesere. Pakistan hevder at det var en ulykke som skyldes en mekanisk feil. Kina på sin side hevder det er snakk om et bombeangrep..

NRK - 14 juni 21 kl. 16:09

Smittetala søkk i Pakistan

Pakistan har registrert dei lågaste tala på koronatilfelle og dødsfall på seks månader. Ein søkkande smittetrend gjer at styresmaktene har letta på smitteverntiltaka. Pakistan har som mål å vaksinere 70 millionar menneske i år.

NRK - 14 juli 21 kl. 08:04

Hevder å ha erobret grenseovergang

Taliban hevdet onsdag at en viktig grenseovergang mot Pakistan er under deres kontroll. Samtidig som USA og Nato trekker ut sine styrker fra afghansk territorium, rykker Taliban fram og erobrer kontroll over stadig nye distrikter, særlig i de uveisomme fjellområdene mot Pakistan, skriver NTB..

NRK - 08 juni 21 kl. 08:15

Dødstall stiger i Pakistan

Tallet på døde etter togulykken i Pakistan mandag har steget til minst 63, opplyser jernbaneselskapet Pakistan Railways..

NRK - 07 juni 21 kl. 11:54

Polio-kampanje i Pakistan

En ny kampanje for å vaksinere flest mulig barn mot polioviruset i Pakistan er i gang. På fem dager skal over 30 millioner barn under fem år få vaksinen. Pakistan og Afghanistan er blant de få landene i verden der polioviruset fortsatt finnes som villsmitte..

NRK - Igår: 12:54

Beskytter 46 afghanske soldater

Titalls afghanske soldater har søkt tilflukt i Pakistan etter at de rømte fra grensepostene i Afghanistan, som er under økende angrep fra Taliban. – Den afghanske hærens sjef i Arundu-sektoren i Chitral, har bedt den Pakistanske hæren om beskyttelse og fritt leide for 46 soldater og medlemmer grensepolitiet, inkludert fem offiserer, opplyser kommunikasjonsenheten til den Pakistanske hæren. Soldatene ankom Chitral sent søndag kveld.

NRK - 18 juli 21 kl. 23:38

Henter hjem ambassadøren

Afghanistan henter hjem sin ambassadør i Pakistan på grunn av sikkerhetstrusler. ifølge utenriksdepartementet i Afghanistan ble datteren til ambassadøren bortført fredag. Hun skal ha blitt holdt i flere timer og blitt hardt torturert av ukjente personer.

NRK - 16 juli 21 kl. 09:14

Medier: Reuters-fotograf drept

En indisk fotojournalist fra nyhetsbyrået Reuters skal være drept på grensa mellom Afghanistan og Pakistan. Det melder, blant dem avisa Hindustan Times..

NRK - 16 juli 21 kl. 07:47

Prøver å gjenerobre grenseovergang

Afghanske regjeringsstyrker har innledet en offensiv for å gjenerobre Spin Boldak-grenseovergangen mot Pakistan, som Taliban tok kontroll over onsdag. – Afghanske styrker kjemper mot Taliban, som har søkt tilflukt i private hjem, sier en talsmann for politiet i Kandahar-provinsen, Jamal Nasir, ifølge NTB..

NRK - 14 juli 21 kl. 21:37

Afghanere flykter til nabolandet

Afghanerne flykter til Tadjikistan, etter Taliban erobrer stadig nye områder. Onsdag meldte tadsjikiske myndigheter at nesten 350 afghanere har flyktet fra Taliban og inn i nabolandet. Av dem var 177 mindreårige.

NRK - 14 juli 21 kl. 21:08

Taliban har erobret grenseovergang

Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan. Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene. I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen og i en video Taliban selv har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

Aftenposten - 14 juli 21 kl. 21:00

Taliban har erobret viktig grenseovergang til Pakistan

Opprørsbevegelsen Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen….

NRK - 14 juli 21 kl. 10:16

13 omkom da buss eksploderte

Ni kinesiske gjestearbeidere er blant de 13 som mistet livet da en buss eksploderte og styret ned i et bratt dalføre i det nordvestlige Pakistan, skriver NTB. Bussen fraktet kinesiske ingeniører, landsmålere og teknikere som arbeider ved Dasu-dammen som er under konstruksjon i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen. 28 andre kinesere pådro seg skader av ulik art..

NRK - 11 juli 21 kl. 11:30

Tolv døde i bussulykke i Tyrkia

Minst tolv personer omkom og 20 ble skadd da en minibuss full av migranter veltet og tok fyr i Øst-Tyrkia, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Ulykken skjedde natt til søndag i nærheten av Ymakli i Van-provinsen, som ligger ved grensen til Iran. TV-bilder viser overlevende som blir ivaretatt ved veikanten mens nødetater jobber ved det utbrente kjøretøyet.

NRK - 12 mai 21 kl. 16:06

Norsk statsborger død i Pakistan

En norsk mann skal være drept i Pakistan, ifølge Aftenposten som siterer lokalt politi. – UD er kjent med at en norsk statsborger er død i Pakistan. Ambassaden har vært i kontakt med Pakistanske myndigheter, og vi gir konsulær bistand, opplyser pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde..

NRK - 11 juni 21 kl. 08:10

19 omkom i bussulykke i Pakistan

Minst 19 mennesker er omkommet og en rekke andre alvorlig skadd i en bussulykke sørvest i Pakistan. Ulykken skjedde fredag i distriktet Khuzdar i Baluchistan-provinsen. Bussen veltet etter at føreren mistet kontrollen i en skarp sving..

NRK - 07 juni 21 kl. 06:23

Togkollisjon i Pakistan

To ekspresstog kolliderte sør i Pakistan mandag. Minst 30 passasjerer døde, opplyser politiet. Det var i Ghotki-distriktet i provinsen Sindh at Millat-ekspressen sporet av.

NRK - 07 juni 21 kl. 04:57

25 døde i togulykke i Pakistan

Minst 25 togpassasjerer døde etter at to ekspresstog kolliderte sør i Pakistan mandag, ifølge lokale myndigheter. Ulykken fant sted i Ghotki-distriktet i provinsen Sindh. Årsaken til ulykken er ikke kjent..

NRK - 03 juli 21 kl. 09:38

FN-rapport advarer mot farlig hete

I utkastet til en rapport som skal slippes av FNs klimapanel i februar neste år, advares det mot at hetebølger kan bli den største trusselen mot menneskeheten. Den ekstreme varmen over Canada og nordvestlige deler av USA, og ikke minst i Irak og Pakistan nå beskrives som en forsmak. Hetebøger som overgår grensen for menneskelig tåleevne vil oppstå hyppigere om ikke utslippene kuttes dette århundret, advarer forskerne.

NRK - 02 juli 21 kl. 14:28

Pakistan gir sin støtte til Kina

Pakistans statsminister Imran Khan gir sin fulle støtte til Kinas politikk i Xinjiang-provinsen. Det skriver Al Jazeera. Kina anklages for flere brudd på menneskerettighetene mot den muslimske befolkningen i provinsen.

Dagbladet - 27 juni 21 kl. 08:34

Klager på lettkledde kvinner

Statsminister i Pakistan, Imran Khan, mener at kvinner må dekke seg til for å forhindre voldtekt. Nå får han massiv kritikk..

NRK - 21 mai 21 kl. 12:29

Seks drepne av bombe i Pakistan

Seks menneske er drepne av ei bombe i Pakistan nær grensa til Afghanistan, melder lokalt politi til fleire nyheitsbyrå. Bomba skal ha gått av under ein demonstrasjon til støtte for palestinarane..

Klartale - 19 april 21 kl. 09:35

Ber franskmenn reise fra Pakistan

Det har vært flere demonstrasjoner i Pakistan den siste tiden. Nå ber den franske ambassaden i Pakistan franskmenn om å reise derfra..

NRK - 19 april 21 kl. 08:22

Politifolk satt fri i Pakistan

Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP) satt mandag fri elleve politibetjenter de hadde tatt som gisler under voldelige demonstrasjoner i Pakistan. Politifolkene ble frigitt etter forhandlinger gjennom natten med regjeringen..

VG - 11 juni 21 kl. 11:46

Ny rapport: Vaksineinformasjon til innvandrere største utfordring

Personer med bakgrunn fra Pakistan, Tyrkia og Vietnam melder om større vanskeligheter med å finne og forstå informasjon om vaksiner enn resten av befolkningen..

Aftenposten - 10 mai 21 kl. 18:36

Tross advarsel om reiser: Midt i pandemien er det registrert 3700 reiser fra Pakistan til Norge

De har høyest smitte og flest alvorlig syke. Siden nyttår er det registrert 3700 reiser fra Pakistan til Norge, til….

NRK - 07 juni 21 kl. 13:13

11,6 milliarder mer til atomvåpen

En ny rapport viser at de ni landene med atomvåpen har økt pengebruken på feltet med 11,6 milliarder i 2020, målt opp mot 2019. Dette på tross av pandemi og økonomiske krisetider. Til sammen tilsvarer dette at atommaktene brukte over 1,1 millioner kroner i minuttet på våpnene sine.

NRK - 31 mars 21 kl. 05:20

Ap-politiker reiste til Pakistan

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Han leder bydelsutvalget i Stovner, bydelen med det høyeste antall koronasmittede i Oslo. Til Aftenposten sier Nawaz at han har reist til Pakistan på grunn av sykdom i familien.

E24 - 28 april 21 kl. 10:37

Norge skjerper innreisetiltak for reisende fra India, Bangladesh, Irak, Nepal og Pakistan

Saken oppdateres. Regjeringen innfører pålegg om karantenehotell for alle reisende fra Bangladesh, India, Irak, Nepal og Pakistan, på grunn av smittesituasjonen i landene..

NRK - 15 april 21 kl. 11:02

Ber borgarar forlata Pakistan

Den franske ambassaden i Islamabad ber alle franske borgarar og selskap om å forlata Pakistan. Det skjer etter at mange har protestert mot at president Emmanuel Macron sa at han støtta retten til å republisera teikningar av profeten Mohammed..

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 16:02

Norsk statsborger død i Pakistan. Mannen ble drept, ifølge lokalt politi.

Mannen ble drept, ifølge det lokale politiet..

Klartale - 07 mai 21 kl. 09:39

Fulle moskeer til tross for korona

Korona-viruset sprer seg i Pakistan. Det er strenge tiltak i landet. Likevel fylles moskeene hver kveld..

VG - 04 april 21 kl. 03:27

Tredje smittebølge i Pakistan: Forbyr bryllupsfeiringer i utsatte områder

Pakistan meldte fredag om 5234 nye smittetilfeller. Fra 5. april forbys alle arrangementer i områder der andelen positive coronatester er på åtte prosent eller mer..

E24 - 28 april 21 kl. 13:20

Høie: Fullvaksinerte kan ha nærkontakt med hverandre

Justisminister Monica Mæland melder at Norge innfører strengere karanteneregler for reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan..

NRK - 28 april 21 kl. 13:16

FHI: Utenlandsfødte hardt rammet

Ifølge FHI er innvandringsbefolkningen i Norge hardt rammet av koronapandemien. Personer født utenfor Norge utgjorde i forrige uke 35 prosent av smittetilfellene og 50 prosent av innleggelsene. Ser man på andelen smitte blant de som er testet, er også andelen høy for utenlandsfødte.

VG - 28 april 21 kl. 13:03

Høie: Fullvaksinerte kan ha nærkontakt med hverandre

Justisminister Monica Mæland melder at Norge innfører strengere karanteneregler for reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan..

VG - 28 april 21 kl. 13:03

Strengere karanteneregler for reisende

Justisminister Monica Mæland melder at Norge innfører strengere karanteneregler for reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan..

NRK - 28 april 21 kl. 11:04

UD skjerper reiseråd

Alle reiser til India, Pakistan, Bangladesh, Nepal og Irak frarådes av Utenriksdepartementet på grunn av den dramatiske smitteøkningen i India. Fra før frarådes alle unødvendige reiser. – Av hensyn til den enkeltes sikkerhet, fare for importsmitte til Norge og for ikke å belaste landenes helsevesen ytterligere, fraråder vi alle reiser dit, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

NRK - 28 april 21 kl. 10:35

Skjerper innreiseregler

Innreisetiltak til Norge skjerpes for reisende fra India, Bangladesh, Irak, Nepal og Pakistan.

NRK - 28 april 21 kl. 10:35

Skjerper innreisetiltak

Regjeringen innfører pålegg om karantenehotell for alle reisende fra Bangladesh, India, Irak, Nepal og Pakistan, på grunn av smittesituasjonen i landene. Målet er å begrense risikoen for importsmitte av nye virusvarianter. Det vil si at også reisende som har vært på nødvendige reiser i disse landene, må på karantenehotell.

VG - 28 april 21 kl. 07:57

Strengere karanteneregler for reisende fra India

Justisminister Monica Mæland melder at Norge innfører strengere karantenereglre for reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan.

VG - 28 april 21 kl. 07:57

Strengere karanteneregler for reisende

Justisminister Monica Mæland melder at Norge innfører strengere karanteneregler for reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan..

NRK - 27 mars 21 kl. 12:51

Hadde ektemann på ferie i Pakistan

Høyre-politiker Afshan Rafiq ba folk om å ikke reise til utlandet i påsken da hun deltok i Debatten på NRK1 torsdag. Samtidig var ektemannen, Høyre-politiker Aamir Javed Sheikh, i Pakistan, melder VG..

NRK - 27 mars 21 kl. 12:51

Advarte mens mannen var i Pakistan

Høyre-politiker Afshan Rafiq ba folk om å ikke reise til utlandet i påsken da hun deltok i Debatten på NRK1 torsdag. Samtidig var ektemannen, Høyre-politiker Aamir Javed Sheikh, i Pakistan og deltok blant annet i et bryllup, melder VG..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt